İş arkadaşının amacı

toscanatoscana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2015
2.904
8.159
158
Herkese merhaba,
Arkadaşlar çok şaşkın ve de üzgün durumdayım.bir tesadüf eseri işyerimdeki ekip arkadaşımın,adı fatih olsun, bir süredir benimle ilgili notlar tuttuğunu gördüm tahmin edersiniz ki çoğu olumsuz etki yaratacak durumlar.
Baştan anlatayım.1 senedir bir firmanın farklı bir projesinde çalışıyordum,yaklaşık 2 aydır da projenin evime uzaklığı sebebiyle işyerimde başka bir birime geçtim.müdürüm ekibim vs.değişti.sürekli farklı bir yerde olduğumdan merkezdeki insanların beni tanıma fırsatı olmadı.
Herneyse farklı birimdeyim.bugün bir eğitimimiz vardı,not tuttum.ama farklı bir bakış açısıdır diyerek ekipteki arkadaşımın defterine de bakayım neler yazmış dedim.Allahın işi,notları ararken defterin ileri sayfalarında adımın yazdığını görünce duraksadım.1,5 sayfa hakkımda alınmış notlar vardı.Nerdeyse 2 aydır benim işle ilgili sordugum soruları yanlarına kendi eleştirileriyle beraber yazmış.müşteriyle şu biçimde konuştu,ben moladan döndüğümde birim boştu bilmem kime haber vermemiş,pratik çözüm yok şöyle acil konuda ben şöyle yönlendirdim,şu cevabı dinlemeden yeni soru sordu, yok bilmem kime tersler tarzda şunu dedi (işle bağdaştırarak yapıyor bunu)vs vs vs vs... şok içinde okudum.arkadaşlar ben o birimde yeniyim ve o birim için daha önce bir tecrübem yok,kendileri bana gelip herşeyi mutlaka sor deyip duran insanlar.ben sigara içmedğim için gün içinde hiç molaya çıkmıyorum kendileri öbür kişiyle birlikte hep beraber molaya çıkıyorlar ben wc e gidince 2 dk boş kalıyor.birim boş kaldı oluyor.adam hep kendi yorum getirmiş kötü niyetli şekilde.neyse hepsini geçtim dün biriyle tartışma yaşadılar.ve deftere çerçeve içinde “ben gonca ile tartışırken gülümsüyordu” yazmış.bunu okuyunca kan beynime sıçradı.manyak mıdır nedir,öyle bişey yok ki?bunu ne amaçla defterine yazar bu yalanı nerde kullanacak bu insan müsveddesi?ben yapı olarak insanlarla sorun yaşadığımda çok etkilenen biri oldugumdan her zaman alttam alan sakin modda takılırım işyerinde ama bu nedir ya..
Biraz da fatihten bahsedeyim.kendisi 3 yıldır orda birimin en eskisi oldugundan kendini oranın sahibi sanıyor.hep baskın şekilde herşeyi ben bilirim ben anlarım modunda.hep kendi fikrini kabul ettirmeye çalışır.işle ilgili hata yaptığım brşeyde kendisi bana bir anısını anlatarak olur böylr şeyler sen yenisin tarzında konuşmuştu.ve evet,bunu da beni suçlar şekilde defterine not almış.bayağı hafiyelik yani.müdürün bundan haberi var mı,o mu böylr bişey istedi bilmiyorum.içim kıyılıyor me yapmam nasıl davranmam lazım ne olur akıl verin.bu arada birimde biri daha var paranoya yaptım o da not alıyor mu benle ilgili diye

Arkadaşınızın defterini karıştırmanız hiç doğru değil. Bundan müdürünüze, arkadaşınıza ya da başka birine bahsederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.

Benim kötü bir niyetim yok defter karıştırmadım iş ile ilgili notlara bakacaktım hatta o anda olmadıgı için ona da söylecektim defterini aldım yazıyorum diye.
Ama bu olaydan sonra tabikide kimseye söylemeyeceğim ama akıl danışmaya geldim zaten bununla alakalı

İş yerleri hep böyle iki yüzlü insanlarla dolu bende çalıştığımdan beri fark ediyorum bunu malesef. Bazıları insanlar kendinden başarılı olmasın, kendi yeri sağlam olsun ister, bunun için de başkasının ayağına çelme takar. O kişi siz olmuşsunuz, takmış size kafayı. Sizin tek yapacağınız şey aldırış etmemek bence. Aslında keşke imkan olduğu an o notların fotoğrafını çekseydiniz en ufak olayda elinizde kozunuz olurdu.

Yönetim tarafından görevlendirilmiş olabilir.
Tabi böyle olması yaptığının doğru olduğunu göstermez.iş yerinde bana böyle bir görev verilse iş tanımım değilse( ik gibi) kesinlikle kabul etmem asli görevimin sekteye uğrayacağını ve iş arkadaşlarımla ekip ruhunu kaybedeceğim için verimin düşeceğini belirtir reddederim.
Amaaa bu kişi işgüzarlık,kıskançlık,ayak kaydırma gibi niyetler ile sizinle ilgili bu notları tutmuşsa hiç öyle niye okudunuz defterini demem iş yerinde özel defter olmaz zira.derhal fotoğraflarını çekin o sayfaların ve üst yönetime bildirin.
Bu şekilde bir davranışın affı yok.yönetim de yaptırsa bunun adı mobbingdir.
Siz o yazılanlardan sonra işe motive olabiliyor musunuz?

Bir değerlendirme olduğunda size yöneltilecek eleştirileri önceden öğrenmiş oldun. Zamanla sana karşı yargıları yıkılabilir, biraz zaman ver. Ve davranışlarına dikkat et.
Ben mesela 7 aydır şu anki iş yerimde çalışıyorum, hala diken üstündeydim, sabah herkesten önce gidiyorum, az konuşuyorum, haftasonlari da çalışıp işlerimi yetiştiriyorum.
Işyerinde eski olana dek bunları yaşamak normal.

Neden öyle dediniz?

E yani adam iyi niyetli değil.En iyi ihtimalle uzun vadede ayağınızı kaydırma niyetinde.Orada huzur bulma ihtimaliniz yok bence.Ya bunları yeri gelince kullanacak ya kuyunuzu kazacak ya da yönetimle paylaşacak.Hiçbir şartta uzun vadeli mutlu olma ihtimaliniz yok.

E yani adam iyi niyetli değil.En iyi ihtimalle uzun vadede ayağınızı kaydırma niyetinde.Orada huzur bulma ihtimaliniz yok bence.Ya bunları yeri gelince kullanacak ya kuyunuzu kazacak ya da yönetimle paylaşacak.Hiçbir şartta uzun vadeli mutlu olma ihtimaliniz yok.

Orasını Allah bilir. biraz iddialı yazmışsınız
yani o yönetim de tamamen o adamın lafıyla hareket edecekse kapatıp gitsinler bence orayı

İş yerleri hep böyle iki yüzlü insanlarla dolu bende çalıştığımdan beri fark ediyorum bunu malesef. Bazıları insanlar kendinden başarılı olmasın, kendi yeri sağlam olsun ister, bunun için de başkasının ayağına çelme takar. O kişi siz olmuşsunuz, takmış size kafayı. Sizin tek yapacağınız şey aldırış etmemek bence. Aslında keşke imkan olduğu an o notların fotoğrafını çekseydiniz en ufak olayda elinizde kozunuz olurdu.

çok şaşırdım ama biliyor musunuz her zaman saygılı davrandım kendisine. diyorum ya sorun yaşamamak adına çoğu zaman pasifize ederim kendimi, bazen bildiğimi biliyorsam bile blmiyormuşum da ondan öğrenmişim gibi davranırım.yani demek istediğim hiç gıcık gitmedim.çok şaşkınım

Aynı şekilde sizde defterinize o kişiyle ilgili olumsuz notlar düşün ve o notları görmesini sağlayın.bakalim sonra napacak? Keşke resim cekseydiniz elinizde koz olurdu ufak bı olayda bile

Bundan sonra yapacağım ben de notlar alacağım.
ilk fırsatta da resim çekiyorum.

çok şaşırdım ama biliyor musunuz her zaman saygılı davrandım kendisine. diyorum ya sorun yaşamamak adına çoğu zaman pasifize ederim kendimi, bazen bildiğimi biliyorsam bile blmiyormuşum da ondan öğrenmişim gibi davranırım.yani demek istediğim hiç gıcık gitmedim.çok şaşkınım
Zaten genelde sizin gibiler kıskanılır :) şaşırmayın, adamın hareketlerine karşı dikkatli olun, gelecek her türlü tepkiye hazırlıklı olun. Birde gerçekten merak ettim foto çektiniz mi? Yani bence ne olur ne olmaz, bulunmalı elinizde. Bu arada yukarıdaki üyenin(burcubahar0635) dediğine ben kısmen katılıyorum. Ortamınız bu kadar iki yüzlü insanlarla doluysa mutlu olacağınızı bende sanmıyorum. Tabi yönetim kadronuz nasıl bilemiyorum, kendinizi zaten ispatlamış bir elemansanız kolay kolay ayağınız kaymaz ama yine de dikkatli olun. Tercih sizin tabi, duruma göre hareket edersiniz.

Yönetim tarafından görevlendirilmiş olabilir.
Tabi böyle olması yaptığının doğru olduğunu göstermez.iş yerinde bana böyle bir görev verilse iş tanımım değilse( ik gibi) kesinlikle kabul etmem asli görevimin sekteye uğrayacağını ve iş arkadaşlarımla ekip ruhunu kaybedeceğim için verimin düşeceğini belirtir reddederim.
Amaaa bu kişi işgüzarlık,kıskançlık,ayak kaydırma gibi niyetler ile sizinle ilgili bu notları tutmuşsa hiç öyle niye okudunuz defterini demem iş yerinde özel defter olmaz zira.derhal fotoğraflarını çekin o sayfaların ve üst yönetime bildirin.
Bu şekilde bir davranışın affı yok.yönetim de yaptırsa bunun adı mobbingdir.
Siz o yazılanlardan sonra işe motive olabiliyor musunuz?

o kadar haklısınız ki, çok büyük bir şerefsizlik.ya kişinin hakkına girersem diye düşünmez mi insan..
hem de nasıl motivasyonum düştü gelin bana sorun, Allahım zararın neresindeyim acaba diye düşünüyorum.
işle ilgili notlar tutmasına yine bir şey demem ama kendi kavgasında yüzümün güldüğünü iddia etmesi tam bir şerefsizlik.
en kısa sürede fotoğraf çekiyorum.

Zaten genelde sizin gibiler kıskanılır :) şaşırmayın, adamın hareketlerine karşı dikkatli olun, gelecek her türlü tepkiye hazırlıklı olun. Birde gerçekten merak ettim foto çektiniz mi? Yani bence ne olur ne olmaz, bulunmalı elinizde. Bu arada yukarıdaki üyenin(burcubahar0635) dediğine ben kısmen katılıyorum. Ortamınız bu kadar iki yüzlü insanlarla doluysa mutlu olacağınızı bende sanmıyorum. Tabi yönetim kadronuz nasıl bilemiyorum, kendinizi zaten ispatlamış bir elemansanız kolay kolay ayağınız kaymaz ama yine de dikkatli olun. Tercih sizin tabi, duruma göre hareket edersiniz.

fotoğraf çekicem en kısa zamanda.
henüz kendimi fazla ispatlama durumum olamadı maalesef sadece saygı çerçevesinde uysal davranarak işi öğrenmeye çalışıyorum.

Ya ben anlamadım manyak mı bu şahıs neden not almış ki. Tövbeler tövbesi

aşırı özgüvenli biri. dışardan görseniz haksızlıklar karşısında yönetime bile kafa tutar dersiniz her zaman kendi fikrini yüksek sesle dile getirir.baskın bir tip
ama içten ne kadar şerefsiz resmen benim hafiyeliğimi yapıyor

Back
X