- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Oyle olmuyor. Yemekhane olabilir ama insanlar kendi butcelerinden karsilanmak kaydiyla disarida yemegi de tercih edebilir.
Yok vallaha memurlarda da var artık. Şefler toplayıp yemeğe falan götürüyor, bir de memursun, yok ben gelmicem diyemiyorsun, kös kös gidiyorsun
Eh yani :) Nerden baktığına bağlı :)Şimdi şöyle, birkaç iş arkadaşı yemekhanede çıkan yemeği beğenmez ya da sırf sosyalleşmek için hadi bugün dışarda yiyelim der, diğerlerine söyler katılmak isteyen katılır istemeyen katılmaz o zaman bu tercih olur ve ceplerinden öderler. Ama burda şef her cuma bu insanları mecburi olarak bir yere götürüyorsa bu ekip arasındaki bağı kuvvetlendirmek içşndir şirket bütçesi öder.
Ene negzel işte, memurların da hakkı kaynaşmak sosyalleşmek..,
Şimdi şöyle, birkaç iş arkadaşı yemekhanede çıkan yemeği beğenmez ya da sırf sosyalleşmek için hadi bugün dışarda yiyelim der, diğerlerine söyler katılmak isteyen katılır istemeyen katılmaz o zaman bu tercih olur ve ceplerinden öderler. Ama burda şef her cuma bu insanları mecburi olarak bir yere götürüyorsa bu ekip arasındaki bağı kuvvetlendirmek içşndir şirket bütçesi öder.
Bağnazlık yobazlik filan degil,erkeklerle bi yere gitmek istemiyor olabilirsin.. Ben de calisiyorum,erkek hocalar da var ama birlikte disarda bi yere gitmiyorum.. Hic yobaz oldugumu filan da dusunmuyorum.. Hatta kurumda sevilen sayilan biri oldugumu biliyorum.. Demek illa etkinlik yapmam gerekmiyor.. Kimseyi etiketlemiyosam kimse de beni yargilayamaz.. (simdi etkinlige gidenler sayilip sevilmiyor mu diye lafi ordan oraya cekenler olacaktir,aciklama yapiyim en bastan, oyle bsy demedim.. Esas gitmeyenler asosyal ve yobaz olmakla suclaniyor nedense) calisiyosun tamam ama bu extra bi durum ve mecbur degilsin..
Ustelik keyif bile almadigin bi etkinlige katilip ustune para vermek ayri külfet..
Kaldi ki ogle arasi serbest zamanindir, oraya plan koyulamaz, koyulsa da kisilerin keyfine birakilir..
Isinin oldugunu soyle onlar yemege giderken, ki yalan degil, namaz kilacaksin, meşgulsun.. Erkekler var,gelmek istemiyorum,pahali filan dersen herkes baska bi anlam çıkarabilir.. Gerekirse namazi soyle, abdest vs hepsini ogle arasında hallediyorum de.. Veya kisaca oglenleri islerim oluyor deyip gec..
Evet ogretmenim ve isin asli kurumsal firmalar gibi surekli bi toplu etkinlik olur ozel okullarda, calisanlara yonelik.. Yemekler, kamplar, geziler vs.. Bunlara mumkun mertebe katiliyorum.. Kendi arkadas grubumla takiliyorum.. Ama katilmayan kisiler pek sorun olmuyor..Belli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.
Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.
Bızımde okul müdürü bizden 70lira para toplardı cıkıs saatımız geldıgı halde bizi bagladıgı ıcın verdıgımız para boşa gıtmesın dıye saatlerce okulda kalıp o yemegı yemek zorunda kalırdık .Kımse ıtıraz edemedıgı ıcın ben de sustum.sız dısarda yıyormussunuz gıtmeyın .merhaba kızlar, ben 24 yaşındayım ve kurumsal bi firmada işe başladım. Benim çalıştığım birimde 5 kişi var ve yaş ortalaması 30-40larda. Şefim dediki her hafta bi gün öğle yemeğinde beraber çok lüks bi et lokantasına gidiyolarmış sende gelceksin dedi. 1 kere gittim fakat yaş ortalaması dolayısıyla sohbete falan katılamadım ve çoook sıkıldım.
Gitmek istemiyorum onlarla, hem nişanlım kızıyor erkekler olduğu için, hem ayrıca ben her hafta oraya para bayılmak zorunda değilimki?? Onların yanında rahat yemek de yiyemiyorum ve çok pahalı yani istemiyorum boşyere oraya para vermeyi. Zaten yemekhane var ve öğle yemekleri benim kendi özel zamanım. Gitmek zorunda değilim yani istemiyorum gitmekk.Ne bahane uydurabilirim bidaha katılmamak için?
Kocakoca 3 tane erkekle ve 2 bayanla gidiyoruz ben hiç zevk almıyorum ayrıca yabancı erkekler olduğu için dolayısıyla nişanlım çok kızıyor gitmek zorundamısın diye. Oraya verdiğim paraya da acıyorum yani her hafta ailemle yemeğe çıkarım oraya verceğime. Şef biraz önem veriyor böle şeylere ama zorla da götürecek hali yok heralde.
Et yemeklerini sevmiyorum kebapçılarda kokudan tiksiniyorum ve dışarda yemek yememe takıntım mı var desem hijyenden dolayı ne desem ne olur yardım edinAyrıca namazda kılıyorum ve öğle arasında namaz kılabileceğim yakınlarda bi cami arıcam, namaz kılıyorum gelemem desem bişey diyemez heralde
Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss,para harcamakta ıstemeye bılır saygı duyun ınsanlara,adam yoruluyordur belkı tatılını kendısıne ayırmak ıstıyordur belkıBelli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.
Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.
Hayır, efendim. Özel sektörde öyle bir şey yok. Çalışanlar, kendilerini takmayan çalışma arkadaşlarından rahatsız olurlar ve bu da iş ortamına yansır. İyi bir çalışma ortamı sağlamak yöneticinin görevidir. Çalışma iklimini bozan kişi de işinde ne kadar iyi olursa olsun, çıkarılır.Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss
Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss,para harcamakta ıstemeye bılır saygı duyun ınsanlara,adam yoruluyordur belkı tatılını kendısıne ayırmak ıstıyordur belkı
Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss,para harcamakta ıstemeye bılır saygı duyun ınsanlara,adam yoruluyordur belkı tatılını kendısıne ayırmak ıstıyordur belkı
Özelsektör acımasız işte .Sosyal olmak bazıları ıcın zordur bence çalışkanlıga bakılmalıydı .Öyle bir şansı yok işte özel sektörde. Ortama uyum sağlayamayan, iş arkadaşlarından hoşlanmayan ve onlarında ondan hoşlanmadığı, ekipte çıkıntılık yapan kişi işinden oluyor. Bu kadar net.
Kımsenın keyıf aldıgını sanmıyorum zorlama bu .Bızede aynısı yapılırdı hemde hergun ayda 70 lira zorla toplanırdı ve resmı bır kurum da 5saat calısıyorsak bız 8saat orada hergun zaman harcardık bu sacma yemek uygulamasıyla.Yeni girdiğin bir işte hafta da bir olan 1 saatlik bir öğle yemeği sadece. Ben gelemem diyip bahane sunmak kendini dışarda tutmak hoş karsilanmazs. Kaldı ki ne senin yasin küçük ne de onların yaşı çok büyük. Ben devlet memuruyum. Bizde de disarda kahvaltilar akşam yemekleri oluyor Müdürümüz özellikle herkesin katılmasını istiyor, içeri girer girmez hemen süzer etrafı kim gelmiş kim gelmemiş diye. Katilmama gibi bir durum olmaz yani. Kendi aramızda bile oglenleri 10 kişi toplanıp haftada 1 çıkmaya çalışıyoruz. Ben 34 yasindayim onlarin çoğu 25 lerinde çok da keyifli oluyor. Sizin sefiniz böyle bir etkinlik yapıyorsa gitmen gerekir yani kisacasi
Bağnazlık yobazlik filan degil,erkeklerle bi yere gitmek istemiyor olabilirsin.. Ben de calisiyorum,erkek hocalar da var ama birlikte disarda bi yere gitmiyorum.. Hic yobaz oldugumu filan da dusunmuyorum.. Hatta kurumda sevilen sayilan biri oldugumu biliyorum.. Demek illa etkinlik yapmam gerekmiyor.. Kimseyi etiketlemiyosam kimse de beni yargilayamaz.. (simdi etkinlige gidenler sayilip sevilmiyor mu diye lafi ordan oraya cekenler olacaktir,aciklama yapiyim en bastan, oyle bsy demedim.. Esas gitmeyenler asosyal ve yobaz olmakla suclaniyor nedense) calisiyosun tamam ama bu extra bi durum ve mecbur degilsin..
Ustelik keyif bile almadigin bi etkinlige katilip ustune para vermek ayri külfet..
Kaldi ki ogle arasi serbest zamanindir, oraya plan koyulamaz, koyulsa da kisilerin keyfine birakilir..
Isinin oldugunu soyle onlar yemege giderken, ki yalan degil, namaz kilacaksin, meşgulsun.. Erkekler var,gelmek istemiyorum,pahali filan dersen herkes baska bi anlam çıkarabilir.. Gerekirse namazi soyle, abdest vs hepsini ogle arasında hallediyorum de.. Veya kisaca oglenleri islerim oluyor deyip gec..
Nişanlının tepki göstermesi de gayet normal, seni kıskanması normal, oraya para vermek istememen normal, kebapçılardan et lokantalarından ben de tiksinieim , gayet haklısın. Ortamınızı bilmiyorum ama gitmek zorunda değilsin, bu senin üzerinde bi baskı oluşturacağını sanmıyorum, ne münasebet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?