İş arkadaşlarıyla Öğle yemeğine gitmek zorunda mıyım?

Konu sahibi ben senin yerinde olsam Turk yemeklerine hasret biri olarak direk atlardim ama ise bak senin yerinde degilim. Senin yerinde olmak icin basvursam mi acaba? :)

Senin gozunle bakarsak ; yani seninle empati kuracak olursam…(Niye empati kurdum ki simdi. Benim gozumle baksaydik da direk kabul etseydin. Is cikardin bana:) Istemedigin bir seyi yapmak zorunda degilsin. Bana gore mazeret olarak ; paradan cok nisanlini one surmen gerek. Nisanlim bu tur etkinliklere katilmami onaylamiyor diyebilirsin. Etkinlik : ogle yemegi midir? Orasi da tartisilir ?

Kucuk bir tavsiye : yazdiklarindan senin de gitmek istemedigin sonucuna vardim. O yuzden nisanlin bana gore etkisiz eleman. Nisanli olmasaydin da boyle davranmak isteyecektin.

Dipsiz Not: Burada konu aciyorsan sonucuna katlanmali, once bulasik yikamali sonra yemek yapmali. + KK’yi supurmelisin. :KK53:

Dipsiz Not 2: Polemikten yeni banlandigim icin konu sahibi disinda hic bir alintiya cevap vermeyecegim duyurulur. :KK14:

Ben açıkça söylerdim. Butceme pahalı geliyor, o kadar para vermek gereksiz hem et yemeğini sevmiyorum bile derdim yani. Şef işine baksın bence.

Haftada 1 gün öğle yemeğinizi can ciğer olmadığınız, anlaşamadığınız insanlarla yemeye gelemiyorsunuz, ama kurum kültürü olan yerde çalışıyorsunuz. ( kurum kültürü her şeyden önce iyi anlaşamadığınız insanlarla da vakit geçirmeyi, geçirebilmeyi gerektirir).
Erkeklerle oturmayı sorun ediyorsunuz ama kurum kültürü olan bir yerde çalışıyorsunuz.
Nişanlınız erkeklerle oturmanıza laf ediyor, ama çalışmanıza "ses çıkarmıyor." Buna laf edilmesini doğal karşılayan, çalışmasına izin verilmemesini de doğal karşılar, anlattığınız erkek tipinin bunu demesi de an meselesi gibi geldi bana.
Sizi kurumsal hayatta pek kalıcı göremedim ben, ister kızın ister küsün.

var mı böyle şey ya :) 'gelmeyeceğim.' diyorsun ve bitiyor.. bizim arkadaşlarda her öğlen çıkıyor bi yere gidiyor. Gitmiyorum. Lütfen ısrar etmeyin, ben gelmeyeceğim diyorum sorduklarında o kadar yani.

Her hafta çok, bahane bul iki haftada bir git
Yemeğe çıkmak nedir yaa. Varsa bi durum yapalım açık oturum, dersin:)

Belli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.

Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.
Sabah sabah çok üzüldüm bunu okuyunca.
Belli ki adamın anne ya da teyze ile arasında bir sorunu var.
Anlatmak,paylaşmak zorunda değil.
Kendi iç dünyasında savaşıyor.
Hiç bir aktiviteye de katılmaması hayatından memnun olmadığını gösteriyor.
Bir an kendimi o kadar çok benzettim ki ona!!!!
Ne diyeyim ki; Allahım herkesin yardımcısı olsun inşallah...

bahane bulmana gerek yok ki, ben gelmiyorum dersin, olur biter.

ama böyle fırsatlar insan ilişkilerinin gelişmesi açısından iyidir, değerlendirmek gerekir bence.

her hafta olmasa da arada bir katılmanı tavsiye ederim.

nişanlının fikirleri ise hiç hoş değil. bu insanlarla yemeğe gitmesen ne, aynı ortamda çalışmıyor musun zaten?

Yabancı erkek olayini geçiyorum saçmalik. İş yemegi sonuçta. Ellerinden gelse aynı havayı da solutmayacaklar. Havayı harem selam ayiracaklar tövbe.

Benim maddi durumum bu yemekleri karsilamiyor sıkıntı çekiyorum nisanliyim evlenecegim borcumuz var. Bu kadar.

sen gitmek istemiyorsan başka ama nişanlım gitmemi istmeiyor çok kızıyor ne demek , hayatına bu kadar müdahale edilmesine izin verme

Ankaranin en iyi universitesi demek
Himmmmm peki gercekten su anda bir kosede agliyorum bu bilgileri aldiktan sonra ..
Demek ankaranin en iyi universitelerinde okuyanlarin ,yuksek lisans yapanlarin konusacak bir seyi olmuyor cok ilginc ..
Bu arada en luks lokantalarda bir porsiyonun 25 lira oldugunu duyunca oraya yerlesesim geldi tesekkur ederim
Son olarak nisanliniz ve size hala guluyorum
Iyi aksamlar

çok üstüne gidiyorsunuz. her hafta insan çağrılmaz. çağırsa da o zaman öder. kimsenin işi gücü yok öğlen boş saatini de onlarla geçirmek zorunda değil. dediği gibi konu sahibinin kimisi çoluğundan çocoğundan, arabadan krediden bahsediyor sanki konuları sanat, politika vs.

belki senin benim için değil ama onun için 100 tl büyük paradır???

bence şefinle konuş her hafta gelemem, arasıra gelebilirim kusura bakmayın de. neden olarak da hem lokantayı hem de vaktini öne sür. düğünhazırlıkları falan (boş vaktimde araştırmalar yapıyorum gibi)

işte tipik TR, tipik insan profilleri.
insan istemese de vizyon sahibi olmak için erkeklerle yemeğe çıkmak zorundaymış. ne ilginç! bana vizyonu, kültürü, bilgeliği sorsalar aklıma bu seçenek gelemzdi. sanki kız iş yerinde çalışırken erkeklerden kaçıyor onlarla konuşmuyor. boş vaktini onlarla geçirmek istemiyor. hayat görüşü erkeklerle yemeğe gitmeyi uygun görmüyor. Çok mu zor bunu anlamak ?

Lüks bir yere götürüyorsa o zamna parayı kendisi çekmesi lazım diğerleri nasıl her hafta oraya para veriyorlar anlamadım ayrıca daha uygu olan şeyler yiyebilirsiniz kaldı ki namazımı kılıcam gelemem demeniz de hoş olmaz bana göre bilemiyorum.

çok üstüne gidiyorsunuz. her hafta insan çağrılmaz. çağırsa da o zaman öder. kimsenin işi gücü yok öğlen boş saatini de onlarla geçirmek zorunda değil. dediği gibi konu sahibinin kimisi çoluğundan çocoğundan, arabadan krediden bahsediyor sanki konuları sanat, politika vs.

belki senin benim için değil ama onun için 100 tl büyük paradır???

bence şefinle konuş her hafta gelemem, arasıra gelebilirim kusura bakmayın de. neden olarak da hem lokantayı hem de vaktini öne sür. düğünhazırlıkları falan (boş vaktimde araştırmalar yapıyorum gibi)

Ben yorumumu size mi yapMisim
Bana ne diye yuruyorsunuz onu anlamadim
Istedigim gibi Konusurum
Siz mi duzelteceksiniz ?
Karsimda universite mezunu ,calisan,genc bi hanim gorunce ve o hanim
Erkekleri nisanlim isteMiyor
Erkekler,erkekler deyince ifrit oluyorum
Gorende taciz ediyolar sanir?
Beni alintilamayin kendi isinize bakin .

işte tipik TR, tipik insan profilleri.
insan istemese de vizyon sahibi olmak için erkeklerle yemeğe çıkmak zorundaymış. ne ilginç! bana vizyonu, kültürü, bilgeliği sorsalar aklıma bu seçenek gelemzdi. sanki kız iş yerinde çalışırken erkeklerden kaçıyor onlarla konuşmuyor. boş vaktini onlarla geçirmek istemiyor. hayat görüşü erkeklerle yemeğe gitmeyi uygun görmüyor. Çok mu zor bunu anlamak ?

Erkeklerle yemege cikmiyor
Is yemegiymis
Algilariniz hamilelikten mi tikali ?
Yoksa hep Mi boylesin tatlim sen ?
Erkeklerle bir ogle yemegi yemiyor
Hayat gorusu boyle ama
Arkalarindan gorgusuz demeyi normal goruyor..
Namaz kilacak yer ariyor
Ama milletin arkasindan atip tutuyor ilginc bayaaaaaaaaaaaa

Erkeklerle yemege cikmiyor
Is yemegiymis
Algilariniz hamilelikten mi tikali ?
Yoksa hep Mi boylesin tatlim sen ?
Erkeklerle bir ogle yemegi yemiyor
Hayat gorusu boyle ama
Arkalarindan gorgusuz demeyi normal goruyor..
Namaz kilacak yer ariyor
Ama milletin arkasindan atip tutuyor ilginc bayaaaaaaaaaaaa
Canisi sorun bizde
Uni mezunu kurumsal bir yerde calisan ozellikli bir bayan olur diye dusunuyoruz hemen
Kafalar ortacag iste napacan

Sabah sabah çok üzüldüm bunu okuyunca.
Belli ki adamın anne ya da teyze ile arasında bir sorunu var.
Anlatmak,paylaşmak zorunda değil.
Kendi iç dünyasında savaşıyor.
Hiç bir aktiviteye de katılmaması hayatından memnun olmadığını gösteriyor.
Bir an kendimi o kadar çok benzettim ki ona!!!!
Ne diyeyim ki; Allahım herkesin yardımcısı olsun inşallah...

Yok yok üzülme bir problemi yok. Eşim de ilk başta öyle düşündü, araştırdı baya. Teyzesi aynı şirkette üst düzey yöneticiydi. Annesi de hemşireydi sanırım. Biraz ana kuzusu bir çocuktu. Çok güzel bir mesleği olduğu, kazandığının 10 katını kazanabileceği halde 1500 liraya masa başında oturmayı tercih ediyordu. Değişik bir tipti yani..

Back
X