İş baskısı yapan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yüzyüze geldiğiniz zaman valla anne iskur gibi kadınsın. Aranızda ki tek fark onlar çalışmak isteyene iş buluyor sen çalışmak istemeyene de.
Hatta telefonunu iskur diye kaydet. Bir gün oraya gidince telefonumu bulamiyorum seninkinden bir caldiralim de ama onun bulmasını sağla mutlaka ekrana bakar. Derse bu ne sende lafı yapistirirsin.

Gaza gelip surat asma,engelleme veya ters cevap verme madem eşinle arani açıyor fitnelik var demek ki kendine yaparsın. Stratejik ol ve mesajlarini sessize al okuma yazsın yazsın dursun. Bana cevap vermiyor diye eşine sorsun o yapsın açıklamayı hiç muhattap bile olmayin

Gelinleri delirtmek için taktik bence bu. :mad:
Ben bebek nedeniyle ücretsiz izindeyim .Şubat ayında yanlarına gittik herkesin içinde "oğlum çocuğun oldugu için senin de ücretsiz izin hakkın varmış,sen de kullanabilirsin" diyor canım kayınvalidem 😏 "Anne ben izindeyim zaten ,müsade et de eve ekmek getiren olsun " dedim. Kadin oğlunun benden 1 yıl fazla çalışmasına hicap duyuyor ,çalışmıyor olsam neler yapardı tahmin edemiyorum

Eşim de söylüyor hatta bağıra çağıra söylüyor ama asla anlamıyor kayınvalide. Oğlunun ekmeğini yiyorum diye gözüne batıyorum resmen. Geçen gün ağladım eşime o da annesine “ben karıma bakamayacak mıyım yeter atma kıza iş ilanı falan diye bağırdı ama tık yok kadında.

Zaten kv min huyudur ben bir söylerim o söylemediğimi de anlatır aramızı bozmuşluğu çoktur eşimle ne yapıcam bu kadınla anlamadım.
Açmayın mesajları. Biriksin dursun. Siz de ona ilan atın ya da. Bence sen de çalışmalısın diye

Ben bebek nedeniyle ücretsiz izindeyim .Şubat ayında yanlarına gittik herkesin içinde "oğlum çocuğun oldugu için senin de ücretsiz izin hakkın varmış,sen de kullanabilirsin" diyor canım kayınvalidem 😏 "Anne ben izindeyim zaten ,müsade et de eve ekmek getiren olsun " dedim. Kadin oğlunun benden 1 yıl fazla çalışmasına hicap duyuyor ,çalışmıyor olsam neler yapardı tahmin edemiyorum

Bende oğlumda ücretsiz izne çıkıcam doğal olarak tek maaşa düşücez,kv eşime demiş ki “Eve gelen para epey azalacak yokluk halinde sana dır dır yapabilir ben çocuğa bakarım isterse çalışsın” iyi niyet mi kötü niyet mi çözemedim direk harcayamıyorum da kadını ama gelinleri çalıştırma oğullarına kıyamama hali çok enteresan.

Bende oğlumda ücretsiz izne çıkıcam doğal olarak tek maaşa düşücez,kv eşime demiş ki “Eve gelen para epey azalacak yokluk halinde sana dır dır yapabilir ben çocuğa bakarım isterse çalışsın” iyi niyet mi kötü niyet mi çözemedim direk harcayamıyorum da kadını ama gelinleri çalıştırma oğullarına kıyamama hali çok enteresan.
Vallaha ben direkt harcıyorum.İyi niyeti olan " maddi yonden sikisacaginizi dusunuyorsaniz veya burcak86 calismayi istiyorsa ben bebekle ilgilenirim" der...İlk evlendigimde de tayinimi liseden ilkokula istemiştim .Ortaokul mezunu kayınvalidem "bir daha ilkokula tayin istemeni istemiyorum,lisede çalış" demişti!! Resmen gelinlerinin meslegi ile statuye ulaşmak istiyorlar. Gunlerde konumları ,mertebeleri değişiyor bence gelinlerinin mesleğine göre 😂

Attığı ilanlarla ilgili hiç cevap vermeyin. Sessizliğinizi koruyun bir zaman sonra anlayacaktır artık sıkıldığınızı..

Yüzyüze gelince de bir şey söylerse "ilgilenmiyorum anne" deyip konuyu hemen kapatın..

Kadın ben bu yaşımda çalışıyorum gelin evde oturuyor diye kendi kendini yiyor belki seni işe sokmadan da rahat etmiycek bence engelleyin mesajlarını

Günümüz kayınvalidelerinin öncelikleri de değişti.Önceden ev işinde iyi olsun gibi küçük beklentiler içerisindeydiler. Hangi ara yok ilkokulda çalışma lisede çalış kıvamına geldiler hayret :halay:

Keşke mesleğiniz olsaydı hayat öyle bir duruma getirir ki insanı fellik fellik ilanlara da baktırır.
Siz değil eşiniz maço gibi görünüp 'karımı çalıştırmıyorum' diyebilirse ne ala..

Vallaha ben direkt harcıyorum.İyi niyeti olan " maddi yonden sikisacaginizi dusunuyorsaniz veya burcak86 calismayi istiyorsa ben bebekle ilgilenirim" der...İlk evlendigimde de tayinimi liseden ilkokula istemiştim .Ortaokul mezunu kayınvalidem "bir daha ilkokula tayin istemeni istemiyorum,lisede çalış" demişti!! Resmen gelinlerinin meslegi ile statuye ulaşmak istiyorlar. Gunlerde konumları ,mertebeleri değişiyor bence gelinlerinin mesleğine göre 😂

Senin kv çok değişik ya. Kadı gibi oturmuş bilmediği şeylerin hükmünü veriyor. :KK70:

Boşuna dememişler küçük insanların büyük egosu olur diye. :KK70:
Daha anlatmadığın neler var merak ettim valla..

Günümüz kayınvalidelerinin öncelikleri de değişti.Önceden ev işinde iyi olsun gibi küçük beklentiler içerisindeydiler. Hangi ara yok ilkokulda çalışma lisede çalış kıvamına geldiler hayret :halay:
Yook yine buzlugumda kışlık hazirliklarin olmasi ,elde mantı açıp ,yaprak sarması sarmam bekleniyor o konuda sıkıntı yok.😅Kayinvalidemin benim yaşımdayken haftada 3 günü varmış...2 de annesine gezmeye gidiyormuş ...yani 5 gün disardaymis...bir nevi "çalışıyormuş " o zaman bile 3 çeşit yemeği hazırmış akşam kocasına ...ben neden yetiştiremiyor musum anlayamiyor Muş !!!😂

Kayınvalide kafası diye birşey var bence :))
Çalışmayı seviyorum aslında(bebeler küçük değilken) ama böyle konuşunca evde oturasım geliyor,dürtüyor beni oğlan askere gidene kadar çalışmıycam o olcak ;))

İlkokul iyidir anamnez ben formasyon alırken liseye gönderdiler beni ergenlerden bildiğin tırstım :)

Yook yine buzlugumda kışlık hazirliklarin olmasi ,elde mantı açıp ,yaprak sarması sarmam bekleniyor o konuda sıkıntı yok.😅Kayinvalidemin benim yaşımdayken haftada 3 günü varmış...2 de annesine gezmeye gidiyormuş ...yani 5 gün disardaymis...bir nevi "çalışıyormuş " o zaman bile 3 çeşit yemeği hazırmış akşam kocasına ...ben neden yetiştiremiyor musum anlayamiyor Muş !!!😂

Gıcık oldum kadına tee burdan ,puff yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X