İş başvurusu,arkadaş,cevap

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Günaydııın
Şimdi ki halime bin şükür yine de aklıma takılan bir konu var arkadaşlar sabah sabah canım çok sıkıldı.

İş ile ilgili konu açmıştım cuma günü evlilik muhabbetine iş verenler işe almaya pek yanaşmıyorlar diye.

Son olarak cuma günü evime yakın,şartları bana uygun bir iş görüşmesine gitmiştim iş verenle enerjimiz de tuttu bir tek evlilik olayı takıldı adamın aklına ama ben evlendikten sonra da çalışacağımı anlattım, adam bana ofisi gezdirdi 3-5 güne haber veririz dedi bende çıktım eve geldim. Açıkcası ümitli gibiydim adamın arayacağından.

Aynı zamanda kursa devam ediyorum bir abla var sınıfımda 49-50 yaşlarında kurs başladığından beni aralarda hep beraber yiyip içiyoruz,şuan boşanmak üzere derdini tasasını anlatır dinlerim,ismi Şule olsun.
Ben iş başvurusuna gittiğimi söylemiştim ona,şans dilermisin diye görüşmeden sonraki gün o aradı nasıl geçti diye güzeldi,haber bekliyorum dedim.

Az önce Şule abla aradı. Şaşırdım sabah sabah diye naber,nasılsını geçtik “ben iş başvurusuna gittim,aynı yer bile olabilir senin ki x caddesindeki y firmamıydı aaaa aynı yermiş tesadüfe bak ama sigorta istemediğim için olmadı benim merak etme” dedi! Ya yol üstünde bile değil gittiğim yer yoldan geçerken ilan gördüm dese büyük bir yer camda ilan ne gezer..

Ben tarif etmiştim ona yerini,sormuştu ve aklımda hiçbir art niyet yoktu akşama kurs var tepkimi göstereceğim çünkü benim bu işe çok ihtiyacım vardı..

Şimdi asıl sorum şu iş başvurusuna gideli 4 gün oldu.. Adamı arayıp karar verip vermediklerini sormam uygun mu? Çünkü “ya olursa” diye başka yere de başvuramıyorum. Adam garipser mi? Alacağı varsa da almaz mı?

Kadına tepkini belli et öncelikle.

Adamı arama çok üstüne düşüyor gibi olma. Beklemede kal. Ama başka yerlere de başvurmaya devam et bence. Kadına da çok gıcık oldum.

Olumlu olsa idi ararlardı Genel de oyle olur ya olumlu olursa ararız derler aramazlarsa olumsuz demek zaten. Sizin aramanız uygun olmaz. Arkadasınızında olmamıs zaten. Bence 2 gun bekleyin Yenı iş bakının

Kadına tepkini belli et öncelikle.

Adamı arama çok üstüne düşüyor gibi olma. Beklemede kal. Ama başka yerlere de başvurmaya devam et bence. Kadına da çok gıcık oldum.
Bende bende.. Paraya ihtiyacı bile yok benim başvurduğum işe koşmuş hemen , sınıfın ortasında rezil etmeyi planlıyorum

Bende bende.. Paraya ihtiyacı bile yok benim başvurduğum işe koşmuş hemen , sınıfın ortasında rezil etmeyi planlıyorum
Var böyle tipler bu tarz insanlar başarı kıskanırlar, sülük gibi yaşamayı severler. İyi görünüp hasetlenirler. Karşıdakini salak mı sanıyorlar? Aklıyla dalga mı geçiyorlar karşıdakinin? Bir de tesadüf gibi söylemesi. Dersi hakediyorlar, yoksa seviye atlıyorlar dersleri verilmedikce. En nefret ettiğim insan tipi. Dediğinizi yapın.

Var böyle tipler bu tarz insanlar başarı kıskanırlar, sülük gibi yaşamayı severler. İyi görünüp hasetlenirler. Karşıdakini salak mı sanıyorlar? Aklıyla dalga mı geçiyorlar karşıdakinin? Bir de tesadüf gibi söylemesi. Dersi hakediyorlar, yoksa seviye atlıyorlar dersleri verilmedikce. En nefret ettiğim insan tipi. Dediğinizi yapın.
Hocamdan tavsiye almıştım iş görüşmesi için,soracak kesin sınıfta bende “Şule abla da gitmiş” diye sıkıştıracağım araya çok sinir oldum çünkü benim buldum işe gitmesine

Hocamdan tavsiye almıştım iş görüşmesi için,soracak kesin sınıfta bende “Şule abla da gitmiş” diye sıkıştıracağım araya çok sinir oldum çünkü benim buldum işe gitmesine
Kadın senle vakit geçirmek için uğraştığında da yanına falan geldiğinde de yüz verme bence. Umarım olumlu sonuçlanır.

Ben olsam 5. gün haber gelmezse arardim yoksa ilgisiz oldugun düsünülebilir

İş görüşmesinden 4-5 gün sonra arayıp süreç nasıl ilerliyor diye sormak uygundur.
Yanlış bir durum yok, aksine isteklilik olarak algılanır ik tarafından

Kadın senle vakit geçirmek için uğraştığında da yanına falan geldiğinde de yüz verme bence. Umarım olumlu sonuçlanır.

Ben olsam 5. gün haber gelmezse arardim yoksa ilgisiz oldugun düsünülebilir

Aradım az önce, 1-2 görüşme daha yapacağız ben haberdar edeceğim sizi dedi adam. Bakalım teşekkür ederim yorumlarınız için

Aradım az önce, 1-2 görüşme daha yapacağız ben haberdar edeceğim sizi dedi adam. Bakalım teşekkür ederim yorumlarınız için
Hayırlısı olsun, sıkmayın canınızı
Ne zaman evleniyorsunuz? Bence bu bilgiyi paylaşmayın
Kadına ön yargı bitmiyor, evlenince de çocuk yaparız diye almayacaklar
Maalesef iş hayatındaki eşitsizlik yüzünden ben böyle şeyleri söylememe taraftarıyım

Konu benim de dikkatimi çekti.
Bu bekleme süreci nasıl ilerliyor ben de bilmiyorum.
Ama arayıp sormakta bir zarar görmüyorum aksine bence istekli olduğunuzu gösterir siye düşünüyorum. Ama aricaz diyip aramayan işverenler hakkında ne düşünür bilmiyorum. Gerçekten arıyorlar mı yoksa ayak mı yapıyorlar?

adam sana şu kadar günde döneriz demediyse 4 gün aramak için erken. bence bi hafta bekleyin en az.

Konu benim de dikkatimi çekti.
Bu bekleme süreci nasıl ilerliyor ben de bilmiyorum.
Ama arayıp sormakta bir zarar görmüyorum aksine bence istekli olduğunuzu gösterir siye düşünüyorum. Ama aricaz diyip aramayan işverenler hakkında ne düşünür bilmiyorum. Gerçekten arıyorlar mı yoksa ayak mı yapıyorlar?

adam sana şu kadar günde döneriz demediyse 4 gün aramak için erken. bence bi hafta bekleyin en az.

3-5 güne haber vereceğim size demişti, bugün 4. gündü.. Aradım, 1-2 görüşme daha kaldı haber vereceğim dedi, iş bakmaya devam etmeye başladım bende

Hayırlısı olsun, sıkmayın canınızı
Ne zaman evleniyorsunuz? Bence bu bilgiyi paylaşmayın
Kadına ön yargı bitmiyor, evlenince de çocuk yaparız diye almayacaklar
Maalesef iş hayatındaki eşitsizlik yüzünden ben böyle şeyleri söylememe taraftarıyım
Eylülde nasipse.. Kurumsal bir yere başvursam söylemem bu yüzden bende fakat meslek gereği ofislere başvurduğum için açıkcası biraz iş verenle aramdaki çizgiyi korumak için sorduklarında söylüyorum çünkü yüzüğüm yokken daha önce 1-2 iş görüşmesinde çok rahatsız oldum belki doğru, belki yanlış ama bir yerden nasip çıkar inşallah :KK51:

Back
X