- 24 Temmuz 2021
- 575
- 455
- 23
- 29
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
Bana da saçma sapan geldi. Ama işe alımı yapan yetkiliyle aynı yerde olmayacağımNikahına mı alacakmıs hanım hanımcık ne alaka?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana da saçma sapan geldi. Ama işe alımı yapan yetkiliyle aynı yerde olmayacağımNikahına mı alacakmıs hanım hanımcık ne alaka?
İlk defa böyle bir mülakatla karşı karşı karşıya kaldım. Tuhaf geldi. Resmiyetin hakim olduğu yerleri seviyorum ama işe de ihtiyacım var karar veremedimKurumsal bir aile şirketi ise kariyerden daha çok gücenebilecekleri bir insan arıyor olabilirler.
Aynı memleket çıkınca, bir de dediğiniz gibi uyumlu ve temiz görünen biriyseniz yakın hissetmiştir muhtemelen..
Karşınızdaki insan çok insan tanıyorsa tavırlarınızdan ve az çok konuşmanızdan karakteriniz hakkında kendince bir yorum oluşturmuş.
Yurdum insanı tavırları.
Üstüne kafa yorulacak konu bu değil bence siz bu şekilde olan bir yere uyum sağlayıp adapte olabilir misiniz?
Yani iş yerinin tarzı belli, sizin aradığınız bu mu onu ölçüp tartarak karar verin.
Benim işe ihtiyacım var, çalıştığım yerden daha fazla maaş teklifi var ve şimdiki çalıştığım işten memnun değilimİçine sinmediyse gitmezsin çalışmaya olur biter, zorla çalıştıracak halleri yok ya.
Kalabalıklığı elbette kurumsallık için demedim.Bu şekilde görüşme yapan bir yer kurumsal değildir kusura bakmayın. Eski bir kuruluş olur, kalabalık olur ama bunlar kurumsal anlamına gelmez. Bence siz de bu konularda pek deneyimli değilsiniz.![]()
Ama çalıştığınız süre zarfında iletişimde olucaksınız değil miİşe alımı yapan adamla aynı şubede olmayacağım
EvetAma çalıştığınız süre zarfında iletişimde olucaksınız değil mi
Kurumsalmış amaEski iş yerinde de bizim odaya alınacak kişileri kendimiz seciyorduk. Cvde zaten okulu vs olan insanlar belli, geliyorlardı. En hanım hanımcık, en ise hevesli, şirin, biraz da muhafazakar ve ezik kızları seciyordu görüşmeleri yapan (ben bu tanıma uymuyorum ama benim girişim başka çok saçma bir hikaye konusu)
Aldığımıza da yarın gel başla diyorduk .
Yani patron şirketleri için normal bir durum.
İyi,hemserimsin,kanım kaynadı,gel başla
Ama şunu da söyleyeyim, böyle şirketlerde pat diye ik falan olmadan ise alınırsin, pat diye ik falan olmadan işten kovulursun. Düzen yok, maaşı bile günü gününe alamayabilirsin. Kurumsal olmayan yerlerde bence çalışma. Ama tabii ise ihtiyacın varsa da gir basla
Yooo sadece büyük şirkettir. Kurumsal ile büyük şirket arasında çok fark var. Benim bahsettiğim şirketin de Türkiye'nin kac yerinde ayrı ayrı ofisi, her şehrinde de minik şubeleri vardı. Cok büyük ve (alanında) bilindik firmaydi. Onlar da uzaktan 'kurumsaliz' derlerdi ama değildi. Kurumsal firma 'nerelisin' diye sorup 'kanim kaynadı seni alıyoruz' demezKurumsalmış ama![]()
Ozaman sorun yok gibi gorunuyoİşe alımı yapan adamla aynı şubede olmayacağım
Eeeee, o halde neden kötü düşünüyorsun ki?Benim işe ihtiyacım var, çalıştığım yerden daha fazla maaş teklifi var ve şimdiki çalıştığım işten memnun değilim
Mülakat sürecinin işleyişini tuhafEeeee, o halde neden kötü düşünüyorsun ki?
Bence temkinli olmanızda fayda var bu devirde kimseye güven olmaz uzak durmanızı tavsiye ederim.İş yeri değişikliği yapmak için başka bir firmaya başvuruda bulundum ve mülakata da çağrıldım buraya kadar herşey normal. Ancak benle görüşmeyi yapan kişi fazla bir şey sormadı nereli olduğumu sordu. Aynı şehirli olduğumuz ortaya çıktı. Sonra şirketin başka bir yetkilisini arayıp mutlaka işe alın dedi. Ne zaman istersen gel başla dedi. Gözüm seni tuttu falan gibi bir şeyler konuştu. Çok hanım hanımcık iyi bir kıZ dedi. Aradığı şirket yetkilisine de beni böyle anlattı. İşe başvuru çok var, hiçkimse de başvurmuyor değil. Bu adamın beni bu kadar kısa sürede iyi diye etiketlemesi şüphelendirici değil mi ? İş yeterliliğim beklentilerim falan hiç bir şey sormadı. Saf falan gibi mi görüldüm acaba
Saf mi gördü acabaİş yeri değişikliği yapmak için başka bir firmaya başvuruda bulundum ve mülakata da çağrıldım buraya kadar herşey normal. Ancak benle görüşmeyi yapan kişi fazla bir şey sormadı nereli olduğumu sordu. Aynı şehirli olduğumuz ortaya çıktı. Sonra şirketin başka bir yetkilisini arayıp mutlaka işe alın dedi. Ne zaman istersen gel başla dedi. Gözüm seni tuttu falan gibi bir şeyler konuştu. Çok hanım hanımcık iyi bir kıZ dedi. Aradığı şirket yetkilisine de beni böyle anlattı. İşe başvuru çok var, hiçkimse de başvurmuyor değil. Bu adamın beni bu kadar kısa sürede iyi diye etiketlemesi şüphelendirici değil mi ? İş yeterliliğim beklentilerim falan hiç bir şey sormadı. Saf falan gibi mi görüldüm acaba