İş başvurusunda başıma gelen🤦‍♀️

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.497
6.933
158
Hanımlar bugün bir iş sitesinde bir ilan gördüm. Aylardır iş arayan ben tabiki bodoslama atladım ama Allahtan o kadar da atlamamışım. Neyse ben başvurdum ilana ardından bana şöyle bir mesaj geldi.

Merhaba sizide aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Lütfen insan kaynakları birimimizin sizinle daha fazla bilgiye sahip olması için formu eksiksiz bir şekilde doldurunuz .
[burda link var]
FORMU DOLDURMAYANLARLA İLETİŞİME GEÇİLMEYECEKTİR
Alttaki ibare çok şüpheli geldi en başta. Linke tıklamadım pinpirikliğimden. Eski telimden tıkladım normal yönlendirdi google hesabı girmem lazımdı. Kullanmadığım hesabımdan giriş yaptım. Orada bir form var evet ama sorulardan biri de aşağıdaki bu saçma şey???
Daha önce karşılaşan var mı yani kesinlikle dolandırıcılar belli de. İş bana uyuyordu ya üzüldüm hevesim kursağımda kaldım bildiğin

Eklentiler

• 43B57699-6403-4727-B9D5-BA7A4E87A529.webp
    33 KB · Görüntüleme: 540
Pegasus muydu hatırlamıyorum o tarz kurumsal bir şirket de yapıyordu sanki böyle bir şey. Önüne gelen başvurmasın diye yapanlar var diye biliyorum. Şirket bilinen bir yer değilse uğraşma.

Pegasus muydu hatırlamıyorum o tarz kurumsal bir şirket de yapıyordu sanki böyle bir şey. Önüne gelen başvurmasın diye yapanlar var diye biliyorum. Şirket bilinen bir yer değilse uğraşma.
Baktım öyle bir şirket bile yok bulamadım üyeliği de bugün oluşturmuş

a)herkesten korkuyoruz cuzi miktarda parayi geri iade ederseniz bizde guvenilir oldugunuzu dusunecegiz cunku memlekette baska yontem kalmadi

b)robot oldugunuzu zannediyoruz neden insan olasiniz

c)az insan olun
Robotun da işi gücü yok bunların ilanına başvurcaktı sanki

Dolandırıcılar. Hesap aktive ediyorlar bu yolla. Arkadaşıma para gönderdiler ve geri başka bir hesaba yollamasını istediler. O, dolandırıcı olduklarını anlayıp geri göndermeyince de tehdit ettiler kimlik bilgilerin elimizde vs diye. Dikkatli olun.

İlan gördüğünüz iş sitesi neydi merak ettim. Hani bu çok kullandığımız bazı siteler var indeed, kariyer falan gibi

İlan gördüğünüz iş sitesi neydi merak ettim. Hani bu çok kullandığımız bazı siteler var indeed, kariyer falan gibi

Pek kullanılmıyor sanırsam konuda yazsam mı bilemedim. İşin o… ismi yine de açıkça yazmayayım dedim daha önce de sapık denk gelmişti. İş bulmak uğruna kullanıyorum hala

Size tavsiyem bulduğunuz iş ilanın numarasını alıp doğrudan iletişime geçmeniz (bu ilandan bahsetmiyorum bunun ne olduğu belli).Google üzerinden iş yeri ile ilgili aratma yapıp kontrol etmeniz güvenilir gelirse formu doldurmanız en doğrusu .

Pek kullanılmıyor sanırsam konuda yazsam mı bilemedim. İşin o… ismi yine de açıkça yazmayayım dedim daha önce de sapık denk gelmişti. İş bulmak uğruna kullanıyorum hala
Ay hiç anlamadım valla siteyi niye yazmak yasak mı?
Bu arada ne mezunsunuz, ne kadar süredir iş ariyorsunuz

Aslında her uygun gördüğüm ilanda iş yerini önce araştırıyorum. Bunda numara yoktu. Firmayı da arattım ama bir şey bulamadım. Yine de bir umut diye başvurcaktım

Konu dikkatimi çekti. Sağlam bir iş ilanı olmadığı belli. Ama nasıl dolandırabileceklerini anlamadım. Dikkatli okuduysanız sizden para istemiyor, IBAN'ininizi verin biz para gönderelim bize geri iade edin diyor. İade etmeyip siz dolandırabilirsiniz bu durumda. IBAN vermenin de öyle tehlikeli bir yanı yok ellerine geçse ne olacak. Ha formda farklı kişisel bilgiler istiyorlarsa TC no gibi o ayrı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…