• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş batırmış ve arabasız bir ben

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Faiz oranları arttı kredilerde Hazirana kadarda düşmeyecek gibi duruyor 0 düşünüyorsanız araç bayilerinin bankadan çok daha uyguna kredileri oluyor onlara bakabilirsiniz diğer o firmalarla ilgili bilgim yok ama pek güvenilir bulmuyorum

kaç kişisiniz, arabayı ne amaçla kullanacaksınız, yaşadığınız yerin iklimi nasıl? benim aklıma direkt alternatif olarak motor almak geldi, ya da 5-10 km lik bir çapta iseniz daha çok, belki hatta scooter. tabi dağ başında iş görmez de, merkezi yerde güzel olurdu.
Motorsiklet için ciddi bir tecrübe ve gğzegahın uygun olması lazım. Aksi durumlarda çok tehlikeli, tehlike genelde dikkatsiz diğer sürücüler

Benim babamın işi gereği araç kiraladığı çok oluyordu ve şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşadığımızı hatırlamıyorum. Bir süreliğine belki siz de öyle yapabilirsiniz. Diğer türlü zor olabilir çünkü dandik arabalar bile aşırı pahalı olmuş durumda.

Ben o krediyi çekip alırdım öyle ya da böyle. Çünkü benim kafama göre araba lüks değil, ihtiyaç

Alınmış alınmıştır, ben pek düşünmeden alabiliyorsam alırım. Kredi faizi odersiniz evet ama borca girmeyince de o para çula çaputa gidiyor.

kardeşim o sistemle ev aldı sorun yaşamadı ama ben cesaret edemezdim
Kredi için de ödeyebilecek durumumuz varsa faiz yüksekmiş araba pahalıymış bakmazdım sanırım
Arabaya alışan insan için arabasızlık çok zor. Pazara markete gitmek bile işkence olur

Ben kredi çeker arabayı alırdım. Şuan faiz oranları yükseldi ve 2. El piyasasında fiyatlar hızla artmaya başladı . Yanlız artıyor ama alıcı yok Oda bambaşka bir dava tabiki . 2 hafta önce arabamızı satışa koyduk anında kapıdan gidecek bir araba aşırı tutuluyor normalde . Arayan 1 kişi filan zor oldu oda takas için düşünün. Bir arkadaşımızınki de aynı durumda arayan soran kimse yok .

Bugün kimsenin beğenmediği otomatik Polo 300 bin olmuş
Ekonomi berbat
Parça yok fabrikalar durdu
Aylık kira ile bir süre idare edin derim
Aslında baya dolu modeli 2021i 200bin, 300bin olanda en dolu ve çok da gerekli olmayan özellikleri olan modelidir. Tabii 200bin bile fazla bana kalırsa da yarısı vergi zaten. Konu sahibi geçen seneden kalan arabaları baya indirdiler 2 hafta önce kredi çekmeyi düşünüyorsanız arayıp sorun kendileri de kredi veriyor. Ama bazı koşullar var o kötü işte.

Son on banlanmam dertlerimin bdv ye yakıştırılmamasından oldu. Umarım bu seferde ekonomi para falan gibi bölümlere derdim taşınmaz ve banlanmam amin :dua:
öncelikle gerçek dert sahiplerinden özür dileyerek anlatmak istiyorum ve ekonomiyle ucundan bucağından ilgilenen üyelerden dahası bankacı arkadaşlarımızdan fikir rica ediyorum. Geçen sene Şubat ayı gibi virüs ülkemize girmeden eşim bir girişimde bulunmak istedi ve arabamızı sattık elimizdeki parayı yatırdık sonra pandemi patladı ve herşeyi kaybettik, battık.(gerçekten ticaretten anlamayan kafamıza ve zamanlamanın mükemmelliğine tüküreyim) Bir yıldır toplu taşımalarda sürünüyoruz. Ancak toparladık fakat borçlar vs bitti elimizde hiçbirşey kalmadı. Şu an araba almam lazım zira gerçekten beni çok zorluyor toplu taşıma ve hafta sonu sıfır planla yaşamak.

Elimde yalnızca iki ihtimal var. En düşüğü 1.34 ten taşıt kredisi almak ve en az üç yıl kredi ödemek.
Yahut kurayla araba alınan firmalara taksit ödeyerek sıranın kendime gelmesini beklemek.

Şu an taşıt kredisi almak için uygun bir dönem mi ve gün usulü araba veren firmalarla ilişkiye gireniniz oldu mu gerçekten tecrübe ve önerilere ihtiyacım var :KK14:
Kurayla falan o işlere girmeyin saadet zinciri gibi ne olacağı hiç belli değil. Keske hiç açılmasına bile izin verilmese o tarz yerlerin.
Klasik yontemlerle yani kredi çekerek araba alın en azından gerçekten alırsınız dolandirilmazsiniz .
Eşim bankacı ve onun fikrine göre yazin faizler birazcık daha düşermiş (tamamen sallama bir tahmin).Bana kalırsa da yazları araba satışı ve fiyatları artıyor şimdi faizler yuksekken piyasa durgunken sağlam bir pazarlikla mütevazi bir araba alin

Kurayla falan o işlere girmeyin saadet zinciri gibi ne olacağı hiç belli değil. Keske hiç açılmasına bile izin verilmese o tarz yerlerin.
Klasik yontemlerle yani kredi çekerek araba alın en azından gerçekten alırsınız dolandirilmazsiniz .
Eşim bankacı ve onun fikrine göre yazin faizler birazcık daha düşermiş (tamamen sallama bir tahmin).Bana kalırsa da yazları araba satışı ve fiyatları artıyor şimdi faizler yuksekken piyasa durgunken sağlam bir pazarlikla mütevazi bir araba alin
Taksitle araba satışı diye bir haber vardı geçtiğimiz haftalarda. Bu olduğu an ikinci el coşacak biliyorum. Ama bu sefer de faizler böyle kalmaz düşer diyenlerin dediğinde kalıyor aklım. Ama sanırım kredi çekip alacağım evet

merkez bankasi baskani degisti, yeni gelen faize karşı bir kac ay sonra faizler düşer. arac kredisi her arabaya cikmiyo belli bir yaş var oda size yuksek gelir. size onerim bir kac ay bekleyip ihtiyac kredisi alip pesin 50-60 binlik bir arac almanız. evimevim, fuzulev tarzi yerleri yazmiyorum bile cevremde cok girip pisman olan var sakin girmeyin

Ne kadar doğru bilmiyorum ama yerli arabaların (egea, clio vb) vergisinin daha düşük ithallerin vergisinin yüksek olduğunu okumuştum. Ben olsam alırdım araba, yerlilere bakardım ama.

Bankacı değilim ama ben de sıfırı tüketmiş ve arabamı satıp yemiş bir insanım. Yeni yeni doğrulmaya, borç ödemeye çalışıyorum Allahım yardımcımız olsun :dua: Ben o bahsettiğiniz firmalara güvenemiyorum. Bir çok insan yıllardır onlarla çalışsa da çookk eskilerde bu ülkede yaşanan banker olayları, saadet zinciri vakaları bence büyük bir derstir. Firmalardan uzak durulmalıdır kendi fikrimce

Bankacı değilim ama ben de sıfırı tüketmiş ve arabamı satıp yemiş bir insanım. Yeni yeni doğrulmaya, borç ödemeye çalışıyorum Allahım yardımcımız olsun :dua: Ben o bahsettiğiniz firmalara güvenemiyorum. Bir çok insan yıllardır onlarla çalışsa da çookk eskilerde bu ülkede yaşanan banker olayları, saadet zinciri vakaları bence büyük bir derstir. Firmalardan uzak durulmalıdır kendi fikrimce
şikayetvar.com a falan da bakınca vazgeçtim gün usulü araba almaktan. Parasını alamayan çokmuş.

Su siralar aldiniz aldiniz
Yaza dogru zorlasir cunku. Koronada herkes arabaya hucum ediyor,kimse toplu tasima istemiyor hakli olarak

Biz o dediginiz firmalarla aldik sorun çıkmadı hiç. Taksitleri bitti üç ay önce de tekrardan yazıldık. Bu kez daha büyüğünü alacağız. Araba yokken biraz sıkıntı parayı beklemek ama varken pek sorun olmuyor. Zamanımız gelince direk verdiler parayı zaten ama sizin suan acil ihtiyaciniz var. Durumunuz varsa odeyebilirseniz araba kredileri oluyor onlar daha makul bildigim kadariyla

Bugün kredi başvurusu için bankamı aradım. Fakat dünkü sarsılmadan sonra bankalar yeni bir faiz arttırımına hazırlandıklarından ’piyasadaki olağan dışı hareketlerden dolayı fiyatlandırma yapılamamaktadır‘ uyarısı aldı banka çalışanı. Şansıma tüküreyim :KK14:

Son on banlanmam dertlerimin bdv ye yakıştırılmamasından oldu. Umarım bu seferde ekonomi para falan gibi bölümlere derdim taşınmaz ve banlanmam amin :dua:
öncelikle gerçek dert sahiplerinden özür dileyerek anlatmak istiyorum ve ekonomiyle ucundan bucağından ilgilenen üyelerden dahası bankacı arkadaşlarımızdan fikir rica ediyorum. Geçen sene Şubat ayı gibi virüs ülkemize girmeden eşim bir girişimde bulunmak istedi ve arabamızı sattık elimizdeki parayı yatırdık sonra pandemi patladı ve herşeyi kaybettik, battık.(gerçekten ticaretten anlamayan kafamıza ve zamanlamanın mükemmelliğine tüküreyim) Bir yıldır toplu taşımalarda sürünüyoruz. Ancak toparladık fakat borçlar vs bitti elimizde hiçbirşey kalmadı. Şu an araba almam lazım zira gerçekten beni çok zorluyor toplu taşıma ve hafta sonu sıfır planla yaşamak.

Elimde yalnızca iki ihtimal var. En düşüğü 1.34 ten taşıt kredisi almak ve en az üç yıl kredi ödemek.
Yahut kurayla araba alınan firmalara taksit ödeyerek sıranın kendime gelmesini beklemek.

Şu an taşıt kredisi almak için uygun bir dönem mi ve gün usulü araba veren firmalarla ilişkiye gireniniz oldu mu gerçekten tecrübe ve önerilere ihtiyacım var :KK14:
Firmalara ben güvenmiyorum, biraz fazla da ödesem eşeğimi sağlam kazığa bağlarım diyenlerdenim.
Adam iflas verse neyini alabilirsiniz ki?

Back
X