- 25 Mart 2022
- 897
- 800
- 23
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Düzenli geliri yokmuş; yurt dışında yaşamıyor. Gitsem mi diye düşünüyor.Asgari ücretin iki katı geliriniz varsa sigortanızı düzenli ödeyebilirsiniz.
Sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz orda sistem nasıl bilmiyorum.
Merhaba; bence yaptığınız işlerden sigortanızı parça parça ödeme imkanınız varsa öyle yapın. Elinizdeki para garantiniz olacak anladığım kadarıyla. Yurt dışı için de orada tanıdığınız falan varsa bu işler daha kolay. İkameti orası gösterip orada daha kolay iş bulabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar,
Bir üyenin konusunu görmüştüm. 150 bin tl ile ne yapmalıyım, evimiz yok diyordu. Ben de benzer bir ekonomik bunalımdan bahsetmek istiyorum. 5 yıldır işsizim. Bu süreç içinde freelance işlerden 8000 euro civarında bir birikim yaptım. Ailemle ot gibi yaşıyorum. İş görüşmeleri yaptım hepsi asgari ücret ya da elden verelim şeklinde tekliflerde bulundular. Şu an elimde olan işler asgari ve bazen 2 katı, bazen 3 katı (nadiren) bana gelir getiriyor. Hem işte hem freelance devam etmemi de istemiyorlar, zaten zamanım kalmaz. Ne yapacağımı bilmiyorum elimdeki parayla. Tek derdim kendimi kurtarabilmek. Yabancı dilim var. Yurtdışına gitsem, iş bulamayıp geri dönmek de var. 5 yıllık sigortamı ödesem, elimdeki para gitmiş oluyor. Mantıklı mı olurdu?
O arkadaşa herkes fikir vermişti. Belki bana da fikir veren olur diye sormak istedim.
Teşekkürler.
Çok özel değilse mesleğiniz nedir acaba?Merhaba arkadaşlar,
Bir üyenin konusunu görmüştüm. 150 bin tl ile ne yapmalıyım, evimiz yok diyordu. Ben de benzer bir ekonomik bunalımdan bahsetmek istiyorum. 5 yıldır işsizim. Bu süreç içinde freelance işlerden 8000 euro civarında bir birikim yaptım. Ailemle ot gibi yaşıyorum. İş görüşmeleri yaptım hepsi asgari ücret ya da elden verelim şeklinde tekliflerde bulundular. Şu an elimde olan işler asgari ve bazen 2 katı, bazen 3 katı (nadiren) bana gelir getiriyor. Hem işte hem freelance devam etmemi de istemiyorlar, zaten zamanım kalmaz. Ne yapacağımı bilmiyorum elimdeki parayla. Tek derdim kendimi kurtarabilmek. Yabancı dilim var. Yurtdışına gitsem, iş bulamayıp geri dönmek de var. 5 yıllık sigortamı ödesem, elimdeki para gitmiş oluyor. Mantıklı mı olurdu?
O arkadaşa herkes fikir vermişti. Belki bana da fikir veren olur diye sormak istedim.
Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar,
Teşekkürler.
Aradım. 4250 tl teklif ettiler. Yol ve yemek yok. Her yer mi böyle, bana mı denk geliyor? Bir başka iş yeri evime oldukça uzaktı. 5'de kalkmam gerekiyordu. Servise yetişmek için de taksiye binmeliydim. Hesapladım aylık 1000 lira. Asgarinin bir tık üstünü istedim. Kabul etmediler.Bence bir işe girin ve freelance işinizi de bir yandan devam ettirin zor olur ama imkansız değil.
Bu sayede iş tecrübeniz artar ve daha iyi imkanlı yerlerde daha iyi işler bulabilirsiniz.
Başlangıç ücretleri böyle maalesef. Sigortalı düzenli bir iş istiyorsanız kabul edip bir yerden başlamalısınız. Sonra zaten performansınıza göre artış olur. Geçen sene asgari ücretle işe başlayan arkadaşım bu yıl %65 zam aldı mesela.Aradım. 4250 tl teklif ettiler. Yol ve yemek yok. Her yer mi böyle, bana mı denk geliyor? Bir başka iş yeri evime oldukça uzaktı. 5'de kalkmam gerekiyordu. Servise yetişmek için de taksiye binmeliydim. Hesapladım aylık 1000 lira. Asgarinin bir tık üstünü istedim. Kabul etmediler.
5 yıl işsiz kalmak bence çok fazla...asgari ücretten ise baslasaydiniz şimdiye zamminoz iyi bir düzeyde olabilirdi kendinizi o işte gelistirebilirdiniz..Merhaba arkadaşlar,
Teşekkürler.
İsteğe bağlı ödemede aylık yaklaşık ne kadar prim borcu ödeniyor bilginiz var mı?sgk ve vergi dairelerinde yeni bi yapılandırma bekleniyor. elinizdeki parayı bozmayın.
yapılandırma çıkınca sgk da yapılandırmaya girin. taksitleri iki ayda bir olacağı için rahat ödersiniz.
sgk ve vergi dairelerinde yeni bi yapılandırma bekleniyor. elinizdeki parayı bozmayın.
yapılandırma çıkınca sgk da yapılandırmaya girin. taksitleri iki ayda bir olacağı için rahat ödersiniz.
Evet, sizsiniz. Bu boşluk dönemine freelance işlerden referans mektubu biriktirdim. İşe yarar mı bilmiyorum.freelance'da fazla kazanma ihtimalin var ama düzen sağlama konusunda sorun olabilir. açıkçası 5 senedir iş hayatındayım, son 2 senedir elimdeki işten ayrılıp freelance devam etsem düşüncesi hep aklımın bir köşesinde hatta bu şekilde yapan arkadaşlarım çok daha fazla kazanıyorlar, ben de yapsam iş alabildiğim sürece 3-4 katını kazanırım ama sürekliliğine güvenemiyorum mesela. asgari ücret konusuna gelince, bence asgariyi kabul edip bir yerden başlamalısın. en azından sigortanı düzenli öderler. asgari 4250 olduğundan beri zaten yeni başlayana fazla ücret vermeye gönlü olmayan işveren hepten gönülsüz olmaya başladı bu konuda ve asgarinin üzeri vermek istemiyorlar en azından başlangıçta. 5 senelik işsizlik dönemin de onların eline koz gibi bişey olmuş doğruyu söylemek gerekirse. sorarlar o boşluğu yani. benim asgariye razı olmayan arkadaşlarım şu an daha kötü durumdalar yani. biz de asgari ile başladık, her sene belli miktarda zam alıyoruz, maaş düzenli, sigorta düzenli ve sorunsuz ayrıca hepsinden önemlisi tecrübe var.
bu arada o kastettiğin üye ben miyimama benim 150 binim yok ve açtığım konu ayrı eve çıkma ile alakalıydı. çoğu insan bana kiraya çıkma ev al şeklinde fikir vermişti. evet, bir mülk olmamasından ben de yakınmıştım o nedenle soruyorum ben miyim diye.
1600 olarak buldum.İsteğe bağlı ödemede aylık yaklaşık ne kadar prim borcu ödeniyor bilginiz var mı?
İsteğe bağlı ödemede aylık yaklaşık ne kadar prim borcu ödeniyor bilginiz var mı?
yaaani ben bizimkilerin gençliklerini har vurup harman savurmalarına ve ekonomik anlamda doğru adımlar atmamalarına sinir olmuştum. hala da annemi kendi birikimiyle en azından bir ev almaya ikna etmeye çalışıyorum. yani hala laftan anlamıyorlar. en azından yaşlandığında başını sokacak bir evi olsun, kira derdi olmasın istiyorum. çünkü ben kendi hayatımı anneme ya da babama göre planlayamam, kardeşim de keza öyle.Evet, sizsiniz. Bu boşluk dönemine freelance işlerden referans mektubu biriktirdim. İşe yarar mı bilmiyorum.
sigortayı yatırmaya neden bu kadar hevesli olduğunuzu anlamadım?Sigortayı yatırıp sonra da yatırmazsam, borç çıkıyor değil mi? İlk çalıştığım yer sigortamı başlatmıştı. 800 günlük sigortam görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?