İş bulamıyorum çok çaresizim ne yapmalıyım ?

2 hafta önce işten çıkartıldım 1.5 yıldır avukatlık yapıyorum şimdi adli tatil geldi ilanlar çok az cv atıyorum dönüş olmuyor . Sürekli ağlıyorum ailem anlayışlı bir aile değil sürekli kalbim çarpıyor bidaha hiç işim olmazsa diye çok korkuyorum annem beni laflarıyla bitirir günlerim yemeden içmeden sadece ilanlara bakarak geçiyor ne yapmam lazım işe girmek için çıkış yolum yok çok korkuyorum işsizlikten
Olabilir yani hayat bu böyle iniş çıkışlar hepimizin hayatında yaşanan süreçler bunda sorun yok bence ama sizin asıl sorununuz bir yetişkin olarak ailenize karşı kendinizi savunamiyor olmanız. Biraz gardinizi alın, bir duruşunuz olsun işten çıkmışsınız dünyanın sonu mu bu? Annenize karşı savunun kendinizi neden bu kadar ezdiriyorsunuz? Bunu halletmeden hayatınızın düzene girmesi zor.

Yani dur bakalım daha 2 hafta olmuş. Yaşın genç, mesleğin iyi. Tabikide bulucaksın. Yıllar falanda sürmez, bende pandemide işsiz kaldım bilirim o hissi. Ailenide takma yani, sonucta iş arıyosun. Evde yatıyor değilsin iş gelsin beni bulsun kafasında değilsin. Herkes bu dönemlerden geçiyor, benimde çalıştığım şirket kapanmak üzere. Pandemiden beri hiç işsiz kalmadım , ama suan sıkıntı etmiyorum çünkü rızkı veren Allah. Elbet bi yerden bişey çıkacak.
konu sahibini çok iyi anlıyorum ben de bi dönem çok işsiz kaldım bulamıyordum her gün ilanlara bakmaktan yorulmuştum, dediğiniz gibi rızkı veren Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur :dua:

koskoca avukat olmuşsunuz, ailenizin sözlerinden neden bu kadar etkileniyorsunuz?
maalesef avukatlıkta öyle "koskoca" olacak bir durum yok
işçi (başkasının yanında çalışan) avukatların maaşları hemen hemen BİM kasiyerleri kadar. üstelik çalışma şartları da benzer evde akşam dilekçe yazmalı ne saat olursa olsun gelen telefonu açmalı bir mesai.

Sürekli soruyorlar noldu diye
2 haftada mı soruyorlar?
temmuz ortası zaten sektörde işe alım yapılan bir zaman değil, ben olsam gider güzel bir tatil yapardım bu 2 haftada ailemden de uzak kalırdım temuzda kimse dönüş de yapmaz zaten

aileniz zor bir aile, hani benim de annem olmasa da babam böyleydi, memur değilsen öl kafasındaydı (ki ben dereceli bir insanım). onlara dik durabilmek önemli. memur olmadım ölmedim de güzel de iş güç edindim ama siz bu kadar panik ve -tabiri maruz görün- ezik davranırsaız çok zor sektörde güzel bir yer edinmeniz

ailede yeri/ağırlığı olmayanın başka yerde de edinmesi zor oluyor -özellikle böyle dik durma, laf geçirme gerektiren işlerde

ankarada bir sürü sivil toplum kuruluşu var bi dolu etkinlik filan var bir yerlere gidin, hem evde durmayın hem çevre edinin. öğrencilikten filan da mı çevreniz yok? CV göndermekle olmayabilir yani.

çiftçi çocuğu kuzenim var ankarada avukat (ailesi başka şehirde ve köyde yaşıyor, üstelik bizde köyden kente göç daha yeni, ben köyde doğdum o da köyde doğdu, öyle düşünün, aile çevresi 0, ailesinde ondan büyük avukat da yok)

tamamen kendi edindiği çevre ile (lise, üniversite, sonrası) bürosu var uğraşıyor.

2 hafta önce işten çıkartıldım 1.5 yıldır avukatlık yapıyorum şimdi adli tatil geldi ilanlar çok az cv atıyorum dönüş olmuyor . Sürekli ağlıyorum ailem anlayışlı bir aile değil sürekli kalbim çarpıyor bidaha hiç işim olmazsa diye çok korkuyorum annem beni laflarıyla bitirir günlerim yemeden içmeden sadece ilanlara bakarak geçiyor ne yapmam lazım işe girmek için çıkış yolum yok çok korkuyorum işsizlikten
tanıdık çevren yok mu yardımcı olacak onlarla görüş eski çalıştığın yerden neden ayrıldın yada çıkartıldın

Bu kadar sıkıntı yapmayın siz elinizden geleni yapıyorsunuz mutlaka bulursunuz bir iş. Ailenizede kulak tıkayın duymayın boşverin anladığım kadarıyla işsizlik dönemi kısada olsa ailenizin tepkisi nedeniyle sizi psikolojik olarak yormuş ama biraz sabredin. Dilerim en kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

tanıdık çevren yok mu yardımcı olacak onlarla görüş eski çalıştığın yerden neden ayrıldın yada çıkartıldın
2 ayrı ofiste çalıştım ilk çalıştığım yeri tanıdık vasıtasıyla buldum ofis çok pisti yemek yoktu yol ücreti yoktu 26 bin maaş vardı orda dişimi sıktım baya , ikinci yer 600 tane dosya attılar üstüme adli tatilde iş öğreticez dediler sadece sigorta bakıyorlardı adli tatil gelmeden işten çıkartıldım

Olabilir yani hayat bu böyle iniş çıkışlar hepimizin hayatında yaşanan süreçler bunda sorun yok bence ama sizin asıl sorununuz bir yetişkin olarak ailenize karşı kendinizi savunamiyor olmanız. Biraz gardinizi alın, bir duruşunuz olsun işten çıkmışsınız dünyanın sonu mu bu? Annenize karşı savunun kendinizi neden bu kadar ezdiriyorsunuz? Bunu halletmeden hayatınızın düzene girmesi zor.
Yani benim durumumda dünyanın sonu çünkü maddi sıkıntılar ve aile baskısı olunca çalışmak bir terapi gibi

2 ayrı ofiste çalıştım ilk çalıştığım yeri tanıdık vasıtasıyla buldum ofis çok pisti yemek yoktu yol ücreti yoktu 26 bin maaş vardı orda dişimi sıktım baya , ikinci yer 600 tane dosya attılar üstüme adli tatilde iş öğreticez dediler sadece sigorta bakıyorlardı adli tatil gelmeden işten çıkartıldım
sizin içinde hayırlı olan belkide bu dur iş bulmak zor ama siz adliyenin attı dosyadan bile masraflarınızı çıkartırsınız aslında ben 3 yıl önce avukat katibiydim bizim yeni mezun avukatlarımız askeri ücretle başladılar adliyeden gelen dosyalar ile de bütçeleri yükseliyordu hem iş öğreniyorlardı

belki de karşınıza önceki işlerinizden daha iyisi çıkacak. insan dibi görmeden yükseğe çıkamıyor.
bu süreçte sabırlı olun, evdekilere kulak tıkayın.
Çok ama çok korkuyorum , bu süreç aylarca sürer diye aslında bir sağlık sorumum var kadın hastalıkları ile ilgili acil tedavi olmam lazım ama kaygıdan stresten tedavi için adım atamıyorum ailem beni yer bitirir işim olmazsa her güne işsiz uyanmak çok zor geliyor

Çok ama çok korkuyorum , bu süreç aylarca sürer diye aslında bir sağlık sorumum var kadın hastalıkları ile ilgili acil tedavi olmam lazım ama kaygıdan stresten tedavi için adım atamıyorum ailem beni yer bitirir işim olmazsa her güne işsiz uyanmak çok zor geliyor
biraz birikmişiniz varsa bence terapi alın siz..

Meslektaşım yolun daha çok başındasınız biz de o yollardan geçtik hala da iyi olduğumuz tam anlamıyla söylenemez . Maalesef ki aileden zengin ve torpilli olmayınca avukatlık mesleği bir hayli zor oluyor ama üzülmeyin sakin olun her şeyin bir çaresi vardır. Cmk ve adli yardım eğitimlerini aldınız mı ? Almadıysanız alın aldıysanız da soruşturma ve kovuşturma yapmaya başlayın zaten iş bulana kadar bu sizi baya oyalar. Sonra da vergi açılışınızı yapıp makbuzlarınızı kesersiniz. İlk sene bağkur da ödemeyeceksiniz vergi istisnaları da var baya kolaylık oluyor. Gayet homeofis takılabilirsiniz. Cmkdan beraat alınca o vekalet ücretleri de oluyor. Bence birinin yanında çalışsanız dahi kendi dosyalarınızı almadıysanız eğer almaya başlayın ama çalıştığınız ofise de çaktırıp karınızdan vermeyin . Artık biliyorsunuz ki genç avukatlar eskisi gibi çok olmayacak hem kontenjan azaltıldı hem de hmgs sınavı var geçemiyor millet sınavdan özelden kontenjanlar azaltılmadı eyvallah ama onların da hepsi hmgsyı geçemez bence . Yani genç avukat açığı oluşacak gibi gözüküyor o yüzden hiç üzülmeyin azıcık daha sabredin. Ama kendinizi de geliştirmeyi unutmayın . Yüksek lisans dil ne varsa kenara koymaya çalışın nerden ne çıkacağı belli olmaz . Kamuyu sürekli deneyin bir de hemen vazgeçmeyin

Avukatlık işi ararken başka bir işte çalışmanız mümkün mü ? Ailenize soylemezsiniz olur biter . En azından hem evden çıkmış hem cebinize bir miktar para girmiş olur . O esnada KPSS a grubu kurum avukatliklarina hazirlanirsiniz veya icra vs .

Bu kadar panik ve kaygı ile iş bulsanızda tutunamazsınız. Ailenize karşı dik durun. Daha dün bir bugün iki onlarda saçmalamasınlar yani kolay mı avukat olmak okumak.
Sizin için bir seçenek olur mu bilmiyorum ama ben sağlık sektöründeyim 2 tane avukat stajerimiz vardı benzer sıkıntılar yaşayan sizinle, sırf sağlık okumuşlar ki yurtdışına çıkış kolay olsun diye.
Mesleğinizden vazgeçmeyin ama meslekte baktınız olmuyor B planına geçin.
Kpss çalışmayada devam edin bi yandan, ailenizede kpss çalışıyorum haklısız atancam diyin çenelerini kapatırlar belki 1 sene sırf atanın diye, o ara iş bakmaya devam edersiniz

Back
X