koskoca avukat olmuşsunuz, ailenizin sözlerinden neden bu kadar etkileniyorsunuz?
maalesef avukatlıkta öyle "koskoca" olacak bir durum yok
işçi (başkasının yanında çalışan) avukatların maaşları hemen hemen BİM kasiyerleri kadar. üstelik çalışma şartları da benzer evde akşam dilekçe yazmalı ne saat olursa olsun gelen telefonu açmalı bir mesai.
Sürekli soruyorlar noldu diye
2 haftada mı soruyorlar?
temmuz ortası zaten sektörde işe alım yapılan bir zaman değil, ben olsam gider güzel bir tatil yapardım bu 2 haftada ailemden de uzak kalırdım temuzda kimse dönüş de yapmaz zaten
aileniz zor bir aile, hani benim de annem olmasa da babam böyleydi, memur değilsen öl kafasındaydı (ki ben dereceli bir insanım). onlara dik durabilmek önemli. memur olmadım ölmedim de güzel de iş güç edindim ama siz bu kadar panik ve -tabiri maruz görün- ezik davranırsaız çok zor sektörde güzel bir yer edinmeniz
ailede yeri/ağırlığı olmayanın başka yerde de edinmesi zor oluyor -özellikle böyle dik durma, laf geçirme gerektiren işlerde
ankarada bir sürü sivil toplum kuruluşu var bi dolu etkinlik filan var bir yerlere gidin, hem evde durmayın hem çevre edinin. öğrencilikten filan da mı çevreniz yok? CV göndermekle olmayabilir yani.
çiftçi çocuğu kuzenim var ankarada avukat (ailesi başka şehirde ve köyde yaşıyor, üstelik bizde köyden kente göç daha yeni, ben köyde doğdum o da köyde doğdu, öyle düşünün, aile çevresi 0, ailesinde ondan büyük avukat da yok)
tamamen kendi edindiği çevre ile (lise, üniversite, sonrası) bürosu var uğraşıyor.