İş bulamıyorum çok çaresizim ne yapmalıyım ?

Kendıne gel bebısım, tabırı caızse koca avukat olmussun her aıle bunu ıster eğer gururlanmıyorlarsa bu onların problemı. Is suan herkes hemen bulamıyor suc sende degıl. Eylulde gırersın ınsallah ne olacak 1 2 ay daha ıssız kalsan ucunda ölüm yok ulkemızde bı cok genc bu durumda uzme canını. Sağlığından ve senın psıkolojınden onemlı degıl

Lütfen sakin olun, kaygı şu an sizi tamamen ele geçirmiş böyle mantıklı adımlar atılmaz daha da dibe çökersiniz psikolojik olarak. Adli tatil bitsin iş ilanları artacaktır. İşsizliğiniz aylarca, yıllarca sürmeyecek tabii ki üzmeyin kendinizi. Cmk öneririm bu süreçte lakin adli yardım önermiyorum naçizane. Ankara'da avukatlık yapıyorsanız cmk bu süre zarfında sizi idare eder. Yüksek lisans yapmadıysanız mutlaka yapın. Bunun da iş bulmada artı getirisi olur. Yabancı dil çok avantaj sağlıyor ama şu süreçte bir iki ayda olacak iş değil tabii. Fakültede hallediyorlar genelde. Yine de başlamanız kısa vadede en azından dil sınavları için fayda sağlar. Ben bu süreçte yds'yi aradan çıkarmanızı tavsiye ederim mesela. 70 puan alıp kenara koysanız kamu için çok faydasını görürsünüz.
Kpss A için uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, denetçi yardımcılığı alımları var, kpss p4'ten alım yapılıyor. Direkt atama olmuyor siz başvuruyorsunuz ilanlara ve hâkimlik gibi referansların aşırı yarıştığı bir alan değil. Kullanan da vardır tabii de hiç torpilsiz giren tanıdıklarım var. Şansınız daha yüksek. Kariyer kapısından takip edersiniz, her kurumun şartı farklı oluyor. Bazı kurum ve bakanlıklar sadece kpss ile alım yapıyor bazıları kpss puanı + yds istiyor. Sadece kpss puanı isteyenler yüksek kapatırken (93-94) hem kpss hem yds isteyenler daha düşük kapatabiliyor 89 90 gibi. Zaten çoğu ilanda da yds istiyor. Bu yüzden yds puanı işinize yarar. Belki de bu işsizlik süreci dönüştürmeyi bilirseniz size memurluk kapısını açar.

Kamuyu yukarıda üyelerin de dediği gibi sürekli deneyin, vazgeçmeyin.
Çift yıllarda merkezi atama var, kurum avukatlığı için gelecek yıl kpss'ye mutlaka girin. 90'ın üzerinde almaya bakın. 92 93'le kapatıyor genelde en düşük yer. Ankara için 95 civarı ve üstü daha garanti olur sanki. Biliyorum yüksek geliyor ama lütfen yapılamayacak bir puan olarak görmeyin. Sıkı bir çalışma ve azimle yaparsınız. Kanser teşhisi konulan arkadaşım o hâlde bile yılmadı çalışıp 94 aldı. Aile bu kadar memur olmanızı istiyorsa -sizin de gönlünüzün esas isteği buysa- önce kendinizi bir toparlayın, silkelenin bu umutsuz hâlden kurtulun ve oturun konuşun. İşle beraber kpss yürütmek çok zor. 95 civarı alan çoğu insan en az 6 7 ay kapanıp yüksek tempoyla çalışıyor. Temel hiç yoksa 8-9 ay çalışırsınız onu da en iyi siz bilirsiniz lakin aile biraz anlayış gösterecek, alan açıp sabredecek ki yüksek puan alıp atanın. Ben karşı çıkacaklarını sanmam. Çalışmalarınızı gördükçe yumuşarlar.

Arkadaşımın ailesi hâkimliğe gir diye baskı yapıyordu. O da bir kez girdi, iş temposunda olduğu kadar. Mülakata kalamadı. Aile baskıya devam, memur ol vs vs. Çocuk dedi ki "işle beraber yürümüyor, beni 6 ay evde darlamayın ki istifa edip çalışayım". Tamam dediler, çocuk hep kütüphanedeydi, evde çok durmazdı. Velhasıl zamanla aile de sürece odaklandı, destekledi ve sorun çıkarmadı. Çocuk sınavı kazandı, mülakata kaldı ve o süreçte de aile çok emek verdi olumlu sonuç geldi. 2. dönem savcı yardımcısı şu an.

Yani demem o ki herkesten önce siz ne istiyorsunuz bunu iyice düşünün. Kafaya bir hedef koyduktan sonra yol sizi götürür zaten. Kendi üzerinize bu kadar gelmeyin.

Son düzenleme:
Ailem devlet memuru olmamı istiyor . Ama daha önce hakimlik ve düz mrmurluktan mülakatta elendim . İşte özel iş de çalışırsan böyle olur oh olsun diyorlar hiçbişey olamadın diyorlar
Ailen olduğu için bir de ban yememek için küfretmeyeceğim. Pardonnnnn kendileri ne mezunu acaba? Hangi holding de ceo annen? İyi günde kötü günde , paralı durumda parasız durumda , daima anne baba olmayacaklar çocuk yapmasın lütfen.

Sakın kal. Surecın ne kadar surecıgını bılmuyorsun felaketlestirme senaryoları kurma kafanda. Kafanı dınlerken bı yandan da ışlere basvur. Ölümsüz dusuncelerı olumluya donustur

ailede yeri/ağırlığı olmayanın başka yerde de edinmesi zor oluyor -özellikle böyle dik durma, laf geçirme gerektiren işlerde[/ISPOILER]
Koskoca avukat olmussun derken bu cumlenizi kastetmistim ben de aslinda konu sahibine. Yani boyle agirligi olan bi meslek, birini savunuyorsun yani mahkemede boru mu? Ama tutupta ailenin karsisinda eziliyorsun, olacak is degil bence

2 hafta önce işten çıkartıldım 1.5 yıldır avukatlık yapıyorum şimdi adli tatil geldi ilanlar çok az cv atıyorum dönüş olmuyor . Sürekli ağlıyorum ailem anlayışlı bir aile değil sürekli kalbim çarpıyor bidaha hiç işim olmazsa diye çok korkuyorum annem beni laflarıyla bitirir günlerim yemeden içmeden sadece ilanlara bakarak geçiyor ne yapmam lazım işe girmek için çıkış yolum yok çok korkuyorum işsizlikten
Yahu neden panik yapıyorsunuz hayat bu. Güzel bir mesleğiniz var neden boşta kalasınız.

Ailem devlet memuru olmamı istiyor . Ama daha önce hakimlik ve düz mrmurluktan mülakatta elendim . İşte özel iş de çalışırsan böyle olur oh olsun diyorlar hiçbişey olamadın diyorlar
Kpss B grubuna çalıştınız mı? Hangi okul mezunusunuz? Hangi şehirdeniz? Şimdiye kadar neler yaptınız? Neden işten sizi çıkardılar?

Kpss B grubuna çalıştınız mı? Hangi okul mezunusunuz? Hangi şehirdeniz? Şimdiye kadar neler yaptınız? Neden işten sizi çıkardılar?
Yok bir kez denedim kpss 86 almıştım , ankaradayım , staj yaptım 1 yıl 1.5 yıl da avukatlık yaptım 2 farklı ofiste mezuniyet anadolu üni . Ofis herkesin sürekli girip çıktığı bir yermiş 600 dosya verildi her şeyini a dan z ye takip ediyordum adli tatilde iş öğretilecek biraz idare et dediler ama adli tatil gelince yeni işe aldıkları herkesi işten çıkarttılar

Eğer atanmayı gerçekten istiyorsanız kpss çalışıp kamu avukatı olabilirsiniz. Merkezi atama ile mulakat olmadan avukat alıyorlar sadece yüksek puan almanız lazım. Onun dışında özelde iş elbet bulursunuz. Fazla evham yapıyorsunuz.

Yok bir kez denedim kpss 86 almıştım , ankaradayım , staj yaptım 1 yıl 1.5 yıl da avukatlık yaptım 2 farklı ofiste mezuniyet anadolu üni . Ofis herkesin sürekli girip çıktığı bir yermiş 600 dosya verildi her şeyini a dan z ye takip ediyordum adli tatilde iş öğretilecek biraz idare et dediler ama adli tatil gelince yeni işe aldıkları herkesi işten çıkarttılar
O zaman ofis sıkıntılıymış. Mezun olduğun üniversite iyi ama üzerine çok katman gerekiyor. Yüksek lisans yapmayı dene. Ankara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü nun egitimleri oluyor onlara katilabilirsin. Baronun AVSA eğitimleri de oluyor ilgi alanına göre onlara da katıl.

Özel sektör zorlar dersen tekrar dene B grubunda mülakatsız alan kurumlar oluyordu.

Bacım ben de ankaradayım . Memurum gel biz senle ortak eve çıkalım . 20 k dan bulsak bi yer on on bölüşürüz

Genelde adli tatil bitiminde iş ilanları yoğunlaşır,
9 yıllık avukatım 2.5 sene önce eski işimden ayrıldığımda 6 ay yeni bir ofise başlayamamıştım. (Maaş düşüklüğü, ofis ortamının içime sinmemesi, patronun tavrını sevmeme vs pek çok sebeple) en yakın arkadaşım da mevcut işinden ayrıldıktan sonra 4-5 aylık işsizlik süreci yaşadı.
Boşta geçen süre ve sürekli iş görüşmesi yorucu olsa da önemli olan bir an önce işe girmekten ziyade içe sinen, mobingsiz, dava çeşitliliği fazla, düzgün bir ofis bulmak bana kalırsa..
Umarım en kısa sürede gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

2 hafta önce işten çıkartıldım 1.5 yıldır avukatlık yapıyorum şimdi adli tatil geldi ilanlar çok az cv atıyorum dönüş olmuyor . Sürekli ağlıyorum ailem anlayışlı bir aile değil sürekli kalbim çarpıyor bidaha hiç işim olmazsa diye çok korkuyorum annem beni laflarıyla bitirir günlerim yemeden içmeden sadece ilanlara bakarak geçiyor ne yapmam lazım işe girmek için çıkış yolum yok çok korkuyorum işsizlikten
Siz kendiniz bir yere bağlı olmadan da iş alamıyor musunuz ?

Lütfen kendinize bir koruma kalkanı örün. Ve bunları duymazdan gelin. Özgüveninizi zedelemelerine izin vermeyin.
Mülakatta neden elendiniz? Özgüvensiz ve anksiyeteli misiniz? Öyle bir tavrınız var. Ailenizin size davranışları yüzünden öyleyseniz de.
Kendinize bunu yaptırmayın. Yetişkin kadınsınız. Genceciksiniz. İş bulunur siz merak etmeyin. Ama sağlığımız geri gelmiyor.

Aileniz problem yaratmayacaksa sezonluk işlere bakabilirsiniz. Turizm sektöründe kalacak yer temini vs. var. Birçok otel elaman bulamıyor.

Back
X