Firmalara bizzat gidip form doldurun. İk dan biriyle gorusmek istediginizi soyleyin. Konferans, seminer, fuarlara gidip firma temsilcileriyle tanisip durumunuzu aktarin. Kartvizitlerini toplayin, cvnizi atin. Mutlaka mailde durumunuzu hatirlatan bir onyazi yazin. Siz her gun 10 ilana basvurmuyor, bir saat is bakmiyorsaniz emek vermemissiniz demektir. Ben is ilanlarindaki firmalarin websitelerine girer, arastirir, adreslerine vs bakarim. Kendi sitelerinden is basvuru formu doldururum. Hatta cok istiyorsam arar basvuru yaptigimi soylerim, telefonla da olsa birileriyle tanisirim. Zaten her elefonla konustugum insanin adini sorarim, tanistigima memnun oldugumu soyler, sicak ve samimi konusmamla merak uyandiririm. Cv nizi olmasi gerektigi gibi duzenlemediyseniz dikkate almazlar. Guzel ve guncel bir fotonuz yoksa dikkate almazlar. Onyaziniz etkileyici degilse dikkate almazlar. Kac kisi basvuruyor, onlarin arasinda fark yaratmaniz gerek. İnsanlar sizi taniyorsa is bulmak kolaylasir. Bayramda yeniyilda mutlaka mail/mesaj atip kendinizi hatirlatin. Ben torpilsiz is bulunmuyor cumlesine istinaden, bu hayatta herkesin kendi dayisini yaratmasi gerektigini dusunuyorum. Bu da bu dediklerimle oluyor. Tabii istanbul, ankara gibi yerlerde bu daha kolay. İs gotusmelerinde de kilik kiyafet sac makyaj ozeni, konusma uslubu ve konusmalarinizin icerigi onemli. Kendinize guveninizi yansitmalisiniz. Benim beni ise alin, bu aksam almanca ozel derse baslarim demisligim var ve ise alinmistim. Bu firma baya buyuk firmaydi. Heyecanlansaniz da ya kusura bakmayin heyecanlandim demek yerine konusmaniza titreye titreye devam edin. Bugun ulkemizdeki bilinen buyuk firmalarin sahiplerini, ik mudurlerini vs yakinen tanirim. Hepsinin beklentisi bu. Biz sohbet ederken bana is teklif ediliyor. Bu zor degil. Dosthane tavsiyelerimi dikkate alirsaniz siz de benim yasima geldiginizde bunlari baskalarina aktariyor olursunuz. Hayat edindiginiz tecrubeler, egitim, emek, basari ve basarisizliklarla sekilleniyor. Hepimiz o yollardan gectik. Hicbir sey kolay elde edilmez. Sabirli ve azimli olun. Yilmayin.