• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş bulamıyorum

ingilizce?
ehliyet ve aktif araç kullanımı?
sertifika?
ilgi duyduğunuz bir alan? atıyorum sağlık, banka, eğitim, hukuk...
ingilizcem normal seviyede , sertifikalarım yok . banka konusunda kredi kartı satıs temsilciligine heveslendim bir ara, saha satıs elemanı olup gişeye alcaklardı . Olmadı . İnsanlarda zaten şöyle dedi " yalan söylüyorlar saha satıs elemanı olarak kalırsın yukselmezsın tanıdıgın yoksa almazlar giseye sokaklarda surunursun diye moralimi bozdular , ehliyetim yok açıkçası işimle ilgisini de anlamadım sonucta soforluk okumadım işletme okudum

En azından yol ve yemek ücretini karşılamıyorlar mı? İşkurla anlaşmalı olan şirketlerde staj yapabilirsin. İşkur kaydın var mı? Staj süresince günlük 50 tl veriyorlar. Staj bittikten sonra da aynı firmada devam edebilme şansın oluyor. Sanırım staj bittikten sonra 3-6 ay çalışmaya devam ediyosun maaşını İşkurdan alıyordun. Detaylarını tam hatırlamıyorum ama bunu bir araştırabilirsin.
staj kontenjanları hemen doluyor ve genelde uni öğrencileri ve yeni mezunları alıyorlar

ingilizcem normal seviyede , sertifikalarım yok . banka konusunda kredi kartı satıs temsilciligine heveslendim bir ara, saha satıs elemanı olup gişeye alcaklardı . Olmadı . İnsanlarda zaten şöyle dedi " yalan söylüyorlar saha satıs elemanı olarak kalırsın yukselmezsın tanıdıgın yoksa almazlar giseye sokaklarda surunursun diye moralimi bozdular , ehliyetim yok açıkçası işimle ilgisini de anlamadım sonucta soforluk okumadım işletme okudum
insanlar türkiyenin en iyi üniversitelerinde koç,boğaziçi vb ingilizce okuyor, çok iyi yerlerde staj yapıyorlar.
erasmusla yurtdışına gidiyor, yüksek lisans yapıyorlar.
ehliyet için şoförlük okumadık cevabını vermiyorlar.

satış işleri için araç kullanmak gerek..

Siz hem iş bulamıyorum diyorsunuz hem de kim ne çözüm urettiyse terslemissiniz. Hiç birimize gökten zembille is verilme di. Neyse bu kafayla daha uzun yıllar böyle devam edersiniz.

Siz hem iş bulamıyorum diyorsunuz hem de kim ne çözüm urettiyse terslemissiniz. Hiç birimize gökten zembille is verilme di. Neyse bu kafayla daha uzun yıllar böyle devam edersiniz.
kimi terslemişim ? kimin azarlamısım ? kimin gönlünü kırmısım ? bana tek bir örnek göster ? terslemek ne demek biliyor musunuz?

mesleki eğitimlere katılıp sertifika alman gerekir. aldığın eğitimlere göre de iş ilanlarına bakarsın.
işletme bölümünden mezun olunca nerelerde çalışabilirsin? eğer çok geniş bir çalışma imkanı yoksa ki yok o zaman başka alanlara yönelmelisin
ehliyet alman da çok önemli ayrıca, aktif araç kullanmanı gerektirecek işlerde çalışmayacağın ne malum?

Bu asgari ücretle işe başlama meselesi inanın sadece bizim memlekette var. Hiçbir AB ülkesinde işletme mezunu bir insana 1500euro maaşı öneremezsiniz bile, gülerler. Tamam 5000euroyla da işe başlamazsın ama, asgari ücret nitelikli işler için değil zaten, niteliksiz işçilerin sömürülmesini önlemek için.

Ünv mezunu birine asgari ücret veremezsiniz, bu hem saçmalık hem de ünv diplomasına verilen emeğe, kazanımlara hakaret. Lakin bizim memleketin ekonomisi de ortada, iş yok asgari ücreti geçtim.
Yalnız ab ülkelerinde de eğitim ona göre... Dışarıda okuyan doktor arkadaşım çapadaki doktorları görünce şok oldu. Nasıl mezun olmuşlar diye

Yalnız ab ülkelerinde de eğitim ona göre... Dışarıda okuyan doktor arkadaşım çapadaki doktorları görünce şok oldu. Nasıl mezun olmuşlar diye

Öyle tabi, ben mühendisim bizim alanda İngiltere/İrlandalı elemanlar bizimkileri yaya bırakır bu kadar söyleyeyim:eek:

Yine de tıpta bizim milleti tercih ederim hem klinik tecrübeleri daha çok, hem de duygusallıktan mı bilmem kendimi kendi insanlarımıza emanet etmek isterim. Bizde çok çok iyi doktorlar var ama sistem yüzünden harcanıyorlar.( Alman doktorları berbat bu da ayrı konu)

Butun sayfalarda yazilanlari okuyup yapan biri olarak diyorum ki bazen olmayinca olmuyor:KK14:

2014 yılında işletme bölümünden mezun oldum, 3.5 sene oldu iş bulamıyorum, ne tavsiye edersiniz ? Bir dönem markette kasiyer olarak çalıştım sonra işten çıktım . 1.5 ay sürdü market işi . Bunalıma girdim artık.
Üniversiten ve tanıdık çevren çok önemli. Özellikle bir taşra üniversitesiyse, ismi yoksa, yabancı dil eğitimi yoksa üniversiteden bile saymayacak duruma getirdiler. Piyasa böyle malesef. İmkanın varsa kendine bi sektor secip kurslarina git, dilini ilerlet. Sigortacılık dene mesela. Belli başlı acentelerde her zaman iş öğrenmeye hevesli eleman ihtiyacı olur

Ben iyi bir universiteden mezun oldum ve en dusuk puanli universitedeki insanlari gayet de ise aldilar.Onlar kendini gelistirmis deseniz biliyorum ki gelistirmediler.Ayrica ben de gelistirdim.Bir tane is gorusmesinde mudur bayan benimle is gorusmesi degil beni ezmeye cagirmis benden daha az vasifli birini ovdu tanidiktir buyuk ihtimal vicdan yapiyor ezerek rahatliyorlar.

Sertifika veren muhasebe kurslarına katıl
Yabancı dilini geliştir birde insanlarla diyaloğun açık olsun ne kadar çok çevre o kadar çok haber alırsın zaten çoğu çevresi geniş diye iş buluyor senden çokta üstün nitelikleri yok tanıdık çok iş piyasasında olmayanda evde bu iş piyasasında tanıdıkları olana piyango vuruyor buda aile ile ilgili babayla ilgili sosyal ise her zaman bir tık önde geçmişte de böyleydi çevresi geniş olan kazanıyor nasıl çevre kazandığı önemi yok ömemli olan zamanı gelince bunu fırsata çevirmek memleket halen böyle

4 yıllık bölüm bitirdim KPSS 90 memurluk kazandım torpil Bulamadi asgari ücretle köpek gibi çalışıyorum!

Sertifika veren muhasebe kurslarına katıl
Yabancı dilini geliştir birde insanlarla diyaloğun açık olsun ne kadar çok çevre o kadar çok haber alırsın zaten çoğu çevresi geniş diye iş buluyor senden çokta üstün nitelikleri yok tanıdık çok iş piyasasında olmayanda evde bu iş piyasasında tanıdıkları olana piyango vuruyor buda aile ile ilgili babayla ilgili sosyal ise her zaman bir tık önde geçmişte de böyleydi çevresi geniş olan kazanıyor nasıl çevre kazandığı önemi yok ömemli olan zamanı gelince bunu fırsata çevirmek memleket halen böyle
Kesinlikle haklısınız ama tecrube kazanamadıktan sonra cok zor iş bulmak, tanıdıklar iş bulsa bile

Kesinlikle haklısınız ama tecrube kazanamadıktan sonra cok zor iş bulmak, tanıdıklar iş bulsa bile
stajını rastgele bir yerde yapmamda eksiler getirmiş sana besbelli boğulacaksan büyük yerde boğul diye bir deyim var oradaki iş arkadaşlar dahi staj sonrası yönlendirmeler yapıyor birazda kişiliğinden kaynaklı bulamaman biraz kaba buldum seni insanlarla diyaloğun pek iyi değil benim burda gözlemlediğim kadarıyla

Eğer muhasebeci arkadaşın varsa , yanlarında az sürede olsa iş öğrenmeye çalış. En azından ön muhasebe yaparsın. Avm , market o tarz işlet çok zordur. Ve hep kendini geliştirmek için uğraş. Ücret beğenmemezlik yapma. Sabırlı ol. Tecrübene göre ücretin de değişir.

kpss 90 alip atanamadiniz mi ? oy ben nerelere gidem :anne:

Hayir atanamadim sagolsun devletimiz once suriyelileri dusunsun
Evlenmek istiyorum param yok
Sevgilim maasi da 1604 tl onun icin de kabul etmedim
Bu haldeyiz
Sigortali ameleyim aylik maasim 1604 oldu
Sagolsun herseye zam geldi herkes olebilir

Back
X