• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulamıyorum

seni çok iyi anlıyorum canım anlamaz olurmuyum :59: bende biliyorum baba parası ile kpss kurusuna gitmeyi ama ailemin imkanı yok birde ben emekli bir asker kızıyım babamlar millet inanmıyor aaa diyorlar askerler çok maaş alıyorlar diyorlar emekli askerlerin maaşı o kadar az ki inan duyanlar şaşırıyor gayette azimli bir insanım kendi çabalarımla anca bilgisayar işletmenliği kurusuna gidebildim babamın işi çok iyidi emekli olduktan sonra çalışıyordu 2008 krizi maffetti tamda ben o sırılarda üniversiteyi bitirdim ve hayla iş bulamıyorum ben 4 yıllık fakulte mezunuyum tarlada reçperlik bile yaptım azıcık para kazanayım diye benim gibiler her şeyin farkında ama milletin tuzu kuru ben artık bunu anladım tepkisiz insanlar olduğu sürece biz buna mahkumuz...alakasız insanlar torpille çok güzel bi yerlere geliyor onlarda çarka ayak uyduruyor

Maalesef günümüzün gerçeği bu.arkamızda güçlü bi dayımız olsaydı böyle olmazdık :(((

AHHH AHHHHHH
Benimki senden kara
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Benimde nişanlım tam düğünümüze 2ay var ve işten çıkarıldı
Görüşmeye gidecek birşey bile bulamıyoruz
Bunalıma girdi artık, benimle bile konuşmuyor
Sonumuz ne olacak bilmiyorum

AHHH AHHHHHH
Benimki senden kara
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Benimde nişanlım tam düğünümüze 2ay var ve işten çıkarıldı
Görüşmeye gidecek birşey bile bulamıyoruz
Bunalıma girdi artık, benimle bile konuşmuyor
Sonumuz ne olacak bilmiyorum

Sizin durumunuz da çok zormuş Allah yardımcınız olsun.
Bi erkek için daha zordur hele de evlenmek üzere olan biri için.
Siz çalışıyor musunuz peki?

Sizin durumunuz da çok zormuş Allah yardımcınız olsun.
Bi erkek için daha zordur hele de evlenmek üzere olan biri için.
Siz çalışıyor musunuz peki?

ben çalışıyorum ama düğün üzeri yetiştiremiyorduk 2 kişi bile şimdi hepten sıkıştık
mesela bu ayki maaşımla gelinlik aldım kredi borcu ödedim 10tl kaldı
bu kadar vahim durum yani ve ayın 2si bugün :18::18::18:

kusura bakmayında, istanbul gibi bir yerde (aslında sadece istanbul değil, her yerde) iş bulamayanları ben anlamıyorum.
istedikten sonra yok yok.çalışmak ayıp değil,ama iş beğenmiyorsanız o ayrı...

ben de anlayamıyorum gerçekten, ünlü fastfood zincirleri bile (isim vermeyeyim) sürekli eleman arıyor, en basiti bu cünkü ülkenin heryerinde var bu restoranlar
gelinlikçide boncuk diktim, pastanede tezgahtarlık yaptım, resim atölyesinde elimde tinerli bezle bütün gün çerçeve temizledim
haa ben kimim? 4 yıllık üniversite mezunu, 12 yıl ingilterede yaşayıp fransız dadıyla büyüyen, anaokulundan beri zorunlu ispanyolca dersi gören alman koleji mezunu bir insanım, türkçeyle beraber aktif kullandığım 5 dilim var, ama ne yapalım? iş seçme şansım yoktu, ne varsa yaptım, kimse de beni diplomamdan ötürü almadı bu işlere onlar için farketmezdi çünkü, ben de deseydim olmaz kaç yabancı dilim var o kadar yıl boşa mı okudum diye, hala işsiz olurdum muhtemelen

Çalıştığım işleri yazdım zaten tezgahtarlık,kasiyerlik yaptım ama son 6 aydır boşum yok bulamıyorum inanın benim psikolojim bozuldu iş bulamamaktan,ne olursa giricem netten her gördüğüme başvuruyorum aramıyolar bile,gazeteden bulup gidiyorum olmuyo,bi şanssızlık var belki bende bilmiyorum

en güzeli ne biliyor musun? yaşadığın yere bak madem her işe razısın. eski usul camda ilan olana gir. onlarda genelde büyük bir iş görüşmesi olayı olmuyor. bakkalda çalışsan bile gelen giden kim bilir kaç kişi görürsün günde, çevren genişler en azından, daha uygun bir pozisyon öneren çıkar

Bakın ben sizi anlıyorum,sizin düşüncenizde belki de ben gereği kadar çabalamayan,umutsuz, belki de bulduğu işi beğenmeyen biri olarak canlanmış olablirim.Kendi yazdığım mesajları okuduğumda da umutsuz birini görüyorum ve evet belki de artık umutsuzum. Çok uzun bir süredir iş arıyorum,bütün yakınlarımıza, apartmandaki sakinlere haber verdim özgeçmiş bıraktım.Ama artık istediğim devamlı olan bi iş.

Bir de örneğin ön muhasebe orda öğrenebilirim evet çabuk öğrenirim ama işveren beni niye alsın ki zaten bu işi bilen biri varsa, bana öğretmekle vakit kaybetmez ayrıca adam ilanda yazmış deneyimli arıyorum diye.

bilmiyorum belki de benim eksik yaptığım bişeyler var

o zaman işverene bir ay (öğrenme süresinde yani) sadece yemek+yol parasına çalışmayı öner. bu dünyaya hiç birimiz 5 yıl deneyimli olarak doğmadık ki...
1 yıl daha evde iş yok diye oturmaktansa bir ay öyle çalış, işi öğren, sonra maaş almaya başlarsın.

:)) Görüşmeye de öyle gitmiyorum tatlım ya, oraya bütün umudumu toplayarak gidiyorum ama bi yerde bi eksiklik varki almıyolar bilmiyorum nerde?

acaba orda da mı çok umutsuz duruyorsun? çünkü güvenin yok gibi gözükür bu durum dışardan.

Son düzenleme:
Yaşın daha çok küçük ..
Özel sektör senin gibi yaşı küçük elemanları tercih edip ,eğitip, piyasaya salmak için can atıyor..
Bence sen ilk etapta bir stajerlikle falan başlasan..Ya da çağrı merkezi sektörü hızla gelişiyor..Vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurabilirsen o işte yükselme şansın çok fazla..
Deneyimsiz eleman arıyorlar çoğunlukla..Dediğim gibi eğitim veriyorlar ve masa başına otutturuyorlar..
Bu işin vardiyasızlarıda var ama çok fazla değil maleseef..
Adım adım ilerlemeni öneririm.Biranda süper bir iş bulmak şu zamanda çok zor..
Umarım en kısa zamanda işini bulursun..
Sevgiler..

Son düzenleme:
Bende 2 yıllık mezunum. Şuan çocuk esirgeme kurumunda çalışıyorum. Allah var başvurduğum işlerden cevap geliyor hep... ama lisans olmadan sıfır bence. torpille belki biyerlere gelinebilir ama devlet kurumlarında çok zor. kpss girsek olacağımız ya vhki yada sekreter pazarlama mezunu hiç alım yapılmıyor ancak ptt de dağıtımcı oda bayanları almıyor. 2 yıllıkta işler baya karısıyor dgs hazırlandım inşallah lisansa tamamlayabilirm. örgün olmasa da aöf den bitirmek şart. zor vallaha bu işler sonumuz hayrolsun....
Türkiye de geleceğimiz 3 saatlik sınavlara bağlandığı sürece daha çok hayallerimiz yıkılır, depresyonlara gireriz....

Bende 2 yıllık mezunum. Şuan çocuk esirgeme kurumunda çalışıyorum. Allah var başvurduğum işlerden cevap geliyor hep... ama lisans olmadan sıfır bence. torpille belki biyerlere gelinebilir ama devlet kurumlarında çok zor. kpss girsek olacağımız ya vhki yada sekreter pazarlama mezunu hiç alım yapılmıyor ancak ptt de dağıtımcı oda bayanları almıyor. 2 yıllıkta işler baya karısıyor dgs hazırlandım inşallah lisansa tamamlayabilirm. örgün olmasa da aöf den bitirmek şart. zor vallaha bu işler sonumuz hayrolsun....
Türkiye de geleceğimiz 3 saatlik sınavlara bağlandığı sürece daha çok hayallerimiz yıkılır, depresyonlara gireriz....

canım iki yılılk mezunlarn daha çok şansı var memur alımlarında. ptt ye de bayan memur alınıyor benim birsürü kız arkadaşım ptt de hem dağıtıcı var hemde içerde normal memur. devlette de kpss de en çok vhki alınıyor onda da iki yıllık mezun olmak yeterli .vhki olsan yeter sana zaten. neden öyle demişsin anlamadım(kpssye girsek olacağımız vhki demişsinya) ki kaldıki 4 yıllık mezun olsanda vhki oluyorsun ve maaşın aynı fark yok.

canım iki yılılk mezunlarn daha çok şansı var memur alımlarında. ptt ye de bayan memur alınıyor benim birsürü kız arkadaşım ptt de hem dağıtıcı var hemde içerde normal memur. devlette de kpss de en çok vhki alınıyor onda da iki yıllık mezun olmak yeterli .vhki olsan yeter sana zaten. neden öyle demişsin anlamadım(kpssye girsek olacağımız vhki demişsinya) ki kaldıki 4 yıllık mezun olsanda vhki oluyorsun ve maaşın aynı fark yok.

benim isteklerim biraz farklı yani kurumlarda memur olmak istemiyorum. özel sektörde de 2 yıl pek bi işe yaramıyor. ben kpss klavuzuna baktığımda pazarlama mezunu pek alım yapmamıs ondan öyle söyledim. bilgisayar işletmenliği sertifikası istiyorlar sekreterlik içinde bilmiyorum demekki ben yanlış biliyorum canım. kafam karısık moralim bozuk su dgs sınavı pskiolojimi bozdu. :( benm hedefim okulda asistan olarak kalmak. bunun içinde önce fakülte sonra y. lisans bende de o kadar kapasite yok :14::14:

ah camım ben tam 3 senedir iş bakıyorum bulamıyorum birşey sebebiyle nasip olmuyor nedense vardır bir hayır deyip artık iş bakmıyorum uzun süredir napayım bıktım..kafama takıp çok sorun yapardım ama artık takmıyorum o kadar..ben de istanbul dayım...ya çocuk bahane ediliyor ya başörtülü olmam ya da evlendiğimden beri işteçalışmamış olmam..birisi bahane ediliyor işte...

Kızlar dün de gittim bi görüşmeye,bi giyim firmasının satış elemanlığı için.
Beykoz şubesine gidip form bırakmıştım açık varmış aradılar.Giitm genel müdürlüğüne,bi saat bekledkten sonra 15 dk.lık görüştük.
Cevap vercez dediler bakalım bekliyom şu an..

İstanbul'da olmak ama iş bulamamak, bence imkansız!
Şöyle olur; aradığın kriterlerde iş yoktur. Mesela; Maaşı düşük, SSK yok, Uzak mesafe, Çalışma saatleri vs.
Eğer 4 4 lük bir iş ararsan evet zor :(
Ama çok irdelemezsen, iş bulabilirsin. Vardiya olmayan çağrı merkezleri, AVM lerdeki mağazalarda tezgahtarlık gibi.
Bazen uf puf desem de, evde oturmaktansa, çalışmayı tercih ederim diyorum.
Düzensiz çalışma saatlerine rağmen, en azından bir işim var. :nazar:
Bence, geçici de olsa bir işe gir, bir yerden başla..
Sonrası gelir.
Ben de bir tanıdık vasıtası ile GSM operatörü bir firmanın şubesinde çalışmaya başlamıştım zamanında 500 TL gibi bir maaşla.
Ama şu anda, kurumsal bir firmada, idare eder bir maaş ve bir sürü yan hakla çalışıyorum.
Umarım sen en kısa süre içerisinde bir yerlerden başlarsın..

Back
X