- 22 Kasım 2020
- 6.441
- 91.291
- 498
- 32
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Bazı insanlara göre dışarda bok temizlemek evde kocaya hizmetten iyidirEvet bu kadar çalışmaya çok az bir ücret ama sıfırdan iyidir. Evde oturup koca, çocuk beklemekten yeğdir. Sizin de hem kendi hayatınız olur. Hem az da olsa paranızı kazanırsınız. Evde otururken birisi size bu parayı vermeyecek maalesef.
Bildiğim kadarıyla sigorta yapabilmesi için asgari vermesi gerek. İlgili yer görecek çünkü verdiği tutarı. Resmi işler bunlar öyle haybeye olmazYapicak yapar yani o konuda sıkıntı yok
O esin bir gün gelmeme ihtimali var, yillarca esini bekleyip sonra o hayat yerle bir oldugunda sudan cikmis balığa donenler var, es bekleme yanlısı değilim ama, bu is yine de iyi değil.Bazı insanlara göre dışarda bok temizlemek evde kocaya hizmetten iyidir
Dışarıda paspas ol ama evinde eş bekleme
Nasıl eminsiniz ki? Asgar ücret vermesi lazım minimum, part time çalışmıyorsunuz. Onu bile vermeyen adam doğru dürüst sigorta mı yapacak?Yapicak yapar yani o konuda sıkıntı yok
Kendimi geliştirmeye ihtiyaçim yok zaten yeterince tecrübeliyim.Asgari ücret bile değil. Bedavaya çalışan arıyorlar Kendinizi geliştirmek için girseniz orada gelişip deneyim kazandıktan sonra daha iyi yerlere girerseniz o zaman bu paraya bu şartlara katlanılır. Fakat öyle oluyor mu öğretmenlikte onu bilmiyorum öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir. Öyle olmuyorsa kendinizi geliştirebileceğiniz başka işlere girin başka meslek edinin zamanınızı ona harcayın ki en azından ileride para kazanabileceğiniz mesleğiniz olsun. Kurslara gidiyormuşsunuz zaten ön muhasebe kursu olur , çağrı merkezi, medikal falan vb en azından asgari ücret +SGK olur. Kendinizi bir sektörde geliştirdikçe daha iyi maaş alırsınız.
O kadar emek harca zaman harca para harca oku özelde öğretmenlere bu maaşımı veriliyor. Yazık bu sisteme gençler boşuna yurt dışına kaçmaya çalışmıyor. En iyisi sınava hazırlanıp atanmak. Eğer öyle bir düşünceniz yoksa böyle bir durumda en iyisi başka bir mesleğe yönelmek. Yada çok paraya ihtiyacınız yoksa bu para bana yeter diyorsanız o zaman olabilir. Fakat ihtiyaç varsa bu para yemezKendimi geliştirmeye ihtiyaçim yok zaten yeterince tecrübeliyim.
Zaten kurumdaki en yüksek maaş benimki olac
Siz bu durumu kabullenmişiniz bile. kendimizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün bari. Çok çok bir ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla bence girmeyin yazık çocuğaKendimi geliştirmeye ihtiyaçim yok zaten yeterince tecrübeliyim.
Zaten kurumdaki en yüksek maaş benimki olacak
asgariden sigorta gösterip tam yatırır. 8binin üstündeki parayı elden geri alır. zaten fazla personel çalıştırmıyorsa bankaya yatırma zorunluluğu da yok elden 8 bin verir direkt bordro asgari görünür....yani çalışan kabul ettikten sonra yol mu yok?Nasıl eminsiniz ki? Asgar ücret vermesi lazım minimum, part time çalışmıyorsunuz. Onu bile vermeyen adam doğru dürüst sigorta mı yapacak?
aynen bence deSiz bu durumu kabullenmişiniz bile. kendimizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün bari. Çok çok bir ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla bence girmeyin yazık çocuğa
evde sıkıldım diye bu kadar saat asgari ücret bile vermeyen. ahlaksızlara kölelik yapacağınıza günde birkaç saat bi yardım derneğinde çalışın da yorulduğunuz şey hayatınıza artı katsın. bu şartlarda çalışmak için deli olmanız lazım ya da aşırı çaresizKızlar merhabalar
Uzun zamandır iş arıyordum.
Bugün biri döndü
8 bin TL sabah sekiz akşam 6
Ayda bir hafta nöbet sistemi var.
Nöbet haftasi sabah 7 akşam bazen 8 i bile bulabilir.
Şimdi yaz dönemi için proplem değil ama kışın kızım ilkokula gidicek sabah benimle gelicek öğlen servis onu ordan alicak.
Akşam yine duruma göre ya benim yanıma yada babası evdeyse direk eve gelicek.
Yani kızım icin çok zorlu olucak.
Eşim de maaşı çok az bu paraya bu kadar çalıştığına deymez diyor.
Bende evde çok sıkıldım ama bu şartlar gözumu korkutuyor.
Sizce ?
Bu arada bahsettiğim yer kreş
Yani 12 ay açık
Bu arada bizde araba yok.
Yazın minibüs ile gidip geliriz ama kışın çoğu zaman taksi kullanmamiz gerekecek
Sigorta yatıran biri asgari ücreti de vermek zorunda.Yapicak yapar yani o konuda sıkıntı yok
yuh artık ya inanılır gibi değil bu nasıl bir sömürüKendimi geliştirmeye ihtiyaçim yok zaten yeterince tecrübeliyim.
Zaten kurumdaki en yüksek maaş benimki olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?