• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş buldum ama ulaşım sıkıntısı

BerryBlossom

🌠🌠🌠
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2021
1.469
2.395
83
Merhaba arkadaşlar bi iş buldum kendi alanımla ilgili ama daha önce deneyimim olmayan bi iş. Fakat oturduğum yerden işe gitmek için önce yarım saat durağa yürümem gerekiyor ordan otobüse binip 20 dk gitmem gerekiyor sizce bu ne kadar mümkün ben mi olmaz diye düşünüyorum ? Çok hevesli değilim iş için fakat ulaşım zaten başlı başına bir sorun eşimde hallederiz falan diyor ama altımda araba olmadığı sürece bana pek olacak gibi gelmiyor başka çözüm yolum yok çünkü. Kar da yağmur da kışın her sabah nasıl yürüyeceğim sizin fikirlerinizi merak ettim

Merhaba, hayırlı uğurlu olsun.
Kendi alanınızşa ilgli iş bulmuşsunuz ne güzel. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben bir istanbullu olarak yarım saat yürüyüş artı otobüs çok eziyetli bir yol gibi gelmedi ( ki fit değilim).
Kızımı kreşe başlattım bu sene, 20-25 dk 4.5 yaşında çocukla yürüyüp okula götürüp ebe geliyorum, almaya da o kadar vakit ayırıyorum ve yürüyüş iyi geliyor .

Tedirginliğiniz daha önce deneyiminin olmamasından kaynaklı olabilir mi aslında? Yapabilirmiyim yapamazmıyım? İş vereniniz düşünsün onu da ( ki düşünüp almış :) ). Çünkü bende bir iş için sitrese girince bissürü olmayan olumsuzluk görüyorum.

Yani neden denemeyesiniz :) yaşayıp görün bence

Merhaba, hayırlı uğurlu olsun.
Kendi alanınızşa ilgli iş bulmuşsunuz ne güzel. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben bir istanbullu olarak yarım saat yürüyüş artı otobüs çok eziyetli bir yol gibi gelmedi ( ki fit değilim).
Kızımı kreşe başlattım bu sene, 20-25 dk 4.5 yaşında çocukla yürüyüp okula götürüp ebe geliyorum, almaya da o kadar vakit ayırıyorum ve yürüyüş iyi geliyor .

Tedirginliğiniz daha önce deneyiminin olmamasından kaynaklı olabilir mi aslında? Yapabilirmiyim yapamazmıyım? İş vereniniz düşünsün onu da ( ki düşünüp almış :) ). Çünkü bende bir iş için sitrese girince bissürü olmayan olumsuzluk görüyorum.

Yani neden denemeyesiniz :) yaşayıp görün bence
Evet deneyimim olmadığı için de işe kendimi uzak hissediyorum bu doğru :) bi dönem İstanbul’da yaşadım her gün üniversiteye 2 otobüs değiştirip giderdim ama yaşadığım yerde durağa gittiğinizde asla otobüsler saate uymuyor bazen yarım saat hiç gelmiyor sanki devamlılığı olmayacak gibi hissediyorum bu işin

Çok soğuk bi ilde mi yaşıyorsunuz? Artık yarım saat çok büyük bi vakit değil, kulaklık takıp bi podcast açsanız hoşunuza giden zaten bitmiş oluyor, elinize de termosunuzu alınca sizi de canlı tutar o hareket aslında. Ama Erzurumdur ne bileyim Ağrıdır burnunuzun donup düşeceği bir yerse evet biraz yorar

Çok soğuk bi ilde mi yaşıyorsunuz? Artık yarım saat çok büyük bi vakit değil, kulaklık takıp bi podcast açsanız hoşunuza giden zaten bitmiş oluyor, elinize de termosunuzu alınca sizi de canlı tutar o hareket aslında. Ama Erzurumdur ne bileyim Ağrıdır burnunuzun donup düşeceği bir yerse evet biraz yorar
Çok soğuk bir yerde değilim ama otobüslerimiz gereken saatinde gelmiyor evden otobüs şu saatte gelecekmiş diye çıksam bile durağa tam 20 dk sonra geldiği oluyor o yüzden kafam karıştı nasıl olacak diye

Çok soğuk bir yerde değilim ama otobüslerimiz gereken saatinde gelmiyor evden otobüs şu saatte gelecekmiş diye çıksam bile durağa tam 20 dk sonra geldiği oluyor o yüzden kafam karıştı nasıl olacak diye
Bu sıkıntı için Cimer’e şikayet oluşturun ve bence fırsatı kaçırmayın.

Başka bir işe girseniz aynı durağa yürümeyecek misiniz yine? Biraz bahane gibi geldi bana.
Oturduğum yer merkezi ama bulduğum iş ters bir yerde. Çok büyük bir yerde yaşamıyorum normal bir ilçedeyim ulaşım her yere kolay ama bu iş şehrin çıkışında

Evet deneyimim olmadığı için de işe kendimi uzak hissediyorum bu doğru :) bi dönem İstanbul’da yaşadım her gün üniversiteye 2 otobüs değiştirip giderdim ama yaşadığım yerde durağa gittiğinizde asla otobüsler saate uymuyor bazen yarım saat hiç gelmiyor sanki devamlılığı olmayacak gibi hissediyorum bu işin
İşte ama denemeniz lazım :)
Zamanla taşlar oturur, otobüs kaçta geçiyor ortalama daha belli olur, kaçta çıkmanız gerek vs daha iyi anlarsınız. Belki farklı bir çözüm bulunur, her gün o taraftan geçen komşu bulunur vs vs

İş işte bulunur. Evde oturarak deneyim kazanmadan en iyi işi bulamazsınız.
Bir İstanbullu için mesele yaptığınız yolun lafı bile olmaz.
Ben metroyla, aktarmayla gidiyor metro öncesi sonrası 20 dakika yürüyorum ve toplam 1 saat sürüyor. İstanbul için makul bir süre.
Üstelik eve gidip evi toparlamalı yemek yapmalı, çocuğumu ders için motive etmeli bazen ders çalıştırmalıyım.
Ayrıca çocukların kursları, etkinlikleri var. Misafir ağırlıyoruz.
yorulmuyor muyuz?
çok yoruluyoruz.

Ama hayat böyle..

Yarım saat yürüyüş çok değil müzik dinleye dinleye mis gibi gidersiniz durağa, bu zamanda iş bulmak kolay değil yakaladığınız fırsatı kaçırmayın derim, otobüs geç geliyor demişsiniz ucu ucuna yetişecek şekilde çıkmazsınız evden biraz da durakta oturur müzik dinlersiniz nolucak ki, yirmi dakika yol hiçbi şey ayrıca. Gitmemek için bahane arıyor gibi görünüyorsunuz buradan bakınca :)) yeni iş yeni başlangıçlar iyidir yenilikte ferahlık vardır havanız değişir, umarım beklentinizin üstünde sonuçlar alırsınız

Şöyle bir canımın kıymetini bilemedim hayatım boyunca. Yanarım yanarım buna yanarım 😬 serzenişimden anlayacağınız üzere sabah bilmem kaç dakika yürüyüp bilmem kaç saat otobüs yolculuğu uzun süre işe gidiş rutinimin bir parçasıydı. Yeni yeni yarım bir konfora ulaştım. Sabah eşim araçla bırakıyor çocukları toplayıp eve yürüyorum. Bazen çok trafik oluyor sabahları da yürüyorum da neyse.
Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın tabii. Ama işim eve beş dakika yürüme mesafesinde olsun, hiç zorlanmadan gidip geleyim. Çok çok tatlış bir ütopya 😌

10 yıl boyunca kirada oldugum evde 15 dakika yürüme + 1 saat otobüs yolculuğu ve bu yolculuğun yarım saati ayakta tıkış tıkış yolculuk yaparak işe varmakla geçti.
Yaparsınız merak etmeyin.
İstanbul için bu mesafeler uzun degil.
Eşim ise araba bende oldugundan dolayı kendi evimize geçtikten sonra tam 5 saati yolda geçiyor.

:KK43:

Merhaba arkadaşlar bi iş buldum kendi alanımla ilgili ama daha önce deneyimim olmayan bi iş. Fakat oturduğum yerden işe gitmek için önce yarım saat durağa yürümem gerekiyor ordan otobüse binip 20 dk gitmem gerekiyor sizce bu ne kadar mümkün ben mi olmaz diye düşünüyorum ? Çok hevesli değilim iş için fakat ulaşım zaten başlı başına bir sorun eşimde hallederiz falan diyor ama altımda araba olmadığı sürece bana pek olacak gibi gelmiyor başka çözüm yolum yok çünkü. Kar da yağmur da kışın her sabah nasıl yürüyeceğim sizin fikirlerinizi merak ettim
Eger is yeri guzelse insanlari anlayisli ise cekilir . ama ortamda kotuyse degmez bencede.

Şöyle bir canımın kıymetini bilemedim hayatım boyunca. Yanarım yanarım buna yanarım 😬 serzenişimden anlayacağınız üzere sabah bilmem kaç dakika yürüyüp bilmem kaç saat otobüs yolculuğu uzun süre işe gidiş rutinimin bir parçasıydı. Yeni yeni yarım bir konfora ulaştım. Sabah eşim araçla bırakıyor çocukları toplayıp eve yürüyorum. Bazen çok trafik oluyor sabahları da yürüyorum da neyse.
Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın tabii. Ama işim eve beş dakika yürüme mesafesinde olsun, hiç zorlanmadan gidip geleyim. Çok çok tatlış bir ütopya 😌
6..7 yıl boyunca şehirler arası git gel yaptım iki yakın il arasında bende bilemedim de bilmek lazım 😁

Yazın tabi daha güzel olur hem spor olarak ama kışın zor olabilir tabi

Back
X