- 19 Mayıs 2020
- 47.265
- 212.291
- 548
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Orda Almanca ve İngilizce biliyor olması onu diğerlerinden ayırmıyor.Yahu bu kadar kalifiyeysen çok sevdiğin ve dil öğrenmenin sağlayan ülkeden neden döndün?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Orda Almanca ve İngilizce biliyor olması onu diğerlerinden ayırmıyor.Yahu bu kadar kalifiyeysen çok sevdiğin ve dil öğrenmenin sağlayan ülkeden neden döndün?
Aşk olsunEn ayırt edici özelliği ne ki? Mesela nuranka diyince aklımıza ne gelmeli? Ben tanıyamadım. Sjsjsjsj
Meslek lisesi.Ara eleman olmak için ne yapmak gerekiyor?kardeşim okuldan atılırsa bir meslek öğrenmesini istiyorum ama bunların kursu falan mı oluyor?çevremde herkes beyaz yaka yada memur.
Market işlerinin şartları çok yorucu Zaten sende pek hevesli değilsin market işlerine. Nur cum sen en güzeli mesleki bir kursa git muhasebe kursuna gidebilirsin. Yada ne istiyorsan Bitirdikten sonra hangi meslek kursuna gidersen git az çok deme bir işe gir tecrübe kazan. Zamanla kendini geliştirdikçe çok daha iyi şartlarda çalışırsın3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.
Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.
Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.
Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Almanyadan gelen gurbetci olarak SOyle bir durum sezdim. Yani sizin gibi ayni ozellikleri vasiflari olan milyonlarca genc veya kisi var. Yani herkesin arasindan sizin ayricaliginiz, bir ozelliginiz olmali. 6 yildir turkiyedeyim bir kez bile is aramadim. Herkes beni ariyor is teklifi sunuyor. hatta bazen bunaliyorum gelem telefonlardan. Almanca bilene 1500 eurodan basliyor callcenter isi bir de primi var. Yani dusunun nerdeyse 55.000 tl 60.000 tl ayda kazaniyoruz.
Dil bildigimiz icin bizim ayricaligimiz bu. Siz de biseyler yapin okadar eleman arasindan bir ozelliginiz olsun ve sizi secsinler. Cv yerine guzel bir video hazirlayabilirsiniz mesela :)
Degerlendiremezsiniz cunku dile yatkinliginiz yok. Dalga gecmenize de gerek yok. Benim yerimde olmak icin bircok kisi can atarken siz kiskancliginizdan catliyorsunuz![]()
Sizinki aşırı bir çabayla olmamış ki , Almanya da yaşadığınız için dili öğrenmişsiniz. Turkiyede yaşarken dil öğrenmek kolay değil. Konusma pratiği yapmadığın için gramer bilgisi ile ögrendigin dil pek fayda sağlamıyor. O kadar kolay olsa okullarda öğretilen yabancı dil derslerinin yeterli olması lazımdı. Adil değerlendirmiyorsunuz yani.Sizlerin ayricaligi ne peki? Universitelerde dogru egitim verilmiyor. Turkiyede sadece sinavlara giriliyor, bizler cok daha farkli egitim aliyoruz daha detayli. Sadece ders dineyip sinava girmek degil.
Yine de bir ayricaliktir bu dil bilmek. Herzaman 1-0 ondesiniz. Sadece Almanca degil Ingilizce de biliyorum ve bu anadilim degil. yani milyonlarca insan arasindan ayricaligin oluyor. Uluslararasi diplomalarim international business var. Turk sirketleri cok dusuk maas veriyor, ve suan yabanci sirkette calisiyorum. Dil bilmek kesinlikle ayricaliktir. Dunyada herkes ingilizce biliyor ama turkiyede dil bilen gercekten cok az.
Big in Japan ne Abdurrahman Çelebi gibi bişey mi?6 senedir türkiyedesin, almanca biliyorsun (doğal olarak) ve kendini en fazla call centerlık yapacak kadarmı geliştirdin ?
almanyada asgari ücret haftalık 40 saat, saati 12 eurodan 1920 euroya denk geliyor
sen türkiye maaşı 1500 euro diyorsun primleri sayma
yani sen türkiye'de, almanya asgari ücretinin de altında bir baz maaş ile call centerlık yapıp kime hava attığını sanıyorsun ?
"big in japan" diye bir deyim vardır bilir misin ?
Ben de merak ettim ama öyle bir şey olmalıBig in Japan ne Abdurrahman Çelebi gibi bişey mi?
Bence nurişten mükkemel bir dugun kina vs organizatoru olur. Ankarada bu ise girsem kesin ise alirdim.En ayırt edici özelliği ne ki? Mesela nuranka diyince aklımıza ne gelmeli? Ben tanıyamadım. Sjsjsjsj
aynen öyleBig in Japan ne Abdurrahman Çelebi gibi bişey mi?
Ne kalifiyesi yorum yazan kişi eziklenmiş psikolojisini kendi öz vatanında vatandaşı üzerinden parlatıyor;Yahu bu kadar kalifiyeysen çok sevdiğin ve dil öğrenmenin sağlayan ülkeden neden döndün?
Ne kalifiyesi yorum yazan kişi eziklenmiş psikolojisini kendi öz vatanında vatandaşı üzerinden parlatıyor;
Neden biliyormusun ben size birinci derece akrabamdan örnek vereyim.
Gote universitesi işletme mezunu.
Yimpaşta felan çalıştı. Sonra kendini iyi bi kuruma atıverdi.
Maaşı felan gayet iyi.
Ama adamlar benim akrabama ve bir ortadoğuluya kan kustursu açık açık ikinizi istemiyorum çıkın dedi. Neler etti neler anlatamam.
(He bu arada gencliginde de call centerda çalışmış analarını ağlatıyorlarmış. Yorum yazan ablanın üstünlüğü Almanya da pas pas)
Çıkardılar ikisini işten, sonra dava açtılar işe geri döndüler ama hiç huzur yok o şekilde çalışıyor. İzne geldiginde kucağında bilgisayar ile gezdiriyor yöneticisi.
Neyse 1 yıl izin aldı geldi burada yaşamak için olur mu diye baktı. Yaşı ilerledi rakipleri çok donanımlı işine devam ediyor.
Bu neyin üstünlüğü ya biz ne les bir milletiz.
Kendi vatanında kendi vatandaşını ezikliyor yorum yazan kişi ötelene ötelene itile kakılı büyüdüğü mecburen öğrendigi Almancayı üstünlük olarak görüyor. Başka bir dil öğrenip kendine bir şey dahi katamamıştır. Çünkü Almanya’ya giden aileleri biliyoruz.
He bu arada benim akraba gençliğinde bir hava hava 6 yabancı dil biliyorum derdi. Ne 6 yabancı dil bilmesi ingilizce konuşamadı eşimle. Biz hastalansak ambulans ucakla Almanyaya gideriz diyordu. Gördük ambulans uçakla gidebildiklerini. Savaş olsa Almanyaya gideriz hemen aman burda mı kalıcaz diyecek kadar dindar ve vatansever benim akrabalarım
orada da o kadar kalifiyeysen git orada yasa demek istemiştim gurbetçi kardeşimize. Kendisini kalifiye bulduğum yok. İroni maksatlıydı mesajım
Degerlendiremezsiniz cunku dile yatkinliginiz yok. Dalga gecmenize de gerek yok. Benim yerimde olmak icin bircok kisi can atarken siz kiskancliginizdan catliyorsunuz![]()
Vallahi öyleler ya. Abiler piyasayı domine etmiş. Cocugum okumaya meyilli olmazsa kesinlikle yazları sanayiye verir meslek lisesi bitirtirim adamlar 25i görmeden ev araba yapıyorlar ikişer üçer.Sen ben cayır cayır cv hazırlarken bu heriflerin tilfonu susmuyor, aaabi ona gitme bana gel diye.![]()
Ben karar verdim benim küçük kızı vericem sanayiye, ortanca halasına benzediyse içinden geçer oraların ahahhah.Vallahi öyleler ya. Abiler piyasayı domine etmiş. Cocugum okumaya meyilli olmazsa kesinlikle yazları sanayiye verir meslek lisesi bitirtirim adamlar 25i görmeden ev araba yapıyorlar ikişer üçer.
neden market mağazada çalış part yada full time3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.
Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.
Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.
Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Yemin ederim şimdiki aklım olsa modelist veya model makinacı olurum. Adamlar 50 bin maaş+ ek ödeneklere burnunun ucu ile tenezzül ederek bakıyor. Ki bu başlangıç . Bizde dosya yalayak evrak yalayak milletin delisiyle uğraşak.Ben karar verdim benim küçük kızı vericem sanayiye, ortanca halasına benzediyse içinden geçer oraların ahahhah.