• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Çünkü onlar da Almanya'da vasıfsızlar. Herkes Almanca anadili olduğu için biliyor, Türkçe bir işe yaramıyor. İngilizce'de herkesin konusabildigi bir dil. Burada premsesler gibiler ama orada herkes gibi. İşte anca burada hava atsın bu da benim vasfim diye... git Almanya'da söyle bakalım benim vasfım da bu diye bı tarafları ile gülerler.
vasfı da 1500 euro çok iyi çalışırsa 2 bin euro
e biz bu ülkede doğup büyüp devlet okullarında dil öğrenip kazanıyoruz o parayı

güzel kardeşim call center dil bilen kişinin yapacağ eeeeen leş iş
buna mı vasıf diyorsun?

3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.

Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.

Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.

Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Marketlerde çalışmak gerçekten çok zor. Üniversite mezunları dahi markette çalışabiliyor. Daha iyi bir yerde çalışabilmen için en az üniversite diploman olması gerek. Onun için okulu bitirmeye çabalamalısın

vasfı da 1500 euro çok iyi çalışırsa 2 bin euro
e biz bu ülkede doğup büyüp devlet okullarında dil öğrenip kazanıyoruz o parayı

güzel kardeşim call center dil bilen kişinin yapacağ eeeeen leş iş
buna mı vasıf diyorsun?
Kardeşim yazılım mühendisi oldu bankada çalışıyor aylık maaşı 65 bin tl oldu.
Daha 26 yaşında.

Sizlerin ayricaligi ne peki? Universitelerde dogru egitim verilmiyor. Turkiyede sadece sinavlara giriliyor, bizler cok daha farkli egitim aliyoruz daha detayli. Sadece ders dineyip sinava girmek degil.

Yine de bir ayricaliktir bu dil bilmek. Herzaman 1-0 ondesiniz. Sadece Almanca degil Ingilizce de biliyorum ve bu anadilim degil. yani milyonlarca insan arasindan ayricaligin oluyor. Uluslararasi diplomalarim international business var. Turk sirketleri cok dusuk maas veriyor, ve suan yabanci sirkette calisiyorum. Dil bilmek kesinlikle ayricaliktir. Dunyada herkes ingilizce biliyor ama turkiyede dil bilen gercekten cok az.

Çok merak ettim, buraya gelmeseydiniz uluslararası diplomalarınızla Almanya'da ne iş yapıyor olacaktınız? Almanlara karşı ne gibi bir ayrıcalığınız var?
Burada uluslararası diplomalarınız ve diliniz varken bile çalışabildiğiniz yer çağrı merkeziyse izninizle biraz güleceğim.

Son düzenleme:
Marketlerde çalışmak gerçekten çok zor. Üniversite mezunları dahi markette çalışabiliyor. Daha iyi bir yerde çalışabilmen için en az üniversite diploman olması gerek. Onun için okulu bitirmeye çabalamalısın
marketlerde çalışmak için dahi olmak gerekmiyor
ama onlar bile üniversite mezunu alıorlar çünkü neden olmasın o kadar işsiz varken
sesini çıkarmayıp çalışman gerekiyor,

Nuran istiyor ki fazla mesaisi olmasın
servisi olsun
dikbaşlı davransın
bir de dikbaşlılık dediği şey (ben de dikbaşlıyımdır) pek iş ortamında hele vasıfsız kişi yaptığında tolere edilecek bir şey değil. Kendisine burada açtığı konularda herkes benzer akıllar verdi/veriyor ama kız hala kafasında ne varsa onu yapıyor. Bu dikbaşlılık değil kusura bakmayın da cahillik. Birşey bildiği yok çünkü kafası hurafe ve karşılığı olmayan boş beklentilerle dolu.

Bir de bizde vasıfsız işçilerle dolu ortamların en büyük özelliklerinden birisi herkesin haddini aşması ve özel hayat vs. sınırların olmamasıdır -öğreciyken gerektiğinde çalıştım, sanayide bile çalıştım ben.. (hoş bizde beyaz yakalının bile dedikodusu bitmiyor da) Vasıfsız bir ortamda çalışıyorsan baştan sınırlarını çizmen lazım. Yüksek ihtimalle bölge müdürün senden daha az eğitimli olacak bu tüm mavi yaka işlerde böyle. Zamanında marketler zincir olurken adını soyadını yazabilenin eline tablet vermişler işe almışlar şimdi onlar hep müdür....sesip kesini yutup çalışacaksın. neticede sen de lise mezunu bir insansın mesleğin yok tafran kime????

Daha 26 yaşında.
valla benimki de o kadar alıyor
hadi biz eski nesiliz iş tecrübemiz var, bizim zamanımız farklıydı diyelim ama kardeşlerimiz de kazanabildiğine göre yapan yapıyor
annesinden almanyada doğmuş diye değil emek vererek yapıyor tabi

Konu sahibi, meseleden uzak olduğum için geçen sayfalarımı güncelledim iş sitelerinde ve dediğiniz gibi sadece çayyolu incek ve balgat çukurambar vasıflı vasıfsız eleman açığı olduğunu gördüm.
Öyle böyle değil, servisi olan bir yeri tercih edebilirsiniz illa semtinizde gerek yok diyecektim ta ki birkaç gün önce sabah 9da 5 10 dklık yolu 40 dk da gidene kadar, güya trafik saatine çıkmadım atlattım bir de😂
Ne olmuş yahu bu şehre.
Tek önerim şu olabilir restoranlar part time eleman arıyor fazlaca, karşılama görevlisi olarak.
Günlük yövmiyeleri 500 den başlıyor, bahşiş de cabası.
Bu şekilde bir yere başlayıp sgklı şekle geçebilirsiniz bence.

Tek önerim şu olabilir restoranlar part time eleman arıyor fazlaca, karşılama görevlisi olarak.
Günlük yövmiyeleri 500 den başlıyor, bahşiş de cabası.
Bu şekilde bir yere başlayıp sgklı şekle geçebilirsiniz bence.

benim gördüğüm kadın karşılama görevlisi arkadaşların hepsi fazlasıyla genç ve daha önemlisi prezantabl
o kadar görselliği var mıdır acaba arkadaşın?

Daha 26 yaşında.
Vasıf dediğin budur işte, yazılım. Benim kardeşim de İTÜ mimarlık mezunu, 30 yaşında. Kaç senedir çalışıyor, İstanbul’da aldığı maaş 40 bin. Neden çünkü mimar. 😁

benim gördüğüm kadın karşılama görevlisi arkadaşların hepsi fazlasıyla genç ve daha önemlisi prezantabl
o kadar görselliği var mıdır acaba arkadaşın?
Birkaç saat kuaföre bakar her şey.
Telaffuz ve iletişim becerilerini bilemeyeceğim tabii.
Şehir de değiştirecekmiş, bu süreçte en azından ekonomik olarak bir şeyler elde eder.

Kızımı 1. sınıfa giderken vermiştim mesela kursa 2600 tl ödemiştim.
suan 15 yasında düşün.
Bşr kursa yazdırayım desen 20 binden merhaba diyorlar.
Bu ekonomik buhranda maddi durumu iyi olan aile dışında kaçı gönderebilir.
Ekmek aslanın ağzından, kuyruğuna inmişken hele.
Ben üniversite sınavına tekrar girip, öylesine bi bölüm yazıp hazırlık okumayı düşündüm geçenlerde, ilerleteyim dili diye, daha uyguna geliyor valla kurslardan da işte çalıştığım için gitme şansım yok öyle okula falan.
Bebeğimsu biz cumartesi de çalışmıyoruz NDAJHJKJKADHDD
Ben de cumartesi pazar evdeyim aşkım 😎💃🏻 Belediyedeyim, rahatım da ama 30bin güzel geldi birden duyunca jfjkdksk

Degerlendiremezsiniz cunku dile yatkinliginiz yok. Dalga gecmenize de gerek yok. Benim yerimde olmak icin bircok kisi can atarken siz kiskancliginizdan catliyorsunuz :KK70:
Niye çatlayalım arkadaşım, istesek öğreniriz ki zaten burada değil 2, 4 5 dil bilen üyeler de var.
Bu çalışmak istediğiniz alanla alakalı bir şeydir.
Oralarda çok mu yerildiniz anlamadım, dil bilmeyi ayrıcalık gibi sunuyorsunuz😂

Birkaç saat kuaföre bakar her şey.
Telaffuz ve iletişim becerilerini bilemeyeceğim tabii.
Şehir de değiştirecekmiş, bu süreçte en azından ekonomik olarak bir şeyler elde eder.
değiştirecekti, evleniyordu ama olmadı. bildiğim kadarıyla ankarada kalmaya devam edecek

Ben üniversite sınavına tekrar girip, öylesine bi bölüm yazıp hazırlık okumayı düşündüm geçenlerde, ilerleteyim dili diye, daha uyguna geliyor valla kurslardan da işte çalıştığım için gitme şansım yok öyle okula falan.

Ben de cumartesi pazar evdeyim aşkım 😎💃🏻 Belediyedeyim, rahatım da ama 30bin güzel geldi birden duyunca jfjkdksk
bilkentten mezunum taa bizim zamanımızda bile bunu yapanlar vardı
özellikle nadir dilleri (sinoloji filan gibi) yazıp rusça vs. yazıp DTCF'de okuyanları biliyorum

boğaziçinin odtünün hazırlığını dil kursu olarak kullanan da pek çok kişi olmuştur -en düşük puanlı bölümünü de olsa kazanabilmek gerekiyor tabii.

Açtığı bi konuda ilk defa kendisi yerine başkası linçlendi 😂😂 ve Nuranka piyasada yok 🥲 görünce şoke olacak:KK53:❤️
İlk defa kendiyle ilgili konu açtı ve eski eşini pardon nişanlısını katmadı djskdksk linç yemedi. Yok millet beyaz elbise giymiş, yok arkadaşımın çocuğu otizm diye açınca baya linç yiyince dkskdk

3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.

Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.

Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.

Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Yunus akyurt var oralara başvuru yaptınız mı onların bildiğim kadarıyla servisi var

Burası kendini övme konusu olmuş. Yani herkes kendi yeteneği, tecrübesi, eğitimi karşılığında ücret alıyor. Ekonominin temel prensibi zaten "kıt mallar değerlidir". Mal yerine istediğini koy yani, amerikayı yeniden keşfetmiş gibi şunu bildim bunu yaptım şöyle paralar kazanıyorum demeye ne gerek var.

Nuranka da ya bilgisi, birikimi, tecrübesine göre bir an önce başlayacak veya kendine donanım katmaya bakacak.

değiştirecekti, evleniyordu ama olmadı. bildiğim kadarıyla ankarada kalmaya devam edecek

bilkentten mezunum taa bizim zamanımızda bile bunu yapanlar vardı
özellikle nadir dilleri (sinoloji filan gibi) yazıp rusça vs. yazıp DTCF'de okuyanları biliyorum

boğaziçinin odtünün hazırlığını dil kursu olarak kullanan da pek çok kişi olmuştur -en düşük puanlı bölümünü de olsa kazanabilmek gerekiyor tabii.
DTCF mezunuyum ben de 🥰 Başka bi bölümden tabii, dil değil.
ODTÜ'nün hazırlıktan bağımsız kurslarını düşündüm, araştırdım, pek uygun fiyatlı değildi. Bölüm kazanıp hazırlığa gitme fikrini ODTÜ için tekrar düşüneceğim, biraz kapanıp çalışırsam olur gibi 🥲

İlk defa kendiyle ilgili konu açtı ve eski eşini pardon nişanlısını katmadı djskdksk linç yemedi. Yok millet beyaz elbise giymiş, yok arkadaşımın çocuğu otizm diye açınca baya linç yiyince dkskdk
ve konuda dul/bekaret gibi şeyler de hiç geçmedi, ben şok hfkskdksk

Back
X