Yahu bu kadar kalifiyeysen çok sevdiğin ve dil öğrenmenin sağlayan ülkeden neden döndün?
Ne kalifiyesi yorum yazan kişi eziklenmiş psikolojisini kendi öz vatanında vatandaşı üzerinden parlatıyor;
Neden biliyormusun ben size birinci derece akrabamdan örnek vereyim.
Gote universitesi işletme mezunu.
Yimpaşta felan çalıştı. Sonra kendini iyi bi kuruma atıverdi.
Maaşı felan gayet iyi.
Ama adamlar benim akrabama ve bir ortadoğuluya kan kustursu açık açık ikinizi istemiyorum çıkın dedi. Neler etti neler anlatamam.
(He bu arada gencliginde de call centerda çalışmış analarını ağlatıyorlarmış. Yorum yazan ablanın üstünlüğü Almanya da pas pas)
Çıkardılar ikisini işten, sonra dava açtılar işe geri döndüler ama hiç huzur yok o şekilde çalışıyor. İzne geldiginde kucağında bilgisayar ile gezdiriyor yöneticisi.
Neyse 1 yıl izin aldı geldi burada yaşamak için olur mu diye baktı. Yaşı ilerledi rakipleri çok donanımlı işine devam ediyor.
Bu neyin üstünlüğü ya biz ne les bir milletiz.
Kendi vatanında kendi vatandaşını ezikliyor yorum yazan kişi ötelene ötelene itile kakılı büyüdüğü mecburen öğrendigi Almancayı üstünlük olarak görüyor. Başka bir dil öğrenip kendine bir şey dahi katamamıştır. Çünkü Almanya’ya giden aileleri biliyoruz.
He bu arada benim akraba gençliğinde bir hava hava 6 yabancı dil biliyorum derdi. Ne 6 yabancı dil bilmesi ingilizce konuşamadı eşimle. Biz hastalansak ambulans ucakla Almanyaya gideriz diyordu. Gördük ambulans uçakla gidebildiklerini. Savaş olsa Almanyaya gideriz hemen aman burda mı kalıcaz diyecek kadar dindar ve vatansever benim akrabalarım ayrıca.