• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Ahahahqh squid game gibi. 1000 euro karsiligi sabahtan aksama kadar eziklenme 🤣🤣🤣
😂😂😂
Yemin ederim gelsin vermezsem neyim.
Yahu arkadaş sen Türksün vatanına gelmişsin vatandaşını dil bilmiyorsun diye itin götüne sok çıkar.
Bu platformda zaman zaman kaç kişiyle ters düşüyoruz hiç birine olumsuz düşünce beslemem ve asla aklımın bi köşesine yazmam.
Ama bu kadını asla unutmayacağım.
Hayır kaç dil biliyorsun diye yazdım cevapta yok.
Dile çok yatkın olsaydı şu şu dilleri biliyorum diye yazmazmıydı.
Gavur diye kendileri tabir ettikleri elin memleketinde itelenip kendi memleketinde kendisine prenses muamelesi çektiremez.
Bi de şu kadar para veriyorlar bıktım yazmış ya.
Biz o paraları don lastiği diye sallıyoruz.

Ülkemde hiç bir vatandaşımı ezikletmem.
Ben markette, parkta vs vs olay olsa asla sessiz kalanda bi tip değilim.

Almanya Almanya dedikleri de Almanyanın banliyölerinden çıkıp bize hava atmak en büyük zevkleri…

Benim aile büyüğüm ilk gidenlerden Türklere yaptıkları itelemeleri, kakalamaları, aşşalık görmeleri, en ağır, en pis işleri vererek bizimkilerde boyun eğip çalışıp para kazandılar.
Bunları unutup prenses mi oldu…

Çok merak ettim, buraya gelmeseydiniz uluslararası diplomalarınızla Almanya'da ne iş yapıyor olacaktınız? Almanlara karşı ne gibi bir ayrıcalığınız var?
Burada uluslararası diplomalarınız ve diliniz varken bile çalışabildiğiniz yer çağrı merkeziyse izninizle biraz güleceğim.
Call center'dan aldigi is teklifiyle kendisini asiri kalifiye eleman saniyor ama Almanya'da 1500 euro aylik kazanmasi zor.

İnanır mısınız ben de 😅 hatta nilu Azerbaycanlı Rusya’da yaşayan belki görmüşsündür konuları onu da seviyorum 😅
Venassa daha iyi😅 ama nilu12 efsane bebek uyurken kapıyı çarpıp diyor ki bebeklerin duyu organları yok

Anladım bunu araştıracağım inşallah şu okulu bitirirde uğraşmayız kendisiyle daha fazla😅yalan yok bende kardeşimi masa başı işte görmek isterim ama olmuyorsada boş gezmesin iş öğrensin.boş gezen erkekten hayır gelmez.
Lisedeyse hala, meslek lisesilerine geçiş yapabilir. Müh mezunu kuzenim asgari ücretle başlamışken meslek lisesi kuzenim asgarinin üstünde maaşla işe başladı. Lisans mezunu olan işini işe başlayınca öğrendi, meslek liseli olan zaten okulda stajla vs öğrenmişti.

Bir sene de olsa veya ortaokul ve lise zamanında yazları mesleki eğitimler verilmeli. Çalışmasalar bile en azından işlerine yarayacak bilgi edinmiş ve beceri kazanmış olurlar.

Lisedeyse hala, meslek lisesilerine geçiş yapabilir. Müh mezunu kuzenim asgari ücretle başlamışken meslek lisesi kuzenim asgarinin üstünde maaşla işe başladı. Lisans mezunu olan işini işe başlayınca öğrendi, meslek liseli olan zaten okulda stajla vs öğrenmişti.

Bir sene de olsa veya ortaokul ve lise zamanında yazları mesleki eğitimler verilmeli. Çalışmasalar bile en azından işlerine yarayacak bilgi edinmiş ve beceri kazanmış olurlar.
Maalesef lisede değil keşke lisede olsa koca bebek 25 yaşında🤪

Maalesef lisede değil keşke lisede olsa koca bebek 25 yaşında🤪
Aöl ile meslek lisesi tekrar okunabiliyor sanırım ama onu da kendisine yediremez 😬 haftanın bir iki günü yüzyüze uygulamalı eğitimleri oluyor. Halk eğitim merkezi kursu mantığı ki zaten oradaki eğitimler de meslek liselerindeki bir ders oluyor.

Bi git ablacım. Rus dili ve edebiyatı okudum, en zor dillerden biridir. İngilizce'yi hiçbir kursa gitmeden, ders almadan kendi kendime öğrendim ve ilerlettim. Şimdi yabancılarla gayet rahat konuşuyorum. Ben bunları gerçekten kendim çalışarak, emek vererek Türkiye sınırları içinde öğrendim. Sen Almanya'da olmanın getirisi olarak yattığın yerde Rosalinda/Marimar izlerken öğrendin. Ben bile millete tavsiye vermiyorken sana ne oluyor? Almanyanın vasıfsızı gelmiş burda hava atıyor çünkü koyunun olmadığı yerde keçiye yüksek maaşlı iş teklifleri yağıyor. Birini kıskanacak olsaydım bu sen olmazdın, gerçekten vasıflı insanlar olurdu.
almancasını kullanarak ve almanya'da geçirdiği dönemlerde edindiği deneyimleri
aktarabileceği vasıflı bir işi olsaydı atıyorum bir alman firmasının türkiye ayağında
bilmem ne yöneticisi biri olsaydı kimse kendisine tepki göstermezdi
hatta biz de gurur duyardık yurt dışında öğrendiği şeylerle kendi ülkesine dönmüş
hem kendi hayatını kariyerini kurtarmış hem de ülkesine faydalı oluyor der alkışlardık

Back
X