• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Ben üniversite sınavına tekrar girip, öylesine bi bölüm yazıp hazırlık okumayı düşündüm geçenlerde, ilerleteyim dili diye, daha uyguna geliyor valla kurslardan da işte çalıştığım için gitme şansım yok öyle okula falan.
Ben de bunu düşünüyorum. Bir ara Boğaziçi'ni düşündüm. İTÜ veya YTÜ'nün hazırlıkları da iş görür mü bilemiyorum. Olmadı orayı tuttururum. DGS ile buralara rahatça geçebilirim de ilkin tarihleri kaçırdım, sonra da başka önceliklerim çıktığı için öteledim.

Bana da el atın. Napayım? Bana hazırlığı okunabilecek İstanbul içindeki ünileri önerin lütfen. Amaç speaking ve diğer konular için tekrar etme.

Aöl ile meslek lisesi tekrar okunabiliyor sanırım ama onu da kendisine yediremez 😬 haftanın bir iki günü uygulamalı eğitimleri oluyor. Halk eğitim merkezi kursu mantığı ki zaten oradaki eğitimler de meslek liselerindeki bir ders oluyor.
Valla bilmiyorum bu yılda kendini toparlamazsa okulda işimiz zor.askere gitsin sonra onu açık öğretime yazdırıcam bir yandada gitsin meslek mi öğreniyor yoksa kpss mi çalışıyor naparsa yapsın bir iş tutturacak.hayır çevremde yok böyle bir işe sokayım onu öğrensin diplomasız falan herkes memur beyaz yaka☹️babadan bir iş kalsa iyimiş bakkalın oğlu orta okulda şimdiden kasada ileride devralır en kötü bizde öyle birşeyde yok😅

Ben de bunu düşünüyorum. Bir ara Boğaziçi'ni düşündüm. İTÜ veya YTÜ'nün hazırlıkları da iş görür mü bilemiyorum. Olmadı orayı tuttururum. DGS ile buralara rahatça geçebilirim de ilkin tarihleri kaçırdım, sonra da başka önceliklerim çıktığı için öteledim.

Bana da el atın. Napayım? Bana hazırlığı okunabilecek İstanbul içindeki ünileri önerin lütfen. Amaç speaking ve diğer konular için tekrar etme.
Ben kolejlerin hazirliklarini begeniyorum. Bilgi, bahcesehir, yeditepe; ituden de ytuden de daha iyi ingilizce egitimi olarak.

3 harfliler birbirinden almıyor
karşılıklı eleman almama sözleşmeleri var yukarıdan
bu aslında yasal değil ama piyasa yükselmesin birinden çıkarsam öbürüne girerim ne olcak denmesin diye yapıyorlar herhalde
Teşekkür ederim nazik cevabınız için.

İnanır mısınız ben de 😅 hatta nilu Azerbaycanlı Rusya’da yaşayan belki görmüşsündür konuları onu da seviyorum 😅
Onu ben de seviyorum ama o beni hiç sevmiyor. Muhtemelen Nuranka da gözardı etti. Elimde bir tek Zorunlu kaldı. Olsun ben üçünü de seviyorum. Hepsi benim bebeklerim.

😂😂😂
Yemin ederim gelsin vermezsem neyim.
Yahu arkadaş sen Türksün vatanına gelmişsin vatandaşını dil bilmiyorsun diye itin götüne sok çıkar.
Bu platformda zaman zaman kaç kişiyle ters düşüyoruz hiç birine olumsuz düşünce beslemem ve asla aklımın bi köşesine yazmam.
Ama bu kadını asla unutmayacağım.
Hayır kaç dil biliyorsun diye yazdım cevapta yok.
Dile çok yatkın olsaydı şu şu dilleri biliyorum diye yazmazmıydı.
Gavur diye kendileri tabir ettikleri elin memleketinde itelenip kendi memleketinde kendisine prenses muamelesi çektiremez.
Bi de şu kadar para veriyorlar bıktım yazmış ya.
Biz o paraları don lastiği diye sallıyoruz.

Ülkemde hiç bir vatandaşımı ezikletmem.
Ben markette, parkta vs vs olay olsa asla sessiz kalanda bi tip değilim.

Almanya Almanya dedikleri de Almanyanın banliyölerinden çıkıp bize hava atmak en büyük zevkleri…

Benim aile büyüğüm ilk gidenlerden Türklere yaptıkları itelemeleri, kakalamaları, aşşalık görmeleri, en ağır, en pis işleri vererek bizimkilerde boyun eğip çalışıp para kazandılar.
Bunları unutup prenses mi oldu…
+100 katılıyorum
madem türkiyeye gelmiş ülkesine faydalı olması gerekirken neden bu aşağılamalar
ülkesini sevmiyorsa gitsin almanya'da yaşasın o zaman
kendine katabildiği hiçbir şey yok o kişinin
almanya'da öğrenmek ve kullanmak zorunda kaldığı almanca dışında hiçbir vasfı yok demek ki
türkiye'de gelmiş türk vatandaşının da sadece mecbur olduğu için dönemsel olarak
yaptığı bir işi yapıyor
halbuki gel burada ne bileyim akademisyen ol, bir konuda uzman ol bi vasfın olsun
gerçekten uzmanlık gerektiren, herkesin yapamayacağı alanlarda kariyer inşa et
övünülecek şey var övünülmeyecek şey var
ki ben şey kafasındayım yurt dışına karşı değilim ama
yurt dışına gidip kendini geliştiren birinin ülkemize dönüp kendi ülkesine kendi insanına
yararlı olması gerektiğini düşünürüm
neden bizim topraklarımızdan bir evladımız elin avrupasına katkı sağlayacağına
ülkemize katkı sağlamasın ki ?
bunlar kişisel tercih elbette ama benim gönlüm bundan yanadır mesela

+100 katılıyorum
madem türkiyeye gelmiş ülkesine faydalı olması gerekirken neden bu aşağılamalar
ülkesini sevmiyorsa gitsin almanya'da yaşasın o zaman
kendine katabildiği hiçbir şey yok o kişinin
almanya'da öğrenmek ve kullanmak zorunda kaldığı almanca dışında hiçbir vasfı yok demek ki
türkiye'de gelmiş türk vatandaşının da sadece mecbur olduğu için dönemsel olarak
yaptığı bir işi yapıyor
halbuki gel burada ne bileyim akademisyen ol, bir konuda uzman ol bi vasfın olsun
gerçekten uzmanlık gerektiren, herkesin yapamayacağı alanlarda kariyer inşa et
övünülecek şey var övünülmeyecek şey var
ki ben şey kafasındayım yurt dışına karşı değilim ama
yurt dışına gidip kendini geliştiren birinin ülkemize dönüp kendi ülkesine kendi insanına
yararlı olması gerektiğini düşünürüm
neden bizim topraklarımızdan bir evladımız elin avrupasına katkı sağlayacağına
ülkemize katkı sağlamasın ki ?
bunlar kişisel tercih elbette ama benim gönlüm bundan yanadır mesela

Bunun gibilerini sokak röportajlarim görüyoruz.

Yanlış yere yorum yazdı zaarrrrr…
Ağzının payını alıyor hepimizden.
Tek duamdır yaradan bu kadim topraklarda kim yaşamayı hak ediyorsa onları yaşatsın.
Bir insan toprağına vatandaşına hakaret edip ezikliyorsa gitsin o çok sevdiği Almanyasına.

Dediğin gibi bunlar gider Avrupa’ya katkı sağlar gerekirse bok temizler ama ülkesine gelir üst perdeden aşşalamalar.

Davetim kendisine hala geçerli. Gelsin evime 😂 1000 öro + eşimle ingilizce seviye tespit sınavı + konu sahibini ezikledigi gibi eziklicem.

Geçen sokak röportajında bi kadın vatandaşları ezikliyor ama dedi ki ben aklımı kullandım. Aklını kullandım demesi Almanya’ya işçi olarak gitmesi.
Aman ülkemde okuyayım doktor olayım, mühendis olayım, işletme okuyayım Atatürk ün izinde çağdaş modern ülkemi ileri götüreyim demek değil. Övündüğü hayata bak eziklendiği ülkeye gidip çalışıp vatanına burun kıvırmak.

Keske bulsamda atsam o röportajı…

Big in Japan ne Abdurrahman Çelebi gibi bişey mi?
"Körler ülkesinde tek gözlüleri kral ilan ederler" gibi. Üniversitede aşırı beğenilen bir hatundum, bir gün arkadaş grubunda bunu dile getirince bizim erkek arkadaşlardan biri bana aynen bunu demişti😒 bu da böyle bir anımdır.

DTCF mezunuyum ben de 🥰 Başka bi bölümden tabii, dil değil.
ODTÜ'nün hazırlıktan bağımsız kurslarını düşündüm, araştırdım, pek uygun fiyatlı değildi. Bölüm kazanıp hazırlığa gitme fikrini ODTÜ için tekrar düşüneceğim, biraz kapanıp çalışırsam olur gibi 🥲
Tiyatro mu yoğsam😻

"Körler ülkesinde tek gözlüleri kral ilan ederler" gibi. Üniversitede aşırı beğenilen bir hatundum, bir gün arkadaş grubunda bunu dile getirince bizim erkek arkadaşlardan biri bana aynen bunu demişti😒 bu da böyle bir anımdır.
Tek gözlüyü bulmuş da konuşuyo de mi?

İstanbul'daki devlet okullarının hazırlıklarını çok bilmiyorum maalesef 🥲 Özeller fark atarak öne çıkıyor bu konularda malum, devlette ODTÜ kıvamında hazırlık hangisinde vardır, inan bilemedim. İTÜ ve YTÜ çok iyidir diye düşünüyorum. Bi arkadaşım Marmara'da yapmıştı bu dediğimizi ve memnundu ama eninde sonunda iş bizde bittiği için en uygun bulduğumuz yere gidip ilerletebiliriz, bence.

Son düzenleme:
Back
X