- 25 Ağustos 2014
- 20.934
- 49.956
- 798
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Ay evet ya, ona epey üzülüyorum bi deİnanır mısınız ben dehatta nilu Azerbaycanlı Rusya’da yaşayan belki görmüşsündür konuları onu da seviyorum
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay evet ya, ona epey üzülüyorum bi deİnanır mısınız ben dehatta nilu Azerbaycanlı Rusya’da yaşayan belki görmüşsündür konuları onu da seviyorum
![]()
Hah şöyle..Seni de kıskanırım
Ulan hahajajajdha boşluğuma geldi, gözümde canlandıEline zil alip gobek bile atabilir kapanişa renk gelsin diye bxhxhxh
Metroyla AKM'den geçiş de yapabilirsin aslında, bulduğun yere bağlı tabii.Yakın ama yol ters tekrardan Kızılay'dan aktarma yapmam lazım.
Oda var.Kecioren'e buradan yürüyerek 15 dakika da giderim.Toplu taşıma ile 1 saatMetroyla AKM'den geçiş de yapabilirsin aslında, bulduğun yere bağlı tabii.
Bi yerden başlamak zorundasın. Dört dörtlük olmayacak ne yazık ki.Gordion Taurus
Oda var.Kecioren'e buradan yürüyerek 15 dakika da giderim.Toplu taşıma ile 1 saat
Çok güzel ifade etmişsiniz. Kurumsal bir markette çalışıyorum. Böyle yerlerde illaki "sınırını bilmeyen" birisi oluyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sırf bu yüzden bu sektörde çalışmak, kariyer yapmak istemiyorum. Tepki gösterirsem uyumsuz ve kötü olurum bunu biliyorum.marketlerde çalışmak için dahi olmak gerekmiyor
ama onlar bile üniversite mezunu alıorlar çünkü neden olmasın o kadar işsiz varken
sesini çıkarmayıp çalışman gerekiyor,
Nuran istiyor ki fazla mesaisi olmasın
servisi olsun
dikbaşlı davransın
bir de dikbaşlılık dediği şey (ben de dikbaşlıyımdır) pek iş ortamında hele vasıfsız kişi yaptığında tolere edilecek bir şey değil. Kendisine burada açtığı konularda herkes benzer akıllar verdi/veriyor ama kız hala kafasında ne varsa onu yapıyor. Bu dikbaşlılık değil kusura bakmayın da cahillik. Birşey bildiği yok çünkü kafası hurafe ve karşılığı olmayan boş beklentilerle dolu.
Bir de bizde vasıfsız işçilerle dolu ortamların en büyük özelliklerinden birisi herkesin haddini aşması ve özel hayat vs. sınırların olmamasıdır -öğreciyken gerektiğinde çalıştım, sanayide bile çalıştım ben.. (hoş bizde beyaz yakalının bile dedikodusu bitmiyor da) Vasıfsız bir ortamda çalışıyorsan baştan sınırlarını çizmen lazım. Yüksek ihtimalle bölge müdürün senden daha az eğitimli olacak bu tüm mavi yaka işlerde böyle. Zamanında marketler zincir olurken adını soyadını yazabilenin eline tablet vermişler işe almışlar şimdi onlar hep müdür....sesip kesini yutup çalışacaksın. neticede sen de lise mezunu bir insansın mesleğin yok tafran kime????
valla benimki de o kadar alıyor
hadi biz eski nesiliz iş tecrübemiz var, bizim zamanımız farklıydı diyelim ama kardeşlerimiz de kazanabildiğine göre yapan yapıyor
annesinden almanyada doğmuş diye değil emek vererek yapıyor tabi
yurt dışına yerleşmeye çok sıcak bakmıyor olmamın sebebidir mesela bazı şeylerBunun gibilerini sokak röportajlarim görüyoruz.
Yanlış yere yorum yazdı zaarrrrr…
Ağzının payını alıyor hepimizden.
Tek duamdır yaradan bu kadim topraklarda kim yaşamayı hak ediyorsa onları yaşatsın.
Bir insan toprağına vatandaşına hakaret edip ezikliyorsa gitsin o çok sevdiği Almanyasına.
Dediğin gibi bunlar gider Avrupa’ya katkı sağlar gerekirse bok temizler ama ülkesine gelir üst perdeden aşşalamalar.
Davetim kendisine hala geçerli. Gelsin evime1000 öro + eşimle ingilizce seviye tespit sınavı + konu sahibini ezikledigi gibi eziklicem.
Geçen sokak röportajında bi kadın vatandaşları ezikliyor ama dedi ki ben aklımı kullandım. Aklını kullandım demesi Almanya’ya işçi olarak gitmesi.
Aman ülkemde okuyayım doktor olayım, mühendis olayım, işletme okuyayım Atatürk ün izinde çağdaş modern ülkemi ileri götüreyim demek değil. Övündüğü hayata bak eziklendiği ülkeye gidip çalışıp vatanına burun kıvırmak.
Keske bulsamda atsam o röportajı…
Çok haklısın;yurt dışına yerleşmeye çok sıcak bakmıyor olmamın sebebidir mesela bazı şeyler
buradaki mesleğinin, eğitiminin orada geçerliliği olmayacaksa en azından bir süre amele hayatı çekeceksin
en alt seviyeden başlayacaksın, ırkçılık göreceksin, yerlisi seni kabul etmeyecek
ayrımcılık yapılacak, sana en kötü işler layık görülecek
burada mühendis olan kişi orada da mühendis olacaksa bu güzel bişey
ama olamıyorsa tuvalet temizlemesi gerekiyorsa, vasat işlerde çalışıp vasıfsız muamelesi görecekse
psikolojik olarak çok yıpratır insanı, herkes göze alamaz
ben yurt dışını özellikle maddi imkanlar sebebiyle isteyenlere, ilk etapta yurt dışı ile iş yapıp dolar veya euro kazanma
imkanları yaratmasını, bulmasını öneriyorum
oralarda ezikleneceğime ülkemde kendimi geliştiririm en azından saygı görürüm
tamam dezavantajlarımız çoktur avrupaya kıyasla ama dünyanın en kötü memleketi de değiliz
kendi vatanımıza düşman olmaya gerek yok bence
inşallah gönlünüze göre bulursunuzÇok güzel ifade etmişsiniz. Kurumsal bir markette çalışıyorum. Böyle yerlerde illaki "sınırını bilmeyen" birisi oluyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sırf bu yüzden bu sektörde çalışmak, kariyer yapmak istemiyorum. Tepki gösterirsem uyumsuz ve kötü olurum bunu biliyorum.
Call center'dan aldigi is teklifiyle kendisini asiri kalifiye eleman saniyor ama Almanya'da 1500 euro aylik kazanmasi zor.
Fabrikada ne iş yapıyorsunuzBende tam tersi mahallemde iki tane üç harfli var ikisine de basvurmuyorum ikiside suan eleman diye ölüyor bizimle calismak istemisiniz diye kagit bile asmışlar fabrikada calisiyorum hafta sonum haklarim aldigim maas belli rahatim yani bu marketlerde çalışanlari da hicbir zaman anlamadim inanin teksit plastik vs gibi fabrikalarda çalıştım hepsi marketten kolay bir hafta marketi deneyim dedim aman amannn
Bi kişiyi unuttun sankiOnu ben de seviyorum ama o beni hiç sevmiyor. Muhtemelen Nuranka da gözardı etti. Elimde bir tek Zorunlu kaldı. Olsun ben üçünü de seviyorum. Hepsi benim bebeklerim.
ZorunluBi kişiyi unuttun sanki![]()
Tanımıyorum desemUmutsuzvaka
Nasıl az kız? İki yabancı dilim var. Kardeşim almanca ingilizce İspanyolca biliyor. Gelinimiz almanca ingilizce. Eski eşim ingilizce İspanyolca. Kızım almanca ve ingilizce anadil seviyesinde konusuyor. Flört ettiğim adam Fransızca ingilizce İtalyanca biraz İspanyolca biliyor. Bunların hepsi de üst seviye konusuyor. Arkadaşlarım içinde ingilizce seviyesi c1altinda olan hemen hemen yok. Sen hangi turkiyedesin?Sizlerin ayricaligi ne peki? Universitelerde dogru egitim verilmiyor. Turkiyede sadece sinavlara giriliyor, bizler cok daha farkli egitim aliyoruz daha detayli. Sadece ders dineyip sinava girmek degil.
Yine de bir ayricaliktir bu dil bilmek. Herzaman 1-0 ondesiniz. Sadece Almanca degil Ingilizce de biliyorum ve bu anadilim degil. yani milyonlarca insan arasindan ayricaligin oluyor. Uluslararasi diplomalarim international business var. Turk sirketleri cok dusuk maas veriyor, ve suan yabanci sirkette calisiyorum. Dil bilmek kesinlikle ayricaliktir. Dunyada herkes ingilizce biliyor ama turkiyede dil bilen gercekten cok az.
Kız nasıl ya, aşk olsunTanımıyorum desem![]()