İş değişikliği

toprak1907

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
22
29
288
Merhaba hanımlar, bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 8 buçuk yıl özel bir bankada operasyon bölümünde görev yaptım . Terfim gelmiş geçmişti ancak kadro olmadığı için ve yığılma olduğu için terfimi alamadım. İş arayışına girdim. Bir kamu bankasından teklif aldım. Mülakatlar süresince özellikle evime yakın bir şube istediğimi belirttim. Terfi alamadığım bankada şube evime yürüme mesafesindeydi. Yakın olmasını istememin sebebi sağlık problemlerim. Akdeniz anemisi hastayım,şeker hastasıyım ve son zamanlarda düşük tansiyon problemim var(büyük 7-küçük 4)
Yeni kurum beni evime tek vasıta olan bir şubeye geçici olarak atadı 3 hafta çalıştım. Sonrasında birden bire evimle alakası olmayan 3 vasıta değiştidiğim bir şubeye gönderdiler. Sebep olarak da o şubeye deneyimli biri bulunmuyormuş bu şekilde karar alındı denildi. Şube hem uzak hem de iş yükü olarak kimsenin çalışmak istemediği bir şube. Ben bu yoğunlukta olan ama yakın olan bir şubeye gönderin diyorum. İşin yoğun olmasının önemi olmadığını ancak yola dayanamadığımı söyledim.İnsan kaynakları hiç kaale almıyor haftanın bikaç günü fenalaşıyorum bunu da bildiriyorum yine de bakıcaz edicez uygun yer yok vs. 5 ay oldu bu kurumda başlayalı.Sizce ne yapmalıyım? Gerçekten hergün okadar vasıta ve yürümeden sonra akşam çocuğumla bile ilgilenemiyorum. 4 bucuk yaşında bi oğlum var. Tavsiyelerinizi bekliyorum inşallah.

Hiçbir alternatifim de yok sürekli dile getiriyorum ayda bi iki dayanamaz hale gelince rapor alıyorum. Diğer kurumdan 8 bucuk yıllık tazminatımı yakıp geldim çok zoruma gidiyor, yapacak bişeyimiz yok diyorlar. Maaş olarak bu kurum daha iyi çift maaşı var primleri var ama sağlığım gidiyor mutlu değilim

Siz işe girerken şartınızı kabul ettiler mi ya da sözleşmenize bu kişiyi hep şu civarda çalıştıracağız dediler mi?

Yapabileceğiniz bir şey yok. Doktor raporu alıp sağlık nedeniyle fesih yapabilirsiniz sadece. Yolla ilgili işveren insiyatifini değiştiremezsiniz.

Sık sık rapor alıp üstüne bir de işyerinde fenalaşırsanız belki insafa gelip talebinizi yerine getirirler.
işyerinden direkt hastaneye götürdüler hatta doktor yatış verelim dedi evde çocuğum var diye ben istemedim rapor verdiler 4-5 gün. . çoğu zaman ayakta durmaya halim yok. işten çıkmak da istemiyorum çünkü 8-9 yıllık tazminatımı yakıp buraya geldim. çok kararsızım ne yapacağım konusunda :(

Back
X