iş değişikliği

pamu_kseker

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
62
1
18
35
Samsun
kızlarrr koca bir gece uykusuz kalmanın ardından burda fikirlere ihtiyacım olduğunu hissettim.
Şuan çalıştığım işim evime 10 dk uzaklıkta 2 senedir burdayım ve asgari ücret alıyorum. diğer teklif gelen yer 400 tl daha fazla para veriyo ama dolmuşla gidip gelicem ve en erken 8 de evde olucam şuan ki işimde 7 olmadan evdeyim. ne yapcağımı bilmiyorummm

bence değiştirme pek fark yok gibi ayrıca daha fazla yorucu olur senin için saat bakımından zaten para da yola falan gider yine aynı hesap tek fark daha da zorlanrsin gidip gelmede falan

buradaki ücret ne kadar 400 tl asgari ücretin bile yarısı çok düşük yani ortalama aynıysa bende hiç kıpırdama

370 tl fazla para ...
her gün dolmuşa vereceğin para, eve daha geç gelecek olman, sabah daha erken kalkma zorunluluğu bence değiştirmek çok mantıksız

Eğer küçük bir ilde yaşamıyorsan aldığın para aynen yol parasına gidiyor.

Hemde sabah 1 akşam 1, 2 saat daha fazla feragat edeceksin

İş değiştirmek istiyorsan daha iyi yerler bak bence

eski müdürüm orda da o çağırıyo beni. o kadar çok kararsızım ki stresten mideme ağrılar girdi. yeni ortam yeni insanlar ne yapacağım bilmiyorum. burda geçen 2 senem var. oranın ücreti iyi. yeni şeylerde öğrenebilirim. bi diyorum ki düzenimi bozmıyım bi diorum ki yenilik iyidir.. pofff

Aradaki fark ancak yol parası yapar desen acaba biraz daha zam yapmazlar mı? :)

yeni kurulan bir işyerinin tutunması...vs de zor ve sıkıntılı olur 2014 pekde riske girilebilcek bir sene olmayacak ekonomik göstergelere göre aradaki farkıda yol parasına vereceksin kurulu düzenini bozma

Ise sadece maas acisindan bakmazdim ben olsam. Hangisinde yukselme ihtimalin daha yuksek ona gore karar verirdim. Maas farki az bile olsa onun aciksa (yukselme acisindan) bence hercih edilebilir.

Mesela benim kardesim benzer birsey yapti. Yuksek maasli isini onu kapali diye birakti, daha dusuk maasli bir yere gecti ama 1 sene sonra terfi aldi su an cok memnun.

Ozet olarak demem o ki, tek kriterin maas olmasin.

aslında tek kriterim maaş diil. şu an çalıştığım yerde yükseliceğim bi yer yok olduğum yerde sayarım. buranın tek vazgeçemediğim sebebi evime yakın olması ve ortamına alışmış olmam. diğer yer yarım saat uzaklıkta ve ayda 75 tl yol parası. bide eski müdürüm orda.
şuan çalıştığım yer merkezde o yüzden bu kadar düşünüyorum. acaba oraya gidersem kendime vakit kalıcakmı çok yorulacakmyım
kaç gün oldu hala kararsızım.

400 tl ilk etapta fena gelmiyor. ama aylık dolmuş giderin ne? 1 saat de az bir zaman değil ki 8 de uzayabilir..
yani mesailer düzenli bile olsa 8 çok uzun bir zaman. sen günde 12 saat falan çalışmış olacaksın. bu kadar çalıştıran iş verenden hayır gelmez kesinlikle. bence olduğun yerde kal. ama asgari ücret de çok düşükmüş 2 yıldır çalışmana rağmen.

ihtiyaca göre değişir bu istek paraya acıl ihtiyacın varsa bilemicem ama zaten yol ücerti vs. üzerine bide yorgunluk

Son düzenleme:
Çevrem hep git diyorr burasıda aksine yerinden kıpırdama diyor :) artık bi cevap dönmem lazım ama daha hiçbişey net değil kafamda. siz olsanız napardınız.

sadece yol olarak düşünme
1200 alacağın şirketteki konumunla asgari ücretle çalıştığın şirketteki konumun aynı olmaz ki
işin seni tatmin etmesi bakımından,belki de orası daha isabetli bir karardır...
hem dolmuş diyorsun,en pahalı dolmuş 2 tl-benim bildiğim
git gel 4,haftanın 30 günü çalışsan 120 tl
yani 400ün yanına az bi para,
hem belki işin sana akbil çıkartır ya da servis sistemine geçerler
ne bileyim ben olsam kabul ederdim,yükselme fırsatı sonuçta...
hem bakarsın evi taşırsınız ^^
bence bi düşün...

1200e artı dolmuş parası iste

Eski müdürünse senin gerçekten o işte çalışmanı istediği için bu teklifi yapmıştır. Öncelikle evime uzak falan diye küçük düşünme. Adam seni istiyosa şartları biraz da sen belirle. 370 tl fazla almak için bu kadar yol gitmem banapek mantıklı gelmiyor. Hadi yol parası da olsa neyse falan gibi. Tekrar görüş derim yani.

Önü açık bir pozisyonsa ayrıca gerekli pazarlıkları yaptıktan sonra işi kaçırma derim..

gitmeye karar verdim...

teklifi aldıktan sonra iş yerimden soğudum. burdaki insanlardan da soğudum. mahvetti bu teklif beni yaa. millet bayılır iş tekliflerine ben resmen hasta oldumm uykumdan oldum yaa.

huzur nerede iş orada.tabi ki başka açılardan da tatmin edecek de para odaklı olmak insana çok şey kaybettirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…