İş fobiim gibi bişeyim var :(

Hayatt

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
34
4
6
35
İstanbul
Merhaba kızlar. Normalde çoktan uyumam gerekirdi ama daralıyorum resmen.
Konuya gelirsek benim uzun bi süredir çalışma hayatım yok çokta sosyal biri sayılmam. Ama nereye kadar dedim ve bi heves çıktım iş aramaya ve Allah'a şükür buldum'da.
Nasip olursa bir hafta içinde başlıycam ama o kadar tedirgin o kadar sıkıntılıyım'ki acaba olur mu yapabilir miyim nasıl olur diye kendimi yiyorum resmen.

heycanım hat safa'da hele o son bir gün kala sanki bayılacak gibi oluyorum. Ve bu benim işe başladığımda performansımı'da etkiliyor.
Kendime bi türlü güvenemiyorum .

Bun nasıl yenebilirim sizce bi tavsiye öneri gibi bişeyler verebilir misiniz düzenli bi iş hayatım olsun istiyorum ama şu hallerimden dolayı bir türlü olmuyor.

Yardım edin bana :84:

sabahlari aytel kursiyle basla nie guvenmicen ki kendine silkelen isten korkma is senden koirksun o acidan bak hic biseycigin kalmaz

böyle düşünerek kendini korkutma canım
iş bulmanın zor olduğu dönemde iş bulmuşsun
evde oturmak daha mı iyi
alışırsın zamanla

herkes ayni korkulari yasiyor yeni bir ise baslayinca, emin olun bundan ;-)

Ise alisdikca, günden güne azalcak bu korku.

ben calsmazken aklimdan sunlar gecerdi hergun aynı sokaktan gecerken amacsizdim. ama işe basladigimda bunu yapmak zorundaydim.uzun sure calismadiktan sonra yeniden baslamak zor gibi geliyor ama alisiyorsun.sabahlari kalkmanin bir anlami oluyor tatilleriinin degerini biliyorsunçuykunun degerini anliyorsun. hic korkma is bulmak kendine guven saglaminin baslangici.elbette iki gn sonra alisacaksin.ve de dusun milyonlarca issiz vaken hemde nitelikli issiz sen sahip olabilmisin:>:> cok guzel birseyler yasiyorsun umarim degerini bilirsin. ve yasadgin her tatil gununun degeri,ni bileceksin. her uyku saatinin degerini bileceksin. haytinin her ani kıymete binecek gercekten cok sanslisin hayırlı oslsun

Son düzenleme:
sabahlari aytel kursiyle basla nie guvenmicen ki kendine silkelen isten korkma is senden koirksun o acidan bak hic biseycigin kalmaz
Alıştıktan sonra korkar benden ama şimdi ben korkuyorum :)

böyle düşünerek kendini korkutma canım
iş bulmanın zor olduğu dönemde iş bulmuşsun
evde oturmak daha mı iyi
alışırsın zamanla
Haklısın ama işte şu korkum yok mu her iş deneyimimde ilk bir hafta hep kafamda acabalar oluyor.
İçimdeki korkuyu atmak için yazdım buraya yoksa bu iş benim için pek uzun sayılmazdı.. İnşallah alışırım canım teşekkür ederim.

herkes ayni korkulari yasiyor yeni bir ise baslayinca, emin olun bundan ;-)
Ise alisdikca, günden güne azalcak bu korku.

Tabi illa yaşanır ama ben ilk günden çok stres yapıyorum ve ikinci gün o korku yüzünden çoğu zaman gitmedim işe :/ Umarım bu sefer olur.

Is fobisi deyilde, özgüven sorunu gibi geldi bana.
Hem niye yapamiycakmissin, yaparsin elbet.
Ilk isin olumlu düsünmek olsun

ilk defa is yuzunden stres yapani goruyorum ALLAH allah haydi bismillah de seytanin bacagini kirmaya at uzerindeki sstresi gorende savasa cikican sanir ayol bildigin is ne korkuon ki cesareti topla ve git ise disarida ne kadr issiz insanlar ac susuz insanlar var yakalamissin o sansi inshallah gidersin isine icini ferah tut korkma <33333333

Gerçekten çok teşekkür ederimm yazdıklarınızı okuyunca birazda olsa içim rahatladı. inanın o kadar fazla zamanımı evde boş boş geçirdim'ki şimdi zorlanıyorum iş konusunda ama dediğiniz gibi çok şanslıymışım'ki başvurduğum heryer den olumlu cevap aldım.
Galiba benimde şuan ihtiyacım olan destekmiş inanın o kadar mutlu oldum'ki yazdıklarınıza.

Is fobisi deyilde, özgüven sorunu gibi geldi bana.
Hem niye yapamiycakmissin, yaparsin elbet.
Ilk isin olumlu düsünmek olsun

Kesinlikle katılıyorum konuyu açarken bi türlü aklıma gelmemişti. Özgüvenim eksik ama korkuyorumda :))
Olumlu düşünmeye çalışıcam teşekkürler :))

Güldürdün beni ya allahda seni güldürsün Nebiliyim fazla sosyal bi insan olmadığımdan kaynaklanıyordur belki bu halim. Savaş olsa daha rahat olurumda.. Saolasın :) Dediğin gibi haydi bismillah diyerek ben bu şeytanın bacağını kırarımm :))

ne mutlu bana o zaman yhardımcı olduysam ben 6 ay kadar issiz kaldim ilk basldigimda ozel sektore(suan devlet memuruyum) siin gibi bir korku coktu acaba yapabilrmiyim bide temebellik var tabi. sabhaari gec kalkmak vs. ama seyh vardi hergun dolasmak icin gecitigm sokakta insanlar ne dolasiyo bu demicekte ben zorunlu oldugum icin geiorum dicem diye bi mutluuk oldu. sona bir gun gecti alistim o kadar yogunduki zraat mmuhendisiyim buarada ozel sektordfe belediyede basladim sonrada kpss ile sansim oldu gectim. hergun gectiigm sokaktan gururla yurumeye basladim. hergun gug-nun dogusunu seyrttim. hergun karsimdaki hatunlarayarismak icin bir guzle giyindim anlatmam. her gunum bir anleam yuklendi.sadece isin stresi bindi ama cok gururluydum bir ise yramak acaip iyi birsey bunu sade 2 gun sorna anlicaksiniz. cok kisa br usre insan hemen alisyor

Benimde 6 ay işsiz olsaydı iyide benım 1 yıldan fazla oldu :26: Bazen sabahları dolaşmaya çıkıyordum sanki herkes bana sizin dediğiniz gibi '' Ne Dolaşıyo bu '' diyerek bakıyolar sanıyorum :) Okadar güzel anlatıyosunuzki iş için bu kadar heveleniceğimi düşünmemiştim..Umarım bende sizin kadar şanslı olurum hem işime alışırım hemde o gururu en kısa sürede bende yaşamak istiyorum :)

hemen yasıacksin emin ol. iş dunyasi cok garip ben ilk once belediyefde muhendis oldum senin meslegin nedir bilmyorum kendimden ummadigim bir performans gosterdim.kendinden beklemedgin bir performans gosterecegine eminim:>hic korkme hayat artik cok guzel olcak

Emin ol işe ilk gittiğim gün senin bu söylediklerini düşünüp kendimi motive edicem :)) ve geldiğim gün tekrardan bi teşekkür etme gereği hissederim kendimde:) Okadar stres yaptımki buraya yazıp birazda olsa rahatlamak istedim ama bu kadar olucagğını düşünmemiştim...

Bu yüzden çok seviyorum burasını sizin gibi güzel insanlar var :)
Daha geç olmadan yatıyım yeni bi hayat beni bekliyooor :)
Tekrardan teşekkür ederim iyi geceler umarım Allah gönlünüzde ne varsa nasip eder

yeni bir hayt tabikide seni beklior yeni umular aldigin maasla aacagin guzel hediyler. sana ait bi frpara.o kadr onemliki:=)sadece aitmis gbi davran sen zaten aitsin. sen o sokakardan gecerkne ozguvenlisin artik artik fısrının onnden gcereken rahatca kahvaltini alabilrsin. cunku isne gfitginde onu yiyeyceksin. soran gozler senin icin olmucak mecbursun o gun oradan gececeksin. sakin isini birkma turkiyedeki ilk 1 milyon icindesin. is bulabilen.cok ozelsin

korkmayin dusunun ki stred oldugunuzda yazin buraya ve sevdgnz kisinin fotografi varsa ona bakin vee mutlu olun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynısı bana da oluyor yeni bi işe başlarken, heyecanlanman normal herkes yaşar bunu ilk bir hafta sersem gibiydim ben de :) ama bir yerde okumuştum insanın bir şeye alışması tam olarak 21 gün sürüyormuş :) git gel git gel normale döneceksin hiç merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…