İş görüşmeleri... Hep olumsuz.

Bende de oluyor. Güzel güzel giyinip süsleniyorum. Bir özenle gidiyorum ama yok sonuç gelmiyor

Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere iş görüşmelerim hep olumsuz sonuçlanıyor. İş bulabileceğime dair artık hiçbir umudum kalmadı zaten şu ara piyasalar berbat...

Yaşım 28 seneye üniversite sınavlarına girmeyi planlıyorum ve farklı bir şehre yerleşmek istiyorum bunun için şimdiden biraz para biriktirmem lazım.

Size danışmak istediğim şey, kapı kapı dolaşıp cv bıraksam abes olur mu? Avukatlık bürolarına bırakacağım. Fakat cv'ye maaş beklentisini asgari ücretin altında bir ücret yazacağım çünkü sigortalı maaşlı bir iş bulamayacağımı biliyorum...

Torpilli insanların hiç haketmedikleri yerlere gelmesi, haketmedikleri maaşları alması beni hayata karşı hırslandırıyor! Yukarıda bahsettiğim hedefe mutlaka ulaşmak zorundayım bunun ilk adımı bir işten geçiyor...
Avukatlık bürolarında ne iş yapıyorsunuz?

İşveren, benim yaşımda tecrübesi az olan birini neden işe alsın.
Okuyacağım bölümde işsiz kalmam ve okurken de çalışma şansım var.

Yani asgari ücretten az çalışma diyorsunuz? Benim amacım 1 yıl çalışıp biraz para biriktirmek.
İş görüşmelerim olumsuz sonuçlanıyor umudum kalmadı... Asgari ücretten az paraya çalışmamak konusunda herkes hemfikirse biraz daha mücadele edebilirim.
Sen kendin için benbi neden işe alsın enerjisiyle gidersen almazlar zaten,o işi yapabileceğine başarılı olabileceğine once kendin sonra da görüşmeye gidiceklerine inandırman gerek

meslegınle ılgılı sertıfıkaları al. mesela ısmegın ucretsız kurslarına gıt yada özel kurslarda sadece okul mezunu olmak yetmez. ben yenı mezun oldugumda hıckımse benı aramıyordu sonra cv nın altına not yazdım bu notta. alacagım paranın önemlı olmadıgını kendımı meslegımde gelıstırmek ıstedıgımı yazdım 4 yerden aradılar 1 ınde guzel maasa basladım. kural 1 alabıldıgın kadar sertıfıka al kural 2 parayı onemsemedıgını belırt kural 3 ıstedıklerı seylerı bılmesende bunları bılmıyorum fakat ogrenmek ıcın cok cabalarım de. yanı senın ogrenmeye acık oldugunu anlasınlar.

Asgari ücretin altına çalışılmaz şu an çaresizlikten böyle düşünüyorsunuz ama yanlış bir karar olur. Zaten yasal olmayacak şekilde bu uygulamayı yapan hukuk bürosundan da hayır gelmez.

hemen olumsuz fıkre kapılmayın...dunyanın dort bir yanında herkes hemen ış bulmuyor...bastan olumsuz baslamayın...bundan 25 yıl oncesı kadınlar bukadar calışmaya talıp degildi...eee halıyle artık zaman degişti...bukadar talebe hemen ha diyince ış tabıkıı bulunmaz....torpılın olmadıgı zamanmı vardı...en azından kpss den yuksek alarak cok ışe giren tanıdıgım var...sız ona odaklanın...en son pttt bile bınlerce kişi aldı kpss yle...gayet sartlarıda guzel...ıkıyıllık mezunlar da sanırsam sartlarda muracaat edebiliyrdu.....valla acık ogretım mezunu cok yakınen tanıdım biri 75 kpss gırdı...torpılsız ...ptt ye...
Ne zaman girdi ptt ye 75 puanla öok merak ettim. Yıl neydi.

Evet cv, önyazı başarılı bir şekilde hazırlıyorum bunun hem eğitimini aldım hem de netten çok araştırma yaptım. Ben de görüşmelerde bir problem olduğunu düşünüyorum biraz heyecanlanıyorum ve kendimi tam olarak ifadece edemiyorum galiba. Ama benim 3, 5 yıllık tecrübem yok işverenler en çok tecrübeye bakıyor.
Ne yazıkki çok haklisin.iş verenler nerden mezunsun diye sormuyor istersen lise mezunu ol kaç yıllık tecrüben var diye soruyolar.hepside alanında en az 4 yıl tecrübe istiyo.deneyim olmayan üni mezunu kimse işe almak istemiyor.tekrardan boşuna neden üni okuyup yıllarını heba ediceksin bi yerden tanidık bulup bi işe kapak atmaya bak

Arkadaşlar yakında 29 olacağım sizce iş bulma şansım nedir. Hergün bir yerlere CV bıraksam ve görüşmelere gitsem? Gerçekten azimliyim iyi bir işe girmeyi çok istiyorum zaten bu yaşıma kadar insanların aşağılık komplekslerini ve egosunu çektim gerekirse yine çekerim yeterki bana uygun bir iş olsun...

X Xuser cnm sekreterlik santral danışma ilanlarına bakabilirsin sitenin ilanlarindan kariyer.net secretcv Yenibiriş elemanonline bunlar a sık sık gün içinde göz gezdir insan kaynaklarına kendi cv ini e mail at gerekirse ara ismini şöyle kendini hatırlat acaba ne zaman çağıracak Diniz olumlu gördüğünüz kişileri cv lerini inceledikten sonra de mesela

Peki sonrasında ne okumak istiyorsunuz?

Maddi dururum müsait olsa GSF hazırlanırdım çünkü bunun için özel ders almam gerek. Düzenli bir işim olsa bile bu kolay olur mu bilmiyorum... Yabancı dille ilgili bir bölümde okuyabilirim çünkü evde çalışıyorum özel ders almam gerekmiyor.
Resimde çocukluğumden beri yeteneğim var ama eğitim ve süreklilik olmayınca köreldim...

Maddi dururum müsait olsa GSF hazırlanırdım çünkü bunun için özel ders almam gerek. Düzenli bir işim olsa bile bu kolay olur mu bilmiyorum... Yabancı dille ilgili bir bölümde okuyabilirim çünkü evde çalışıyorum özel ders almam gerekmiyor.
Resimde çocukluğumden beri yeteneğim var ama eğitim ve süreklilik olmayınca köreldim...
Gfs de iş alanı bazında çok iyi yerlerde degil şu sıra . Hakkınızda hayırlısı olsun

Arkadaşlar yakında 29 olacağım sizce iş bulma şansım nedir. Hergün bir yerlere CV bıraksam ve görüşmelere gitsem? Gerçekten azimliyim iyi bir işe girmeyi çok istiyorum zaten bu yaşıma kadar insanların aşağılık komplekslerini ve egosunu çektim gerekirse yine çekerim yeterki bana uygun bir iş olsun...

Valla ben ilk işimi kapı kapı gezip CV bırakarak bulmuştum yeni mezunken.

Gfs de iş alanı bazında çok iyi yerlerde degil şu sıra . Hakkınızda hayırlısı olsun

Haklısnız ama inanın çok yetenekli olduğum bir konu lakin bunun üzerine hiç düşmedim karşıma çıkan ilk engelde vazgeçtim aileden de bir destek görmedim... Beynimin içinde sürekli tasarımlar oluşuyor ama önemli olan bunu somutlaştırmak... Yaratıcılık benim tıkandığım bir mesele değil. Meslek olarak yapsam başarılı olurdum...
Yorumunuz için teşekkürler :)

Birkaç inşaat firmasına mail atmaya karar verdim. "Alacağım ücretin önemli olmadığını mesleğimde kendimi geliştirmek istediğimi" yazdım. Bu iş bilmiyor diye düşünürler mi acaba? Ön yazıda yapabileceğim işleri yazdım gerçi.

Birkaç inşaat firmasına mail atmaya karar verdim. "Alacağım ücretin önemli olmadığını mesleğimde kendimi geliştirmek istediğimi" yazdım. Bu iş bilmiyor diye düşünürler mi acaba? Ön yazıda yapabileceğim işleri yazdım gerçi.

Ben 23 yasindayim, CV mi doldurmak adina boyle mesajlar yazip is basvurusunda bulunacaktim ama is ortamlari cok kotu, yani is bilmiyor diye dusuneceklerini zannetmiyorum ama kullanilabilirsiniz. Zaten ulkede cok calistirip az maas veriyorlar, bir de sizin ihtiyacinizdan yararlanip kotu duygular uyandirmasinlar

X Xuser daha önce hiç deneyimin var mı sekreterlikle ilgili o olmayınca maalesef eksi oluyor iş görüşmelerinde hep kaç yıl tecrübe var bu soruluyor

Back
X