- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
- Konu Sahibi noclearmind
-
+98467886543iş hayatında söz vermek mi var yahu? sözleşme aslolan. sözleşme varsa ihbar süresine bakman lazım. yoksa ne sözü yani. senden daha ucuza çalışacak birini bulsalar seni anında kapıya koyarlar. iş hayatında bu tip duygusallıklara yer yoktur unutma.
Ay yok sözleşme falan. Söz uçar yazı kalır dememişler boşuna. Zaten şirket değil iki kişiyiz ben ve hekim. Birde tanıdık korkuyorum ailemin ilişkisi bozulur diye.iş hayatında söz vermek mi var yahu? sözleşme aslolan. sözleşme varsa ihbar süresine bakman lazım. yoksa ne sözü yani. senden daha ucuza çalışacak birini bulsalar seni anında kapıya koyarlar. iş hayatında bu tip duygusallıklara yer yoktur unutma.
İmza yok, söz var :)Şuan çalıştığınız yerle bir sözleşme imzaladınız mı?
Kızar piskolojik baskı yapar diye korkuyorum aslında.Önce bir işi alın, kesinleşsin. Sonrasında da bu şekilde açıklama yaparsınız bence. En çok istediğim yer orasıydı diye. Kimse küsmez merak etmeyin, söz verdim diye işten çıkartmayan patron gördünüz mü?
Sadece söze bu devirde güven olmuyor malesef. İstediğiniz iş olursa - umarım olur- sözleşme imzalamayı unutmayın. Muhtemelen belli bir deneme sürecinden sonra da imzalar atılabilir. Şuan çalıştığınız yere daha iyi şartlarda istediğiniz işi bulup çıkmak istediğinizi söyleyin. Onlarda sözleşmesiz eleman çalıştırmazlar böylelikle :) Yarın bir gün sizi işten çıkarmayacakları ne malum ?İmza yok, söz var :)
Kızsın, istifayı bastıktan sonra.Kızar piskolojik baskı yapar diye korkuyorum aslında.
Haklısınız teşekkür ederim bildiğiniz için. Arayan yer çalıştığımı duyunca bir geri durdu sanki ihbar süresi hakkınız var mı diye evet var 15 gün önceden bildirmem gerekiyor dedim. Bakalım hayırlısı ben çıkan fırsatları değerlendireyim de gerisi Allah'ın takdiri. Çok fazla sıkıntı yapıp duygsal olmamaya çalışacağım bu konuyla ilgili biraz daha bencil olacağım. Olmadı bahane uydurarak çıkarım, ailem pek onaylamıyor bu işi çalışma saatlerim uzun aldıgım para az diye. Ailem çalışmamı istemiyor artık deyip çıkarım olmadı.Sadece söze bu devirde güven olmuyor malesef. İstediğiniz iş olursa - umarım olur- sözleşme imzalamayı unutmayın. Muhtemelen belli bir deneme sürecinden sonra da imzalar atılabilir. Şuan çalıştığınız yere daha iyi şartlarda istediğiniz işi bulup çıkmak istediğinizi söyleyin. Onlarda sözleşmesiz eleman çalıştırmazlar böylelikle :) Yarın bir gün sizi işten çıkarmayacakları ne malum ?
Ya var bulunur fakat tıbbi sekreterlik gibi. Sterilizasyona girmesi gerek sabah 9.30 akşam 8 haftanın 6 günü çalışma. yani herkes atlamaz bu işe.yok mu çevrende sekreterlik işi yapabilecek iş arayan birisi
hem sana duacı da olur
Bundan iki sene önce olsa söz vermişsin çalış. En azından sözünde dur derdim. Zamanla duygularım azaldı. Şayet çalıştığınız yer sizinle dedikleri gibi 1 sene çalışmak isteseydi tutup sözleşme yaparlardı. O konuda kendinizi suçlu hissetmeyin. Diğer iş yeri ile iş kesinleşmeden şuan çalıştığınız yer ile konuşmayın. 15 gün önceden haber verin. Maddi ve manevi daha iyi şartlarda iş buldum dedikten sonra size uygulayacakları psikolojik bir baskı yok. Maaşınızı elden alma durumunuz yoksa çalıştığınız kadar ücreti de hakkıyla alırsınızHaklısınız teşekkür ederim bildiğiniz için. Arayan yer çalıştığımı duyunca bir geri durdu sanki ihbar süresi hakkınız var mı diye evet var 15 gün önceden bildirmem gerekiyor dedim. Bakalım hayırlısı ben çıkan fırsatları değerlendireyim de gerisi Allah'ın takdiri. Çok fazla sıkıntı yapıp duygsal olmamaya çalışacağım bu konuyla ilgili biraz daha bencil olacağım. Olmadı bahane uydurarak çıkarım, ailem pek onaylamıyor bu işi çalışma saatlerim uzun aldıgım para az diye. Ailem çalışmamı istemiyor artık deyip çıkarım olmadı.
Ay yok sözleşme falan. Söz uçar yazı kalır dememişler boşuna. Zaten şirket değil iki kişiyiz ben ve hekim. Birde tanıdık korkuyorum ailemin ilişkisi bozulur diye.
Yok öyle yapacagım zaten, yarın bir bahaneyle tüyeyim de şurdan kesinleşsin sonra plan program yaparım.bişey olmaz. okuduğun mesleği yapmak istemen gayet normal. çıkacağın zaman önceden haber ver ki yerine birini bulsun.
Sanki iş kesin oldu da derdim bu kaldıKızsın, istifayı bastıktan sonra.
Ay aminnn inşallah 2 senedir kendi işimi arıyorum belki artık bulmuşumduronlar sizi atacak olsalar bir saniye teredüt etmezler böyle düşünün
hayırlısı olsun sizin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?