İş görüşmesi, kalp çarpıntısı, heyecan, panik

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Selaam Kızlar :)
Kısaca özet geçeyim moda tasarım mezunuyum az buçuk iş tecrübem var işten ayrıldıktan sonra iş bulamayıp sekreter oldum :) Benim için para kazanmak önemliydi çünkü..
Bugün 80 ay önce iş başvurusu yaptıgım yer aradı. Tam da gönlümün arzumun istediği iş styling üzerine. Yarın sabahtan gideceğim ama nasıl gideceğim bilmiyorum
Yarın 1-2 saat bankada işim var derim o sorun değil fakat iş olursa nasıl çıkışımı isteyeceğim Söz verdim çünkü burda çalışacağıma dair 1 sene falan benim daha 6. ayım Bi panik bi stres oldum biliyorum profesyonelce düşünmem lazım kendimi düşünmem lazım ama duygusal davranıyorum. Beni bi tokatlayın.
Not: Doğmamış çocuga don biçtim farkındayım

iş hayatında söz vermek mi var yahu? sözleşme aslolan. sözleşme varsa ihbar süresine bakman lazım. yoksa ne sözü yani. senden daha ucuza çalışacak birini bulsalar seni anında kapıya koyarlar. iş hayatında bu tip duygusallıklara yer yoktur unutma.

+98467886543

Ben de aynen böyle düşünüyorum, tebrikler

Önce bir işi alın, kesinleşsin. Sonrasında da bu şekilde açıklama yaparsınız bence. En çok istediğim yer orasıydı diye. Kimse küsmez merak etmeyin, söz verdim diye işten çıkartmayan patron gördünüz mü?

Ay yok sözleşme falan. Söz uçar yazı kalır dememişler boşuna. Zaten şirket değil iki kişiyiz ben ve hekim. Birde tanıdık korkuyorum ailemin ilişkisi bozulur diye.

Kızar piskolojik baskı yapar diye korkuyorum aslında.

İmza yok, söz var :)
Sadece söze bu devirde güven olmuyor malesef. İstediğiniz iş olursa - umarım olur- sözleşme imzalamayı unutmayın. Muhtemelen belli bir deneme sürecinden sonra da imzalar atılabilir. Şuan çalıştığınız yere daha iyi şartlarda istediğiniz işi bulup çıkmak istediğinizi söyleyin. Onlarda sözleşmesiz eleman çalıştırmazlar böylelikle :) Yarın bir gün sizi işten çıkarmayacakları ne malum ?

yok mu çevrende sekreterlik işi yapabilecek iş arayan birisi
hem sana duacı da olur

Haklısınız teşekkür ederim bildiğiniz için. Arayan yer çalıştığımı duyunca bir geri durdu sanki ihbar süresi hakkınız var mı diye evet var 15 gün önceden bildirmem gerekiyor dedim. Bakalım hayırlısı ben çıkan fırsatları değerlendireyim de gerisi Allah'ın takdiri. Çok fazla sıkıntı yapıp duygsal olmamaya çalışacağım bu konuyla ilgili biraz daha bencil olacağım. Olmadı bahane uydurarak çıkarım, ailem pek onaylamıyor bu işi çalışma saatlerim uzun aldıgım para az diye. Ailem çalışmamı istemiyor artık deyip çıkarım olmadı.

Bundan iki sene önce olsa söz vermişsin çalış. En azından sözünde dur derdim. Zamanla duygularım azaldı. Şayet çalıştığınız yer sizinle dedikleri gibi 1 sene çalışmak isteseydi tutup sözleşme yaparlardı. O konuda kendinizi suçlu hissetmeyin. Diğer iş yeri ile iş kesinleşmeden şuan çalıştığınız yer ile konuşmayın. 15 gün önceden haber verin. Maddi ve manevi daha iyi şartlarda iş buldum dedikten sonra size uygulayacakları psikolojik bir baskı yok. Maaşınızı elden alma durumunuz yoksa çalıştığınız kadar ücreti de hakkıyla alırsınız

Ay yok sözleşme falan. Söz uçar yazı kalır dememişler boşuna. Zaten şirket değil iki kişiyiz ben ve hekim. Birde tanıdık korkuyorum ailemin ilişkisi bozulur diye.

bişey olmaz. okuduğun mesleği yapmak istemen gayet normal. çıkacağın zaman önceden haber ver ki yerine birini bulsun.

onlar sizi atacak olsalar bir saniye teredüt etmezler böyle düşünün
hayırlısı olsun sizin için.

inşallah yarın hayırlısıyla işiniz olur da :) iş hayatı acımasızdır sizde fazla duygusal düşünmeyin yoksa üzülen hep siz olursunuz önce kendiniz eğer bu iş olursa işyerine durumu açıklarsınız onlarda anlayışlı davranacaktır emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…