İş görüşmesinde kararsız kaldım...

minho

미안하다, 사랑
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
60
1
36
İstanbul
Sabahtan beri aklımdan çıkmıyor...Emlakçıda bir iş buldum...Adamı aradım görüşmeye çağırdı...adam yoktu ofiste bekledim...İş yerine yakın çalışan bi abi geldi yanıma onun da işi varmış oda bekledi emlakçı amcayı.Abi bana çalışmak içinmi geldin diye sordu.bende evet dedim.Boşuna ziyan etme etme kendini burda..Pek iyi bi yer değil...Ben dedim sahibimi yoksa ortammı.
Hem ortam dedi sahibini pek sölemedi ondada var bişiler dedi.Gözü dışarlarda felan dedi.Daha iyi işler bulursun dedi...Yinede sen bilirsin dedi...

Böyle diyince kafam çok karıştı...Biraz tedirgin oldum sanki,ama adamın dediklerine inanmak istemedim.Çünkü kimsenin günahını almak istemiyorum...İnsanları tanımadan yadırgamak istemiyorum.
Neyse adam geldi...konuştuk..3 gün çalış dedi.hem sende işletme bitirmişsin beraber işletiriz dedi.

Biraz sanki diğer adamın dediklerinden tedirgin oldum...
Yarın gitsemmi gitmesemmii...

madem işveren iyi biri değil o adam neden onunla iş yapıyor??

haklı da olabilir haksız da. ama belki adama gıcıktır. bence sen bir dene. nasıl olsa hemen falso verir. ona göre ne yapacağına karar verirsin.

İnsnalar arasında "çekememezlik" diye bir duygu var. Belki de adam buna kapılmıştır. :31:
Bu devirde iş bulmak kolay değil, öyle birilerinin dediğine takılıp kndini üzme.
Git 1-2 hafta çalış, bak adamın haline tavrına, çevreye. Hoşlanmazsan bir bahane bulup çıkarsın.
Denemekten bir şey çıkmaz. :34:
Dene ve kendin gör, başkalarının sözlerine bakma.

dene en ufak bir açığında bırakırsın.baktın gözleri fıldır fıldır konuşmaları samimi olmak istercesine falan bırakırsın alışamadım dersin.emlakçılık zor bi meslek müşterileri ev gezdirmeye falan sizmi gitceksiniz yoksa sadece bürodamı çalışcaksınız.ortam derken belki işin zorluğundan bahsetmek istedi.onları da öğrenin ona göre işin uygunluğuna çalışıp çalışmamaya karar verirsiniz

selam.
iki tarafli dusunuyorum nedense.Hem adamin dedikleri hemde abinin dedigi beni tedirgin etti. ama obur yandan onyargili olmamak lazim nede baskasinin dedigine inanmak pek de hos dgl. Arkadasinin dedigi gibi belki o abi cekememistir adami da oyle demistir. Bende sana gitmeni ama dikkatli olmani tavsiye ederim canim.. Umarim hakkinda en hayirlisi ve en dogrusu olur..

Back
X