Universite mezunlari genelde is begenmedikleri icin issiz kaliyorlar
Gunumuzde universite mezunu olmak iyi is sahibi olacak olmak demek degil malesef
Bi yerden baslamak lazim
Kendimizi agirdan satmak gibi bir luksumuz yok malesef ki siz de oyle yapmissiniz
İs firsati varsa kacirmayin ki deneyim olsun sizin icin
kusura bakmayın adam size Türkiye gerçeğinden bahsetmiş, üstelik küçük bir yerdeymişsiniz holdinge denetçi olacağınızı sanmadınız heralde gazete ilanından vasıfsız işler çıkıyor neden bu kadar şok oldunuz? Madem iibf mezunusunuz KPSS A grubuna kasın, 4 yıl güzelce okuyup düz memuriyet yerine uzman yardımcılığından başlasanız fena mı olur hayatınıza çok güzel yön verirsiniz 1 sene oturup sıkı çalışarak. Hedeflerinizi büyütürseniz fırsatlarınız da o kadar büyük olur, 10 sene sonra iyi ki hedeflerimi büyük tutmuşum dersiniz naçizane tavsiyem.
en saçma gelen yorumda bu herkes aynı şeyi söylüyor fark yaratmak ingilizce öğren yanına bir dil daha yüksek lisans yap doktora yap deneyim kazan ben bunları yaptıktan sonra birilerini emrine giripte çalışmam deneyimim var sonuçta neden patron kaprisi çekeyimki imkan yaratır kendi işimi kurarım iş verenler çok şey istiyor malesef herkes 2 dil bilse deneyim sahibi olsa yine aynı olacak sdiz tuvalet temizlemekle başlayabilirsiniz deneyim kazanmaya okurken nasıl tecrübe kazanacsın bunu nasıl yacapacksınki bunu yapanların babasının fabrikası vardır zaten işi biliyodur ayrıca ülkede torpil kötü bişey değil artık torpili bulursam hayır demem sizde demessiniz kimsede demez ülkenin bir gerçeği imkan varsa kullanırım bukadar
biz bu adaletsızlıge kızıyoruz eee napalım yan gelıp yatalım mı kım yattıgın yerde ıhtıyacını karsılıyor al bu para da senın dıyor...bıraz mantıklı olun arkadasım ya herkes herseyın farkında ıssızlıgınde torpılınde...demek ıstedıgım bıseyler ıcın ugrasmak ben mezun oldum ıs bulamıyorum dıe ısyan etmek bısey getırıyor mu getırmıyor malesef..keske sartlar daha ıyı olsa...artık okumak bıle ıse yaramıyor ne yazıkkii...ama buna sıgınıpta calısmamayı ben anlamıyorum calısmak utanılacak bırsey degıldır hıcbırzaman!!! hıc bellı olmaz belkı gırecegınız ıste yukselebılırsınız bıle onemlı olan bı yerden baslayabılmektır...iş arama sitelerınde bıle sekreter ararkenünv mezunu ıngılızce bılen dıyorlar düşün yanı artık işverenlerde sartları zorlastırıyorlar.artık az paraya cok donanımlı bırkac ınsanın ısını yapacak ınsanları ıse alıyorlar cok acımasız pıyasa..oyuzden bı yerden ekmegımıze bakmak gerekk...liseden berı calısıyorum unıversıte mezunuyum kendı ısımı kurdum kendı ısımın patronuyum hıcbır zamanda demedım kı bır destegım yok ısım yok.işe gitmedigim bir yıl hatırlamıyorum 27 yasındayım 16 yasından berı calısıyorum...ha sunu da söyleyım iş ayırt etmedım öyle iyikide calısmısım kı hatayı ınsanları calısma sartlarını cok ıyı gördumm cok ınsan tanıdım hıcde pısman degılım..kasıyerlıkde yaptım muhasebecilikte garsonlukta çagrı merkezınde de calıstım satıs danısmanı olarakta buna benzer bıcok ıs..ha bu arada saglık mezunuyum...hersey ınsanın kendınde bıter iş yok masalına ınanmıyorum ne yazıkki!!!
Kim oluyorsunuzda yorumumu 'saçma' olarak değerlendiriyorsunuz.Birde en saçma ha ?okurken tecrübe kazanıyor ben abilerimden akrabalarımdan bunu görüyorum hiçbirimizin fabrikası yok hatta dayım kapıcı dairesinde kızı hem okur hem çalışır.torpile kötü mü demişim orda ? Oyalnız torpil şansa bağlı demişş bende hooop dur orda o kadarda değil dedim odtü mezunu da torpille mi giriyor işe ?O adamları mezun olmadan seçiyorlar.Ben kendi adıma konuştum birinin emrinede girerim tuvalette temizlerim diye siz yapmak zorundasınız demedim.Bu nasıl mantıktır ya yazdıklarımı nerenizle okudunuz Allah aşkına hayret bişey ya anlamayıp anlamayıp burda yargılıyorlar birde insanı
siz anlaşılan hiç iş görüşmesine gitmemişsiniz patron denilen kişiyle iş bulma amcıyla konuşmamışsınız ciddi anlamda patronlar için ister küçük bakkal işlersin ister dünya çapında bir şirket yaptığı işi en iyi yapan ve herkesten farklı yapan o dur hepsi için geçerlidir yeni mezunlarda onlar için aynıdır yüzde doksan diyim cv ne bakar şurda çalıştın burda çalıştın bunlar benim için önemli değil deyip senin tüm tecrübeni siler sen orda sıfır olursun iş görüşmesi genelde böyledir aklının bir köşesinde bulunsun[/QUOTE
Söylediğim gibi liseye başladığımdan beri ufak tefek işlerde olsa çalışıyorum.Birçok defa patronla görüştüm.Patron o olduğu için kendi işine yarayanı alacak tabii birazda onların açısından bakmayı deneyin.Siz yardımcı olmak ve gözlemlerimi yazmak için yaptığım yoruma 'en saçması' yakıştırmasını yapıyorsunuz, iş başvurunuzda bile kendi arzunuzu uygunsuz bir şekilde dile getiriyorsanız.Bence üslup sorununuz var herşeyi konuşmanın yeri ve zamanı var.Bunun üzerine beden dilinizi de bilmiyoruz acaba masa başı işi isterim derken ne haldeydiniz bilemiyoruz.Patronunuzda size gerektiği gibi cevap vermiş ben böyle düşünüyorum artık.
3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu
bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....
bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim
adaletsizliğe kızıyosunda ne yapıyosun tama abi deyip oturuyosun yerine birilerinin sana verdikleriyle yetiniyosun öğretmen olmuşsun gidiyosun kasiyer oluyosun kızıyorum diyosun sadece kızıyorum yaptığın ne var bişey yok kasiyer oldum işim var yeter senin kaç yıl çalıştığın hayatta ne gördüğün bi kıstas değil kimse için değil benim hayatımda aynı şekilde ben yaptım sizde yaparsınızla olmuyor bu işler şans göz ardı edilmez bişey bence
yorumların tümünü okumadım ama aynısını bugun bende yasadım insaat mühendisliği mezunuyum yeni mezun tabiki artık nasıl bi bunalımdaysam bugun yenı acılacak bı restorantın vardiya müdürü tanımlaması altında görüsmeye cagrıldım kadın kapıda brosur dagıtmaktan tavuk kızartmaya kadar her işi yapacagımı bide gelenleri karsılayıp cay ikram etmemi söyledi :):):):):) bunun icin üniversite mezunu olmaya gerek yoktu ama eleman alımındaki tek sart universite mezunu olmaktı:) ikinci görüsmeye cagrılıp cagrılmayacagımı heyecanla bekliyorum :) yılmak yok yeni mezunlar ezilmeye devam :):):)
3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu
bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....
bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim
11 yıldır calısıyorum fakulte mezunu bır saglıkcıyım ve kendı ısım var!!! bu yeterlı mı acaba sıze :))) egonuz bı ıse yarar ınsallah kımse hakkında kötu bısey dılemem gercekler bunlar maalesef ıster gorun ıster görmeyın sızın sorununuz :)) kasıyerın kazandıgı parayı bıle kazanamayan unv mezunları var havanız kıme anlamadım bes kurussuz oturun dıplomanızlaokumanın yası yok okuyan herkesı takdır ederım ama işi çalısanı küçümseyen ınsanlar okusada olur okumasada olurrr bu kafayla...
Bu yeterli bana evet. Hakli cikmisim yani. Ya fakulte mezunu degilsiniz, YA iSSIZ DEGILSINIZ yazmistim. Issiz olmadiginiz icin tuzunuz kuru. Oturdugunuz yerden boyle konusmak ne kadar kolay degil mi? Ben yorumumda kasiyerlik de dahil hicbir isi kucumsemedigimi soylemistim nereden cikardiniz isi calisani kucumsedigimi? Istedigim isi yapmak icin en onemli asama unv okumakti fazlasiyla okudum. Cok mecbur kalmadikca alakasiz bir is yapmayi da dusunmuyorum bu benim tercihim. Ne is olsa yaparim mantiginda olanlara da saygi duyuyorum ama Turkiye gercekleri bunlar diye her seyi kabul etmek zorunda da degilim ve dusunceme saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum. Son olarak uslubunuz cok kirici. Nereden biliyorsunuz diplomalarimla bes parasiz oldugumu?
ben işletme mezunuyum 10 yıldır çalışıyorum 27 yaşındayım , lise biter bitmez ünv 2. öğretimdi 10 yıl önce 100 tl ye çalışmaya başladım sırf tecrübe kazanayım diye parasına bakmadan , şimdi meyvelerini yiyorum tabiki , demek istediğim ilk etapta amacın tecrübne kazanmak ve kendini gelirştirmek olsun çünkü 10 yıl da okusan iş çalışmaya gelince tecrüben yoksa sıfırsın ya da güzel yerden torpilin olucak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?