is görüsmesine gittim adam moralimi bozdu daha cok :(

bencede bende bu yüzden işsizim ben işi begeniyorum ama babam olmaz oranın calısma saati cok oranın stresı cok dıye dıye öyle oturuyorum bi ara dedim hesap numaramı veriyim o zaman her ay ayın 26sında düzenli olarak aylık yatır bana o zaman ama işte bundan mıdır nedir harclıgımı veriyo.ama ömür boyuda baba eline bakılmaz bi iş bulup bi yerden başlamalıyım bende ailen sorun yapmıyorsa kesinlikle gir çalış tecrüben olur hemde istediğin işi bulana kadar harclık olur elinde boş boş durmaktan iyidir .

aynen katılıyorum..bıseyler ıcın caba ve özverı gerek...

İibf 78 puanla atanabiliyor aslında işletme falansa son atamada belki gidersin
keşke kabul etseydin işi

Kim oluyorsunuzda yorumumu 'saçma' olarak değerlendiriyorsunuz.Birde en saçma ha ?okurken tecrübe kazanıyor ben abilerimden akrabalarımdan bunu görüyorum hiçbirimizin fabrikası yok hatta dayım kapıcı dairesinde kızı hem okur hem çalışır.torpile kötü mü demişim orda ? Oyalnız torpil şansa bağlı demişş bende hooop dur orda o kadarda değil dedim odtü mezunu da torpille mi giriyor işe ?O adamları mezun olmadan seçiyorlar.Ben kendi adıma konuştum birinin emrinede girerim tuvalette temizlerim diye siz yapmak zorundasınız demedim.Bu nasıl mantıktır ya yazdıklarımı nerenizle okudunuz Allah aşkına hayret bişey ya anlamayıp anlamayıp burda yargılıyorlar birde insanı

adaletsizliğe kızıyosunda ne yapıyosun tama abi deyip oturuyosun yerine birilerinin sana verdikleriyle yetiniyosun öğretmen olmuşsun gidiyosun kasiyer oluyosun kızıyorum diyosun sadece kızıyorum yaptığın ne var bişey yok kasiyer oldum işim var yeter senin kaç yıl çalıştığın hayatta ne gördüğün bi kıstas değil kimse için değil benim hayatımda aynı şekilde ben yaptım sizde yaparsınızla olmuyor bu işler şans göz ardı edilmez bişey bence

siz anlaşılan hiç iş görüşmesine gitmemişsiniz patron denilen kişiyle iş bulma amcıyla konuşmamışsınız ciddi anlamda patronlar için ister küçük bakkal işlersin ister dünya çapında bir şirket yaptığı işi en iyi yapan ve herkesten farklı yapan o dur hepsi için geçerlidir yeni mezunlarda onlar için aynıdır yüzde doksan diyim cv ne bakar şurda çalıştın burda çalıştın bunlar benim için önemli değil deyip senin tüm tecrübeni siler sen orda sıfır olursun iş görüşmesi genelde böyledir aklının bir köşesinde bulunsun

yorumların tümünü okumadım ama aynısını bugun bende yasadım insaat mühendisliği mezunuyum yeni mezun tabiki artık nasıl bi bunalımdaysam bugun yenı acılacak bı restorantın vardiya müdürü tanımlaması altında görüsmeye cagrıldım kadın kapıda brosur dagıtmaktan tavuk kızartmaya kadar her işi yapacagımı bide gelenleri karsılayıp cay ikram etmemi söyledi :):):):):) bunun icin üniversite mezunu olmaya gerek yoktu ama eleman alımındaki tek sart universite mezunu olmaktı:) ikinci görüsmeye cagrılıp cagrılmayacagımı heyecanla bekliyorum :) yılmak yok yeni mezunlar ezilmeye devam :):):)

herseyı bası ınanmak ne lıse mezunları ne ıslerde calışıyor bence mucadele etmelısın yılma azımlı ol ve kendını buna ınandır kımseyede kulak asma

canım oadamın dediklerine inat yılma mesleginle ilgili hedef belirle kendıne illaki bulursun ! donanımlısın o mezun olanlarla sen birmisin dnalarımız bile farklı hepmizdn tek var !!! böyle bir kıyas söz konusu bile olmaz cnm atlarım fln demişşin böyle seler düşünme bulamadın diye hiç bulamayazcsın diye bir sey yok ümit herseyin basıdır rabbim hayırlı kapıları acsın saana inş

nerden bılıosun benım naptıgımı ne yapmadıgım içine mı dogdu :)) hey allahım yaa cok komıksın :)) kımseden bısey beklemeden tek basına cabalayıp yapmak kımsenın karı degıl helekı oturdugu yerden haksızlık var deyıp bunun ıcın bısey yapmadan ahkam kesenler ıcın hıcde kolay degıl..herkes kendı sansını yaratır oturarak üreten tek sey tavuktur :)) tembellıge kılıf bulmakta cok kolay adaletsızlık var falan fılannnn..işveren acımasız olabılırler sonucta ısveren adam sartları zorladıkca zorluyor.....pekı sen kendın ıcın ne kadar zorluyorsun sartları hiç..sonra bişeyler gelsın benı bulsunn masabası ısyapım falan fılannn gecın bu masalları bunlarla karın doymuyorr...para kazanmak kolay bısey degıll gercekten ıhtıyacı olan ınsanları goruyoruz canla basla calısıyorlar ıhtıyacı olmayanlarda laf üretenler böyle :) oturdugunuz yerden sans sızı bulur beklemeye devam edin ....

çoğu şirket sekter alımı için üniversite mezunu ist,iyor sonra oradan gereken bölüme yetiştiriyor ama mutlaka çay yaptırtıyorlar
bunu yaptırtmadam yükselme yok , bazıları temizlik işleri dahi yaptırrıyor yani elemanı ezme mantığı bütün erkek patronların aklında ,bu çay ve ayak işlerini yaptırma merakı ne zaman son bulacak bilemiyorum zaten çoğu patron üni mevzunu değil adamların kendileri o aşamadan kesin geçmiştir ona yapılanı kendiside gelene yapıyor , boşuna zaman kaybı bence ama gereksiz desende adamlar ezmeyi seviyor birde 1 elemana 10 işi yükleme huylarıda berbat asla bir iş için eleman alımı yok gençler bunu iyi bilsin !!!

işsizlik çok büyük bi sorun bende işsizim ve emin ol bende her gün düşünmekten bıktım ama bu günlerde geçecek eminim....

Bu yeterli bana evet. Hakli cikmisim yani. Ya fakulte mezunu degilsiniz, YA iSSIZ DEGILSINIZ yazmistim. Issiz olmadiginiz icin tuzunuz kuru. Oturdugunuz yerden boyle konusmak ne kadar kolay degil mi? Ben yorumumda kasiyerlik de dahil hicbir isi kucumsemedigimi soylemistim nereden cikardiniz isi calisani kucumsedigimi? Istedigim isi yapmak icin en onemli asama unv okumakti fazlasiyla okudum. Cok mecbur kalmadikca alakasiz bir is yapmayi da dusunmuyorum bu benim tercihim. Ne is olsa yaparim mantiginda olanlara da saygi duyuyorum ama Turkiye gercekleri bunlar diye her seyi kabul etmek zorunda da degilim ve dusunceme saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum. Son olarak uslubunuz cok kirici. Nereden biliyorsunuz diplomalarimla bes parasiz oldugumu?

walla kızlar ingilizce öğretmenlik 3. sınıftayım aöf okuoyrum ilk 3 ay dersane de calıştım depoyu bile temizlettirdiler koli koli kitap tasıdım sonra patron sigortamı yapmadı çıktım çağrı merkezine grdim 2 ayda burda oldu sigorta yok satıs yok diye hergün tepemizde yeni iş bakıyom çıkçam burdan çünkü markete diasa ya basvurdum ne iş olursa yapıcam çalışmam gerek

Adam haklı beyler

Şaka yapıyorum arkadaşım alınma lütfen ben de Uluslararası İlişkiler okudum lisansta, şimdi tiyatro okuyorum ama İİBF mezunu olarak aynı seninki gibi bir dergide çalıştım mesela Antalya'da. Şirket kurumsal değilse halkla ilişkiler dedikleri iş birebir reklam pazarlamadır bu iki kere iki dört bir realite.

Bizimkinde ben telefonla ve maille iş bağlıyordum erkek arkadaşlar da arabayla gidip firmalarla son imzaları atıyorlardı. Pazarlama alanı gerçekten zor, insanlar kaba olabiliyor, ne gereği var diyebiliyor ama kesinlikle İİBF bölümlerinde eğitimi verilmesi gereken bir alan. Mikro-Makro İktisatla, Anayasa Hukuku ile cebelleşmekle gerçek dünyada dergiye 10x10 reklam almak arasında dünya kadar fark var. Masa başı iş istiyorsan da kendini İK konusunda geliştir derim. Onun dışında deneyimsiz ve kadınsanız maalesef sizin için düşündükleri iş sekreterlik oluyor alanınız ne olursa olsun.

Bir de yabancı dile asıl derim, karşında abuk subuk konuşan adamları iyi bildiğin bir ya da iki yabancı dille dize getirmen mümkün.

Dangalakça laflar etmiş bunlar moralini bozmasın. Bir gün döner dolaşır onu bulur bu hadsizliği.

İyi şanslar, dilerim en kısa zamanda gönlüne göre bir iş bulursun.

Son düzenleme:
adam haklı bence,sokakta elini sallasan çarptığın kişi işletme-iktisat mezunu.bende onlardan biriyim,üstelik 2 tane üniversite

diplomam var,şu an ne iş yapıyorsun dersen; koskoca pazarcıyım

ısımı kendım kurdum kendı emeklerımle senın gıbı laf yarıstırarak olmuyor bunlar oturdugunuz yerden!!!!!! anne baba destegımde yoktu oturup ıssızım dıe de aglamadımmmm sizin gibi kolaycı olmadım yanı hıcbır zaman...hala bunu anlamamakta neden ısrar ediyorsun ki..??? hea bu arada unv mezunuyum ıslerı de hor gorurum egoda yaparım dıe konusanda sizdiniz!! kendınızle celısıyorsunuz :)) kasıyerlık yapmak ıcın okumadım falan demıstınız..konusuyorsunuz ama bos konusuyorsunuz ıste daha dedıgınızden haberınız yok cok güldürdün benı :)) türkiye gercegi kabul etmek zorundasınız demedım hepımız sorunun farkındayız..hem parasızlıktan gecınememekten sıkayet edıp iş begenmezlık ederssenız ınsanları kucumsersenızz masabası ıs ıstıyorum dıe daha cok beklersınız ben tam anlamıyla bunu anlatmaya calıstım..sizde demıssınız ki mecbur olmadıkca böyle ıste calısmam dıe.. böyle ıslere mecbur olupta masabası ıs ıstıyorum dıyenler cok komık gelıyorlar bana..kımse tepeden ınme bıseylere sahıp olamaz hıc yoktan..ben sızın dıplomanızı işinizi sorgulamadım farkındaysanız bunu da anlamamıssınız :))

ben işletme mezunuyum 10 yıldır çalışıyorum 27 yaşındayım , lise biter bitmez ünv 2. öğretimdi 10 yıl önce 100 tl ye çalışmaya başladım sırf tecrübe kazanayım diye parasına bakmadan , şimdi meyvelerini yiyorum tabiki , demek istediğim ilk etapta amacın tecrübne kazanmak ve kendini gelirştirmek olsun çünkü 10 yıl da okusan iş çalışmaya gelince tecrüben yoksa sıfırsın ya da güzel yerden torpilin olucak...

konuyu dağıtmak istemiyorum ama kendinizi nasıl geliştirdiğinizden özelden bana mesaj atıp bahseder misiniz? ben bu sene sınavlara hazırlanıyorum ve açıkçası işletme-ekonomi istiyorum bu yaz itibariyle kendimi geliştirmeye başlamak istiyorum ama nerden basıl başlayacağımı bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…