neyse çok takılma ,iş arama süreci gerçekten sancılı ve çok sinir bozucu bir süreç ben gerçi şu anda en kötü görüşme tecrübelerimden birini yaşadığım bir yerde çalışıyorum. bir taraftan da 0 tecrübe ile üstelik 'daha ben yüksek lisans yapcam arada izin alabilirim' dememe ve mülakatta sordukları sorulara doğru düzgün cevap bile veremediğim hatta anlamadığım görüşmeler de olmuştu gökdelenlerin şık ofislerinde ,büyük firmalarla.Adamlar işe almadılar ama o kadar iyi davrandılar ki sonuçta kalite işi biraz da bu.Hatta ilk görüşmeye gittiğim yerde çok heyecanlıydım ve görüşme bitince bu benim ilk iş görüşmemdi demiştim adamlar da aaaa ne güzel demişlerdi hiç unutmam.
yani sonuçta eğitimin tecrüben herşeyin yazar cvnde ayağına kadar çağırıp yok sen tecrübesizsin demenin ne alemi var biz bu pozisyon için aslında tecrübeli birini arıyorduk ancak sizinle de bir görüşmek istedik derler genelde tecrübeyi bahane edip almayacaklarsa.
Neyse canım futbolcular derler ya hani önümüzdeki maçlara bakıcaz diye bu da geçmiş gitmiş öküzün birine rastgelmişsin artık önündeki görüşmelere bakacaksın.İnşallah en kısa zamanda istediğin gibi bir iş bulursun.
3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu
bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....
bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim
3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu
bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....
bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim
ya zaten ben unıversıte meznuyum havasından hep ıssızler var işlerı hor goruyorlar sonrada evde pasa pasa oturuyorlar..sonrada vay efendım ıssızlık var..etrafımda da cok bölee unv mezunu evı bekleyen barı ıyı kötu gır bı yere calıs paranı kazan gırceksen yıne gır sınavına yada daha ıyı bı ıs arastır yınee..bu ego nıye yanı nıye?? cok cok ıyı unıversıtelerde okuyup bı taraftanda da delı gıbı calısnalarda var...onlar neden kendını begenmıyor..böyle dusundukce daha cok ıssız olur ıs cok calısan yok nedense..herkes devlet memuru olacak dıe bısey yok...atanamayan ögretmen arkadaslarım var 3 yıldır mezunlar evde oturuyorlar dersanelerde 300 400 zor calıstılar cogu yerden para bıle vermedıler...neymıs efendımbır magazaya yada baska bır ıse gırerlerse ogrencılerı gorurmus utanırlarmıs kusura bakmayında böyle kısılere müstehak işsiz kalmaları...ınsanlar ne zorluklarda calısıyorlar sımarıklıga luzum yok...emınım ıssızlerın coguda unv mezunudur...
Torpil ve şansa öyle mi ? Ben şuan hazırlık okuyorum bittiğinde sertifikam verilecek.gecemi gündüzüme katıyorum.Okuduğum 4 yıl boyunca da çalışmayı planlıyorum zaten lise 1den beri ne iş olursa aylığımı sormadan yaptım bu zamana kadar.Bu yazda çalışacağım kazandığım paramın bir kısmıylada diksiyon eğitimi alacağım.Ben kendimi yetiştireceğim buna rağmen 4 yıl sonunda tuvalet temizleyerek başlayacağım işime asla yadırgamayacağım.Nitelikli olan aranır zaten.Ben işimde yükseldiğimde de kimseye torpilli ya da şanslı dedirtmem kendime ne zorluklarla okuduğumu ben biliyorum çünkü.Bunun yanında adı duyulmamış bir üniversitenin işletmesini okuyan arkadaşlarıma bakıyorum birde eğer onlar işsiz kalırsa müstehak diyorum zira benim çalıştığımın onda biri değil onların çabası ve buna rağmen iş bulurlarsa işte ona denir torpilli ya da şanslı diye.Bence iş bulanlara bu gözle bakarak nitelikli ve çaba sarfetmiş insanlara haksızlık ediyorsunuz.iş bulma olayı malesefkı mezuneyete degıl torpile ve şansa bağlıdır...
ya zaten ben unıversıte meznuyum havasından hep ıssızler var işlerı hor goruyorlar sonrada evde pasa pasa oturuyorlar..sonrada vay efendım ıssızlık var..etrafımda da cok bölee unv mezunu evı bekleyen barı ıyı kötu gır bı yere calıs paranı kazan gırceksen yıne gır sınavına yada daha ıyı bı ıs arastır yınee..bu ego nıye yanı nıye?? cok cok ıyı unıversıtelerde okuyup bı taraftanda da delı gıbı calısnalarda var...onlar neden kendını begenmıyor..böyle dusundukce daha cok ıssız olur ıs cok calısan yok nedense..herkes devlet memuru olacak dıe bısey yok...atanamayan ögretmen arkadaslarım var 3 yıldır mezunlar evde oturuyorlar dersanelerde 300 400 zor calıstılar cogu yerden para bıle vermedıler...neymıs efendımbır magazaya yada baska bır ıse gırerlerse ogrencılerı gorurmus utanırlarmıs kusura bakmayında böyle kısılere müstehak işsiz kalmaları...ınsanlar ne zorluklarda calısıyorlar sımarıklıga luzum yok...emınım ıssızlerın coguda unv mezunudur...
Torpil ve şansa öyle mi ? Ben şuan hazırlık okuyorum bittiğinde sertifikam verilecek.gecemi gündüzüme katıyorum.Okuduğum 4 yıl boyunca da çalışmayı planlıyorum zaten lise 1den beri ne iş olursa aylığımı sormadan yaptım bu zamana kadar.Bu yazda çalışacağım kazandığım paramın bir kısmıylada diksiyon eğitimi alacağım.Ben kendimi yetiştireceğim buna rağmen 4 yıl sonunda tuvalet temizleyerek başlayacağım işime asla yadırgamayacağım.Nitelikli olan aranır zaten.Ben işimde yükseldiğimde de kimseye torpilli ya da şanslı dedirtmem kendime ne zorluklarla okuduğumu ben biliyorum çünkü.Bunun yanında adı duyulmamış bir üniversitenin işletmesini okuyan arkadaşlarıma bakıyorum birde eğer onlar işsiz kalırsa müstehak diyorum zira benim çalıştığımın onda biri değil onların çabası ve buna rağmen iş bulurlarsa işte ona denir torpilli ya da şanslı diye.Bence iş bulanlara bu gözle bakarak nitelikli ve çaba sarfetmiş insanlara haksızlık ediyorsunuz.
Çok doğru söylemişsin arkadaşım üniversitede okuyan sanıyorki işim hazır 4000 tl maaşla başlayacağım ben masa başında:)Yok öyle bi dünya maalesef.Üstelik okurken hiç tecrübe edinmemiş kendini geliştirmek için çabalamamış insanlar masa başı işi isteyince daha bi komik oluyor.
Konu sahibi sana gelirsek tecrüben, vasfın nedir bilmiyorum.Ama acemilikten olmuş seninki ben masa başı işi istesem dahi bu şekilde ifade etmez uygunsuzluğunu söyleyip ayrılırdım oradan.Yerinde olsam çalışırdım tabii bence işi kaçırmışsın moralini bozmak yerine yeni iş bir aramaya koyulsan daha az seçici davranarak başlasan daha iyi olabilir.
kapitalizm işte bu yüzden var bu ülkede okudun işini yapacağına git kasiyer ol iş küçümsediğimden değil sizin gibi düşünenlere kızdığımdan yazıyorum torpilli sınav yapıp herkes memur olcak diye bir kaide yok diyenlere ve bu ağızlarla konuşan... insanlara yazın tarlada çalışan insan çoğalınca son 10 yılın en düşük işsizlik seviyesindeyiz diyenlere yazık çok yazık çalışmak utanılacak bişey değil ama bu ülkede utandırıyorlar yapacak bişey yok haklı olduğunuz tek yer var bu insanlara müstehak daha beter olsunlar
Bi küfretmediğiniz kalmış üniversite mezunu işsizlere. Unuttunuz sanırım. Bu nasıl sert bir üsluptur ağzım açık kaldı. Kendi adıma konusacak olursam; hem işletme okudum hem açıktan önlisans bankacılık okudum hem de o önlisansı lisansa tamamlayıp iktisat okudum. Yetmedi bu yıl üniversite sınavına gireceğim bir zamanlar hayalim olan ama kazanamadığım hukuk fakültesini kazanmak için. İşleri de hor görürüm, ego da yaparım. Yanlış anlaşılmasın asla küçümsemiyorum. Kusura bakmayın ama ben markette kasiyerlik yapmak için okumadım o kadar. İş beğenmemek de hakkım, aldığım eğitimle alakalı bir işte çalışmak istemek de hakkım. Ne iş olursa olsun yaparım diyenlere saygı duyuyorum ama öyle insanlar var diye iş seçenlere böyle ağır konuşmak neyin nesi? Ve büyük ihtimalle dört yıllık üniversite mezunlarına bu kadar yüklendiğinize göre siz ya fakülte mezunu değilsiniz yada işsiz değilsiniz.
en saçma gelen yorumda bu herkes aynı şeyi söylüyor fark yaratmak ingilizce öğren yanına bir dil daha yüksek lisans yap doktora yap deneyim kazan ben bunları yaptıktan sonra birilerini emrine giripte çalışmam deneyimim var sonuçta neden patron kaprisi çekeyimki imkan yaratır kendi işimi kurarım iş verenler çok şey istiyor malesef herkes 2 dil bilse deneyim sahibi olsa yine aynı olacak sdiz tuvalet temizlemekle başlayabilirsiniz deneyim kazanmaya okurken nasıl tecrübe kazanacsın bunu nasıl yacapacksınki bunu yapanların babasının fabrikası vardır zaten işi biliyodur ayrıca ülkede torpil kötü bişey değil artık torpili bulursam hayır demem sizde demessiniz kimsede demez ülkenin bir gerçeği imkan varsa kullanırım bukadar
Universite mezunlari genelde is begenmedikleri icin issiz kaliyorlar
Gunumuzde universite mezunu olmak iyi is sahibi olacak olmak demek degil malesef
Bi yerden baslamak lazim
Kendimizi agirdan satmak gibi bir luksumuz yok malesef ki siz de oyle yapmissiniz
İs firsati varsa kacirmayin ki deneyim olsun sizin icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?