is görüsmesine gittim adam moralimi bozdu daha cok :(

insallah canim cok saol sabirla bekliyorum bu yil is bulmam lazim artik son perdedeyim

daha önce hiç çalışmadınız mı:26: çok mu küçük yaşadığınz yer :26:tanıdıkları falan haber bıraktınız değil mi?

aile büyükleri falan bi yardımcı olsa en azından masa başı bi yere atsanız kendinizi sonra aramaya devam edersiniz

kafanız da rahatlar cebiniz de

Özel sektör böyle, şahıslarla çalışıyorsan hele, ne istiyorsa sen osundur. Masa başı iş diye başlarsın, bakarsın önüne önlük bile takmışsın. Beklentilerin çok yüksek, ve standart düşünüyorsun, ki bu yüzden üzülüyorsun. Bu devirde herkes kendi ekmeği yağlansın istiyor, sen okumuşsun okumamışsın kimin umrunda ki? Adamın işi görülsün, başka ne ister?

Kucuk is, buyuk is yoktur ama istemedigin iste calisma. Seni daha cok bunalima sokar. Hele boyle densiz bir patronla. Yarin gunesin nerden dogacagi belli olmaz. Belki yarin sana dogar. Gonlunu ferah tut.

Sana tavsiyem is gorusmesi icin sana tuyo veren bilgiler oku. Adam dediginde hakli, ha onunki kabaliksa kusura bakma senin dedigin de is gorusmesine giden biri icin absurt olmus. Boyle tavirlar isveren gozunde kocaman eksilerdir. Is sana uygun degil mi? Tamam, ama herseyi soylemenin de bir usulu var. Direk ben masa basi isterim, ben su kadarlik okul okudum filan diye girilmez, senin gibi cok universite mezunu var, aranip da bulunamayan insanlar degilsiniz, eskidendi o. malesef gercekler aci. Sunu da unutma ki ne okursan oku, bu kadar calismadan ara verince yeni mezunluk da kalmiyor, okudugunu unutmus, bilgileri bayatlamis eski yeni mezun bir hal aliyor insan. Seni rakiplerinden ayiran cok belirgin ozelliklerin yoksa, hicbir caziben kalmiyor. Onun icin masa basi filan demeden iyi kotu biryere girmeye bak bence, daha iyisi icin yine basvurularina devam edebilirsin. Bu isi benim gozumde kacirmissin, sana iyi bir tecrube olabilirdi daha iyisi olana kadar. Neyse olan olmus, sen kendine bundan bir ders cikar ve onune bak. Kolay gelsin.

ya zaten ben unıversıte meznuyum havasından hep ıssızler var işlerı hor goruyorlar sonrada evde pasa pasa oturuyorlar..sonrada vay efendım ıssızlık var..etrafımda da cok bölee unv mezunu evı bekleyen barı ıyı kötu gır bı yere calıs paranı kazan gırceksen yıne gır sınavına yada daha ıyı bı ıs arastır yınee..bu ego nıye yanı nıye?? cok cok ıyı unıversıtelerde okuyup bı taraftanda da delı gıbı calısnalarda var...onlar neden kendını begenmıyor..böyle dusundukce daha cok ıssız olur ıs cok calısan yok nedense..herkes devlet memuru olacak dıe bısey yok...atanamayan ögretmen arkadaslarım var 3 yıldır mezunlar evde oturuyorlar dersanelerde 300 400 zor calıstılar cogu yerden para bıle vermedıler...neymıs efendımbır magazaya yada baska bır ıse gırerlerse ogrencılerı gorurmus utanırlarmıs kusura bakmayında böyle kısılere müstehak işsiz kalmaları...ınsanlar ne zorluklarda calısıyorlar sımarıklıga luzum yok...emınım ıssızlerın coguda unv mezunudur...

birebir aynı durumdayım arkadaşım, psikolojim bozuldu artık, çok mutsuzum, tercümanım sözde ama diplomalı ev kızı 1 senedir, yok iş yok, az buçuk da olsa para kazanayım da babama yük olmayayım artık dedim ama ben de çok küçük bir yerde yaşıyorum ve hiçbir iş yok, kısmetse yaza nişanım var ama dediğin gibi çeyizime bile katkıda bulunamıyorum, aileme yüklenmekten bıktım artık, gecenin bu saati konuyu buldum, ağlayarak okuyorum, sen düşün artık psikolojimi..Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyebilirim...

kapitalizm işte bu yüzden var bu ülkede okudun işini yapacağına git kasiyer ol iş küçümsediğimden değil sizin gibi düşünenlere kızdığımdan yazıyorum torpilli sınav yapıp herkes memur olcak diye bir kaide yok diyenlere ve bu ağızlarla konuşan... insanlara yazın tarlada çalışan insan çoğalınca son 10 yılın en düşük işsizlik seviyesindeyiz diyenlere yazık çok yazık çalışmak utanılacak bişey değil ama bu ülkede utandırıyorlar yapacak bişey yok haklı olduğunuz tek yer var bu insanlara müstehak daha beter olsunlar

iş bulma olayı malesefkı mezuneyete degıl torpile ve şansa bağlıdır...
Torpil ve şansa öyle mi ? Ben şuan hazırlık okuyorum bittiğinde sertifikam verilecek.gecemi gündüzüme katıyorum.Okuduğum 4 yıl boyunca da çalışmayı planlıyorum zaten lise 1den beri ne iş olursa aylığımı sormadan yaptım bu zamana kadar.Bu yazda çalışacağım kazandığım paramın bir kısmıylada diksiyon eğitimi alacağım.Ben kendimi yetiştireceğim buna rağmen 4 yıl sonunda tuvalet temizleyerek başlayacağım işime asla yadırgamayacağım.Nitelikli olan aranır zaten.Ben işimde yükseldiğimde de kimseye torpilli ya da şanslı dedirtmem kendime ne zorluklarla okuduğumu ben biliyorum çünkü.Bunun yanında adı duyulmamış bir üniversitenin işletmesini okuyan arkadaşlarıma bakıyorum birde eğer onlar işsiz kalırsa müstehak diyorum zira benim çalıştığımın onda biri değil onların çabası ve buna rağmen iş bulurlarsa işte ona denir torpilli ya da şanslı diye.Bence iş bulanlara bu gözle bakarak nitelikli ve çaba sarfetmiş insanlara haksızlık ediyorsunuz.

Çok doğru söylemişsin arkadaşım üniversitede okuyan sanıyorki işim hazır 4000 tl maaşla başlayacağım ben masa başında:)Yok öyle bi dünya maalesef.Üstelik okurken hiç tecrübe edinmemiş kendini geliştirmek için çabalamamış insanlar masa başı işi isteyince daha bi komik oluyor.
Konu sahibi sana gelirsek tecrüben, vasfın nedir bilmiyorum.Ama acemilikten olmuş seninki ben masa başı işi istesem dahi bu şekilde ifade etmez uygunsuzluğunu söyleyip ayrılırdım oradan.Yerinde olsam çalışırdım tabii bence işi kaçırmışsın moralini bozmak yerine yeni iş bir aramaya koyulsan daha az seçici davranarak başlasan daha iyi olabilir.

Bi küfretmediğiniz kalmış üniversite mezunu işsizlere. Unuttunuz sanırım. Bu nasıl sert bir üsluptur ağzım açık kaldı. Kendi adıma konusacak olursam; hem işletme okudum hem açıktan önlisans bankacılık okudum hem de o önlisansı lisansa tamamlayıp iktisat okudum. Yetmedi bu yıl üniversite sınavına gireceğim bir zamanlar hayalim olan ama kazanamadığım hukuk fakültesini kazanmak için. İşleri de hor görürüm, ego da yaparım. Yanlış anlaşılmasın asla küçümsemiyorum. Kusura bakmayın ama ben markette kasiyerlik yapmak için okumadım o kadar. İş beğenmemek de hakkım, aldığım eğitimle alakalı bir işte çalışmak istemek de hakkım. Ne iş olursa olsun yaparım diyenlere saygı duyuyorum ama öyle insanlar var diye iş seçenlere böyle ağır konuşmak neyin nesi? Ve büyük ihtimalle dört yıllık üniversite mezunlarına bu kadar yüklendiğinize göre siz ya fakülte mezunu değilsiniz yada işsiz değilsiniz.

Universite mezunlari genelde is begenmedikleri icin issiz kaliyorlar

Gunumuzde universite mezunu olmak iyi is sahibi olacak olmak demek degil malesef

Bi yerden baslamak lazim

Kendimizi agirdan satmak gibi bir luksumuz yok malesef ki siz de oyle yapmissiniz

İs firsati varsa kacirmayin ki deneyim olsun sizin icin

öncelikle kendini küçümseme.
sen kendine değer vermezsen kimse vermez.
evet çok mezun veren fakülte mezunusun(bende öyle).
fakat bunu fırsata çevirmek senin elinde.
iibf ye sallapati,üniversite mezunu olmak için girende var,rotasını çizerek girende.
hedefi olan her zaman kazanır.
masa başı iş nedir ya??
önce yapabileceğin iş nedir ona bir karar ver ve etkileyici bir üslupla anlat.
adam seni sekreter yapar,al masa başı iş...
merak ettim iibf yi kendin isteyerek mi okudun yoksa bu berbat sisteme mi kurban gittin?
üstelik neden kpss yi gözünde büyütüyorsun?
iibf nin avantajı şu ki hem A kadrodan hem B kadrodan alım yapıyor.
evet giren sayısı çok ama başarılı olan o kadar çok değil.
istemek.tek ihtiyacın istemek ve kararlı olmak...
85 alanda atanamıyor diye bahaneleri koyarsan önüne tabiki giremezsin bi yere...
denedin mi,uğraştın mı hakkını vererek?
hiç bir yarış oynanmadan kazanılmaz veya kaybedilmez.

Son düzenleme:

en saçma gelen yorumda bu herkes aynı şeyi söylüyor fark yaratmak ingilizce öğren yanına bir dil daha yüksek lisans yap doktora yap deneyim kazan ben bunları yaptıktan sonra birilerini emrine giripte çalışmam deneyimim var sonuçta neden patron kaprisi çekeyimki imkan yaratır kendi işimi kurarım iş verenler çok şey istiyor malesef herkes 2 dil bilse deneyim sahibi olsa yine aynı olacak sdiz tuvalet temizlemekle başlayabilirsiniz deneyim kazanmaya okurken nasıl tecrübe kazanacsın bunu nasıl yacapacksınki bunu yapanların babasının fabrikası vardır zaten işi biliyodur ayrıca ülkede torpil kötü bişey değil artık torpili bulursam hayır demem sizde demessiniz kimsede demez ülkenin bir gerçeği imkan varsa kullanırım bukadar

Son düzenleme:

biz bu adaletsızlıge kızıyoruz eee napalım yan gelıp yatalım mı kım yattıgın yerde ıhtıyacını karsılıyor al bu para da senın dıyor...bıraz mantıklı olun arkadasım ya herkes herseyın farkında ıssızlıgınde torpılınde...demek ıstedıgım bıseyler ıcın ugrasmak ben mezun oldum ıs bulamıyorum dıe ısyan etmek bısey getırıyor mu getırmıyor malesef..keske sartlar daha ıyı olsa...artık okumak bıle ıse yaramıyor ne yazıkkii...ama buna sıgınıpta calısmamayı ben anlamıyorum calısmak utanılacak bırsey degıldır hıcbırzaman!!! hıc bellı olmaz belkı gırecegınız ıste yukselebılırsınız bıle onemlı olan bı yerden baslayabılmektır...iş arama sitelerınde bıle sekreter ararkenünv mezunu ıngılızce bılen dıyorlar düşün yanı artık işverenlerde sartları zorlastırıyorlar.artık az paraya cok donanımlı bırkac ınsanın ısını yapacak ınsanları ıse alıyorlar cok acımasız pıyasa..oyuzden bı yerden ekmegımıze bakmak gerekk...liseden berı calısıyorum unıversıte mezunuyum kendı ısımı kurdum kendı ısımın patronuyum hıcbır zamanda demedım kı bır destegım yok ısım yok.işe gitmedigim bir yıl hatırlamıyorum 27 yasındayım 16 yasından berı calısıyorum...ha sunu da söyleyım iş ayırt etmedım öyle iyikide calısmısım kı hatayı ınsanları calısma sartlarını cok ıyı gördumm cok ınsan tanıdım hıcde pısman degılım..kasıyerlıkde yaptım muhasebecilikte garsonlukta çagrı merkezınde de calıstım satıs danısmanı olarakta buna benzer bıcok ıs..ha bu arada saglık mezunuyum...hersey ınsanın kendınde bıter iş yok masalına ınanmıyorum ne yazıkki!!!

Çok doğru söylemişsin arkadaşım üniversitede okuyan sanıyorki işim hazır 4000 tl maaşla başlayacağım ben masa başında:)Yok öyle bi dünya maalesef.Üstelik okurken hiç tecrübe edinmemiş kendini geliştirmek için çabalamamış insanlar masa başı işi isteyince daha bi komik oluyor.
Konu sahibi sana gelirsek tecrüben, vasfın nedir bilmiyorum.Ama acemilikten olmuş seninki ben masa başı işi istesem dahi bu şekilde ifade etmez uygunsuzluğunu söyleyip ayrılırdım oradan.Yerinde olsam çalışırdım tabii bence işi kaçırmışsın moralini bozmak yerine yeni iş bir aramaya koyulsan daha az seçici davranarak başlasan daha iyi olabilir.[/QUOTE]

unıversıte okuyunca hayat toz pembe gelıyor heralde bazı arkadaslara ama hayatı hıc ögrenememısler bu kafaylada ögrenemezler...durdukları yerde sayarlar ancak maaleseff...cunku bıseylerı degıstırmek ıstıyorsan ya bır yerden baslayacaksın ıse yada kendını öyle donanımlı bır hale getıreceksın kı bu sıkıntıları yasamayacaksın sadece dıplomayla olmuyor..mezun olunca dıplomayı tencerede kaynatıp karnını doyuramıyorsun maalesef..ben ıs bulamadım dıe de yıllarca evde pınekmek ayrı bı komık o yuzden hiç iş yok die sızlanmalara ınanmıyorumm...o nazık popolarını kaldırıp calısmak ısteyene öyle de cok ıs var kı ....

11 yıldır calısıyorum fakulte mezunu bır saglıkcıyım ve kendı ısım var!!! bu yeterlı mı acaba sıze :))) egonuz bı ıse yarar ınsallah kımse hakkında kötu bısey dılemem gercekler bunlar maalesef ıster gorun ıster görmeyın sızın sorununuz :)) kasıyerın kazandıgı parayı bıle kazanamayan unv mezunları var havanız kıme anlamadım bes kurussuz oturun dıplomanızla okumanın yası yok okuyan herkesı takdır ederım ama işi çalısanı küçümseyen ınsanlar okusada olur okumasada olurrr bu kafayla...

yıllardır ulkede torpıl var maaleseff okadar ınsanın hakkı yenıyor.bende.kımsenınde torpıle hayır dıcenı sanmıyorum cunku ınsanlar ıssız ve caresızz bekarken yıne ıyı bırde evli olup ev gecındıren ınsanlar var üç kurusa...anlamadıgım su sankı torpil ve bu adaletsızlık ılk defa yasanıyormussacına sıkayet edılmesı..bunu herkes bılıyor bayatladı artık bu mevzu...tuvaletcılık yapın demıyorum ama ıse bır yerdenn baslamak her zaman ıyıdır sartlar belkı cok cok ıyı olmayabılır ama baslarsan gerısı gelır..okadar yıl okuyup o alanda iş bulamamak tabıkı sınır bozucu ama oturup ıs bulamıyorum dıe ne kadar aglayabılırsınız bır sonu olması gerek...iş arayan herkese bol sans sartlar cok cokzor artık..

kesınlıkle katılıyorum...

kusura bakmayın adam size Türkiye gerçeğinden bahsetmiş, üstelik küçük bir yerdeymişsiniz holdinge denetçi olacağınızı sanmadınız heralde gazete ilanından vasıfsız işler çıkıyor neden bu kadar şok oldunuz? Madem iibf mezunusunuz KPSS A grubuna kasın, 4 yıl güzelce okuyup düz memuriyet yerine uzman yardımcılığından başlasanız fena mı olur hayatınıza çok güzel yön verirsiniz 1 sene oturup sıkı çalışarak. Hedeflerinizi büyütürseniz fırsatlarınız da o kadar büyük olur, 10 sene sonra iyi ki hedeflerimi büyük tutmuşum dersiniz naçizane tavsiyem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…