is görüsmesine gittim adam moralimi bozdu daha cok :(

Kelebeka1

Papatyalar ölmez bayim , papatyalari öldürürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
860
333
123
3 yildr is ariyorum bu gun bi yerel gazete halkla iliskiler elamani ariyordu bende masa basi die düsündüm basvdum görüsmeye cagirdm gittim.. adam bana bi nevi pazrlamacilik yapacaksin bir ekiple gazeteyi dergiyi firmalra satmaya reklam almaya calisacaksin dedi yani dolasacaksin. bende dedim ben 4 yillik ünuverste mezunuyum iktisat ben muhasebe tarzi isler yapabilirim masa basi dedim adam bana bir laflar söyledii yerin dibine soktu

bu ilcenin kapasitesi belli is bulabilecegini mi saniyosun bizim bünyemizde calisan kac kisi var bu ise ac ve cogu üniverste mezunu. herkez masa basi iste calismayi ister ama kapasite belli bulamazsin öyle br is hele köklü bi tecvüben yoksa hic bulamsin ümitlenme... kpss den 85 alanlar bile evde oturuyo atanirim diyede ümitlenme....

bunlari dedi bana adam moralim sifir suan icimden ozaman ugrasmayim daha fazla atayim kendimi bi apartmandan dedim

Son düzenleyen: Moderatör:

Adam haklı beyler.

Bir dahaki sefere iş size uygun değilse bunu "ben iktisat mezunuyum, masabaşı iş yaparım" demek yerine "kusura bakmayın ama iş tanımınız bana pek uymadı, vaktinizi almak istemem ilginiz için teşekkür ederim" diyebilirsiniz.

Elini sallasan İİBF mezununa carpıyor zaten.

diyorsunuz..
evet anlasilan gercekten ben caresizim bosuna is ariyorum bosuna okudum hatta bosuna yasiyorum

Canım tanıdığın torpilin yok ise evet ne mezunu olduğun pek önemli değil bu ülkede iş alanını daraltman lazım tamam sokak sokak gezemezsin ama belli bir yere geçici olarakta girip bi yandan da istediğin tarz bir iş aramaya devam edebilirsin boş boş oturup kendini daraltmandan daha iyidir.

adam senin gönlünü kırmamak için cesaret verici konuşmayacak ki.. görevi bu değil

hangi ilçede oturuyorsun bilmiyorum. o yuzden doğru mu söylüyor bilemem, ancak tabiki kendi işini yüksekte görecek. onun doğru söyleyip söylemediğini çevreye bakarak kendin bulabilirsin, eğer öyleyse bile bi adamın dediğiyle mi hayata küseceksin farklı şehirlerde iş ara, farklı alanlara yönel ...

İşe başvuran sizsiniz, ne mezunu olursanız olun, iş tanımına girmiyorsa vasfınız adam ne desin size? Biraz gereksiz bir sertlik yapmış ama adam gezen eleman arıyor sizin ne olduğunuzdan adama ne? Umarım iş bulursunuz ama size haddim olmadan bir tavsiye vereyim, işverenin en sevmediği başvuran tipi kendi vasıflarının ve karşısındaki işverenin ihtiyaçlarının kıyasını yapmadan lafa ilk evvel kendi taleplerini sıralayarak giren kişilerdir.

diyorsunuz..
evet anlasilan gercekten ben caresizim bosuna is ariyorum bosuna okudum hatta bosuna yasiyorum

Hayır, boşuna okumadınız. Hepimizin kısmeti ayrı ayrı yerlerde. O iş size göre değil hepsi bu.

konuyu açan arkadaşın zaten morali çok bozulmuş kızlar bide siz fevri cevaplar vermişsinizz
bende iş arama sürecinde sıkıntı yaşadığım için anlayabiliyorum senii..
rabbim hayırlı işi inşallah çıkartır karşına biras daha sabret bu sürede kendini geliştirebilcek kurslara, seminerlere katılabilirsin bencee
ama eğer küçük bi kasabaysa orası bi yerden başlaman lasımm gerek saha içi pazarlama gerek masa başı.. biras sabredersen herşey istediğin gibi olur mutlakaa

herkes doğrucu davut olmak zorundamı kızın zaten moreli bozuk bide biz bozmayalım isterseniz kızlar

canım bence senin kısmetinde başka yer var 4 yıllık üni mezunuymuşsun çok güzel ben daha açık lisa okuyorum 83 kredi almam lazım bence çok güzel bi yere girersin arkadaşında dediği gibi biryerden başlamak lazım kısmetinde ne varsa o olur

cnm moralini bozma bnde okul btince 6 ay iş aramıştım
ama kızlarında dediği gbi iibf mezunuyum masabaşı isterim fln deme
bnada öle teklifler çok gelmişti bnde teşekkür ederim ama tercih ettiğim iş kriterlerine uymuyo teklifiniz fln de
benim tavsiyem ise bi yerden başla çalışmaya fazla ayırt etme

Yanlış anlamayın ama bence size teklif edilen iş o kadar da kötü değilmiş.
İstanbulda çok iyi üniversitelerden mezun olup da yıllarca kapı kapı gezerek kredi kartı satan, ya da çağrı merkezlerinde vardiyalı olarak çağrı alan arkadaşlarım var, şu an hepsi çok iyi yerlerdeler.
Yeni mezunken hayal ettiğiniz gibi bir iş yapamayacaksınız muhtemelen, ama sabır olmadan başarı da olmuyor. çok irdelemeden biyerler başlayıp deneyim kazanmaya, iş hayatını öğrenmeye bakın.
Yılların deneyimlileri bile işsiz kalıyor, sizin iş bulup (çok abuk sabuk bişey değilse) reddetmeniz size kaybettirir...

ha bu arada ben senin yaptığının beterini yapmıştım ilk mezun olduğum yılda iş ararken bir iş görüşmesinde, çok yoğun çalışmak istemiyorum filan demiştim:))))) tabi kadın şok oldu ayrıca da bi sonraki görüşmelerinizde böyle söylemeyin diye bana tavsiye verdi. aslında benim söylemek istediğim esnek saat muhabbeti var ya, sürekli mesaiye bırakırlar gündüzün gecen olmaz, öyle bir iş istemiyorum demek istemiştim. ancak o bile denmez aslında, onu işe girdikten sonra kendin anlayacaksın neyse acemilikten bunar boşver sen

Uzulme. Bu sirket farkli kriterlerde ariyor olabilir ama masa basi arayan da cikar mutlaka

iş bulma olayı malesefkı mezuneyete degıl torpile ve şansa bağlıdır...

canım sen ben böyleyim şöyleyim bunu istiyorum dersen adamda sana dobra bi şekilde olanı söyler böyle.. adam haklı belki daha iyi bi dille söyleyebilirdi ama senin tavrına göre cevap vermiş sadece:) okumuş olabilirsin ama iş ayırma şansın yok bence... iş neyse onu yaparsın biyerden baslaman lazım evet okudun ama okumayıp 5 yıldır bu işi yapan varken seni alıp eğitmekle kimse uğrasamazki.

iş seçmek yerine olan işle bi tecrübeye atılmak iş geçmişinin olması daha mantıklı diye düşünüyorum

Ben de 7 - 8 aydır iş arıyorum, öğrendiğim tek bir şey varsa, sadece yerel gazeteler değil, çok büyük şirketler bile yeni mezunları saha satıştan başlatıyor. halkla ilişkiler masa başı olmuyor iş tanımlarına göre.. ondan dolayı yersiz bir çıkış olmuş sizinki, zaten herkes iibf mezunu, herkes işsiz. bunu vurgulamaya gerek yokmuş.. bir daha ki sefere 'bana pek uygun gelmedi, ama görüşmeye çağırdınız için teşekkür ederim' demen daha iyi olabilir.. kötü bir işte değilmiş bence.

Kimse kimseyi elbette işe almak zorunda değil.
Kimse kimseye masa başı iş vermek zorunda da değil.

Fakat insanlara nazik davranmak, Allah gönlünüze göre versin deyip o işe uygun olmadığını söylemekte bu kadar zor değil..
O beyefendinin haddi değil KPSS' den kaç puan ile alım yapılıp yapılmayacağının tespitini yapmak.
O beyefendinin işi ;
Başvurulan işin gereklerini anlatıp, başvuran kişi ile değerlendirme yapıp kimi isterse onu işe almak.

Böyle insanlarla biiir ömür birlikte yaşayacaksınız. Her söylenileni ciddiye almamanızı tavsiye ederim.
Alllah gönlünüze göre versin.

aklimi kacircam yemin ederim aklimi kacircam.. 3 yildir meuzunum 1 yil ön muhasebede calistim ama kucuk bi esnafin yaninda. yani ofisin temizligi cay kahve servisi.. ben bu deyilim burda kalamam dedim ciktim ordan kpss hzirladim 78 aldim. atanamadim olmadi ziraate calistim kazandim mülakatta elendim.. oldu 3 yil daha ne yapayim ben yoruldum cok

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kez daha okudum cevabımı da gerçekten çok sert yazmışım, üslubum pek hoş olmamış. Benim de işe başvuran kişilerdeki en sevmediğim tavırlar benzer müşkülpesentlikler olunca fevri bir yaklaşım sergiledim sanırım, kusura bakmayın.
Bazen öyle insanlar geliyor ki karşımıza, 'benden beklenen nedir, ben ne iş yapmalıyım'dan önce kendi şartlarını sıralayan. Herkes masa başı ister mesela, herkes fazla mesai istemediğini belirtir ilk evvel, işin tanımını öğrenmeden ücret konusunda pazarlık etmeye kalkar falan, inanın iş aramak kadar bulmak da mesele bu devirde. Kendine köle arayan, sömürecek insan arayan kan emici patronlar kadar kendini zerre yormadan, ter akıtmadan bol para kazandıracak işler arayan işsizler de çok cidden. Siz bu minvaldeki tavsiyelerimizi dikkate alın yine de , kolay gelsin yeniden.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…