is görüsmesine gittim adam moralimi bozdu daha cok :(

ısımı kendım kurdum kendı emeklerımle senın gıbı laf yarıstırarak olmuyor bunlar oturdugunuz yerden!!!!!! anne baba destegımde yoktu oturup ıssızım dıe de aglamadımmmm sizin gibi kolaycı olmadım yanı hıcbır zaman...hala bunu anlamamakta neden ısrar ediyorsun ki..??? hea bu arada unv mezunuyum ıslerı de hor gorurum egoda yaparım dıe konusanda sizdiniz!! kendınızle celısıyorsunuz :)) kasıyerlık yapmak ıcın okumadım falan demıstınız..konusuyorsunuz ama bos konusuyorsunuz ıste daha dedıgınızden haberınız yok cok güldürdün benı :)) türkiye gercegi kabul etmek zorundasınız demedım hepımız sorunun farkındayız..hem parasızlıktan gecınememekten sıkayet edıp iş begenmezlık ederssenız ınsanları kucumsersenızz masabası ıs ıstıyorum dıe daha cok beklersınız ben tam anlamıyla bunu anlatmaya calıstım..sizde demıssınız ki mecbur olmadıkca böyle ıste calısmam dıe.. böyle ıslere mecbur olupta masabası ıs ıstıyorum dıyenler cok komık gelıyorlar bana..kımse tepeden ınme bıseylere sahıp olamaz hıc yoktan..ben sızın dıplomanızı işinizi sorgulamadım farkındaysanız bunu da anlamamıssınız :))

Üstüne basa basa kasiyerliği de bu işi yapanları da küçümsemiyorum dedim ben. Nasıl da sadece işinize gelen yerleri cımbızla çekiyorsunuz. Herkes her işe tenezzül etmek zorunda değil yapı meselesi. Ayrıca hakkımda hiçbir şey bilmiyorsunuz. Benim sadece laf yarıştırdığımı, oturduğumu, işsizim diye ağladığımı, kolaycı olduğumu nerden biliyorsunuz beni tanımıyorsunuz nasıl hakkımda bu tarz konuşursunuz bu ne cüret??

konuyu dağıtmak istemiyorum ama kendinizi nasıl geliştirdiğinizden özelden bana mesaj atıp bahseder misiniz? ben bu sene sınavlara hazırlanıyorum ve açıkçası işletme-ekonomi istiyorum bu yaz itibariyle kendimi geliştirmeye başlamak istiyorum ama nerden basıl başlayacağımı bilmiyorum...

atıyorum şimdi yardımım olursa ne güzel :)

atıyorum şimdi yardımım olursa ne güzel :)

nasıl teşekkür etsem bilmiyorum çok sağolun vakit ayırdığınız için çok çok teşekkürler :)

sizden yaklaşık 9 yaş küçüğüm ama yazdığınız gibi deneyim sahibi olmak önemli diye düşünüyorum. yani ne iş olsa yaparım şu anda karşıma bir iş veren çıktığında patronun "vay be bu yaşta baya geliştirmeye çalışmış kendisini" demesini istiyorum. çok çok teşekkür ederim tekrar yazdıklarınız bu konuyu kafamda daha da şekillendirmemi sağladı.

Son düzenleme:
valla kim ne derse desin bir kasiyerlik muhabbeti geçmiş
kimse kasiyer olmak için okumaz
kasiyer olur o da üniversitede okurken part time iş için :37:
bizzat üni mezunu kasiyer arkadaşım vardı
dediği lafı unutmuyorum çalıştığım yerde kızlar lise mezunu adamlar benle dalga geçiyordu diyordu
en sonunda çalıştığı yerin sınavını kazandı muhasebecisi oldu şimdide benle dalga geçenler yanıma yaklaşamıyor diyor.
iş yok napalım bari kasada çalışalışalım mantığı yerine
niye hakkettiğimiz yerde değiliz diye hesap sormalıyız birilerinden
aç aç otururum evimde ama alakam olmayan biyerdede çalışmam.
millet okudu evde oturuyor da der
aman okudu ola ola az paraya kasiyer olduda diyor.
kime kendimi kanıtlıcam...

valla kim ne derse desin bir kasiyerlik muhabbeti geçmiş
kimse kasiyer olmak için okumaz
kasiyer olur o da üniversitede okurken part time iş için :37:
bizzat üni mezunu kasiyer arkadaşım vardı
dediği lafı unutmuyorum çalıştığım yerde kızlar lise mezunu adamlar benle dalga geçiyordu diyordu
en sonunda çalıştığı yerin sınavını kazandı muhasebecisi oldu şimdide benle dalga geçenler yanıma yaklaşamıyor diyor.
iş yok napalım bari kasada çalışalışalım mantığı yerine
niye hakkettiğimiz yerde değiliz diye hesap sormalıyız birilerinden
aç aç otururum evimde ama alakam olmayan biyerdede çalışmam.
millet okudu evde oturuyor da der
aman okudu ola ola az paraya kasiyer olduda diyor.
kime kendimi kanıtlıcam...

Hislerime tercuman oldun canim.

üstüne basa basa kasiyerliği de bu işi yapanları da küçümsemiyorum dedim ben. Nasıl da sadece işinize gelen yerleri cımbızla çekiyorsunuz. Herkes her işe tenezzül etmek zorunda değil yapı meselesi. Ayrıca hakkımda hiçbir şey bilmiyorsunuz. Benim sadece laf yarıştırdığımı, oturduğumu, işsizim diye ağladığımı, kolaycı olduğumu nerden biliyorsunuz beni tanımıyorsunuz nasıl hakkımda bu tarz konuşursunuz bu ne cüret??

işssizlikle ilgili genel konusmalarımı ustunüze alındınız olayı kısısellestırdınız sıze yazmısım gıbı ...çok komıksıniz artık size cevap verme geregı bıle duymuyorum cunku dedıklerınızi bıle ınkar edıyorsunuz :))

evet işletme iktisat mezunu çok ama onlara olan ihtiyaçta çok her yer avm dolu o mağazaların hepsinin bir müdürü var vs vs.iş imkanı çok evet çok kişi açıktada kalıyo ama bi koç işletme mezunu bi sabancı mezunu işsiz kalmıyo arkadaşar işletme iktisat açıktan okuyup bide iş deneyiminiz yoksa kusura bakmayın ama şansınız 0.kim alırda hiç deneyimsiz birini masa başı işe koyar ben işveren olsam şahsen koymam.
konu sahibi mesela sana ne iş verseler yapabilirsin ? hiç kendine bunu sordun mu ? staj deneyimin var mı ? hiç iş deneyimin var mı?
tamam Türkiyede somut gerçekler var torpil gibi ama hiç kendini geliştirmeden iş deneyimi edinmeden oturup torpil var diye ağlamakta bana çok saçma geliyor.
Komşumuzun orta ölçekli bir şirketi var işe alımda nelere dikkat ediyorsunuz dediğimde okul yabancı dil ve iş deneyimi dediler okul ve dilleri eşit biri gelse karşısına part timeda olsa iş deneyimi olanı seçiyorlar.yani siz bu pazarlama işini kabul etseydiniz bi daha ki istediğiniz masa başı işi elde edebilirdiniz ama piyasa gerçekten kıran kırana ve kusura bakmayın herkesinde bi part time deneyimi var kimse deneyimsiz insanı alıpta masa başı 2000 liralık maaş vermiyo.
bir arkadaşım özel bir üniversitede işletme okuyor koç yada sabancı değil ama başvurduğu hiç bir staj yada part time iş başvurusundan red cevabı almadı not ortalaması yüksek değil ekstrem yetenekleri yok ama ingilizcesi iyi ve gerçekten istiyo bişeyleri.

Bi küfretmediğiniz kalmış üniversite mezunu işsizlere. Unuttunuz sanırım. Bu nasıl sert bir üsluptur ağzım açık kaldı. Kendi adıma konusacak olursam; hem işletme okudum hem açıktan önlisans bankacılık okudum hem de o önlisansı lisansa tamamlayıp iktisat okudum. Yetmedi bu yıl üniversite sınavına gireceğim bir zamanlar hayalim olan ama kazanamadığım hukuk fakültesini kazanmak için. İşleri de hor görürüm, ego da yaparım. Yanlış anlaşılmasın asla küçümsemiyorum. Kusura bakmayın ama ben markette kasiyerlik yapmak için okumadım o kadar. İş beğenmemek de hakkım, aldığım eğitimle alakalı bir işte çalışmak istemek de hakkım. Ne iş olursa olsun yaparım diyenlere saygı duyuyorum ama öyle insanlar var diye iş seçenlere böyle ağır konuşmak neyin nesi? Ve büyük ihtimalle dört yıllık üniversite mezunlarına bu kadar yüklendiğinize göre siz ya fakülte mezunu değilsiniz yada işsiz değilsiniz.

tamda altını çizdiğim gibi benimde gerçeğim.zaten herkes her işe razı olunduğu için işverenler işine gelirse diyebiliyor çünkü artık herkes herkesin işini yapıyor.iş bulup çalışanlar ne kadarda rahat konuşabiliyor ya da belli zorlukları aşıp bulundğu mevkiye gelenler yaşadıkları zorlukları ne çabuk unutmuşlar ki bu tür yorumlar yapmışlar.herkes herkes kadar şanslı olamaz.özellikle küçük yerlerde işe girmek öyle sanıldığı gibi kolay olmuyor hayallerimiz arasında holdinglerde çalışmak olmasada kendi işimizi mesleğimizi yapmak var.kendi alanımda tecrübe sahibi olup belki sonrasında holdinglerde çalışmayı hayal edebilirim.bunun için wc temizlemek zorunda değilim ezilmem gerekse işimle ezileyim mesaiye kalacaksam işimi öğrenmek için seve seve kalayım ama ben wc temizleyip çay kahve yapmaktan iişimi yapamıyorsam ee bırakında ben evde oturup isyan edeyim ...

işletme okuyanlar yabancı dillerini geliştirsinler üniversitelinin çok vakti oluyor kendi bölümüyle alakalıda iş bulmalı ya üni sonunda yada yaz tatilinde çok üniversiteli görüyorum yazın plajda keyif yapanları herhalde bunlar en çok işsiz olanlar ve kalanlar , hep keyfi alemde olmaz ki !

Her işi yapmak zorunda olmak vardır her işi yapmak vardır
Ben o kadar neden okudum azar vs işiticeksem?
Bir de hala emeğe saygı duymayıp tembel, burnu havada esintileri taşıyan yorumlar yapıyorsunuz
Şaşırmamak elde değil

Back
X