iş güç sıkıntısı ve ileri yaşta hamilelik riski

zamane1

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
9
7
86
48
merhaba arkadaşlar ..kırk yaşındayım ,2 yetişkin öğrenim gören çocuğum var eşimde işten çıkarılmıştı uzun zaman önce iş bulamadı ..ben çalışıyordum ama bu ay hamile olduğumu ögrendim ,yaş itibariyle de riskli bir hamilelik sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..maddi ,manevi kargaşa içerisindeyim..(bu arada işimden de ayrılmak zorunda kaldım ağır tempoda çalıştığım bir işim vardı)........zaman her şeyi çözer mi ,bir gün huzura erer miyim bilemiyorum ...asıl sorum ??*40 lı yaşlarda hamile kalanlar ne tür riskler yaşadınız ?doktorum gözümü bayagı korkuttu benim..çok sıkı bir diyet,merdiven çıkma ,iş dahil her şey yasak dedi ..bebekte sende risklisin dedi,çevrenizde ki iyi örnekleri duymaya ihtiyacım var galiba..teşekkürler...

Arkadaşım 40 yaşında ikiz bebek sahibi oldu. Üstelik çalışmaya da devam etti. Sizin de mutlulukla sonuçlanır inşallah.
eğer çok ağır tempoda çalıştığım bir işim olmasaydı bende işten ayrılmayı şimdilik düşünmezdim ,..ama çalıştığım iş hamilelik için hiç uygun değildi malesef..

Sizin genel saglik durumunuzlu alakali birşey.
Cevremde ( almanyada) çoğu kadin 35+ yaşlarında ilk gebeliklerini yaşıyorlar.
Hatda bir arkadaşım 43 yaşında dogurdu. Kendi zaten turp gibiydi, cocukda maşallah turp gibi.

Genel anlamda sağlığınız nasil?

Annem kardeşimi 42 yaşında doğurdu. Tüm ev işlerini falan da aynı tempoda yapıyordu. Hatta o da yaşından çekindiği için kimseye söylememiş, son bir kaç aya kadar hamile olduğunu bile bilmiyordu insanlar.

Bizim doktorda anneme edilmedik laf bırakmamış. Bu yaşta ne hamilelik diye...sizin özel bir durumunuz var mı bilemiyorum, ama bazı doktorlar cins olabiliyor... nüfus kontrol memuru gibi..2 çocuğun varsa 3. ye ne hacet tavrında.

Sizin genel saglik durumunuzlu alakali birşey.
Cevremde ( almanyada) çoğu kadin 35+ yaşlarında ilk gebeliklerini yaşıyorlar.
Hatda bir arkadaşım 43 yaşında dogurdu. Kendi zaten turp gibiydi, cocukda maşallah turp gibi.

Genel anlamda sağlığınız nasil?
Genel anlamdada çok saglıklı degilim kırılgan bir yapım var birkaç saglık sorunumda mevcuttu zaten..

Annem kardeşimi 42 yaşında doğurdu. Tüm ev işlerini falan da aynı tempoda yapıyordu. Hatta o da yaşından çekindiği için kimseye söylememiş, son bir kaç aya kadar hamile olduğunu bile bilmiyordu insanlar.

Bizim doktorda anneme edilmedik laf bırakmamış. Bu yaşta ne hamilelik diye...sizin özel bir durumunuz var mı bilemiyorum, ama bazı doktorlar cins olabiliyor... nüfus kontrol memuru gibi..2 çocuğun varsa 3. ye ne hacet tavrında.
Doktor zaten direk aldırmayı düşünüyor musun diye sordu..

40lıyaşlarda arka arkaya 2 kez bebeğim oldu. İkisinde de hiç sorun yaşamadım. Doktorum da zaten her şeyin yolunda olduğunu söylemişti ki, aklıma bile gelmedi belki görüntüm itibariyle aklıma gelmedi. 20 li yaşlarda bir sürü sorun yaşayanlara rastladım hastanede. Ancak ben 1 kez bile olumsuz bişey yaşamadım. Öyle aşırı şekilde dikkat ettiğim bir şey de olmadı.Mevcut hastalığınız varsa bilemem tabi. Sağlıklı bir gebelik dilerim size..

Doktor zaten direk aldırmayı düşünüyor musun diye sordu..
Olur sana vereyim, kobay olarak kullan cenini, tıbba hizmet etsin deseydin.

Yeminle beyinsiz bazıları. Bizim doktor da kardeşim için kesin özürlü doğacak dedi. Aylarca endişe içinde kaldık.

Sonra 2 yaşında babam tuttu kolundan gösterdi...özürlü dediğin çocuk bu diye. Son numaramız hepimizden zeki, hepimizden yakışıklı bir çocuk. Rabbim cümlesinin evladını korusun. :nazar:

40 yaşındayım. 7,5 aylık hamileyim. Üstelik hamileliğimin son evresi yaza denk geldi. Kabul ediyorum ilk hamileliğime göre biraz daha zor geçiyor. Ama öyle çok sıkıntı yapacak kadar değil. Bu sefer hamilelik şekeri çıktı. Ama diyet yaptığım için o da sorun olmuyor. Belimde de bel fıtır var. Buna rağmen evimle de ilgilendim, çalışmaya da devam ettim. Moralini biraz daha düzelteyim. Şuan evimden kilometrelerce uzakta tatildeyim. Üstelik arabayla geldim. Doktorunun da haberi var. :) Yani doktorların çok abartmış.

NE MÜNASEBET CANIM nasıl bir doktor mus o öyle
ablamın görümcesi iki yetişkin evladından sonra üçüncüyü dogurdu 43 yasında kızı oldu iki oglu vardı
masallh sapsaglam
Doktorumu değiştirmem gerekecek galiba çünkü psikolojik olarak ta bana hiç iyi gelmedi hayata küstüm resmen

Babaannem, babamı 45 yaşındayken doğurmuş. 1950 yılında. Evde.
Doktorlar risk almak istemediklerinden kendilerini düşünüyorlar diye düşünüyorum.

38.5 yasindaykrn dogurdum , tum hamileligim boyunxa benim doktorum da cok pimpirikliydi ama ben hic takilmadim ileri yas hamileligi konusuna
Tum testlerimi detayli yaptirdim muayenelerimi oldum , gayet guzel bir hamilelik ve kolay bir dogum gecirdim
Darisi basiniza

benimle aynı dönem 45 yaşındaki yengem (amcamın eşi) doğum yaptı, ceylan gibi seke seke doğuma gitti, ben 30 yaşımdaydım, ölüyordum.
evet yaş arttıkça risk artıyor ama bu işler şans ve genel sağlık durumuyla da alakalı,
aman diyim kilonuza, yiyip içtiğinize dikkat edin, bi de çok stres yapmayın, gerisi hallolur.

Belki doktorunuz da cinslik vardır başka bir doktora daha görünün o da aynı şeyleri söylerse mecbur dinleyeceksiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bereketiyle gelsin inşallah :KK200:

Allah tamamına erdirsin, sağlıklı bir gebelik dilerim.
40 yaş üstü için riskli derler ama tansiyon, şeker, kalp rahatsızlıklarının ortaya çıkma yaşı olduğu için böyle diyorlar sanırım, genel olarak kronik veya genetik sağlık problemleri olmayan, kilo vb sıkıntısı yaşamayan kadınların menopoz dönemlerine kadar sağlıklı gebelik yaşayacağına inanıyorum, 40 yaş sonrası hamilelik yaşayan çok kadın var.

2.cocugumu 37 yaşımda kucagıma aldım, doktorlara çok takılma bence, hatta sana su kadarını soyleyeyim, 2'li ve 3'lu test falan yaptırmadım bile......istemedim...bende yaklaşım böyleydi, sağlıklı doğumlar dilerim :)

Back
X