İş hayatı mı okul mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayalkapani

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
13
14
38
Herkese merhaba bu konu benim için çok önemli düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Lise son sınıfa geçtim üniversite sınavı için hazırlanıyorum ailemin maddi durumu pek iyi değil ve bu sorun oluyor gelecek için de bi hayalim yok açıkçası üni bitince iş bulmak istiyorum ama ülke şartları çok zorluyor bende kpss ortaöğretim e girmeye karar verdim katiplik için,en azından ordan güzel bi puan alır ve seçilirsem elimde mesleğim olur diye düşünüyorum kardeşlerimin eğitimi de daha iyi olur mesleği yaparken de açıktan okurum düşüncesi var. Çevremde çoğu kişi üni okudu ama iş bulamadılar gerçekten çok kararsızım acaba yanlış mı düşünüyorum.

Biz universite okurken sınıfta hem gardiyanlık yapıp hemde ünv okuyan vardı. Üstelik bizim bölüm o dönem ilk 20 binle öğrenci alan bölümdü. Hatta o gardiyan arkadaşlardan biri okulu 3 senede bitirdi ve kendi alanına atandı kpss den. Hem okuyup hem katiplik yapabilirsin. Ikinci öğretim seçersin hocalar yardımcı oluyor genelde

İibf mezunuyum ve kendi şehrimde atanabilmek için en son derece yapmam gerekti 🙈Bu da yıllarımı aldı.Şimdiki aklım olsa kesinlikte liseden sonra atanmaya bakardım.
Doğru düşünüosun ama olur da atanırsan para kazanmanın rehavetine kapılıp durduğun yerde sayma.Dediğin gibi dışardan oku,kendini geliştir.Belli bi yaştan snra okumak da zorlaşıyor çünkü.Gençken her şey daha kolay.Bol şans ❣

İş tabii ki. Üstelik sadece katiplikte değil bircok mesleğe yönelebilirsin.Ama şehrini iyi seçmen lazım. Bir de katiplikte yer değiştirmek çok zor,atıyorum x ilinin a ilcesinin adliyesindesin b ilcesinin adliyesine öyle yılım doldu deyip geçemiyorsun.Yer boşalacak yıl üstünlüğü olanlar geçecek sen sonra geçebilirsin.Okul her zaman okunur ama Türkiye de iş her zaman bulunmaz.

İş tabii ki. Üstelik sadece katiplikte değil bircok mesleğe yönelebilirsin.Ama şehrini iyi seçmen lazım. Bir de katiplikte yer değiştirmek çok zor,atıyorum x ilinin a ilcesinin adliyesindesin b ilcesinin adliyesine öyle yılım doldu deyip geçemiyorsun.Yer boşalacak yıl üstünlüğü olanlar geçecek sen sonra geçebilirsin.Okul her zaman okunur ama Türkiye de iş her zaman bulunmaz.
Çok üzüldüm yorumunuza ülkenin geldiği şu hale bakın

Maalesef. Arkadaşım katip cok kücük bir ilcede başka küçük bir ilceye geçmek istiyor geçemiyor oradan biliyorun ben de
Eskiden insanlara aman okul oku aman bi bölüm bitir denirdi. Simdi ise okuldan fayda yok calis ise gir deniliyo. 0 liyakatla olcak olan bu işte..

Eskiden insanlara aman okul oku aman bi bölüm bitir denirdi. Simdi ise okuldan fayda yok calis ise gir deniliyo. 0 liyakatla olcak olan bu işte..
20 bin kisi icinden 3bin kisi alınıyor diye günde 8 saat kpss calışıyorum. Ve sürekli atanamazsam ne olacak düşüncesindeyim. Benim gene atanma ihtimalim var ya hiç olmayanlar napsın.
Üniversiteye gelmiş iş bulmak gibi bir kaygısı yok ya isi hazır esnaf olacak ya polis/asker olacak ya evlenecek koca bulmaya gelmiş. Ama bursa basvurunca çıkıyor. Aslında onlar da haksız sayılmaz kırsalda hayat şartları çok zor bir şekilde kendilerine 4 yillik mola veriyorlar.

Benim bir arkadaşım lise kpss ile düz memurluğa atandı, bu şekilde hukuk bitirdi. Şimdi hakimlik mülakatını bekliyor. Zor olur, sınav dönemleri izin almanız gerekir hem hazırlanmak hem de sınavlara girmek için. Ama ailenin maddi durumu, ülke şartları da bu şekilde olunca yapacak fazla bir şey yok. Katlanacaksınız, okulu da maksimum bir yıl uzatırsınız o da zaten memur olacağınız için çok etkilemez.
Başarılar diliyorum size.

Herkese merhaba bu konu benim için çok önemli düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Lise son sınıfa geçtim üniversite sınavı için hazırlanıyorum ailemin maddi durumu pek iyi değil ve bu sorun oluyor gelecek için de bi hayalim yok açıkçası üni bitince iş bulmak istiyorum ama ülke şartları çok zorluyor bende kpss ortaöğretim e girmeye karar verdim katiplik için,en azından ordan güzel bi puan alır ve seçilirsem elimde mesleğim olur diye düşünüyorum kardeşlerimin eğitimi de daha iyi olur mesleği yaparken de açıktan okurum düşüncesi var. Çevremde çoğu kişi üni okudu ama iş bulamadılar gerçekten çok kararsızım acaba yanlış mı düşünüyorum.
Doğru düşünmüşsün. Çok faydası olmayacak bir bölüm okumaktansa KPSS ile atanıp atandıktan sonra üniversiteye devam etmek daha makul. Okul bittikten sonra kurum içi geçiş sınavlarıyla bitirdiğin bölümle ilgili departmana geçiş de sağlayabilirsin.

Biz universite okurken sınıfta hem gardiyanlık yapıp hemde ünv okuyan vardı. Üstelik bizim bölüm o dönem ilk 20 binle öğrenci alan bölümdü. Hatta o gardiyan arkadaşlardan biri okulu 3 senede bitirdi ve kendi alanına atandı kpss den. Hem okuyup hem katiplik yapabilirsin. Ikinci öğretim seçersin hocalar yardımcı oluyor genelde
Yorumunuz için teşekkür ederim yıl üstünlüğü derken yaşı büyük olanlara mı öncelik veriyorlar

Lise kpss den memur olmak da çok zor

Düz memur için en az 90. Belki onla bile olmaz

Katiplik güzel seçim.ama çok fazla rakibiniz olacak.kpss hem yüksek olacak hem klavye hem de mülakat
En önemlisi de mülakat zaten

Sen yine de çalış ortaöğretim KPSS'ye de gir üniversite sınavına da. Katiplik nasıl bilmiyorum ama üniversitede bir arkadaş vardı. Ortaöğretim KPSS ile memur olarak atanmış (düz memur) aynı zamanda da üniversiteye yerlesmis. Sanırım bir kolaylık sağlanmıştı okuduğu üniversitede görevlendirilmişti. Madem maddi durum kötü katiplik olmasa bile ne oluyorsa bir memurluk falan ona girmeye çalıs. Üniversiteyi de okursun öylelikle.

Ailenin durumu da yoksa erken yaşta çalışmaya baslamak güzel ama zaten çalışma hayati-hele de memuriyet molası olmayan bir sey. Bir başladı mı bir ömür çalışacaksın. Ve daha 18-20 yaşındayken tam zamanlı ve yorucu bir işte çalışmak bilmiyorum ne kadar doğru. Bizim ofiste de 21 yaşında kızlar var, ne bileyim. Bir kendime bakıyorum bir onlara, içi geçmiş genç yaslarinda. En laylaylom olmaları gereken yaslarda stresli bir işte çalışıyorlar...
Ben yerinde olsaydım ailemden uzak bir şehri kazanır, 4 yıl part-time çalışıp , devlet kredisiyle bursla falan bir şekilde kendimi döndürürdüm.en azindan hayatımın 4 senesini gönlümce, eve bakma yükü olmadan, tek kendimi düşünerek ve gezerek, orada burada takılarak gecirirdim. Aileme yük olmazdım ama bu büyük sorumluluğu da almazdim. Zaten ailede bir tane kendini yırtan, hayatından fedakarlık yapan insan olunca geride kalanlar salıyorlar. Misal sen hayatından kısıp kardeşlerin için çalışmak isterken kardeşin havadan gelen parayla üniversite hayatını kral gibi geçirebilir. Ya da ne bileyim, tek başına ev tutar falan... Bu gibi şeyler.
Ben 28 yaşındayım. Atanan çoğu dar gelirli kiz arkadaşıma ailesi zorla kredi çektirdi 'yaslandik artık,bir çatimiz olsun' diye (ki ev kurmak ailenin görevi mıdır çocuğun mu?) Sonuç olarak bu kredi cekenlerden kim evlenmek istese ailesini ,kardeşlerini karşısına aldı 'kredi ne olacak' diye. Bencil diye yaftalana yaftalana evlendiler.
Bunlar da olan şeyler yani... İşin içinde kendi hayatından çalıp kimseye yaranamamak da var.
Dediğim gibi ben yerinde olsam hayattan dört sene çalmak icin başka şehirde üniversite okurdum.
Ha ben iş güç para konusunda örnek alınacak bir insan miyim???
Kesinlikle hayır :KK49: :KK49: o yüzden yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım.
Ama yine de bana verilen ömrü çok güzel yasadigimi düşünüyorum. Ki bence bu da onemli yaa...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X