- 1 Ekim 2019
- 1.160
- 1.266
- 53
- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
Sorumluluğunuz kadar iş yükü alın üzerinize. Müdürlük pozisyonunu elde edebildiyseniz liderlik becerileriniz ve sorun çözme kabiliyetiniz gelişmiş olmalı. Bu sebeple soruyu burda sormanız beni şaşırttı açıkçası.
Nasıl başlarsa öyle gider. Sınırlarınizi koruyun. Hemen moral bozmayın iş hayatında illa sizi destekleyecekler diye birşey yok her şeye hazırlıklı olmalısıniz. İşinizi yapın konumunuz gereği emir verebiliyorsaniz verin herkesin işini yapmasini sağlayın yapmayan varsa rapor edin vs. Ne üstten bakın ne ezmelerine izin verin. İşinizi yapın zamanla taşlar yerine oturur ve mecburen alisirlar
'Ben çalıştığım işyerinde müdür oldum ama eski mesai arkadaşlarıma/yeni astlarıma sözüm geçmiyor' diyorsanız üzgünüm ama siz müdür olsanız da ekip lideri olamamışsınız.
Sizinle benzeri süreçlerden geçerek yükselen arkadaşlarım oldu ancak bu tip sorunlar yaşamadılar.
Hele ekibinizdekilerin sizi şikayet etmeleri sözün bittiği yer.
Bence durumu kontrol altına almakta geç bile kalmışsınız.
Not: Son 11 yıldır özel eğitim kurumlarında müdürlük yapıyorum.
Ekip lideri nasıl biri olmalıdır, kısaca bahseder misiniz?'Ben çalıştığım işyerinde müdür oldum ama eski mesai arkadaşlarıma/yeni astlarıma sözüm geçmiyor' diyorsanız üzgünüm ama siz müdür olsanız da ekip lideri olamamışsınız.
Sizinle benzeri süreçlerden geçerek yükselen arkadaşlarım oldu ancak bu tip sorunlar yaşamadılar.
Hele ekibinizdekilerin sizi şikayet etmeleri sözün bittiği yer.
Bence durumu kontrol altına almakta geç bile kalmışsınız.
Not: Son 11 yıldır özel eğitim kurumlarında müdürlük yapıyorum.
Neler değişti, neleri daha kolay yapabiliyor yada yaptırabiliyorsunuz? Lütfen siz de kısaca bahseder misiniz? Bende bu konularda çok ciddi eğitimler almak istiyorumSize iş hayatı, yönetim becerileri, liderlik vb üzerine biraz okumanızı tavsiye ederim.
Bu konularla ilgili uzaktan sertifika/eğitim veren platformlar da var.
Ben kendi adıma bunlardan çok yararlandım.
Tavrınızı koymanız gerekiyor. En başından bunu yapmanız gerekiyordu. Sonuçta aynı konumdasınız. Size düşeni yapıp geri kalanı onlara bırakma konusunda kararlı olun taviz vermeyin. Sonradan istesenizde artık ipleri ellerine vermiş olacaksınız. Ozaman daha büyük sıkıntılar yaşayacaksınız
Böyle durumlarda organize etmek önemli. İsin kendine düşen kısmını yapacaksin. Diğer müdürlsre de ben bunu yaptım sizin de sunları yapmanız gerekiyor diye emrivaki yapacaksiniz,yapmazlarsa o iş kalacak. Yoksa gencseniz heleki kadınsanız her şeyi sizden beklerler. Merak etmeyin aynı statüdesiniz bir sey diyemezler
Sonra kadınlar neden is hayatında mutsuz diyorlar. Mobbinge uğradığımız için. Bir de kimileri kadından yönetici olmaz çok duygusal kafasınxa onları haklı çıkarmayın. Güçlü durun sesiniz çıksın. Bir de yanlış anlamayın ama soğuk ve asık suratlı olun. Biri size bir sey mi dedi tamam x bey deyin. Uzatmayın siz güleryüzlü sıcakkanlı oldulca daha cok dedikodunuz yapılır. Sizin arkanızdan bu da cok asık suratlı bir sey demeye gelmiyor desinlerEvet dediğiniz gibi oluyor işi almadım. Organize yeteneğim de iyidir.
Ama sürekli açık arayan birileri var. İster istemez eksik buluyorlar eleştiriyorlar. Üzülüyorum ister istemez
Sonra kadınlar neden is hayatında mutsuz diyorlar. Mobbinge uğradığımız için. Bir de kimileri kadından yönetici olmaz çok duygusal kafasınxa onları haklı çıkarmayın. Güçlü durun sesiniz çıksın. Bir de yanlış anlamayın ama soğuk ve asık suratlı olun. Biri size bir sey mi dedi tamam x bey deyin. Uzatmayın siz güleryüzlü sıcakkanlı oldulca daha cok dedikodunuz yapılır. Sizin arkanızdan bu da cok asık suratlı bir sey demeye gelmiyor desinler
Başka bi ilden mi o birime geldin. Yoksa hali hazırda olduğun yerde mi yükseldin?Haklısınız şu zamana kadar Güler yüzün faydasını görmedim :/ fikirlerinizi deneyeceğim iş anlamında da elimden geleni yapacagım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?