İş hayatı

abiyekuzu26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
1.160
1.266
53
Fikirlerinize ve motivenize ihtiyacım var.

Hanımlar ben 6 7 ay önce müdürlük kadrosuna geçtim.
Yaş olarak diğer müdürlerden gencim. Hele ki su zor dönemde işlerimiz yoğunlaştı ve sorumluluğum arttı. Bu diğer müdürlerin hoşuma gitmiyor. Açıkça belli eden de var arkamdan konuşan da üstüme şikayet eden de. Çünkü kimse eski bir çalışandan talimat almak iş almak istemiyor.

İş yükümüz hepimizin arttı ama kimse çalışmak ekstra iş almak istemiyor. Hepsini ben yapayım istiyorlar

Ama ben çok yoruldum su bir yıllık dönemde. Zor bir süreçte yıllık izin alsam orda iş yürümez sıkıntıya girerler.

Sadece napmam gerek hiç bilmiyorum. Ayaklarım geri geri gidiyor onlarla muhattap olacağım diye.

Sorumluluğunuz kadar iş yükü alın üzerinize. Müdürlük pozisyonunu elde edebildiyseniz liderlik becerileriniz ve sorun çözme kabiliyetiniz gelişmiş olmalı. Bu sebeple soruyu burda sormanız beni şaşırttı açıkçası.

Sorumluluğum kadar iş yükü almak gibi seçeceğim yok. Olsa yarı yarıya az iş yapıyor olurdum.
Maalesef artık diğer kişilerle bas edemediğim ve motivasyonum çok düştüğü için yazmak istedim.

Kimsem olmadığı içine dertleşmek istedim sadece bunun konumla bi ilgisi yok açıkçası :/

Nasıl başlarsa öyle gider. Sınırlarınizi koruyun. Hemen moral bozmayın iş hayatında illa sizi destekleyecekler diye birşey yok her şeye hazırlıklı olmalısıniz. İşinizi yapın konumunuz gereği emir verebiliyorsaniz verin herkesin işini yapmasini sağlayın yapmayan varsa rapor edin vs. Ne üstten bakın ne ezmelerine izin verin. İşinizi yapın zamanla taşlar yerine oturur ve mecburen alisirlar

Anladığım kadarıyla fazla büyük bir yer değil.
Be hepsi de sizden yaşça büyük Kişiler.
Hele de iliikileriniz falanca bey değil de falanca abi gibiyse o zaman söz geçirmeniz daha zor.
Bence biraz tatlı sert davranın.

Nasıl başlarsa öyle gider. Sınırlarınizi koruyun. Hemen moral bozmayın iş hayatında illa sizi destekleyecekler diye birşey yok her şeye hazırlıklı olmalısıniz. İşinizi yapın konumunuz gereği emir verebiliyorsaniz verin herkesin işini yapmasini sağlayın yapmayan varsa rapor edin vs. Ne üstten bakın ne ezmelerine izin verin. İşinizi yapın zamanla taşlar yerine oturur ve mecburen alisirlar

Sindirmeye çalışıyorlar eksiğimi bulmaya ve eleştirmeye çalışıyorlar sürekli. Çalışmaya ve iş yapmaya çok hevesliydim şimdi hevesim çok kırıldı:/

'Ben çalıştığım işyerinde müdür oldum ama eski mesai arkadaşlarıma/yeni astlarıma sözüm geçmiyor' diyorsanız üzgünüm ama siz müdür olsanız da ekip lideri olamamışsınız.
Sizinle benzeri süreçlerden geçerek yükselen arkadaşlarım oldu ancak bu tip sorunlar yaşamadılar.
Hele ekibinizdekilerin sizi şikayet etmeleri sözün bittiği yer.
Bence durumu kontrol altına almakta geç bile kalmışsınız.
Not: Son 11 yıldır özel eğitim kurumlarında müdürlük yapıyorum.

'Ben çalıştığım işyerinde müdür oldum ama eski mesai arkadaşlarıma/yeni astlarıma sözüm geçmiyor' diyorsanız üzgünüm ama siz müdür olsanız da ekip lideri olamamışsınız.
Sizinle benzeri süreçlerden geçerek yükselen arkadaşlarım oldu ancak bu tip sorunlar yaşamadılar.

Peki teşekkürler

Size iş hayatı, yönetim becerileri, liderlik vb üzerine biraz okumanızı tavsiye ederim.
Bu konularla ilgili uzaktan sertifika/eğitim veren platformlar da var.
Ben kendi adıma bunlardan çok yararlandım.

Ekip lideri nasıl biri olmalıdır, kısaca bahseder misiniz?

Size iş hayatı, yönetim becerileri, liderlik vb üzerine biraz okumanızı tavsiye ederim.
Bu konularla ilgili uzaktan sertifika/eğitim veren platformlar da var.
Ben kendi adıma bunlardan çok yararlandım.
Neler değişti, neleri daha kolay yapabiliyor yada yaptırabiliyorsunuz? Lütfen siz de kısaca bahseder misiniz? Bende bu konularda çok ciddi eğitimler almak istiyorum

Tavrınızı koymanız gerekiyor. En başından bunu yapmanız gerekiyordu. Sonuçta aynı konumdasınız. Size düşeni yapıp geri kalanı onlara bırakma konusunda kararlı olun taviz vermeyin. Sonradan istesenizde artık ipleri ellerine vermiş olacaksınız. Ozaman daha büyük sıkıntılar yaşayacaksınız

Böyle durumlarda organize etmek önemli. İsin kendine düşen kısmını yapacaksin. Diğer müdürlsre de ben bunu yaptım sizin de sunları yapmanız gerekiyor diye emrivaki yapacaksiniz,yapmazlarsa o iş kalacak. Yoksa gencseniz heleki kadınsanız her şeyi sizden beklerler. Merak etmeyin aynı statüdesiniz bir sey diyemezler

Tavrınızı koymanız gerekiyor. En başından bunu yapmanız gerekiyordu. Sonuçta aynı konumdasınız. Size düşeni yapıp geri kalanı onlara bırakma konusunda kararlı olun taviz vermeyin. Sonradan istesenizde artık ipleri ellerine vermiş olacaksınız. Ozaman daha büyük sıkıntılar yaşayacaksınız

İpleri verme söz konusu değil aslında üzerine yıkmaya çalıştıkları işi kabul etmedim mesela. 6 aylık müdürle 10 yıllık müdür tavrı ister istemez Farklı oluyor arada da 10 yaş var
Sadece neyin içine düştüğümü anlamayalım personeller her şey daha güzeldi.

Böyle durumlarda organize etmek önemli. İsin kendine düşen kısmını yapacaksin. Diğer müdürlsre de ben bunu yaptım sizin de sunları yapmanız gerekiyor diye emrivaki yapacaksiniz,yapmazlarsa o iş kalacak. Yoksa gencseniz heleki kadınsanız her şeyi sizden beklerler. Merak etmeyin aynı statüdesiniz bir sey diyemezler

Evet dediğiniz gibi oluyor işi almadım. Organize yeteneğim de iyidir.
Ama sürekli açık arayan birileri var. İster istemez eksik buluyorlar eleştiriyorlar. Üzülüyorum ister istemez

Evet dediğiniz gibi oluyor işi almadım. Organize yeteneğim de iyidir.
Ama sürekli açık arayan birileri var. İster istemez eksik buluyorlar eleştiriyorlar. Üzülüyorum ister istemez
Sonra kadınlar neden is hayatında mutsuz diyorlar. Mobbinge uğradığımız için. Bir de kimileri kadından yönetici olmaz çok duygusal kafasınxa onları haklı çıkarmayın. Güçlü durun sesiniz çıksın. Bir de yanlış anlamayın ama soğuk ve asık suratlı olun. Biri size bir sey mi dedi tamam x bey deyin. Uzatmayın siz güleryüzlü sıcakkanlı oldulca daha cok dedikodunuz yapılır. Sizin arkanızdan bu da cok asık suratlı bir sey demeye gelmiyor desinler

Sonra kadınlar neden is hayatında mutsuz diyorlar. Mobbinge uğradığımız için. Bir de kimileri kadından yönetici olmaz çok duygusal kafasınxa onları haklı çıkarmayın. Güçlü durun sesiniz çıksın. Bir de yanlış anlamayın ama soğuk ve asık suratlı olun. Biri size bir sey mi dedi tamam x bey deyin. Uzatmayın siz güleryüzlü sıcakkanlı oldulca daha cok dedikodunuz yapılır. Sizin arkanızdan bu da cok asık suratlı bir sey demeye gelmiyor desinler

Haklısınız şu zamana kadar Güler yüzün faydasını görmedim :/ fikirlerinizi deneyeceğim iş anlamında da elimden geleni yapacagım

Back
X