iş hayatına atılamamak beni tüketiyo

bbussrraa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
56
19
3
32
Merhaba kızlar..ben çevre mühendisi mezunuyum. 5 aydır işsizim. Ve bu beni gerçekten çok etkiliyor. Psikolojim ve kendime olan güvenim yerlerde artık.. kendimi çok tuhaf hissedyrm ne yapacagımı bilemez oldum. Bikaç belge aldım bu 5 aylık sürede ama nafile.. lisans mezunlarının kendini yönlendirdiği dal hangisi acaba bi fikriniz var mı? Yani illa mühendslk yapmasamda olur. Sizce hangi dala yönelmeliyim? Yönelceğim alanda kendmi çok çok çok geliştreblrm o knuda rahatm.Yarmdcı olursnz sevnrm çnkü gerçkten zor durumdym.

Yüksek lisansa diplamamı yetiştiremdm bu yıl başlıcaktım yoksa seneyeye kaldı. Formasyon çevre müh. Leri de alabiliyo mu acaba gerçi öle bi ders yok alamyrz sanırım

Bi araştır istersen formasyon alıyomu bende tam bilmıyorum ama yüksek lisans çok daha mantıklı.Bende formasyon olunca ona vakıt ayıramadm ama basvurmayı dusunuyorum

Devlet atamalarınız nasıl ?
Peyzajdan daha çok sizi alıyorlar diye duymuştum ( kuzenim peyzaj mezunu hatta şuan orman okumadığına pişamn )
Mezuniyetiniz hangi okul ?
Staj yaptığınız firma ne devlette mi yaptınız ?
Kaç dil biliyorsunuz ?
Yurt dışı iş imkanı için başvuru yaptınız mı ?

Alabiliyomşz baktım şimdi. Kpss si şusu busu zor iş ama ya yüksek lisans daha iyi gibi de bilmyrm ya ooof of

Atamalar torpilsiz olmuyo ya..dil bilmyrm orta seviyede inglzce..stajımı çok büyük bi özel kuruluşta yaptm.. Atatürk ünivsrtsnden mezunum..

Atamalar torpilsiz olmuyo ya..dil bilmyrm orta seviyede inglzce..stajımı çok büyük bi özel kuruluşta yaptm.. Atatürk ünivsrtsnden mezunum..

Dilsiz mühendislik olmaz .
Belki 1-2 dil bilsen o çok büyük firmada işe devam edecektin .
Sertifika programının yanında dil öğren .
Keşke Erasmus yapsaydın .

Tercih yaparken bölümün iş imkanlarını araştırmadınız sanırım, mezun olduktan sonra merak ettiğinize göre.
Açık öğretimden başka bir bölüm önerebilirim

Merhaba çevre mühendisliği iyi vir bölüm arkadaşım ama özelden zor iş bulursun bir belediyeler var sanırım
Yerinde olsam bu seneki kpss a ya girerim bakanlık alımları oluyor onları denersin
Onun dışında yds ales deneyip yüksek lisansa başlayabilirsin
Boş durma da ne yaparsan yap boşluk insanın psikolojisini çok bozuyor ben de bir ara işsizdim boş durduğum an kafa gidiyordu bunalıma doğru o yüzden sürekli kendine uğraş bul
Umarım gönlüne göre olur bol şans:)

Tercih yaparken bölümün iş imkanlarını araştırmadınız sanırım, mezun olduktan sonra merak ettiğinize göre.
Ve ayrıca evet bence de önce ücret bile almadan bir yerlere girmeye bakın
Oara vermicez deseler bile o tecrübe ilerisi için işe yarayacak
kpss ile atanablcğ
2016 da girmştm bütün memurlukları denedim ama olmadı. Kpss ye çalısp atanablrmym cidden torpil hiç bşy olmadan olablr mi böle bşy ?

Bölümün iş imkanı var yada yok. Farkettysenz ben lisans mezunu birinin nerelere başvurabileceği konusunda sormuşum. Blog adı bir derdim var farkındamısnız? sivri çıkışmanız son derece yanlış. İyi günler.

İyi akşamlar.

Evet, burası "bir derdim var" bölümü, "bir sorum var" değil.

Lisans mezunu, aktif internet kullanıcısı nasıl bilmez nereye iş başvurusu yapacağını?

İnsan hayret ediyor doğrusu

Merhaba şu is konularını görünce yazamadan duramıyorum. Muhendislik fak. bir bölümden mezun oldum sizin gibi aylarca iş aradım. Sonra tam isimi yapabileceğimi sanarken resmen iş adi altında eziyet edilirken buldum kendimi. Maalesef gerekirse bedavaya çalış onemli olan tecrube mantığını savunsam da yapamadım. Gerek koşullar gerek calisma ortamı kişiler vs sebebiyle üzülerek kısa süre içinde ayrılmak zorunda kaldım. Özel sektör özellikle şu dönemde cok acımasız. Hala kendimi toparlayabilmis değilim umarım sadece iş değil hayırlı bir is buluruz.

kpss ile atanablcğ

2016 da girmştm bütün memurlukları denedim ama olmadı. Kpss ye çalısp atanablrmym cidden torpil hiç bşy olmadan olablr mi böle bşy ?
canım valla bana da dediler o torpil şu torpil ben yine de her sınava girdim
nereden ne kısmet geleceğini bilemezsin
çalışmaktan erinme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…