Aynen canım çok doğru dedin valla..Torpil yapanlardan büyük Allah var. İçini ferah tut. Elinden geleni yap.Vardır kısmetin elbet.
Çok başvurdum da seçilmedim. Ama devam edeceğim..Belediyelere basvrun.muhendis alimlari oluyor.
Kuzenim de Erzurum çevre müh mezunu. Çok oldu o mezun olalı.uzun süre iş bulamadı alanıyla ilgili.kasiyerlik falan yaptı hatta birkaç sene. Pes etmedi iş güvenliği kurslarına gitti sertifika aldı şu an büyük kurumsal bir firmada b sınıfı iş güvenliği uzmanı ve çevre görevlisi..32 yaşında buldu ama mezuniyeti ile ilgili işi. Hiç pes etme hep kovala. Sertifikaların olsun.mutlaka bir kapı açılır. İş güvenliği uzmanlığını dene..Atamalar torpilsiz olmuyo ya..dil bilmyrm orta seviyede inglzce..stajımı çok büyük bi özel kuruluşta yaptm.. Atatürk ünivsrtsnden mezunum..
İng bilmyrm demedim çok iyi değl dedm yds den 70 puanım var. Ama yetmyo ayrca ing olmadan çok iyi para aşan mühndsler tanyrm. Kşke böle herkesle muhattap olmasak hayatta yaBende anlamıyorum.. hele ki iş hayatında ingilizce gerektiren bölümlerden mezun olanlar nasıl böyle boş kalıyorlar.. ingilizce bilmeyen mühendis ancak asgari ücrete çalışır,net.. mühendisim diye ego tatmin eder sadece. 4 yıllık eğitimde 4 dil öğrenilir rahat rahat ama biz yumurta dayanmadan iş yapmayan milletiz.
Herkes farklı bakıyor olaya naparsın,taşlamacılar gelir şimdi :)
İngilizce olmadan nekadar büyük bi firmada çalışabilirsin ki ? Elbette ingilizce olmadanda iş bulabilirsin ama şansın çok az. Bikaç kişi ingilizce bilmeden iş bulmuş diye avutma kendini. Yds'den istediğin puanı al,akıcı konuşamıyorsan sıfırdan ibaret ingilizcen..İng bilmyrm demedim çok iyi değl dedm yds den 70 puanım var. Ama yetmyo ayrca ing olmadan çok iyi para aşan mühndsler tanyrm. Kşke böle herkesle muhattap olmasak hayatta ya
Allah yardımcınız olsun ınanın su zamanda butun sektorler sıkıntıdaMerhaba kızlar..ben çevre mühendisi mezunuyum. 5 aydır işsizim. Ve bu beni gerçekten çok etkiliyor. Psikolojim ve kendime olan güvenim yerlerde artık.. kendimi çok tuhaf hissedyrm ne yapacagımı bilemez oldum. Bikaç belge aldım bu 5 aylık sürede ama nafile.. lisans mezunlarının kendini yönlendirdiği dal hangisi acaba bi fikriniz var mı? Yani illa mühendslk yapmasamda olur. Sizce hangi dala yönelmeliyim? Yönelceğim alanda kendmi çok çok çok geliştreblrm o knuda rahatm.Yarmdcı olursnz sevnrm çnkü gerçkten zor durumdym.
Doğru sölüyorsunuz.. Allah hepimizin gönlüne göre versinAllah yardımcınız olsun ınanın su zamanda butun sektorler sıkıntıda
Sen yds'nin gerçekten İngilizce ölçtüğünü mü sanıyorsun? Gören de toefl ya da ielts'dan bahsediyorsun sanır. Sen bu kafayla gidersen uzun süre daha işsiz kalırsın. İngilizce olmadan iyi para alan mühendislerden olmak istiyorsun, bir de muhatap olmak için insan sipariş ediyorsun resmen. Keşke bdv'de herkes böyle konu açmasa senin gibi, şu sitenin bir kalite sınırı olsa keşke ama yok maalesef.İng bilmyrm demedim çok iyi değl dedm yds den 70 puanım var. Ama yetmyo ayrca ing olmadan çok iyi para aşan mühndsler tanyrm. Kşke böle herkesle muhattap olmasak hayatta ya
Ysd'den 70almış tabi bizimle muhattap olmak istemez :)Sen yds'nin gerçekten İngilizce ölçtüğünü mü sanıyorsun? Gören de toefl ya da ielts'dan bahsediyorsun sanır. Sen bu kafayla gidersen uzun süre daha işsiz kalırsın. İngilizce olmadan iyi para alan mühendislerden olmak istiyorsun, bir de muhatap olmak için insan sipariş ediyorsun resmen. Keşke bdv'de herkes böyle konu açmasa senin gibi, şu sitenin bir kalite sınırı olsa keşke ama yok maalesef.
Gerçekten teşekkür ederim engin bilgileriniz için.. isg kursuna gidiyorum şuanda nisanda ki sınava gireceğim. 2.Dil eğitimine de bakacağım dediğiniz gibi italyanca olabilir.. teşekkürlerDaha beş ay olmuş gereksiz moralini bozma derim. Ama bende bir yüksek mühendis olarak sana bazı olumsuzlukları söylemek isterim;
Dolar ve euro dehşet ötesi artıyor ve bu da firmaları çok olumsuz etkiliyor. İşe alımlar durma noktasında, küçük firmalar tek tek kapanıyor. Yani iş bulamayan bir tek sen değilsin ve bir süre daha piyasa böyle devam edebilir. Bir yandan da piyasada dehşet bir mühendis popülasyonu var ve işveren bu yüzden aşırı ucuza mühendis işe alabiliyor.
Ben bu ülkede sana yüksek lisans tavsiye etmiyorum. Boşa geçen 2 yıl demek. Dünyada yüksek lisans prim yapıyor ama ülkemizde yüksek mühendis olman sana avantaj sağlamaz aksine piyasaya daha geç girmen demek ve emin ol maaşın da çok olmuyor. Ya da aaa yüksek mühendis bunu havada kapalım da denmiyor. Aksine yüksek mühendise para veremem, yüksek lisanssız olsun diyen daha çok.
Akademik düşünüyorum dersen de o da maalesef torpille dönüyor.
Tavsiyem İSG uzmanlığı olacak. Yüksek lisans yapacaksan İSG uzmanlığı bölümünde yap, 2. dönem başlarsan Aralık sınavıyla B sınıfı olursun. Sonrasından doktora ile A olursun ve ülkemizde İSG uzmanlığının önü akademik kariyer açısından birçok bölümden daha açık. Çünkü bu alanda akademisyen çok az. İlerde İSG uzmanlığı 4 yıllık olursa ve üniversitelerde bu bölüm açılırsa akademisyen ihtiyacı doğacak ve işte o zaman doktoralı İSG uzmanı olarak daha kolay akademisyen olursun. Torpile de ihtiyacın olmaz, havada kapılırsın. Avantajları İSG yüksek lisansı 1 yılda, doktorası 2 yılda bitiyor. En büyük dezavantajı fiyatları yüksek. YL programı 7 bin, doktora programı 25 bin. Ama bana göre değer.
Diğer yandan spesifik alanlarda kurslar alabilirsin. Hazır boştayken İstanbulda isen İSMEK kursları var ya da Türkiye'de birçok belediye kursu var, yabancı dil üzerine. İngilizcen varsa İtalyanca öğrenebilirsin. Ya da Korece. Bu ülkelerin firmaları ülkemizde çok var ve bu diller inanılmaz artı sağlıyor ve birçok kişiden sıyrılmanı kolaylaştırıyor. Korece kolay bir dil ve kendi kendine öğrenen insanlar tanıdım. İtalyanca da keza kolay bir dildir.
Kalite eğitimlerine katılabilirsin, 16949 çok rövaşta onla ilgili eğitim alabilirsin.
Hangi şehirdesin bu arada?
Öncelikle insan kalitesi şart tabi.. iş tecrübesi ile görgü kültür meselesi çok farklı oluyor. Yurt dışına çıktım yds nin dil ölçtüğünü bile bilmeyen biriyle münakaşa bana göre çok düşük bir seviye.. mesleki ingilizce çok daha farklı.. benim çoğu akrabalarım ingilizce hocası üni lerde.. ayrıca paraya çok ihtyacım yok iş yeterli ki kafa yapımın sizin gibi seviyesiz insanların eleştirebileceği bir durumda değil. Asıl siz bu kafasızlıkla çok şanslıklarla boğuşursunuz hayatta..Sen yds'nin gerçekten İngilizce ölçtüğünü mü sanıyorsun? Gören de toefl ya da ielts'dan bahsediyorsun sanır. Sen bu kafayla gidersen uzun süre daha işsiz kalırsın. İngilizce olmadan iyi para alan mühendislerden olmak istiyorsun, bir de muhatap olmak için insan sipariş ediyorsun resmen. Keşke bdv'de herkes böyle konu açmasa senin gibi, şu sitenin bir kalite sınırı olsa keşke ama yok maalesef.
Yurt dışına çıktığın halde dil konusunda sıkıntı çekiyorsan ölmüşsün de ağlayanın yok denir o zaman senin haline :) Yazık ya biraz daha vursam öleceksin, en iyisi ben susayım, benim elimden olmasın. Zavallı.Öncelikle insan kalitesi şart tabi.. iş tecrübesi ile görgü kültür meselesi çok farklı oluyor. Yurt dışına çıktım yds nin dil ölçtüğünü bile bilmeyen biriyle münakaşa bana göre çok düşük bir seviye.. mesleki ingilizce çok daha farklı.. benim çoğu akrabalarım ingilizce hocası üni lerde.. ayrıca paraya çok ihtyacım yok iş yeterli ki kafa yapımın sizin gibi seviyesiz insanların eleştirebileceği bir durumda değil. Asıl siz bu kafasızlıkla çok şanslıklarla boğuşursunuz hayatta..
Tabi canım 70 sonuçta bu, müthiş bir skor. 85 değil de 70. :) O benimle muhatap olsun ya da olmasın, belli ki işverenler o bu kafada gitmeye devam ederse muhatap olmamaya devam edecekler. Bir de demez mi yurtdışına çıktım ama dil yok, mesleki ingilizce farklı... Evet farklı da sen ne yaptın yurtdışında? O kadar boş demek ki. Bizimle muhatap olsa ne olur olmasa ne olur, işveren muhatap olmamış onunla. Kimsenin umurunda değil. :) YDS'den 70 aldım keşke herkesle muhatap olmasak hayatta, diyen birini ben çaycı bile yapmam. Bunu diyecek kadar kim ezdi acaba onu?Ysd'den 70almış tabi bizimle muhattap olmak istemez :)
Bikaç mesaj üstte mühendis hanım detaylı anlatmış herşeyi,en doğru bilgi orda o mesaja odaklan.
Yüksek lisans gereksiz demiş bu ülke için baktığı açıdan haklı,küçük firmalar tamda dediği gibi düşünüyor ama ben büyük balık seviyorum..
yüksek lisans hatta doktora tavsiye ediyorum. İlerde danışmanlık yaparsın,mis..
Bende ingilizcem yok ama yurtdışına çıktım kısmına takıldım ama sorgulamıyorum. Erasmus gibi programa dahil olsa ingilizce mutlaka gelişirdi,gelişmediyse ciddi sıkıntı. Yurtdışından kastı ne o da önemli :) yds'den tam puanda alabilirsin bas grammeri :) konuşamıyorsan sıfırsın..Tabi canım 70 sonuçta bu, müthiş bir skor. 85 değil de 70. :) O benimle muhatap olsun ya da olmasın, belli ki işverenler o bu kafada gitmeye devam ederse muhatap olmamaya devam edecekler. Bir de demez mi yurtdışına çıktım ama dil yok, mesleki ingilizce farklı... Evet farklı da sen ne yaptın yurtdışında? O kadar boş demek ki. Bizimle muhatap olsa ne olur olmasa ne olur, işveren muhatap olmamış onunla. Kimsenin umurunda değil. :) YDS'den 70 aldım keşke herkesle muhatap olmasak hayatta, diyen birini ben çaycı bile yapmam. Bunu diyecek kadar kim ezdi acaba onu?
Mesleki ingilizcesi yokmuş, mesleki ingilizce farklıymış e biz de biliyoruz bunu. İş yerinde adamlarla siyahi Amerikalıların sokak jargonuyla konuşacak değil. Ama mesleki anlamda kendine birşeyler katması gerekirdi. Zaten bu konuda kendisine güvense "inglzcm yk" demezdi. Grameri native speakerlar bile takmıyorlar, sen yds'den gramer yaptın diye niye ego yapıyorsun derler adama. Çok korkunç hatalar yapmadığın sürece kimse "ya bu kız bu cümlede present perfect kullanmalıydı ama simple past kullandı" diye düşünmez işi gücü bırakıp. Ha yds'den aldığın gramer ile konuşmayı birleştirebiliyorsan tadından yenmez tabi o ayrı konu. Kendisi banlanmış zaten, hakettiği gibi.Bende ingilizcem yok ama yurtdışına çıktım kısmına takıldım ama sorgulamıyorum. Erasmus gibi programa dahil olsa ingilizce mutlaka gelişirdi,gelişmediyse ciddi sıkıntı. Yurtdışından kastı ne o da önemli :) yds'den tam puanda alabilirsin bas grammeri :) konuşamıyorsan sıfırsın..
Allah hayırlı iş kapıları açsın diye dua edeyim bari,napayım:)
Polemiğe girme,gereksiz konudan ban yeme
İngilizceyi öğren,iş bul orda gelişir iş ingilizcen diycem ama arkadaş gitmiş :)Mesleki ingilizcesi yokmuş, mesleki ingilizce farklıymış e biz de biliyoruz bunu. İş yerinde adamlarla siyahi Amerikalıların sokak jargonuyla konuşacak değil. Ama mesleki anlamda kendine birşeyler katması gerekirdi. Zaten bu konuda kendisine güvense "inglzcm yk" demezdi. Grameri native speakerlar bile takmıyorlar, sen yds'den gramer yaptın diye niye ego yapıyorsun derler adama. Çok korkunç hatalar yapmadığın sürece kimse "ya bu kız bu cümlede present perfect kullanmalıydı ama simple past kullandı" diye düşünmez işi gücü bırakıp. Ha yds'den aldığın gramer ile konuşmayı birleştirebiliyorsan tadından yenmez tabi o ayrı konu. Kendisi banlanmış zaten, hakettiği gibi.
Genelde polemikten gidiyoruz, polemikte de sert konuşmaya gerek yok, farklı fikirdeki 2 insan birbirlerine alıntılar yaparak fikrini açıklamış bile olsa polemik sayıyorlar. Sorun değil ceza da alabilirim, birileri hakettiği cevabı almasın da ben bu sitede kalayım gibi bir düşüncem yok.İngilizceyi öğren,iş bul orda gelişir iş ingilizcen diycem ama arkadaş gitmiş :)
Sıra bize geliyor gibi :) nezamn işim olmasa ve burda takılsam ban yiyorum:) napayım söylerim doğrusunu yapacak bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?