Haklısınız özel de çok zordur deneyimim yok ama bende çevremde görüyorum özel şirketler acımasızlar genelde. En iyi atanmak ama o da taktir edersiniz ki zor oluyorMerhaba şu is konularını görünce yazamadan duramıyorum. Muhendislik fak. bir bölümden mezun oldum sizin gibi aylarca iş aradım. Sonra tam isimi yapabileceğimi sanarken resmen iş adi altında eziyet edilirken buldum kendimi. Maalesef gerekirse bedavaya çalış onemli olan tecrube mantığını savunsam da yapamadım. Gerek koşullar gerek calisma ortamı kişiler vs sebebiyle üzülerek kısa süre içinde ayrılmak zorunda kaldım. Özel sektör özellikle şu dönemde cok acımasız. Hala kendimi toparlayabilmis değilim umarım sadece iş değil hayırlı bir is buluruz.
Haklısın galiba canım yacanım valla bana da dediler o torpil şu torpil ben yine de her sınava girdim
nereden ne kısmet geleceğini bilemezsin
çalışmaktan erinme
İnsanlar dertleri paylaşıp fikir alıyorlar. Dert paylaşan herkes sonunda bi soru soruyor zaten. Hangi dallara yönelebilceğim konusunda fikir alışverişi istedim yalnızca. Yanlış yerde açmışsam konuyu kaldırılırdı. Neyse ben laf dalaşması yapamam. İşsizim de o kadar da değil :)))))) hadi başka konulara girin siz :))) yada yazın durun farketmez :)))İyi akşamlar.
Evet, burası "bir derdim var" bölümü, "bir sorum var" değil.
Lisans mezunu, aktif internet kullanıcısı nasıl bilmez nereye iş başvurusu yapacağını?
İnsan hayret ediyor doğrusu
Haklısınız özel de çok zordur deneyimim yok ama bende çevremde görüyorum özel şirketler acımasızlar genelde. En iyi atanmak ama o da taktir edersiniz ki zor oluyor
sana bir gerçek olay da anlatayımHaklısın galiba canım yabi yerden başlamak lazım
Danışmanlık şirktlerne başvurdum dönüş olmadı ama o patent firmalarına bi bakıyım saolun.Ced raporu vs hazırlayan danışmanlık şirketleri var. Çevre mühendisi calistiriyorlar genelde. Bunlara basvurdunuz mu? Bir de patent firmaları var, patent uzmanı adı altında lisans mezunlarını istihdam ediyorlar. Bir bakın derim.
İş güvenliği kursuna gidiyorum alıcam inşallah belgemi:) teşekkürler :)İs güvenliği mühendisi olarak çalışıyor tanıdığım tüm çevre mühendisleri.. belgeniz varsa bu alanda ise alım daha fazla.. b sinifi ehliyet ve kullanmasaniz bile iyi ingilizce seviyesi Mühendislikte lazım.. aklıma gelenler bunlar :) elbet bir kapı açılır Umutlu olun.. sevgiler..
Haklısınız kısmetin nerden geleceği hiç belli olmuyor.. sanırım kpss tek şart valla çok güzel hırslandrdnz beni bu kpss ye çalışmalıyım beeeeennnnnn:)sana bir gerçek olay da anlatayım
babam benim eskiden bir dönem mecliste bakan danışmalığı yaptı
bir gün birisi gelmiş bana iş verin hükümlüyüm ben hükümlü kadrosu yok mu hiç diye
babam da sinirlenmiş işte başından savmış adamı
neyse 2 dk oldu olmadı telefon geldi diyor 2 tane hükümlü kadrosu açıldı alım olacak
hemen koşmuş peşinden adamı yakalamış
kısmetinde varsa torpile morpile gerek bile kalmıyor ki
sen elinden geleni yap
sonra bir sürü sınav elemesi bilmemne oluyor bakıyorsun herkes bir şehire yoğunlaşmış
ve senin seçtiğin şehirde tek sen yazmışsın orayı hemen işin oluveriyor
bunlar olan şeyler yani
torpil olacak nasılsa almıcaklar diye uğraşırsan ohoo
Ee dil yok napacaksın ? Dil öğreneceksin,yüksek lisans olabilir yanında.. ingilizce ana dil kıvamı bide ek bi dil olacak bak ozaman işsiz kalıyor musun ??Atamalar torpilsiz olmuyo ya..dil bilmyrm orta seviyede inglzce..stajımı çok büyük bi özel kuruluşta yaptm.. Atatürk ünivsrtsnden mezunum..
Bu lisans mezunu arkadaşlarda dil nasıl olmuyor anlamış değilim. Çok zor bir dil değil ki şu İngilizce. İkinci dil denilen olay mesleğe göre değişir, şunu öğrensin buna yönelsin diyemem ama İngilizce bu. Her şey İngilizce, her şey. Youtube'da sadece listening bile yaparak güzel ve sağlam bir temel ayarlayabiliyor bugün insan kendine. Önce anlamazsın belki birşey ama zaman içinde oturuyor. Boş vakit de değerlendirilmiş olur hem. Yani şu çağda sadece Türkçe kaynaklar yetersiz, yetersiz, yetersiz... En basidinden insan dünyadan "objektif" haber almak istiyor, İngilizce kaynaklara yönelmek lazım. O yüzden lütfen dil öğrenin. Ortanın üstü seviyeye gelen insanın ana dil seviyesine yaklaşabilmesi çok zor değil. Kurslara beş kuruş para vermeden size bedava yöntem. Ben böyle öğrendim, şimdi kendi alanımı (ekonomiyi) ülkemin taraflı kaynaklarından değil yabancı kaynaklardan takip ediyorum.Ee dil yok napacaksın ? Dil öğreneceksin,yüksek lisans olabilir yanında.. ingilizce ana dil kıvamı bide ek bi dil olacak bak ozaman işsiz kalıyor musun ??
Bu halde işsiz olman normal. İş bulsanda tatmin olmazsın,vasıfsızların aldığı parayla çalıştırırlar.
Bende anlamıyorum.. hele ki iş hayatında ingilizce gerektiren bölümlerden mezun olanlar nasıl böyle boş kalıyorlar.. ingilizce bilmeyen mühendis ancak asgari ücrete çalışır,net.. mühendisim diye ego tatmin eder sadece. 4 yıllık eğitimde 4 dil öğrenilir rahat rahat ama biz yumurta dayanmadan iş yapmayan milletiz.Bu lisans mezunu arkadaşlarda dil nasıl olmuyor anlamış değilim. Çok zor bir dil değil ki şu İngilizce. İkinci dil denilen olay mesleğe göre değişir, şunu öğrensin buna yönelsin diyemem ama İngilizce bu. Her şey İngilizce, her şey. Youtube'da sadece listening bile yaparak güzel ve sağlam bir temel ayarlayabiliyor bugün insan kendine. Önce anlamazsın belki birşey ama zaman içinde oturuyor. Boş vakit de değerlendirilmiş olur hem. Yani şu çağda sadece Türkçe kaynaklar yetersiz, yetersiz, yetersiz... En basidinden insan dünyadan "objektif" haber almak istiyor, İngilizce kaynaklara yönelmek lazım. O yüzden lütfen dil öğrenin. Ortanın üstü seviyeye gelen insanın ana dil seviyesine yaklaşabilmesi çok zor değil. Kurslara beş kuruş para vermeden size bedava yöntem. Ben böyle öğrendim, şimdi kendi alanımı (ekonomiyi) ülkemin taraflı kaynaklarından değil yabancı kaynaklardan takip ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?