iş hayatına başlamadan soğudum..

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
ben staj yaptığım şirkette toplantı Odasında çalışıyorum arada kapı var sonra diğer odada bir sekreter oturuyor geçen gün bağıra bağıra telle konuşuyordu ben sinirden bi kere kapıyı çarptım anlasın diye ki yanlıştı bu kendimi tutamadım bi an ondan sonra kapıyı açtım dedim ki lütfen biraz sessiz olur musunuz çeviri yapamıyorum dedi bunun üstüne yok burası benim bölgem ben sana o Odayı verdim haddini bil dedi dedim nasıl siz verdiniz ya sizin mi orası dedim o da sen ne terbiyesiz bi kıZsin sen bi stajyersin dedi stajyersem de ezik Değilim dedim ondan sonra madem burası sizin gidiyorum dedim çıktım babamın yanına gittim bu kadın Önemli birinin sekreteriymiş ondan sonra bana görev veren bayan izinde dedi böyle böyle Şeyler olmuş çok şaşırdım sekter Hanım'dan özür dile başka bi stajyer olsa çıkarmıştık ama Babanı çok severiz bilmem ne dedi ama ben gene özür dilemedim istemedim yani
şimdi benim hatalarımı saymak gerekirse;
ben kapıyı çarptım ve kendimi tutamadım,
babamın yanında çalıştığım için hem onu hem kendimi zor durumda bıraktım,
şimdiye kadar saygılı bir kız olarak tanınırken bu imajı çizmiş oldum.
ancak şöyle birşey var ki dün ben kapıyı çarpmadım ve dünde kapıyı çarpmış diye iftirada bulunmuş benim için.
üstelik özür dilememi istediler cuma günü tamam dedim ama dileyemedim.
sizce ne yapayım bu durumda? gerçeği anlatsam dahi haksız olsan bile sus diyecekler. daha okulumun bitmesine bir sene var başlamadan soğudum uykularım kaçtı kaç gündür. üstelik daha da Üstüme iftira atar stajım yanar diye korkuyorum. sana o Odayı ben verdim demesi çok kızdırdı beni sanki onun mali orası :KK11::KK62:

ben staj yaptığım şirkette toplantı Odasında çalışıyorum arada kapı var sonra diğer odada bir sekreter oturuyor geçen gün bağıra bağıra telle konuşuyordu ben sinirden bi kere kapıyı çarptım anlasın diye ki yanlıştı bu kendimi tutamadım bi an ondan sonra kapıyı açtım dedim ki lütfen biraz sessiz olur musunuz çeviri yapamıyorum dedi bunun üstüne yok burası benim bölgem ben sana o Odayı verdim haddini bil dedi dedim nasıl siz verdiniz ya sizin mi orası dedim o da sen ne terbiyesiz bi kıZsin sen bi stajyersin dedi stajyersem de ezik Değilim dedim işime odaklanmıyorum diyince de kulaklık tak dedi e öyle de anlayamıyorum dedim banane dedi sonra madem burası sizin gidiyorum dedim çıktım babamın yanına gittim bu kadın Önemli birinin sekreteriymiş ondan sonra bana görev veren bayan izinde dedi böyle böyle Şeyler olmuş çok şaşırdım sekter Hanım'dan özür dile başka bi stajyer olsa çıkarmıştık ama Babanı çok severiz bilmem ne dedi ama ben gene özür dilemedim istemedim yani
şimdi benim hatalarımı saymak gerekirse;
ben kapıyı çarptım ve kendimi tutamadım,
babamın yanında çalıştığım için hem onu hem kendimi zor durumda bıraktım,
şimdiye kadar saygılı bir kız olarak tanınırken bu imajı çizmiş oldum.
ancak şöyle birşey var ki dün ben kapıyı çarpmadım ve dünde kapıyı çarpmış diye iftirada bulunmuş benim için.
üstelik özür dilememi istediler cuma günü tamam dedim ama dileyemedim.
sizce ne yapayım bu durumda? gerçeği anlatsam dahi haksız olsan bile sus diyecekler. ben şunu anladım hayatımdan herkesten kendim gibi hatasını kabul etmeyi beklemek hata oluyor ağzımıza etseler de susmalıymışız daha okulumun bitmesine bir sene var başlamadan soğudum uykularım kaçtı kaç gündür. hiç çalışmamayı bile düşünüyorum. üstelik daha da Üstüme iftira atar stajım yanar diye korkuyorum. sana o Odayı ben verdim demesi çok kızdırdı beni sanki onun mali orası.:KK11::KK62:
Biraz sakin olmanızda fayda var. Biz kübik ofis ortamında çalışıyoruz; her zaman gürültülü oluyor, yeri geliyor tartışma oluyor. Çok tecrübeli bir kadın bir kere böyle kendini kaybetti, müşteriye filan laf soktu "Susun" diye. Arkasından bayağı güldük ne yalan söyleyeyim.

Mesleğiniz ne bilmiyorum ama artık çoğu işte hiç kimsenin sesinin gelmediği şahsa ait odalar hayal gibi.

İlle uyaracaksanız telefonu kapattıktan sonra çemkirircesine değil, "X Hanım ben odaklanamıyorum, biraz sessiz konuşabilirseniz çok sevinirim" diyerek uyarsanız bu kadar büyümezdi.

Not: Kadın da hatalı tabii ama ya özür dileyeceksiniz, ya stajınızı yakacaksınız; başka çareniz yok.

Biraz sakin olmanızda fayda var. Biz kübik ofis ortamında çalışıyoruz; her zaman gürültülü oluyor, yeri geliyor tartışma oluyor. Çok tecrübeli bir kadın bir kere böyle kendini kaybetti, müşteriye filan laf soktu "Susun" diye. Arkasından bayağı güldük ne yalan söyleyeyim.

Mesleğiniz ne bilmiyorum ama artık çoğu işte hiç kimsenin sesinin gelmediği şahsa ait odalar hayal gibi.

İlle uyaracaksanız telefonu kapattıktan sonra çemkirircesine değil, "X Hanım ben odaklanamıyorum, biraz sessiz konuşabilirseniz çok sevinirim" diyerek uyarsanız bu kadar büyümezdi.

Not: Kadın da hatalı tabii ama ya özür dileyeceksiniz, ya stajınızı yakacaksınız; başka çareniz yok.
evet pazartesi öyle çıkmadan ayak üstü bi özür dilemeyi düşünüyorum. dün dileyemedim çünkü resmen sinirimden Ağladım. benim için çok kötü bir deneyim oldu gerçekten. hani ben nerde durmam gerektiğini bilmedim üstelik o kadrolu vs ama kabalığa gelemedim bir an kültürsüz cahil bir insandan bu lafları işitmek çok koydu babam zaten o sağlam ayakkabı değil Demişti de bu kadarını tahmin etmemiştim benim salaklığım işte.. :KK11:

Kapiyi carpmak yerine sakince uyarsaydin belki bunlar yasanmazdi. Biri bana bu sekilde tepki gosterse inat yaparim. Kapiyi carpmak hakarettir bana gore.
Bundan sonra biraz daha sakin ol, babani mahcup etme en azindan. İs hayatinda ne kendini ezdirceksin ne de fevri davranacaksin. İkisinin ortasi olmaya calis.

İşte bunlar hep tecrübesizlik...
kesinlikle öyle evet üstelik şimdiye kadar hem saygılı hem Görgülü bir kız olarak tanınırdım yarı burslu özel okulda okuduğum halde diğer Arkadaşlarım gibi şımarıp hocalarıma arkadaş muamelesi yapmadım onları zor durumda Bırakmadın hiç saygıda kusur etmeden günü Gününe ne isteniyorsa Yaptım kızdıklarında vardır bir bildikleri dedim şimdi birşey rica ettim diye kültürsüz cahil bir insan Tarafından terbiyesiz ilan edildim hani bu bana çok koyuyor ondan özür dilemek istemiyorum ama pazartesi Öyle çıkarken üstün körü bi özür dilemeyi düşünüyorum daha da birşey diyip yapmam :/

Kapiyi carpmak yerine sakince uyarsaydin belki bunlar yasanmazdi. Biri bana bu sekilde tepki gosterse inat yaparim. Kapiyi carpmak hakarettir bana gore.
Bundan sonra biraz daha sakin ol, babani mahcup etme en azindan. İs hayatinda ne kendini ezdirceksin ne de fevri davranacaksin. İkisinin ortasi olmaya calis.
evet Haklısınız o benim hatam oldu çok büyük salaklık ettim üç kuruşluk insanların Ağzına laf verdim ama dersimi de aldım belki şimdi bunu yaşamasaydım iş hayatına gerçekten geçtiğimde daha kötü zorlanacaktım.. iyi bir ders oldu benim için

Saglam ayakkabi derken.Acikcasi hatalisin .Babanin bunu soylemesiyle senin bu durumunun bir alakasi yok.ozur dile.Bitsin.Daha biunun gibi nice olaylarla karsilasacaksin.Anladigim kadariyla daha yasin kucuk.sonucta karsinda ki insan senden buyuktur.Ayrica hemen pes etme.Sen de olgunlasacaksin.

Hiç hoş olmamış, hele normalde kovulurdun baban için kovmadık demek hem senin açından hem baban açından hoş olmamış.
Hatanı telafi et derim. Minik bir kutu çikolata alıp, "o gün gergindim sanırım kusura bakma bunu sana aramızı düzeltmek için aldım" diyebilirsin içten bir gülümse ile

Hiç hoş olmamış, hele normalde kovulurdun baban için kovmadık demek hem senin açından hem baban açından hoş olmamış.
Hatanı telafi et derim. Minik bir kutu çikolata alıp, "o gün gergindim sanırım kusura bakma bunu sana aramızı düzeltmek için aldım" diyebilirsin içten bir gülümse ile
açıkcası o da kapıyı çarptığım günden sonra ertesi gün gene kapıyı Çarptı diye iftira atmış ki o günden sonra öyle birşey yapmadım o yüzden bu iftiranın üstüne çikolata biraz fazla olur benim için üstün körü bi özür dileyeceğim sadece tam çıkarken o kadar

biraz sert bi tavır uygulamışsın ama bana göre tamamen sen haksız değilsin. stajyer diye ezmeye çalışan çok olur böyle yerlerde biliyorum. zamanında bende bi ofiste staj yapmıştım. işi öğrenmek ve kendini ezdirmemek için birazda dişini göstermen gerekiyor yani. karşıdakide yerini ve haddini bilsin.

Saglam ayakkabi derken.Acikcasi hatalisin .Babanin bunu soylemesiyle senin bu durumunun bir alakasi yok.ozur dile.Bitsin.Daha biunun gibi nice olaylarla karsilasacaksin.Anladigim kadariyla daha yasin kucuk.sonucta karsinda ki insan senden buyuktur.Ayrica hemen pes etme.Sen de olgunlasacaksin.
Evet bu benim daha ilk iş deneyimimdi ama inanır misiniz yapacağım meslekle ilgili sıkıntılarım var, yapacağım meslekle ilgili hatalar yapıyorum yani mesleğime Yönelik konularda hata yapıyorum ki yarın öbür gün şunu şunu yanlış yapmışsın diye bağırdıklarında ne Yaparım diyorum 4 yıl okudum ama komple hepsini Hiçe sayıp çalışmamayı bile düşünüyordum iki gün öncesine kadar halen de karar veremedim bu konuda zaten sinirli stres sahibi bir insanım oldukça bilmiyorum naparım il hayatında :/:KK1:

aman aman daha iş hayatında nelerle karşılaşacaksın bu yaşadığın olay sana tecrübe olmuştur. ne olursa olsun üstün sana herşeyi söyler sen söylersen suçlu olursun zamanla öğrenip sende pişeceksin ve senin altındakini hoşgörüyle karşılayacaksın

evet kesinlikle tamamen haksız olduğumu düşünmüyorum ki o tahrik etti beni resmen şunu demeye getirdi ben istediğim gibi bağırarak konuşurum sen işini yap yapma beni ilgilendirmez demeye getirdi ve seçtiği laflar beni kavgaya itti resmen şimdi özür dilemem Beklendiği için büyük bir sıkıntı içine girdim pazartesi gunü çıkmadan üstün körü özür dilerim diyip onun cevabını beklemeden dönüp gitmeyi düşünüyorum ki daha fazlasını yapamam zaten

aman aman daha iş hayatında nelerle karşılaşacaksın bu yaşadığın olay sana tecrübe olmuştur. ne olursa olsun üstün sana herşeyi söyler sen söylersen suçlu olursun zamanla öğrenip sende pişeceksin ve senin altındakini hoşgörüyle karşılayacaksın
ya ben ne olursa olsun insanlara o bayan gibi davranacağımı zannetmiyorum kim olursa olsun empati yapmaya alışkınım çünkü ayni şeyi ondan da beklemek büyük hata oldu benim için ve resmen salaklık ettim de bir daha böyle birşey yapmam

Haksız değilsin bence.

Sen stajyersin , sana laf etmek sekretere düşmez. Sekreter ne üstün ne de işverenin sana laf etmeye hakkı olan biri değil. Herkes yerini ve haddini bilsin.

Yani sana git özür dile seni kovardık vs diyen adam da profesyonelce davranmamış. Önemli birinin sekreteri olması o hatunu önemli biri yapmaz. Sekreter üzüldü diye stajyer kovmak nedir anlayamadım. Sana o odayı da sekreter değil şefin verdi ayrıca...neyse. O adamın yapması gereken sana laf etmek değil sekretere yerini bildirmek olmalıydı. Bu işyeri baştan aşağı laçka. Sekreterle stajyerin muhattap olması zaten baştan saçmalık.

Son düzenleme:
Haksız değilsin bence.

Sen stajyersin , sana laf etmek sekretere düşmez. Sekreter ne üstün ne de işverenin sana laf etmeye hakkı olan biri değil. Herkes yerini ve haddini bilsin.
evet ancak önemli birinin sekreteri olduğu için özür dilemem bekleniyor işte. ben öyle çıkarken üstün körü bi özür dilemeyi düşünüyorum ki stajıma olumsuz yansımasın. zaten iş dışında her şeyi yapan bir bayan ki ben iş yaparken onun abuk subuk muhabbetlerini dinlemek zorunda bırakıldığım için bu kadar sinirlendim. bilmem ne Başkanının çok tuttuğu bir sekretermiymiş neymiş ondan cahil kültürsüz biri ama sorsanız sekreter değil, oranın sahibi

Kadina kultursuz ve cahil demissin ama senin de kabul ettiğin uzere kapiyi carpman çok büyük terbiyesizlik ve cahillik, rahatsiz olduysan once kibarca uyarsaydin, sonucta sekreter ve bir saat telefon da konusmuyordur, tahammülsüzlugun bedeli maalesef...

Ben senin yerinde olsam stajdan ayrilir babami da zor durumda birakmam,.

Kadina kultursuz ve cahil demissin ama senin de kabul ettiğin uzere kapiyi carpman çok büyük terbiyesizlik ve cahillik, rahatsiz olduysan once kibarca uyarsaydin, sonucta sekreter ve bir saat telefon da konusmuyordur, tahammülsüzlugun bedeli maalesef...

Ben senin yerinde olsam stajdan ayrilir babami da zor durumda birakmam,.
kendi telefonuyla Yarim saate yakın konuştu. babama söyledim ayrılayım diye böyle Saçma birşey Yüzünden ayrılırsan çok kızarım sen her zorlukta böyle yapacaksan istifa edersin yarın öbür gün dedi

ii de sen hala kotuluyorsun. saglam ayakkabi degilmis, kultursuz cahil laflari dedikodusunu yapmaktan baska bsy degil.z
evet pazartesi öyle çıkmadan ayak üstü bi özür dilemeyi düşünüyorum. dün dileyemedim çünkü resmen sinirimden Ağladım. benim için çok kötü bir deneyim oldu gerçekten. hani ben nerde durmam gerektiğini bilmedim üstelik o kadrolu vs ama kabalığa gelemedim bir an kültürsüz cahil bir insandan bu lafları işitmek çok koydu babam zaten o sağlam ayakkabı değil Demişti de bu kadarını tahmin etmemiştim benim salaklığım işte.. :KK11:

X