KPSS den niçin vazgeçtiniz.80 almışsınız bir sene daha çalışıp 90 yapardınız.Yapanlar sizden zeki değil ya.
Özel sektörü bilirim 6 sene çalıştım benim kafamda özel sektörü kaldırmıyor o yüzden kpss girdim.
Ve şuan aynı şeyleri düşünüyoruz 6 senemi verdiğim bir yer ve orada ki sıkıntı,stres,pskolojik baskı,insanlar şimdi 10 bin verseler aylık dönmem geri.
Şuan evdeyim,huzurum yerinde evet çalışırken ki gibi paralı değilim ama elimdeki de yetiyor.Bir daha özel sektör mü kırk kere düşünürüm.
KPSS den niçin vazgeçtiniz.80 almışsınız bir sene daha çalışıp 90 yapardınız.Yapanlar sizden zeki değil ya.
Özel sektörü bilirim 6 sene çalıştım benim kafamda özel sektörü kaldırmıyor o yüzden kpss girdim.
Ve şuan aynı şeyleri düşünüyoruz 6 senemi verdiğim bir yer ve orada ki sıkıntı,stres,pskolojik baskı,insanlar şimdi 10 bin verseler aylık dönmem geri.
Şuan evdeyim,huzurum yerinde evet çalışırken ki gibi paralı değilim ama elimdeki de yetiyor.Bir daha özel sektör mü kırk kere düşünürüm.
kızlar bir şey sorucam özel sektörden kastınız nedir ? şahıs şirketleri mi? yoksa coca cola,unilever filanda bu kapsama giriyor mu ? çünkü benim buralarda çalışan tanıdıklarım çok rahatlar.onlarda özel sektör ? imkanlarıda çok güzel.şans meselesi heralde.
Kpss den neden vazgeçtim, o kdr puan alıp a grubu mülakatlarda elenmenin hüznü çok başka bişey, yani işin açığı ne kdr puan yaparsan yap
torpilin yoksa mülakatlarda işin çok çok zor, normal memurluk için derseniz şöyle bir durum var, artık kamu kurumlarında da özel sektör anlayışı oluşmaya
başladı, performans, mobbing vs vs. Bİr de memurluk hiç içimden gelmiyor, kendimi bu pozisyonda görmüyorum yani nasıl derler bir şeyi istemek gerek derler,
o istek yok bende. Eğer o isteği hissetsem b grubu tercihler yapardım.
Kpss den atandınız mı?
özel sektör: kamu kurumu haricindeki diğer kurumlar ( şahıs şirketleri, coca cola, zorlu holding, ağaoğlu holding gibi)
coca cola, ve holdingler kurumsal şirketlerdir, şartları iyi olabilir fakat ne zaman ve nerde seni sepetleyecekleri hiç belli olmaz. Bİ bakarsın kapıdasın.
kızlar bir şey sorucam özel sektörden kastınız nedir ? şahıs şirketleri mi? yoksa coca cola,unilever filanda bu kapsama giriyor mu ? çünkü benim buralarda çalışan tanıdıklarım çok rahatlar.onlarda özel sektör ? imkanlarıda çok güzel.şans meselesi heralde.
Anlıyorum mülakatta torpil kesin dönüyor zaten.Ama yinede b den denersiniz şansınızı.
Çalışmak benim içimndend e gelmiyordu ama boş boş durmak da ayrı koyuyor.Boşuna okumadım diyorum.Bi şeyler yapayım.
Yok atanmadım önlisanstan girdim atama bekliyorum sıralamam önümüzdeki haziran ve ya kasıma denk gelir.
yok aslında klasik şahıs şirketlerinden daha zor kapıya koymaları tazminatları vs var çünkü ve alamamak gibi bi durum yok büyük şirketler olduğundan canım.işletme okumuşsun buralara girebilirsin aslında.
Canım ünlü marka holdinglerin birine de kabul edildim fakat verdileri maaş kiraya yetmiyordu:) o kdr komikti. Mecburen reddetmiştim. O yollardan da geçtik yani.
Tazminatları şunları bunları konusunda haklı olabilirsin ama yine de özel sektör, içine giren bilir.
Boş durmak değil de eve gelenlerin " aa hala işe giremedin mi, atanamadın mı hala, niye çalışmıyorsun " soruları koyuyor:)
Yoksa eğitim, okumak güzeldir hele kadın için, girdiğin çıktığın yeri bilirsin, hak hukuk bilirsin , ezdirmezsin kendini.
Bir yerde okumuştum ama tam emin değilim , beni etkileyen bir cümle vardı fakat tam izahı aşağıdaki gibiydi.
Eyüp Peygamber efendimiz demiş ki, "o kdr hastalığa sabrettim , hastalığın , yaraların acısına üzülmedim ama insanların bana laf söylemelerine ( bizdeki laf sokmalarına) çok üzüldüm"
Bende buna hayıfanıp üzülüyorum sadece.
Sormussun, soyliyim. Benim yasam anlayisima gore yanlis dusunuyorsun, evet. Is yasaminda guclu olmalisin. Bana herseyden cabuk pes edip, umutsuzluk ve isteksizlikten dolayi birsey yapmiyormussun gibi geliyor. Bir yerlere gelmek kolay degildir. O yol da gulluk gulistanlik degildir. Herkes sIkInti cekerek yukseliyor. Bir de su var. Calisma hayati herkese gore degildir. O kadar okudum, bari ise yarasin diye mi dusunuyorsun, yoksa gercekten bir calisma hayatin olsun ister miydin? Senin herhangi bir planin var mi peki?
e canım ilk başta kimse kimseye yüksek maaş vermiyor zaten kıdem arttıkça maaşda artıyor sabretmen gerekirdi.istemiyorsan çalışma tabi ama istiyorsanda bence büyük kurumsal bir firmada tut bir işin ucundan.
KPSS A grubunda 80 kötü bir puan değilki canım ben de A grubunda bu sene sınava girdim şimdi kurum sınavlarını bekliyorum 83 puanım. 80 ile vergi müfetiş yardımcısı olan arkaşlarım var benim gelir uzman yardımcılığı için de 70 ve üstü istiyorlar 75-78 puan alan rahat sınava çağırılıyor. Ha tabi o kurum sınavını geçip sonra da mülakatı geçmek lazım ama sen hiç mi gitmedin kurum sınavlarına şansını hiç mi denmedin keşke hemen pes etmeseydin kpss A uzun bir maraton çünkü merkezi sistemle atanma olayı olmadığı için kurumların sınav açmasını beklemek ve bunun için 1,5-2 yılını harcamak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?