İş Hayatına Karşı Oluşan İsteksizlik :(

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
727
333
Kızlar, 2004 te üni.den mezun oldum (işletme fakültesi işletme bölümü) ve hemen özel bir şirkette iş hayatına başladım ( maaşı ev kiramla hemen hemen aynıydı, babam aylık destek veriyordu) . İş hayatında yaşanan entrikalar, ayak kaydırmalar hemen hemen hepsine şahit oldum. Burada sadece deneyim için katlandım.

2 yıla yakın çalıştıktan sonra özel bir bankadan teklif geldi, sınavları kazandım ettim filan derken ailemin bulunduğu şehirde bankaya başladım velhasıl burası diğer özel şirketten daha berbat çıktı ve bildiğiniz mobbing baskısıyla karşılaştım ve her türlü hakaret , psikolojik şiddet maruz kaldım. Birde ben minyon biriyim ve bünyem zayıftır, bu kadar sinir stres dayanamadım istifa ettim. 2,5 yıl çalıştım. Maaşşı asgari ücretten biraz fazlaydı, hemen hemen her haftasonu mutlaka çalışırdık, satış baskısı vardı, yapamazsan vay haline. 3 ayda ödenen ikramiye kurtarıyordu biraz ama süsün püsün kılık kıyafetin yol ücretin yemeğin derken yine maaş uc uca geliyordu.

Napcam napcam derken kpss A gurubu hazırlanayım dedim fakat o kdr işletme mezunu yığını varki kpss den 80 aldım işe yaramadı, atanamadım, puanın 90-95 olacak ki şansın olcak, bir de torpili unutmamak gerek özellikle A gurubu için o da bende yok Allah'a şükür:) ee napcam yine derken gittim evlendim. 2 aylık bir evlilik ama 2 aylık kabus günler diyelim. Boşanma konumu okuyanlarınız bilir.

Şu an evdeyim ama inanılmaz negatifim iş hayatına karşı hiç çalışasım ,iş başvurasım yok, artık bünyem kaldırmıyor, arkadaşlarım bile vah vah tüh tüh diyenleri elimine ettim , tel no mu değiştirdim belli kişilerle konuşuyorum. Çünkü vahlanacak tühlenecek bir durum yok bana destek verecek insanlara ihtiyacım var sadece, saolsun ailem bu konuda destek fakat annem menopozda acaip çekilmez anları oluyor kafayı yicek oluyorum bazen:) Ama şu var evimde kuran okuyup namazımı kılabiliyorum. Sinirlendiğimde öfkemi kontrol edebiliyorum ama iş hayatında hiçbir şeyden haberdar değilim stresi de cabası. Ben artk çalışmak istemiyorum. Ne kadar kazanırsan o kadar harcıyorsun, diyorsunuz ya kadının ekonomik gücü olcak diye, eğer kaderin iyi değilse ekonomik gücünde olsa mutsuz oluyorsun. Şimdi az geziyorumi az telefonla görüşüyorum, az para harcıyorum. Mutlu muyum , çalışırken ki halime göre evt. :)

Yanlış mı düşünüyorum ???
 
KPSS den niçin vazgeçtiniz.80 almışsınız bir sene daha çalışıp 90 yapardınız.Yapanlar sizden zeki değil ya.
Özel sektörü bilirim 6 sene çalıştım benim kafamda özel sektörü kaldırmıyor o yüzden kpss girdim.
Ve şuan aynı şeyleri düşünüyoruz 6 senemi verdiğim bir yer ve orada ki sıkıntı,stres,pskolojik baskı,insanlar şimdi 10 bin verseler aylık dönmem geri.
Şuan evdeyim,huzurum yerinde evet çalışırken ki gibi paralı değilim ama elimdeki de yetiyor.Bir daha özel sektör mü kırk kere düşünürüm.
 

Kpss den neden vazgeçtim, o kdr puan alıp a grubu mülakatlarda elenmenin hüznü çok başka bişey, yani işin açığı ne kdr puan yaparsan yap
torpilin yoksa mülakatlarda işin çok çok zor, normal memurluk için derseniz şöyle bir durum var, artık kamu kurumlarında da özel sektör anlayışı oluşmaya
başladı, performans, mobbing vs vs. Bİr de memurluk hiç içimden gelmiyor, kendimi bu pozisyonda görmüyorum yani nasıl derler bir şeyi istemek gerek derler,
o istek yok bende. Eğer o isteği hissetsem b grubu tercihler yapardım.

Kpss den atandınız mı?
 

kızlar bir şey sorucam özel sektörden kastınız nedir ? şahıs şirketleri mi? yoksa coca cola,unilever filanda bu kapsama giriyor mu ? çünkü benim buralarda çalışan tanıdıklarım çok rahatlar.onlarda özel sektör ? imkanlarıda çok güzel.şans meselesi heralde.
 

özel sektör: kamu kurumu haricindeki diğer kurumlar ( şahıs şirketleri, coca cola, zorlu holding, ağaoğlu holding gibi)

coca cola, ve holdingler kurumsal şirketlerdir, şartları iyi olabilir fakat ne zaman ve nerde seni sepetleyecekleri hiç belli olmaz. Bİ bakarsın kapıdasın.
 

Anlıyorum mülakatta torpil kesin dönüyor zaten.Ama yinede b den denersiniz şansınızı.

Çalışmak benim içimndend e gelmiyordu ama boş boş durmak da ayrı koyuyor.Boşuna okumadım diyorum.Bi şeyler yapayım.

Yok atanmadım önlisanstan girdim atama bekliyorum sıralamam önümüzdeki haziran ve ya kasıma denk gelir.
 

yok aslında klasik şahıs şirketlerinden daha zor kapıya koymaları tazminatları vs var çünkü ve alamamak gibi bi durum yok büyük şirketler olduğundan canım.işletme okumuşsun buralara girebilirsin aslında.
 
Naif insanlara iş hayatı zor.Yırtık olanlara kolay..Ben zorlanıyorum,işten de değil herzaman,insanlar yüzünden,üstelik ben de zor dönemlerden geçiyorum,boşanma,aşk,ayrılık acıları,evliklik karasızlıkları,depresyon...İnsanlar düşene bir tekme vurmayı iş hayatında daha çok başarıyor..
 

Devlete ait olmayan her kurum özel sektöre girer.Evet şahıs şirketleri.Olmaz mı benimde var ülkerde yüksek bi mevkide çalışıyor ondaki rahatlık milletvekilinde yoktur
 
Sormussun, soyliyim. Benim yasam anlayisima gore yanlis dusunuyorsun, evet. Is yasaminda guclu olmalisin. Bana herseyden cabuk pes edip, umutsuzluk ve isteksizlikten dolayi birsey yapmiyormussun gibi geliyor. Bir yerlere gelmek kolay degildir. O yol da gulluk gulistanlik degildir. Herkes sIkInti cekerek yukseliyor. Bir de su var. Calisma hayati herkese gore degildir. O kadar okudum, bari ise yarasin diye mi dusunuyorsun, yoksa gercekten bir calisma hayatin olsun ister miydin? Senin herhangi bir planin var mi peki?
 
Son düzenleme:


Boş durmak değil de eve gelenlerin " aa hala işe giremedin mi, atanamadın mı hala, niye çalışmıyorsun " soruları koyuyor:)
Yoksa eğitim, okumak güzeldir hele kadın için, girdiğin çıktığın yeri bilirsin, hak hukuk bilirsin , ezdirmezsin kendini.

Bir yerde okumuştum ama tam emin değilim , beni etkileyen bir cümle vardı fakat tam izahı aşağıdaki gibiydi.

Eyüp Peygamber efendimiz demiş ki, "o kdr hastalığa sabrettim , hastalığın , yaraların acısına üzülmedim ama insanların bana laf söylemelerine ( bizdeki laf sokmalarına) çok üzüldüm"

Bende buna hayıfanıp üzülüyorum sadece.
 
Başlangıçların kötü olmuş birde anlaşılan hassas bir kızsın... iş ortamındaki stres, kişileri çok yıpratıyor üstüne üstlük birde vücudunuzda başka bir hastalık belirebiliyor... biraz o dönemin geçtiğinin bilincine varman ve kendini yenilemen gerek. yeni iş başvurularında iş hakkında detaylı bilgi alman ona göre hareket etmen iyi olur, şimdilik çalışmak istemiyorsan kendin için birşeyler yapabilirsin bu dönemi böyle geçir sonuçta biliyorum ki bir kez çalışma geçmişi olan kadınlar duramaz tekrar çalışır.
 

Canım ünlü marka holdinglerin birine de kabul edildim fakat verdileri maaş kiraya yetmiyordu:) o kdr komikti. Mecburen reddetmiştim. O yollardan da geçtik yani.
Tazminatları şunları bunları konusunda haklı olabilirsin ama yine de özel sektör, içine giren bilir.
 

e canım ilk başta kimse kimseye yüksek maaş vermiyor zaten kıdem arttıkça maaşda artıyor sabretmen gerekirdi.istemiyorsan çalışma tabi ama istiyorsanda bence büyük kurumsal bir firmada tut bir işin ucundan.
 

Anlıyorum seni o laf sokmaları ama öyle üstten değil alttan inceden inceden laf sokmaları en kötüsüde onlar iyimi dedi kötümü dedi bi tuhaf oluyor insan.
Ben 25 e gireceğim 2 ay sonra bu yaşta evlenmemiş olmamdan tut,daha öncede kpss denemelerim oldu atanamama kadar bazı dokundurmalara maruz kalıyorum
Başkalarının lafı ile olacak iş değil zaten pek takmıyorum ben sende önemseme.Ama o kadar okumuşsun bunun karşılığını almalısın .
Çalışmayı kesinlikle istemiyorsan,öylede rahatsan diyeceğim yok elbet.
 

Canım okudum bari bi işe yarasın mantığında değilim, ev hanımı olup kendini yetiştiren onlarca kadın vardır ki böle birkaç kadın da tanıdım herşey insanın kendinde bitiyor.
çalışma hayatına karşı evt umutsuzluk , pes etme var. Hadi çabaladım bir mevkiye geldim o mevkinin beni mutlu edeceği garantisi yok ki bu mevkilerde olan birçok insanın bu seferde sağlık sorunu gibi sorunlarla karşılaştığını gördüm . Çalışma hayatı gerçekten herkese göre değil. Bu konularda haklısın. Hayata karşı ne plan yaptıysam bir terslik mutlaka oldu. Şimdi planlamıyorum hiçbir şeyi ve hayata karşı ısrarcı da değilim. Bikaç ay önce hiç istemedğim halde bir bankadan teklif geldi:) Başvuru yapmamıştım bile.
Boşanıyorum bu stres altında çalışmayı düşünmüyorum ilerde belki bilmiyorum dedim, onlarda peki 1-1,5 yıl sonra yeni şube açıyoruz sizi çağıracağız dediler. Bu kendinden geldi mesela. Gidermiyim gitmez miyim onu ileriki dönemde yaşayacaklarım gösterecek ama negatifim bu düşüncemin değişeceğini de sanmıyorum.
 
KPSS A grubunda 80 kötü bir puan değilki canım ben de A grubunda bu sene sınava girdim şimdi kurum sınavlarını bekliyorum 83 puanım. 80 ile vergi müfettiş yardımcısı olan arkaşlarım var benim gelir uzman yardımcılığı için de 70 ve üstü istiyorlar 75-78 puan alan rahat sınava çağırılıyor. Ha tabi o kurum sınavını geçip sonra da mülakatı geçmek lazım ama sen hiç mi gitmedin kurum sınavlarına şansını hiç mi denmedin keşke hemen pes etmeseydin kpss A uzun bir maraton çünkü merkezi sistemle atanma olayı olmadığı için kurumların sınav açmasını beklemek ve bunun için 1,5-2 yılını harcamak gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Evet haklısın, benimle sınavı kazanıp bu bahsettiğim holdingte başlayan arkadaşta maaşı önemsemedi ve girdi o da 2 yıl sonra istifa etti, çünkü maaşı çok komik yükseldi ve o da kira şu bu vs derken yetişemedi ve bana bazı sözlerin yerine getirilmediğinden bahsetti, onun detayını bilmiyorum fakat özel sektör mü tüüü köküne deyip gülmüştük.
Maddi ve manevi Çok zor çalışanlar için hayat gerçekten.
 

Canım A gurubu sınavlara çağrıldım kazandım da , mülakatlarda elendim 2 yılımdan fazlasını harcadım , bi yerde tıkanıyorsun. Kpss kazan , A grubu sınavı kazan arkasından mülakatta elen. Umarım elenmezsin ama mülakatta elenirsen ltf duygularını burada paylaş:) çok fena koyuyo.
 
işe başladığım ilk hafta iş hayatının beni yıpratacağını anladım.
şartlar çok iyi,iş yükü çok az olsada işyeri insanı geriyor.yani orda akşama kadar durmak bile bazen beni strese sokuyor..
işe gitmek için çektiğim yol,sürekli aynı şeyler aynı rutin bile yoruyor beni mesela.
akşam annemle konuştuk bu konuyu,mutsuzum diyorum kızıyor,herkes bir işim olsun bir memur olayım der senin derdin ne diyor.
yani tamam para kazanıyorum ama ben o parayla istediklerimi yapmıyorum ki,biraz fazla alışveriş yapsam kredi kartı patlıyor hemen.
çalışınca yurt dışına çıkacam,türkiyenin heryerini gezicem derdim.gidemiyorum.yan odaya gitmeye eriniyorum o denli enerjim çekildi.
para biriktirrim araba alırım vs vs bisürü hayal..
hergün benim amacım ne ben niye her sabah kalkıp işe gidiyorum diye sorguluyorum kendimi,buna niye mecburum diye soruyorum.
yani bana da hep çalışmamak daha cazip geliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…