İş hayatında bir başına olmak ve kimsenin sizden hoslanmiyo olması

Canım o serviste olan durum veya benzerlerinde tepki vermelisin.Ben olsaydım o şekil konuşan arkadaşı orda rezil ederdim koca koca insanların yaptığına bak hele! Onun üstüne vazife miymiş pes yani ..Lütfen hiçbir durumda tepkisiz olmayın böyle böyle değerinizi bilirler. .Yerine göre de gülün ,konuşun,tepki gösterin soğuk mizaçlı da olmayın yani..Rahat olun biraz şu efendi,hanım hanımcık zincirinizi kırın bakın herşey yoluna girecek.

Inanin ben hislerime cok guvenirim. Pozitif enerji aldigim kimse yok mu elbette var. Onlarla nadir de olsa yemege giderim. Muhabbet ederim. Ayni samimiyeti ben de gosteriyorum onlara ama 2 veya 3 kisiyi gecmiyor. Onlarla takil diceksiniz onlarin da yaninda hoslanmadigim ya da kendimi rahat hissedemedgim kisiler oluyo iste.
Sizin yaptiginizi yapsam noluyo buna ya delirmis diye dalga gecerler. Adim kadar eminim. Dalga grcilmese bile lafi olur. Baska bi ornek verim. Servisle bi yerden donuyoduk. Biri dedi ki bana sen x arkadasla ayni yerde oturuyodun dimi. O olsaydi sizin ordan gecer birakirdik. Ben de ben varim dedim bana verdigi cevap seni bosver oldu. Kesinlikle saka ile soylenmedi bu cok cok eminim. Cunku baska bi arkadasa da diyor ki yanim da sen nerde incen soyleyelim evin onunde biraksin. Hayir bu insana bisey de yapmadim. Varligima gıcık demekki baska bisey gelmiyo aklima. Sizin dediginiz seyleri hakediyolarmis ne mutlu
böyle birşeye sessiz mi kaldın sen?
bu nasıl bir konuşma şeklidir yahu nereden bulurla bu cesareti.
diğer duruma gelince,mesafeli durmak bazen yanlış anlaşılır insanlar tarafından.
az konuşmak ta öyle.
bu kişilikle alakalı.
farklı şekilde etiketleniyorsun işte böyle.
ben de böyleydim çünkü.
yıllar içinde kendime oaln güvenim arttıkca biraz daha rahat davranabilir hale geldim.
yine de duvarlarım vardır.
ancak gerektiği yerde usuleten de olsa gülüp şakalaşıp konuşabiliyorum.
bazen böyle olabilmek gerekiyor yerine göre.
bu kişiliğinden ödün vermek filan da değil ki.
iş arkadaşı iş arkadaşıdır.
alıp sarıp eve götürecek değiliz.
herkes sınırını bildikten sonra öyle havadan sudan konuşulur,gülünür geçilir.
kapı gibi bir suratla duran bir insana kimse kolay kolay yaklaşmaz.
insanların seni anlamasını bekleme.
bir miktar halini tavrını değiştirmeye çalış.
biraz daha pozitif ol,diyalogtan kaçınma.
anlaşabildiklerinle sen de otur, konuş .gül geç.
sen çabalamazssan asla değişmez bu durumun.
kimse bu kızcağız özünde iyi bir insan deyip el üstünde tutayım demez.

Benim gibi olan var mi merak ediyorum nasil başa çıkıyorsunuz
Yani iş saatlerinde sohbet için hiç digerlerinin odasina gitmeyen
Makaralara katilmayan
Dolayisiyla odasina da cay icmeye kimse gelmeyen
Ogle arasinda hep tek takilan
Insanlarin sizden hoşlanmadığını hisseden
Var mi acaba
Nasil bas ediyosunuz
Bunun için neden canını sıkıyorsun ki. Bende girişken değilim öyle çay kahve muhabbetlerine girmem. girisken olmadigim icin oyle ortamlarda sıkılıyorum. Öğle arası yemeğimi yer bilgisayara ya da telefonuma bakarım. Bir ihtiyacım varsa çıkar onu alırım. Elbette yanında kafa dengi bir arkadaş iyi olur ama yoksa napacan zorla oldurulmuyor. Sıkma canını bir arkadaşta bizi say canın sıkıldığında yaz

Back
X