• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatında can sıkıcı şeyler

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
37
Merhaba kızlar. 34 yaşındayım. 18 yaşından beri çalışıyorum, üniversite yıllarında gündüz çalıştım akşam okudum ikinci öğretimde. Ailemin durumu iyi değildi ve dişimle tırnaklarımla çabaladım hala da çabalıyorum. İş hayatında en aşağı pozisyonlardan başladım ve yıllar içinde daha iyi noktaya geldim. Kızlar benim sorunum şu: sınavları müthiş başarılarla kazanıyorum kazanmasına ama işe başlayınca görünmez gibi davranıyorlar ve saygı duymuyorlar, çok konuşmama rağmen beni "sessiz sakin özgüveni yok kolay lokma" gibi kodluyorlar bu nasıl oluyor her defasında anlamıyorum. Bir bakmışım beni böyle tanımlamışlar. Bunun sonucunda kıyıda köşede kalmış işler bana veriliyor ballı işler diğerlerine gidiyor. En son birkaç ay önce sınavda en başarılılar arasına girdim ve yeni bir işe başladım. Ama yine istediğim gibi gitmiyor. Mesela New York'ta bir eğitim vardı sıra bendeydi hiç gitmemiştim ama bana sen git diyen olmadı. Toplantılara da götürülmüyorum. Bu arada işimi iyi yaparım bunu da defalarca söylediler takdir ettiler. Ama görünür işlerde beni dahil etmiyorlar bu durum canımı sıkıyor, devamlı masada oturmaktan sıkıldım. Ha bu arada elim yüzün düzgün boyum normal yani fiziki bir yargılama da sözkonusu değil diye düşünüyorum. Benzer durumla karşılaşan oldu mu ve nasıl davranmalıyım sizce ?

Merhaba kızlar. 34 yaşındayım. 18 yaşından beri çalışıyorum, üniversite yıllarında gündüz çalıştım akşam okudum ikinci öğretimde. Ailemin durumu iyi değildi ve dişimle tırnaklarımla çabaladım hala da çabalıyorum. İş hayatında en aşağı pozisyonlardan başladım ve yıllar içinde daha iyi noktaya geldim. Kızlar benim sorunum şu: sınavları müthiş başarılarla kazanıyorum kazanmasına ama işe başlayınca görünmez gibi davranıyorlar ve saygı duymuyorlar, çok konuşmama rağmen beni "sessiz sakin özgüveni yok kolay lokma" gibi kodluyorlar bu nasıl oluyor her defasında anlamıyorum. Bir bakmışım beni böyle tanımlamışlar. Bunun sonucunda kıyıda köşede kalmış işler bana veriliyor ballı işler diğerlerine gidiyor. En son birkaç ay önce sınavda en başarılılar arasına girdim ve yeni bir işe başladım. Ama yine istediğim gibi gitmiyor. Mesela New York'ta bir eğitim vardı sıra bendeydi hiç gitmemiştim ama bana sen git diyen olmadı. Toplantılara da götürülmüyorum. Bu arada işimi iyi yaparım bunu da defalarca söylediler takdir ettiler. Ama görünür işlerde beni dahil etmiyorlar bu durum canımı sıkıyor, devamlı masada oturmaktan sıkıldım. Ha bu arada elim yüzün düzgün boyum normal yani fiziki bir yargılama da sözkonusu değil diye düşünüyorum. Benzer durumla karşılaşan oldu mu ve nasıl davranmalıyım sizce ?
Diğerlerinin arasımı iyi işverenle

Öncelikle reklam yapmayı iyi bileceksin. Yaptığın her işin reklamını yapacaksın. İdarecine karşı bir şeyi yanlış ya da eksik yaptığında ezik mahcup görünme. Kendinden emin konuş. Belki önemsiz sanıyorsun ama duruşunla giyinişinle kendini göster. Bence çok konuşma. Ben çok konuşmam işimde biraz da sert dururum. İşi öğrenene kadar kendine iyi bir iş bilen seç güvendiğin birisi oldun sonrasında kimseye eyvsllahın olmasın. Bilmemek elbet ayıp değil ama iş hayatında bunu öğrendim ki birine bilmediğini gösterirsen seni eziyorlar. Tecrübe kazanıp yaş aldıkça zaten insanlar ister istemez sana saygı duyuyor. Bildiğin bir konuda kesinlikle mütevazı davranma. Bu kolay benim için sıkıntı yok yaparım de.

Ben de aynı sizin gibiyim aslında ortamdaki en vasıflı benim ama nedendir bilinmez göz önünde olup önemli işleri yapanlar hep başkaları. Ben bunu aurama bağlıyorum heralde auram düşük. İnsanları istemsiz itiyorum. Belki siz de öylesiniz ama bu kolay aşılabilir bişey degil. Üzülmeyin canınızı sıkmayın size de gelir sıra

Ben de aynı sizin gibiyim aslında ortamdaki en vasıflı benim ama nedendir bilinmez göz önünde olup önemli işleri yapanlar hep başkaları. Ben bunu aurama bağlıyorum heralde auram düşük. İnsanları istemsiz itiyorum. Belki siz de öylesiniz ama bu kolay aşılabilir bişey degil. Üzülmeyin canınızı sıkmayın size de gelir sıra
Merhaba, kesinlikle aynı durumdayız. Ama ben artık bu duruma tahammül edemiyorum canım. 18 yaşından beri kendime hep "bir gün sıran gelicek" dedim ama artık yaş oldu 34, yolun yarısı, artık bu cümle beni motive etmiyor ve yaşadığım sinir bozukluğu karın ağrısı ve baş ağrısı olarak dönüyor. Stajyer bile toplantıya götürülürken düşünülmemek batıyor artık.

Merhaba, kesinlikle aynı durumdayız. Ama ben artık bu duruma tahammül edemiyorum canım. 18 yaşından beri kendime hep "bir gün sıran gelicek" dedim ama artık yaş oldu 34, yolun yarısı, artık bu cümle beni motive etmiyor ve yaşadığım sinir bozukluğu karın ağrısı ve baş ağrısı olarak dönüyor. Stajyer bile toplantıya götürülürken düşünülmemek batıyor artık.
Ama son dediğinde kıskançlık vaar... belki iş yerin sıkıntılıdır oradaki insanlar gıcıktır aynı pozisyonda benzer bir işyeri bulamaz mısın ki

Öncelikle reklam yapmayı iyi bileceksin. Yaptığın her işin reklamını yapacaksın. İdarecine karşı bir şeyi yanlış ya da eksik yaptığında ezik mahcup görünme. Kendinden emin konuş. Belki önemsiz sanıyorsun ama duruşunla giyinişinle kendini göster. Bence çok konuşma. Ben çok konuşmam işimde biraz da sert dururum. İşi öğrenene kadar kendine iyi bir iş bilen seç güvendiğin birisi oldun sonrasında kimseye eyvsllahın olmasın. Bilmemek elbet ayıp değil ama iş hayatında bunu öğrendim ki birine bilmediğini gösterirsen seni eziyorlar. Tecrübe kazanıp yaş aldıkça zaten insanlar ister istemez sana saygı duyuyor. Bildiğin bir konuda kesinlikle mütevazı davranma. Bu kolay benim için sıkıntı yok yaparım de.
Öneriler için teşekkür ederim. Ben kendi reklamımı yapamıyorum, sanırım kendimi övmek beni utandırıyor ve itici bulurlar diye düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim yani karşıdakine sempatik gelicek şekilde reklamımızı yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu arada giyim kuşamım oldukça özenlidir. Duruşum da normal bence ama her nedense her işte "özgüvensiz, kolay lokma" diye etiketlediler çözemiyorum bunu farkında olmadığım bir jest mimik mi var anlamadım gitti.

Öneriler için teşekkür ederim. Ben kendi reklamımı yapamıyorum, sanırım kendimi övmek beni utandırıyor ve itici bulurlar diye düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim yani karşıdakine sempatik gelicek şekilde reklamımızı yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu arada giyim kuşamım oldukça özenlidir. Duruşum da normal bence ama her nedense her işte "özgüvensiz, kolay lokma" diye etiketlediler çözemiyorum bunu farkında olmadığım bir jest mimik mi var anlamadım gitti.
Böyle etiketlediklerini nereden öğrendiniz?

Su is hayatinda sunu anladım ya hicbirseye tahammül edemeyen biri olup herseye bagiracaksin.yada is yerinde rütbeli kendini bilmez insanlık yoksunu bir amire yalakalik edip arkanı dayayacaksin.yoksa parlatmazlar.s.siz kaypaklar daha çok tutuluyor is yerinde yanlışları örtülüyor övülüyor.adaletli biriysen yanlış icat edip gömme peşinde oluyorlar.

Acı ama gerçek, yalakalık yapacaksın. Başka hiçbir yolu yok bu işin. Benim eski kadın müdürüm ingilizcenin i'sini bilmiyordu, yurt dışındaki yabancı yöneticilere raporları google translateden çeviri yapıp gönderiyordu ki bizim bölümde ingilizce bilinmesi gereken bir alan.
Bu kadını sonra terfi ettirip direktör yaptılar. Bu şirkette türkiye'nin en bilindik şirketlerinden biri. Oldukça büyük bir firma.
Ama kadın yalakalıkla herkese yıkama yağlama yaparak işlerini hallediyor. Sen de biraz strateji değiştir, iş hayatında bukelamun gibi olmak lazım bazen.

Yöneticinin sağ kolu gibi bişi olmadıkça parlamazsın kolay kolay...1 lafıyla seni öne çıkaracak odur hep...Başarı bu ülkede pek para etmiyor çoğu zaman...Ha başarı ne zaman para eder, yöneticini parlatacak bişi yapmışındır, kıçını kurtarmışındır ama bunu ben yaptım demeden..O zaman belki...

Yönetici ile veya bir üstü ile kişisel ilişkin iyi olucak, bu da nasıl olur adamı veya kadını çok iyi analiz etmen lazım...Neleri sevmez, neler hoşuna gider iş anlamında, tuttuğu adamı neden seviyor bunları iyi anlamak lazım....Sadece reklam da yetmiyor, yöneticinin işine yaramıyorsa reklamı bi tarafıyla dinler...

Bazı yöneticiler vardır mesela gördüm yani erkekse mesela, gider hep erkeklere güvenir, kadınları da mecburen çalışan gibi görür..Kimisi vardır erkek düşmanıdır..Cinsiyetçilere bişi yapamazsın veya cok uğraşman lazım mesela...

Veya şöyle sen atıyorum mühendissen yöneticin daha alt bişeyse senden hoşlanmaz ne yapsan da...Böyleleri de var...

Bir de mesela cok onceden beri çalıştığı ekibi vardır, sen sonradan girdin başta seni bü dışlayabilir işte mesela ufak tefek önemsiz işler verir, kendi adamlarıyla içli dışlıdır..yine 3-5 yılını alır kendini kabul ettirmek...

Kimisi vardır aşırı egoludur, asla farklı fikir ve eleştiri kabul etmez her zaman övgü ister..

Sınav mınav başarısı hikaye yani, girerken evet öyle girersin sonra bi önemi yok

Ben fazla yalakalık yapabilen biri değilim mesela aynı seyi ben de cok yasadım...Bazen yalakalık ta işe yaramıyor adam veya kadın sana hep yabancı duruyor yeni basladıysan mesela...

Arkanda birileri yoksa nokta atışı reklam ve nokta atışı yalakalık yapman lazım...Ya da arkana birini aldıysan daha üstlerden birini o zaman zaten bişi yapmana bile gerek yok, yurtdısına ilk sen gidersin falan

Mesela bi işyerimde yalakalık yapmayıp adalet yok diye isyan edenler, idealist olanlar bunu dilegetirenler hiçbi zaman isteklerine kavusamayıp aksine mobbinge uğrayıp en sonunda istifa ettiler...

Son düzenleme:
Stajyer bile toplantılara götürülüyor ben değil diyorsunuz. Bu gerçekten büyük bir sorun. Bu sorun sizden kaynaklanıyor. Açık açık sorun, üstünüz kim ise kinden bahsediyorsabız, diyin ben neden gelmiyorum ben de faydalanmak istiyorum burada oturup yerimde saymak istemiyorum. Atak olun biraz. Diğer konu da New York bu Yani, eminim isteyen çoktur, siz biraz geri planda kalıp ve ses etmiyorsunuz gibi gözüküyor.

Back
X