iş hayatında hamilelik....

bhr4530

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2017
56
8
1
36
merhaba arkadaşlar yardıma ihtiyacım var lütfen bana akıl verin 3 senelik evliyim 1 sene önce ev aldık eşim ve ben çalışıyorum çok şukur ödüyoruz ama çoçuğum olsun istiyorum ... tabiki maddi sıkıntı var bende şimdi çalışan bayanlara haklar var oturark çalışıyorum .burda çalışmaya devam edeerken hamile kalmak istiyorum. işyerinde ncok memnun değilim hamile kalsam cıkarırlar mı? hamile cıkarma yok ama bazı yerler bir yolunu buluyor aranızda bu yaşanlar var mı? bu arada 1 buçuk senedir çalışıorum suan çalıştım yerde ...

Hayırlısı olsun hakkınızda.
Şimdi kanunlar çok iyi. Sizi hamile kaldığınız için işten çıkartamazlar. Çıkarttılar diyelim tazminat ödemek zorunda kalırlar diye biliyorum.

İş sözleşmenizde "hamile kalmama şartı" yoksa sizi hamilesiniz diye çıkaramazlar. Tazminat hakkınız var.
Bence gayet de olabilir. İşyeri size bunun için hesap soramaz..
Haklarınızı biliyor musunuz tam olarak?

işten çıkartmazlar tabii..
ama hamileyken memnun olmadığınız bi yerde çalışmak zor olabilir.
benim hamilelik sürecim çok zor geçti çalışmayı bırak kişisel ihtiyaçlarımı karşılayamadım.
herkesin zor geçmiyor tabii ki.krediniz kaç yıl kaldı?

Hamile diye çıkartmazlar evet ama verimli çalışmıyor der, işini düzgün yapmıyor der, memnun değilim der, der de der yani. Özel sektörden bahsediyoruz. Garantisi kesinlikle yok, bazı firmalar bu konuda çok düşüncesiz ve iş ahlakından yoksunlar maalesef. Sizin firmanızda öyle mi? Çıkartacaklarını mı düşünüyosunuz?

daha çok var ? 8 yıl

Acikcasi nasil bir yerde calisiyorsunuz bilmiyorum. Hic bir calistigim yerde herhangi bir hamileyi isten cikartmadilar. Herhangi olumsuz bir tavir sergilemediler. Hatta 9 saat degil 7.5 saat calistim o donemde. Dogumda sirket hesabima para yatirip tebrik maili falan atti.
Tek yasadigim olumsuzluk bekledigim terfi gecikti. O da gece calisma yasagim oldugu icindi. Gece calismayinca gece programinda yeterli olacagimdan emin olmadiklari icin sut izni bitene dek beklettiler.

Ama burda o kadar cok okuyorum ki... memurlar disinda %80 sorun yasiyor. Bazen memurlar da yasiyor tabii.

Beni keske isten cikarsalardi. Omur boyu yatlarim katlarimla bir elim yagda bir elim balda yasayacak tazminat alirdim.

+++++++
Aynen. Patronlarin Allahi yok. Cocukluyu gectim, evli kadinlari ise almak istemeyenler var. Calisan gunde 10 saat calissin, ozel hayati olmasin, calisanlar insan degil kafasindalar.

Beni keske isten cikarsalardi. Omur boyu yatlarim katlarimla bir elim yagda bir elim balda yasayacak tazminat alirdim.

Heh cakal :)

bende özel sektörde çalışıyorum farklı bölümlerde arkaaşlar hamile kaldı ama sorumn olmadı. ama benim işimle ilgili beğenmemezlik yok ama bu aralar bana kafayı takmıştı müdür ufak tefek hatalardan uyarı aldım ondan dolayı kafam karışık cıkarırlar diye?

hayır bilmiyorum ?

O zaman kendimden örnek vereceğim daha net olur. Özel sektör çalışanıysan;

-32.haftadan itibaren 16 hafta doğum iznin var. Çoklu gebelikte 2 hafta fazla..

Doktorunun vereceği raporu senin çalışabileceğin haftaya kadar 32.-35.-37. haftalarda yenilemen gerekiyor. Rapor paran izin bitiminde işyeri sgk ya işe döndüğünü bildirince 1 ay içinde hesabına yatıyor.
Ben 32 de çalışabilir raporu alıp 35. haftaya kadar çalıştım ve izne çıktım.

-6 ay ücretsiz izin hakkın var. Kullanmak istersen 16 hafta bitiminde işyerine dilekçe ile kullanmak istediğin izin süreni belirtiyorsun. Maaş alamıyorsun bu sürede.

Bebeğim 2 buçuk aylıkken iznim bitti. Ücretsiz iznimin 1/3 ünü kullandım. Tabi bu izni verirken tavır koydular ama umursamadım :)

-Bebek 1 yaşına gelene kadar günlük 1 buçuk saat süt izni hakkın var. İster sabah, ister akşam, istersen de işveren ile anlaşıp haftada 1 gün toplu halde kullan.

Ben evim yakın olduğu için öğle paydosu ile birleştirmiştim.

-Çocuk okula başlayana kadar da herhangi bir zaman 60 gün yarım gün hakkın var. Ben o hakkımı kullanmadım daha. Havalar ısınınca olabilir :)

Kafan karıştıysa sor lütfen :)

Yok o zaman bence çıkartmazlar ama çıkartırlarsa da zaten çok da mutlu değilmişsin, hayırlısı bu der geçersin. Bence dert etme fazla, hem hemen hamile kalabileceğinin bile garantisi yok, önce bi hamile kalın bakalım, ondan sonra duruma göre davranırsınız.

Eger hamile kalirsaniz bunu isyerinize sözlü olarak beyan etmeyin. Hamile oldugunuza dair rapor alip insan kaynaklarina ya da özlük dosyanizi kim tutuyorsa (genelde muhasebe tutar) oraya teslim edin. Bu durumda sizi isten cikartirlarsa koşullar lehinize olur.

bu 60gün olayını hiç duymamıştm ben süt izni haricinede mi bu iizin

en uygun zamanda süt izninden sonra uygun mevsim de sanırım gezilebilecek havalarda

Bunu da toplu halde 30 tam gün kullananlar var. Ama sanırım yarım gün ideal. Öğleden sonra bize kalır :) Benimki yaza biraz daha büyümüş olacak daha rahat gezer..

teşekkkür ederim çok güzel açıklamışsınız peki olduda çalışamadım doğumdan sonra ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…