İş Hayatında Sürekli Uyanıklık/Pislik Yapan Tipler

Herkesin işi ve iş arkadaşlarını idare ediş tarzı farklıdır tabi,
ancak senelerdir dahil olduğum iş hayatının bana öğrettiği şeylerden bazıları:

1) Kimse ile haddinden fazla samimi olma, mesafeni koru.
2) Kimsenin işini yapma. Kendi işini adam gibi yap ve meşgul görünmeye devam et.
3) Birileri gelip bi şeyler anlatıyorsa ve kaçamayarak dinlemek durumunda kalmışsan, sohbete aktif katılma.
(Anlıyorum, bilemem, olabilir, beni ilgilendirmez filan diyerek geçiştir)
4) Kesinlikle işinde açık verme müdürle-patronla iletişimini kur, çünkü kendi açıklarını gizlemek için seninkini kullanırlar.
5) Kimsenin hakkını savunacağım diye öne atlama, herkes kendinden mesul.

İlk işime okul zamanları girmiştim part time bilmem kaaç yıl önce... Çok şahane kovuldum oradan, milletin hakkını savunmak için hep beraber konuşmayı planladığımız müdürün kapısında tek başıma kalınca. Nasreddin Hoca'nın fil hikayesi gibiydi. Orada geçirdiğim zaman boyunca boy boy yediğim kazıklardan ötürü iş hayatının tüm inceliklerine erdiğimi düşünüyorum. Bu konuda ders verebilirim. :KK53:

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum ve çalışmadan önce insanları hiç tanımıyormuşum dedim, iş yerinde canım cicimli yaklaşıp, sonra pislik yapan çok oluyor, nasıl mücadele ediyorsunuz bunlarla? Kendi işini bana kitleyip, yöneticim olmadığı halde hesap soran, elalemin evine, arabasına kafayı takıp, bunun dedikodusunu yapan insanlarla ne yapıyorsunuz? Kulaklığımı takıyorum, işime bakıyorum ama bir şey oluyor araya giriyorlar. Uyarıyorum, düzelmiyor. İyi bir okuldan mezunum, bunu hiç dile getirmedim, ama bugün okul konusunda karşılaştırma yapıp, konuyu saçma sapan yerlere çekince sıkıldım iyice. Doğru mesafede olamadığımdan olsa gerek, nasıl bir tutum sergilemem lazım? Utanmasalar evime gelmek isteyecekler, nette iş hayatına girenlere uyarılar yazılarına bakıyorum, hakikaten dedikleri gibi çıkıyor. Alabildiğine bilgi alıp, birbirini vurmaya çalışan çok kişi var:KK43:
mümkünse muhatap olmamaya çalış cnm

Ya özel hayata dair mesela atıyorum baban nerede çalışıyor diyorlar, bende çalıştığı yeri diyorum, daha emekli olmadı mı, oo maaşı iyidir vs. gibi saçmalıyor konu, ve muhakkak böyle oluyor, niye bu tipte pislik yapıyorlar sizce?

Ne kadar laubali insanlaemiş. Sana öNeriman sana soru sorduklarinda aynı soruyu onlara sor. Konuyu onlara cdvirmeye calis yani. Çok bunalirsan niye soruyorsun ne yapacaksın diye sor.

aynen kadinlarda bu cekememezlik var ya..
eminim buna ..
mesela ben is yerinde calisirken ..
bazen bos vaktim oldukca kitap okurdum..
adam bunu bile laf yapiyor ya..
istemiyorlar senin mutlu olmani..
birde ben bosandim ya..
kendimi cok iyi mutlu ediyordum..
bunu cekemediler..
ensonda istedikleri oldu benim hsyalimin icine ettler tabiri caizsse..
benim gulmem enerjim guclu olmam..
onlara batti..

İş yerinde işin olmasa bile kitap okuma çok göze batarsin.

Kesinlikle mesafeli ol.
Özel hayatından asla bahsetme.
Hep hanımlı beyli konuş.
İş dışında konuşma görüşme.

Tamamen uyamıyor insan maalesef zamanla illa samimiyet oluşuyor. Ama ne kadar az taviz verirsen o kadar iyi.
Ayrıca çok çalışkan ve dürüst insanların hrp kuyusu kazılır.
Nerdr iş bilmez yalaka yalancı dedikoducu tip varsa kolayca yükselir....
Benim 12 senelik iş hayatımdan öğrendiklerim bunlar...

Kesinlikle mesafeli ol.
Özel hayatından asla bahsetme.
Hep hanımlı beyli konuş.
İş dışında konuşma görüşme.

Tamamen uyamıyor insan maalesef zamanla illa samimiyet oluşuyor. Ama ne kadar az taviz verirsen o kadar iyi.
Ayrıca çok çalışkan ve dürüst insanların hrp kuyusu kazılır.
Nerdr iş bilmez yalaka yalancı dedikoducu tip varsa kolayca yükselir....
Benim 12 senelik iş hayatımdan öğrendiklerim bunlar...
İnsanların ciddi ilişkisini bozuyorlar , ona ne diyorsunuz ? Sizin tecrübeniz varmış bayağı da güleryüzle olunca neden enayi yerine konuyor ?

İnsanların ciddi ilişkisini bozuyorlar , ona ne diyorsunuz ? Sizin tecrübeniz varmış bayağı da güleryüzle olunca neden enayi yerine konuyor ?
Çünkü iş hayatı kurtlar sofrası.
Sen iyi niyet ve samimiyetini ailene dostlarına göstereceksin.
İs arkadası=aç kurt...

Back
X