- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi MatmazelOz
Herkesin işi ve iş arkadaşlarını idare ediş tarzı farklıdır tabi,
ancak senelerdir dahil olduğum iş hayatının bana öğrettiği şeylerden bazıları:
1) Kimse ile haddinden fazla samimi olma, mesafeni koru.
2) Kimsenin işini yapma. Kendi işini adam gibi yap ve meşgul görünmeye devam et.
3) Birileri gelip bi şeyler anlatıyorsa ve kaçamayarak dinlemek durumunda kalmışsan, sohbete aktif katılma.
(Anlıyorum, bilemem, olabilir, beni ilgilendirmez filan diyerek geçiştir)
4) Kesinlikle işinde açık verme müdürle-patronla iletişimini kur, çünkü kendi açıklarını gizlemek için seninkini kullanırlar.
5) Kimsenin hakkını savunacağım diye öne atlama, herkes kendinden mesul.
İlk işime okul zamanları girmiştim part time bilmem kaaç yıl önce... Çok şahane kovuldum oradan, milletin hakkını savunmak için hep beraber konuşmayı planladığımız müdürün kapısında tek başıma kalınca. Nasreddin Hoca'nın fil hikayesi gibiydi. Orada geçirdiğim zaman boyunca boy boy yediğim kazıklardan ötürü iş hayatının tüm inceliklerine erdiğimi düşünüyorum. Bu konuda ders verebilirim.
ancak senelerdir dahil olduğum iş hayatının bana öğrettiği şeylerden bazıları:
1) Kimse ile haddinden fazla samimi olma, mesafeni koru.
2) Kimsenin işini yapma. Kendi işini adam gibi yap ve meşgul görünmeye devam et.
3) Birileri gelip bi şeyler anlatıyorsa ve kaçamayarak dinlemek durumunda kalmışsan, sohbete aktif katılma.
(Anlıyorum, bilemem, olabilir, beni ilgilendirmez filan diyerek geçiştir)
4) Kesinlikle işinde açık verme müdürle-patronla iletişimini kur, çünkü kendi açıklarını gizlemek için seninkini kullanırlar.
5) Kimsenin hakkını savunacağım diye öne atlama, herkes kendinden mesul.
İlk işime okul zamanları girmiştim part time bilmem kaaç yıl önce... Çok şahane kovuldum oradan, milletin hakkını savunmak için hep beraber konuşmayı planladığımız müdürün kapısında tek başıma kalınca. Nasreddin Hoca'nın fil hikayesi gibiydi. Orada geçirdiğim zaman boyunca boy boy yediğim kazıklardan ötürü iş hayatının tüm inceliklerine erdiğimi düşünüyorum. Bu konuda ders verebilirim.