İş hayatında üniversite ve bölüm ne kadar önemli?

Sevdiğin sana en yakın mesleği seç ve bunu iyi bir üniversitede okuyarak yap. Gerisi gelir tatlım

Idealistsen,IDEALISTsindir canim,bu olayim demekle olunacak birsey degil ki.
Idealistsen,zaten o fikirle yatar kalkarsin,ona odaklanirsin,ona yururken kucuk engelleri gormeden basar gecersin.
Baskasina zor gelen sana zevk verir,gereksiz detaylara bile hakim olmak istersin,ufuk cizgisi sana yakin gelir,ona yurursun adim adim..
Ama aferin ben seni begendim,karmasa yasaman normal,ama boş kiz degilsin belli

Meslek sahibi olup evlendikten sonra kayınvalideni ya da eltini gömmek istersen ,lohusayken el kadar bebeyle uykusuz kaldığında uyumuyor bu yeaa diye deli gibi ortalarda dolandığında ya da tüm bunlardan bağımsız evlenmek zorunda mıyım ya ben tüm dünyayı gezicem toplum baskısıyla nasıl başa çıkıcam dediğinde bekleriz Şimdilik Allah zihin açıklığı versin beybisi

Son düzenleme:
Sadece üniversite ve bölüm yani sadece diploma yetmez bu süreçte kendine neler kattığın önemli örneğin iyi bir dil bilmek ,öğrenebiliyorsan Çince, olabiliyorsa eğitiminin bir kısmını yurtdışında tamamlamak master doktora yapmak, sosyal kültürel olarakta kendini geliştirmelisin, hitabet insanları etkileme yeteneğini geliştirmelisin, sektörle ilgili gelişmeleri yakından takip etmelisin, kongrelere, konferanslara katılmalısın gibi gibi

hesabı silinmiş herhalde gene de yazmak istedim. belki yaşıt ve benzer kaygılara sahip birileri görür. bu yaşta bu tür sorgulamalar yapılması çok normal. hele ki çağımızda influencer lar, , vloggerlar, boş içeriklerle tonla para kazananları görünce kolay yoldan para kazanmaık çoğu gencin aklını çelen bir durum. lisede öğretmenim ve öğrencilerimin çoğunun ideali bu şekilde zengin olmak. prestijli bir okul kazanmak, meslek sahibi olmak gibi idealleri olanlar artık çok az. bundan bir kaç yıl öncesinde rehberlik derslerinde benim ve çevremdeki meslek sahibi arkadaşlarmın eğitim hayatlarından bahsedip pek çok öğrenciye ilham kaynağı olabilirken artık bu kadar kasmaya ne gerek var yaa havasındalar. bunun değişmesi için pek çok şeyin değişmesi gerekiyor ancak kendini tanımak, olumlu rol modelleri örnek almak, araştırmak ve çokça okumak hala mümkün. bahane ürettikçe, suçu sisteme, başkalarına attıkça içinden çıkılmaz bir girdaba düşüyor gençler. potansiyellerini keşfetmeleri, azimli olmalarının önünde en büyük engel gene kendileri maalesef.

Elbette ticaret sayesinde daha büyük paralar da kazanabilirsin batabilirsin de. Hayat hep seçimlerden ibaret. Şuan çalıştığım yer mühendis alirken odtü,itü bakiyor mesela. Diğerlerine bakmiyor bile. Bölüm önemli okuyacagin üniversite daha önemli. Ülkede fazlaca üniversite ve bölüm var. Doğal olarak işveren kendine kriter koyarak aliyor. Her şeyin başindasin iyi oku,araştır,ölç-biç.

Ise girmemde tek neden universitemin adiydi. Tabi benim daha önceden yapmış olduğum calismalar falan da etkiliydi. Ama üniversite bir marka bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…