İş Hayatının Bitmeyen Krizleri

Üst yönetime konuyu aktarın ,iş yapmamak için bindereden su getiriyor diyin hatta ses kaydı yapın ,böyle telefonlar var

tüm iletisim Mail üzerine olsun.
gerekirse yöneticileri CCye alirsiniz.
telefon görüsmesinden sonra- ayni sekilde kisa bir summary gecip Mail atin.
var böyle tipler. galiba bu tipleri esit olarak dagitiyorlar. her kurumda bir tane oluyor.
Gerçekten öyle, diğer çalışanların moral motivasyonlarını bozma, işlerini baltalama departmanı diye görünmez bi departman var sanki her yerde, illa biri dolduruyo o koltuğu :KK51:

Sizin gibi birkaç üye daha tavsiye etmiş, telefonda bi şey istemem gerekirse hemen arkasından konuyu özetleyen bir iki satır yazıp mail göndereceğim bundan sonra, başına da telefonda ayrıntılı görüştüğümüz üzere yazacağım mutlaka.

Pis adam benim bir tanecik kuzumu nasıl üzer, döverim onu ben:KK11:

Soruna gelince, zaten rutin işleri bol ccli maillerle çözüyormuşsun. Ben olsam mesela bu son durumdan sonra yine ikinizin de amirlerinin ccde olduğu "X Bey, geçen günkü toplantıda şu şu durum yüzünden çok zor durumda kaldık. Bir şekilde çözebildik ama çözemesek bize şuna şuna mal olacaktı. İş yoğunluğunuzu anlıyorum ancak acil durumlarda gerekli desteği verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler" diye bir mail atardım.

Evet bazen bazı insanları çocuk gibi şikayet etmek gerekiyor.

Bu tip her durumu da kayıt altına geçir. Gerek adama, gerek kendi amirlerine yazdığın maillerle. Günün sonunda bir aksaklık olduğunda telefon konuşmasına bakmaz kimse, sen de laps diye çıkarırsın bak bu adam daha önce bunu bunu yaptı diye.

Aynı departmanda ondan başka görüşebileceğin kimse yok mu? Bilgileri başkasından alamıyor musun?
Dövelim gitsin bence de en temizi, böyle böyle ensesine vuralım :KK67:

Aynı departmanda onun arkasından dolaşarak işleri halletmeyi denedim bi ara, ki hala bazı şeyleri öyle hallediyorum onu atlayıp başkasıyla çözme imkanım varsa.

Ama bu Nemrutların Bayrak Taşıyanı önemli bi pozisyonda, bazı şeylere sadece onun erişimi var. O alanlarda zaten göbekten bağlıyız.

Ve işini yaptığı zamanlarda en doğru da o yapıyo kendi bölümünde o bi gerçek. Yani herhangi birinden gelen bilginin teyidini mutlaka alırım mesela ama Mr. Nemruttan gelen bilginin, evrağın vs. teyidi için ugraşmam, doğrudur çünkü.

Mesele adamı çalışmaya ikna edebilmekte, ki onu anlamıyorum zaten biz onu niye çalışmaya ikna etmek zorundaymışız gibi davranıyo. Kendisi kalesinde Lord, biz de tarlada onun tebaasıyız sanki.

Bu arada mail aşırı mantıklı, bu geçen haftaki kriz yaşanan işin devamı niteliğinde bi durum var, bir iki güne netleşecek. Onun için mail atarken altına sıkıştırıcam aynen böyle.
Cc'lere de protokol geçidi kurucam.

O gün durumu çözmeme yardım eden kişiyi de ekleyip ona da teşekkür ederim aynı mailde, kimin işini kim yapmak zorunda kalmıs görsün yukarıdakiler de. Bi de diğer duruma şahit olan ve rahatsızlığını dile getiren sorumluyu eklerim tamamdır.

Babam yaşında adam ama haklısın, çocuk gibi şikayet etmek gerekiyo belli ki. Bugüne kadar yaşına ve tecrübesine saygı duyup alttan alayım dedim olmadı, bi de böyle deneyeyim. Göz önünde olunca kendini frenliyo madem, her şeyi yazılı ve göz önünde tutucam bundan sonra.

Merhabalar sevgili KK sakinleri,

Her zamanki gibi umarım keyfiniz yerindedir.
Benimki ne yazık ki değil. Ayağına taş bağlayıp denize atmak istediğim bi iş arkadaşıyla karşı karşıyayım.

Adamı nemrut nemrut baktığı o bilgisayar ekranına gömmek, hatta kafasını komple yerinden söküp yerine o monitörü monte etmek istiyorum. Masasındaki kalemleri birer birer burnuna, kulaklarına tepip kalemlik olarak kullanasım var, zira daha işlevsel olur.

İçimde ne kadar negatif duygu varsa uyandı resmen, durduramıyorum elimde degil.

Gerginliğin sebebine gelirsek kabuslarımın 20 yaşında gibi görünmeye çalışan antropozlu 60 yaşındaki prensi ile uyumlu çalışması gereken iki farklı departmandayız.

Gel gelelim yok adamla asla bi iletişim tutturamadık. Ne yaptımsa olmadı.

Zaten yapı olarak da kibirli ve nemrut bi tip, herkese tek kelimelik cevaplar, hepinizden nefret ediyorum sefiller bakışı. Buzdolabı resmen, ortama girdiginde hava sıcaklığı düsüyo.

Tabi yapı meselesi dedim, herkes neşeli güler yüzlü olmak zorunda değil dedim, kimse kimseye sempati beslemek zorunda degil işimizi yapsak yeter dedim.

Nezakette saygıda zaten kimseye kusur etmedim, ona da etmiyorum, o bi lüks değil gereklilik cünkü. Hatta ekstra nazik davrandım, iltifat ettim, hoş sohbet davranmaya çalıştım. Baktım bi işe yaramıyo mesafesine saygı duyayım bari dedim sadece iş moduna döndüm.

Ama yok yani. Olmuyor.

Kendisinden iş isteyebilmenin tek yolu üstlerimizi bol bol cc'lediğim mailler. O zaman her şey sorunsuz ilerliyor.

Ama yüz yüze bi şey konuşamıyoruz, telefonla anlaşamıyoruz. Resmen ciddiye almıyo, yaptığım işi asla önemsemiyo, istediğim her şeye önce olumsuz bi cevap alıyorum sonra bastırınca bi anda aa oluru varmış aslında oluyo, istediğim şeyler asla zamanında bana ulaşmıyo, karşımda sürekli küçümseyen ve her şeyi lütfedermiş gibi yapan bi insan var. Ama onun bana işi düştüğünde bi konuşkan bi meraklı bi bi kibar ki sormayın.

Geçen haftadan beri winter has come moduna geçti iyice, white walkerlara gelesice gıcık. Onun yüzünden birlikte çalıştığımız önemli bi gruba mahçup olmama 5 kalmıştı direkten döndüm. Başka bi sorumluya da açık açık söyledim, bakın durum bu yüzden böyle oldu zor toparladık diye. Çok uzatmadan o da benimle benzer düşünceleri paylaştığını söyledi bu insanla ilgili.

Ben tekrar böyle durumlara düşmek istemiyorum, işlerimiz sorunsuz ilerlesin istiyorum. Ne yapacağım ben bu adamla sonuç olarak, önerileriniz nelerdir? Sağlıklı bi iletişim kanalı nasıl kurayım, iş hayatında tecrübeli ya da ben insandan anlarım bu işin yolu budur diyen herkesin fikirlerine açığım.
Şakın konuşup da adamı iyice havaya sokmayın, üstlere cc yapıp isteyeceksiniz taleplerinizi.
Telefonla hiçbirşey istemeyeceksiniz.
Konuşma ile halledilecek bir durum değil bu, işten çıkarma tehditi yerse belki bir nebze.

İş ortamınızı ve sözkonusu huysuz adamı gözlemlemediğim ve aranızdaki etkileşime tam olarak vakıf olamadığım için çok net tavsiyeler veremiyorum.
Ennegram kişilik modeline bir göz atın ve bu adamın kişilik özelliklerini ayrıntılı olarak tespit etmeye çalışın.
Bir de şu kitabı tavsiye ederim.
Geçmiş yıllarda çok zor bir genel müdür yardımcısına bağlı olarak toplam 4 yıl çalıştım.
Çok işime yaramıştı bu kitap.
Ennegram kişilik modellerine bi göz attım, adamdan bağımsız olarak ayrıca ilgimi çekti, bos bi vaktimde ayrıntılı inceleyecegim. Kitap tavsiyesi için de ayrıca teşekkür ederim bu arada.

Adam icin şu an kaba taslak söyleyebileceğim kişilik tiplerinin sağlıksız davranışlarını bir araya toplayıp blender dan geçirmişler ve Mr. Nemrut'u yaratmışlar gibi.

Dövelim gitsin bence de en temizi, böyle böyle ensesine vuralım :KK67:

Aynı departmanda onun arkasından dolaşarak işleri halletmeyi denedim bi ara, ki hala bazı şeyleri öyle hallediyorum onu atlayıp başkasıyla çözme imkanım varsa.

Ama bu Nemrutların Bayrak Taşıyanı önemli bi pozisyonda, bazı şeylere sadece onun erişimi var. O alanlarda zaten göbekten bağlıyız.

Ve işini yaptığı zamanlarda en doğru da o yapıyo kendi bölümünde o bi gerçek. Yani herhangi birinden gelen bilginin teyidini mutlaka alırım mesela ama Mr. Nemruttan gelen bilginin, evrağın vs. teyidi için ugraşmam, doğrudur çünkü.

Mesele adamı çalışmaya ikna edebilmekte, ki onu anlamıyorum zaten biz onu niye çalışmaya ikna etmek zorundaymışız gibi davranıyo. Kendisi kalesinde Lord, biz de tarlada onun tebaasıyız sanki.

Bu arada mail aşırı mantıklı, bu geçen haftaki kriz yaşanan işin devamı niteliğinde bi durum var, bir iki güne netleşecek. Onun için mail atarken altına sıkıştırıcam aynen böyle.
Cc'lere de protokol geçidi kurucam.

O gün durumu çözmeme yardım eden kişiyi de ekleyip ona da teşekkür ederim aynı mailde, kimin işini kim yapmak zorunda kalmıs görsün yukarıdakiler de. Bi de diğer duruma şahit olan ve rahatsızlığını dile getiren sorumluyu eklerim tamamdır.

Babam yaşında adam ama haklısın, çocuk gibi şikayet etmek gerekiyo belli ki. Bugüne kadar yaşına ve tecrübesine saygı duyup alttan alayım dedim olmadı, bi de böyle deneyeyim. Göz önünde olunca kendini frenliyo madem, her şeyi yazılı ve göz önünde tutucam bundan sonra.
Ay seni hiç böyle birine bu kadar saydırırken görmemiştim, adam cidden uyuzlukta bir dünya markası demek ki. İş çıkışına gelip tenhada kıstırayım mı? Ağzına ağzına tuvalet terliğiyle vururken "ladyamore'un selamı var" derim.

Valla kuzucum ben normalde cc'ye birini koymayı sevmem bile, ama bu tip adamlarda gerekiyorsa Amerika başkanını bile koyacaksın ccye. Hiçbiriniz babanızın hayrına uğraşmıyorsunuz, sen bir işe emek veriyorsan o da verecek.

Benim de öyle rica minnet çalışmasını sağladığım bir iş arkadaşım vardı. Bir gün tepem attı, "koşmuyorum lan peşinden madem öyle" dedim, tabii kimden patladığı belli olayın. Bir yandan olay hala kontrolümde yani tabii ki işin cortlamasına izin vermedim ama kurtarabileceğimiz son noktaya kadar bekledim. En son gelen mailde genel müdür yardımcısı hepimizi ccye koyup "bu işin sorumlusu x ve ilgili departmandır (o malum arkadaş), başka kimsenin müdahil olması gerekmeden iş yürüyecektir" temalı bir mail attı da ben kurtuldum. Sanki o işi yapmak benim hayattaki en büyük zevkim, gece evraklara sarılarak uyuyorum.

Back
X