iş için 2 gün şehir dışı sorunu

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.095
63
29
arkadaşlar merhaba,
ben ocak ayında eski çalıştığım şirket ekonomik krizde kapandı .
ve ben yeni bir işe başladım . 1 ay oluyor iş tanımım projedeki değişiklikleri otokette düzeltmek ve aylık hakedişler yapmak ve satın alma işlerine de ben bakıyorum . maaşı çok iyi şirket aracı filan olduğu için baya mutluyum .

ama van da yapılan bir fabrika binası var bende o binayı kontrol ve hakediş için çarşamba günü vana gideceğim cuma gece 22.00 de dönücem izmire . eşimde bunu biliyordu . problem yok demişti hatta annesi ile konuştu arada orion vana gitmesi gerekecek sen bize gel bizde bak 2 gün demiş kayınvalidem de olumlu karşıladı .

ama şimdi eşim deprem diye aşırı korkuyor benimde psikolojimi bozdu iyice diyorum van o bölge dışında iş yerinde vanda akrabası olan birinin evi de ağır hasarlıya çıkmış diyor deprem olursa seni kaybedersek nasıl yaşarız biz sensiz falan baya dramatize etti .

ve ben her ay 2 gün vanda olacağım . beni neden korkutuyor . anlamış değilim şimdi de akşamları tek başına gezme orası doğu izmir değil bak diyor illa sıkılıp dışarı gideceksen personellerle git diyor ruhum daraldı resmen doğu olunca ne oluyor ?

Ülke fay ülkesi.En güvenilir yerlerden biri Konya ve çevresi (fay yok değil fay var lakin sismik enerjisi çok yüksek değil)burda bile görmüşsünüzdür deprem oldu daha yeni. Yani her an her yerde olabilir.

Tabiatla inatlaşmanın anlamı yok. Bireysel önlemlerin de çok işe yarayacağını sanmıyorum.Ülke olarak bir proje olmalı.Korkuyorsunuz,korkuyoruz evet haklıyız da.Ama hayat bir şekilde devam ediyor,etmek zorunda.

Kendinizi negatife çekmeyin.Güzel olumlamalar yapın.İnançlı iseniz dua edin düşün yola. Eşinizin sakin kalması zaman alacak sanki.Alışacaktır.

Ayrıca doğu batı kuzey güney diye bir ayrım yok. Her yerin iti de yiğidi de var.

Şimdiden iyi yolculuklar

çok teşekkür ederim . güzel yorumunuz ilk kez 2 gün ayrı kalacağız birazda ondan tedirgin sanırım.

evet bende onu diyorum ne olacak diyor gece çıkıp içme farklı gözle bakarlar diyor ne alakası var ya gece geç saatlerde dışarıda olma diyor

Eşiniz hiç gidip görmediyse böyle düşünmesi korkması normal bence. Ben izmirliyim, ankaradan doğusuna gitmedim. Türkiye’de binbir çeşit kültür var, Van’a gidecek olsam ben de düşünürüm yani orda nasıl davranılır nasıl giyinilir vs. Çünkü hiç gitmediğim bilmediğim yer.

evet mesela ben kışın pantolon üzerine kısa sweet giyen biriyim izmirde spor giyinirim hafta sonu kalın 2 tane normal boy sweet aldık -10 derece diyor hava sıcaklı bere eldiven termal içlik filan aldırdı bana göbeği açık sweet giyemezsin orada g.tün donar diyor

Sanki İzmir çok güvendeymiş gibi siz de onu darlayın,ya burda deprem olursa ben sizsin nasıl yaşarım diye :)

Evde bebek var sanırım kvnizi çağırmış hemen etkekler çok ilginçler ya

Başımıza bir gelecek varsa kapımızın önünde de gelir, dünyanın öbür ucunda da gelir.

Eşiniz çok önyargılı konuşmuş. Ben iş için birkaç defa tek başıma Van'a gittim. Karşılaştığım herkes çok iyiydi. Van'lı olmadığımı anlayınca herkes çok yardımcı oldu.

Kayınvalide iki gün ne yapmaya geliyor? Çocuk mu var evde?

normalde farklı yazardım ama ben de bir kaç önce yaşadım bunu eşinizi çok iyi anlıyorum. benim erkek arkadaşımda hataya gidecekti git dedim vs gitmeden bir gün önce içime inanılmaz korkular geldi. ağlamaya başladım gitme dedim gitmedi o da belki eşiniz de böyle bir korku yaşamıştır. güzel güzel konuşun sürekli onu haberdar edeceğinizi söyleyin belki korkusu hafifler

Sanki İzmir çok güvendeymiş gibi siz de onu darlayın,ya burda deprem olursa ben sizsin nasıl yaşarım diye :)

Evde bebek var sanırım kvnizi çağırmış hemen etkekler çok ilginçler ya
evet 2 yaşında bir oğlum var şimdi yemek filan yapamam diyor aç kalırız diyor

evet 2 yaşında bir oğlum var onun için gelecek ay içime su serptiniz van ilk kez gidiyorum bende inş bende iyi insanlara denk gelirim.

evet o şekilde sakinleştirmeye çalışıyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…