İş ile ilgili fikire ihtiyacım var

Bence kendi bölümünle ilgili çalışmalısın ki tecrüben olsun Mesleginizi sevmiyorsaniz bişey diyemem tabi hakkında hayırlısı olsun
Yorumlarda belirttim meslegimi sevmemek değil seviyorum ama sektör olarak acımasız bi sektor. Orda çalışırken kendi meslegimle ilgili is aramaya devam edicem tabikide. Ama borclarim var odemeyi geciktiremem maalesef

Yorumlarda belirttim meslegimi sevmemek değil seviyorum ama sektör olarak acımasız bi sektor. Orda çalışırken kendi meslegimle ilgili is aramaya devam edicem tabikide. Ama borclarim var odemeyi geciktiremem maalesef
O zaman is iştir paraysa mevzu tabiki elde fırsat varken çalışmak mantıklı hayırlısı olsun:KK52:

Belli ki içine sinmiyor. 1 haftadır işsizmişsin canım,acele etme..İçinin el verdiği bir yer olsun.

Ben de işten ayrıldıktan 1.5 ay sonra iş buldum.Ama detaylı araştırdım,şartlarına bana uygunluğuna..

İçim rahat ede ede kabul ettim sonra.

O yüzden acele etme,Allah gönlüne göre bir yer verecektir.

Ben işten ayrılırken diyordum ki herhalde 5,6 ayda ancak bulurum.4 yıl çalıştığım yerden iş görüşmelerine gidiyordum da uygun bir yer çıkmıyordu.İşi bıraktım 1.5 ayda buldum..
O işi bırakmam bile,Allah ın takdiri..Demek ki başka yerde bekliyormuş kısmetim,hazır olunca işten çıkmışım.

Şimdi korkmuyorum,herkesin bir yerde nasibi var.Sakın acele etme.

En iyisini bulacaksın

Borçlarim olmasa :(
Öbür ayin 20de odemem var mesela. Ailem de yardım edemez. Durumlari iyi değil zaten zar zor geciniyoruz. Bide salakligima doymayayim tamamen zaruri ihtiyaclarimin borclari ailem hic yardım etmez zaten.
Ama dediğim gibi yorumlarda da belirttim yandan yandan is arayacagim yine zaten borcumu kapatmak icin 2 ayim kaldi. 2 3 ay calisip borcumu kapatip cikarim en kötü ihtimalle.
Cv zaten surekli gonderiyorum. Tek tek kurumsal firmalara gonderiyorum. Kariyer.netle sabit kalmiyorum.
Umarım tez zamanda mutlu olacağım yerde bulunurum. Cok endiseliyim:(

Borçlarim olmasa :KK43:
Öbür ayin 20de odemem var mesela. Ailem de yardım edemez. Durumlari iyi değil zaten zar zor geciniyoruz. Bide salakligima doymayayim tamamen zaruri ihtiyaclarimin borclari ailem hic yardım etmez zaten.
Ama dediğim gibi yorumlarda da belirttim yandan yandan is arayacagim yine zaten borcumu kapatmak icin 2 ayim kaldi. 2 3 ay calisip borcumu kapatip cikarim en kötü ihtimalle.
Cv zaten surekli gonderiyorum. Tek tek kurumsal firmalara gonderiyorum. Kariyer.netle sabit kalmiyorum.
Umarım tez zamanda mutlu olacağım yerde bulunurum. Cok endiseliyim:KK43:

Canım,keşke bir ay idare edecek parayı biriktirip çıksaydın işten.Kötü olmuş bu şekilde.

Bu süreç çok sıkıntılı,yüksek moral gerektiriyor.Stres yapmak en son iş,bu aşamada.

Aklına hep iyi şeyler getir,kötüyü düşünme

Panik yapma,ve Allah a hep dua et hayırlı bir kapı açsın.Zaten sürekli başvuru yapıyorsun.

Mutlaka bir yer bulursun istediğin gibi.

Bence çalışmalısınız, bir yandan da kendi mesleğinizle alakalı size katkı sağlayabilecek işler aramalısınız.
Sizin gibi benim mesleğimde de işler tanıdık, torpille yürüyor ve bulunduğum şehirde kısıtlı imkan var.
Sırf mesleğimi yapayım, iyi bir işim olsun diye bekledim ama 3 yıldır işsizim.
Ailemin ve çevremin sözlerinden çekindim, satış temsilcisi vb işlerde bırakın çalışmayı, adını bile duymaya tahammül edemezler diye oturdum kaldım evde.
Şimdiki aklım olsa, bakkal çırağı bile olurdum.
İşleyen demir ışıldıyor sadece, çalışın bence.

Canım,keşke bir ay idare edecek parayı biriktirip çıksaydın işten.Kötü olmuş bu şekilde.

Bu süreç çok sıkıntılı,yüksek moral gerektiriyor.Stres yapmak en son iş,bu aşamada.

Aklına hep iyi şeyler getir,kötüyü düşünme

Panik yapma,ve Allah a hep dua et hayırlı bir kapı açsın.Zaten sürekli başvuru yapıyorsun.

Mutlaka bir yer bulursun istediğin gibi.

Allah er ya da geç hakkımda hayırlısını vereceğine inanıyorum. Bu süreci boş geçirmek istemiyorum.
Evde kalırsam eğer manyağa bağlayacağımı biliyorum.
En azından yeni bi ortam yeni insanlar tanıyacağım. Olumlu yönlerini düşünmeye çalışıyorum .
Sevgilimden ayrıldım daha dün. Bu süreçte asla evde oturabileceğimi sanmıyorum :halay:
İş yeride evime 5 dakika uzaklıkta gider gelirim bir süre en azından:işsiz:
Belki orda bana Allah daha güzel bir kapı açar bilemem deneyip göreceğiz :)

Bence çalışmalısınız, bir yandan da kendi mesleğinizle alakalı size katkı sağlayabilecek işler aramalısınız.
Sizin gibi benim mesleğimde de işler tanıdık, torpille yürüyor ve bulunduğum şehirde kısıtlı imkan var.
Sırf mesleğimi yapayım, iyi bir işim olsun diye bekledim ama 3 yıldır işsizim.
Ailemin ve çevremin sözlerinden çekindim, satış temsilcisi vb işlerde bırakın çalışmayı, adını bile duymaya tahammül edemezler diye oturdum kaldım evde.
Şimdiki aklım olsa, bakkal çırağı bile olurdum.
İşleyen demir ışıldıyor sadece, çalışın bence.

Bana da aynı tepkiler geldi maalesef üniversite mezunusun az da olsa deneyimin var ne satış temsilciliği dendi ama bir yola girmem gerekiyor.
Eğer evde oturursam alışacağım ve bu sefer çalışmak istemeyeceğim.
En azından bir iki ay baktım olmuyor yapamıyorum çıkarım hayat boyu çalışma sözleşmesi yapmayacaklar ya :)

Bana da aynı tepkiler geldi maalesef üniversite mezunusun az da olsa deneyimin var ne satış temsilciliği dendi ama bir yola girmem gerekiyor.
Eğer evde oturursam alışacağım ve bu sefer çalışmak istemeyeceğim.
En azından bir iki ay baktım olmuyor yapamıyorum çıkarım hayat boyu çalışma sözleşmesi yapmayacaklar ya :)
Kesinlikle katılıyorum.
Evde oturmaktansa, olduğunuzdan daha alt bir pozisyonda çalışmak her zaman avantajlıdır.
Belki işi çok sevecek ve tutulacaksınız.
Mağazada ya da kurumsal şirketinde başka bir pozisyona geçebilirsiniz bile.
Aynı zamanda çalışırken kendinizi katılacağınız seminer ve kurslarla kendi alanınızda geliştirebilirsiniz, engel yok ki buna.
Ya da ertesi gün istifanızı verebilirsiniz.

Ben zamanında çok çekindim o yakıştırmalardan.
Zaten aileme ve nişanlıma söyleyemezdim bile böyle bir işe gireceğim diye, direkt maaşı teklif ederlerdi otur evinde nidalarıyla.
Şuanda da yaş olmuş 28, tecrübe kısıtlı, zaten güzel ve herkesi tatmin edebilecek bir işim olması imkansız bu gidişle.
Siz kimseye aldırış etmeyin, ekmek paranızı kazanın.
Nereden ne kapı açılacağı, ne rızık çıkacağı hiç belli olmaz.
Ayrıca taktir ettim sizi, günümüzde birçok insan burnundan kıl aldırmazken, siz sırf çalışabilmek adına kendi denginiz olmayan işe girmeyi planlıyorsunuz.:KK9:

Kesinlikle katılıyorum.
Evde oturmaktansa, olduğunuzdan daha alt bir pozisyonda çalışmak her zaman avantajlıdır.
Belki işi çok sevecek ve tutulacaksınız.
Mağazada ya da kurumsal şirketinde başka bir pozisyona geçebilirsiniz bile.
Aynı zamanda çalışırken kendinizi katılacağınız seminer ve kurslarla kendi alanınızda geliştirebilirsiniz, engel yok ki buna.
Ya da ertesi gün istifanızı verebilirsiniz.

Ben zamanında çok çekindim o yakıştırmalardan.
Zaten aileme ve nişanlıma söyleyemezdim bile böyle bir işe gireceğim diye, direkt maaşı teklif ederlerdi otur evinde nidalarıyla.
Şuanda da yaş olmuş 28, tecrübe kısıtlı, zaten güzel ve herkesi tatmin edebilecek bir işim olması imkansız bu gidişle.
Siz kimseye aldırış etmeyin, ekmek paranızı kazanın.
Nereden ne kapı açılacağı, ne rızık çıkacağı hiç belli olmaz.
Ayrıca taktir ettim sizi, günümüzde birçok insan burnundan kıl aldırmazken, siz sırf çalışabilmek adına kendi denginiz olmayan işe girmeyi planlıyorsunuz.:KK9:
Öncellikle teşekkür ederim :)
Çok çekincem var aslında. Eski erkek arkadaşım sürekli çalışacağım avmye gelir yemek filan yer. İlla bir gün karşılaşacağız. Pek beni orda çalışıyor olarak görmesini istemiyorum. Mertebe olarak benden yüksekti önceden ama benim hep büyük ideallerim vardı mesleğimle ilgili o da bana sen çok başarılı bir iş kadını olacaksın bu özelliğini seviyorum tarzın duruşun mesleğini yansıtıyor filan derdi ee bi de o da vitrin tasarımcısıydı :) Şimdi orda beni görürse garipseyecek. İdealleri yok olmuş babing olacağım :) Belki de utanacağım. Hayatımı ona göre en önemlisi bitmiş gitmiş biri için şekillendirecek değilim ama insan ister istemez kafaya takıyor.

Allah en kısa zamanda hakkımda hayırlısı ne ise onu versin.

Madem ki borcun var ve ödemek zorundasın geçici olarak bu işe gir ama kendi mesleğini yapmak için de başvurulara devam et.

Madem ki borcun var ve ödemek zorundasın geçici olarak bu işe gir ama kendi mesleğini yapmak için de başvurulara devam et.
Pazartesi iş başı yapıyorum. Bugün bi mağazaya girdim. Gezinirken o kadar üzüldüm ki. Sanki bi daha mesleğimi yapamayacakmışım gibi :(
Sürekli zaten takip ediyorum iş ilanlarını, firmalara özel olarak cv de gönderiyorum. Umarım en yakın zamanda mesleğime geri dönerim.

Back
X