Slm bayanlar 2 yaşında bana çok bağlı yemeğini falan baya uğraşarak yedirdiğim baya Nazlı bi kızım var ve ben işe başlamayı düşünüyorum ama içim rahat değil kızımı Nasıl bakıcıya veya kreş e bırakırım diye ... İşe başlarsam kreş mi bakıcı mı daha iyi sizce akrabam ailem ve eşimin ailesi farklı şehirde ve gelmeleri mümkün değil o yüzden ya bakıcı ya da kreş seçeceğim yardımcı olun vicdan azabı çekicem nerdeyse ya ben yokken ağlarsa falan diye çalışan anneler lütfen kızmayın bana ama hiç ayrı kalmadım ya o yüzden endişeleniyorum
1. çocukta 2 ay, 2. çocukta 4 ay, 3. çocukta 6ay yarı zamanlı çalışıp tam maaş diye okudum bir haberde. okul çağına gelene kadar da kısmi zamanlı çalışma ama bunda tam maaş yok sanırımBen bir şey sorucaktım. Bir yasa tasarısı konuşuluyor. 6 yaşına kadar çocuğu olan annelerin yarım gün çalışıp tam maaş alması gündemdeymiş sanırım. Duyan bilen var mı?
Kreş e tuvalet eğitimi verilmeden alınıyor mu acaba kızıma daha tuvalet eğitimi vermedim
2 yaş için bakıcı daha uygun olur.
Kreşin artılarını arkadaşlar yazmışlar, bende eksi yönünü yazayım.
Çocuklar özelllikle kreşe başladıkları ilk yıl inanılmaz hasta oluyorlar .çünkü daha önce bu kadar kalabalık ve mikroplu bir ortamda bulunmadılar.Çocuğunuz hastalandığında bakacak bir yakınınız da yokmuş , perişan olursunuz kreşte.
Babaannesiyle anlaşamıyorum zaten kızımı da pek sevdiği söylenemez o yüzden onu bende istemiyorumAman iyi ki anneanne babaanne yokmus yaninizda , mecburen onlardan birine birakirdiniz
Kres cocuk gelisimi icin cok daha uygun
Aslında ben biraz o konuda beceriksizim sanırım altını açtım hadi gel tuvaletimizi yapalım dedim oda ağladı kaçtı hayır konuşmuyor anne baba gel gitti o tür şeyler söylüyoralanı da var almayanı da
ona göre yer seçin
benimkinin 21 aylıkken eğitimi vardı
arkadaşlar da bu sene 20 aylık verdiler kreşe onlarınkinin eğitimi var ama olmayan çocuklar da varmış
bir de tuvalet eğitimi nasıl ağladı ve bıraktınız
açacaksınız altını her yere yapacak çişini
neden ağlasın ki
kızmayacaksınız, çişini nereye yapacağını göstereceksiniz
konuşuyor mu, benimki konuşmuyordu bile öğrendiğinde
25 aylıktan beri de kreşe gidiyor
Aslında ben biraz o konuda beceriksizim sanırım altını açtım hadi gel tuvaletimizi yapalım dedim oda ağladı kaçtı hayır konuşmuyor anne baba gel gitti o tür şeyler söylüyor
Kresemi biraktin benimde su an 1 aylik bebegim var rPor surem bitince ise baslicam napicm bilmiyormKreş olsun
Sıkma canını
Daha küçük bırakanlar var
Mesela ben 5,5 aylıkken işe başladım
Yok ben anneme bırakıyorumKresemi biraktin benimde su an 1 aylik bebegim var rPor surem bitince ise baslicam napicm bilmiyorm
Slm bayanlar 2 yaşında bana çok bağlı yemeğini falan baya uğraşarak yedirdiğim baya Nazlı bi kızım var ve ben işe başlamayı düşünüyorum ama içim rahat değil kızımı Nasıl bakıcıya veya kreş e bırakırım diye ... İşe başlarsam kreş mi bakıcı mı daha iyi sizce akrabam ailem ve eşimin ailesi farklı şehirde ve gelmeleri mümkün değil o yüzden ya bakıcı ya da kreş seçeceğim yardımcı olun vicdan azabı çekicem nerdeyse ya ben yokken ağlarsa falan diye çalışan anneler lütfen kızmayın bana ama hiç ayrı kalmadım ya o yüzden endişeleniyorum
Babasını hiç görmedi ama beni bir kaç kez giderken gördü bende dedim kızım sende gel otur klozete cici falan ağladı kaçtı bende daha küçük diye hazır değil diye düşündümama işte çocuğun tuvalete dair bir algısı var mıydı
anne babayı tuvalete giderken gördü mü
abla oldun tuvalete gidersin artık vs vs
yeni kilotlar
tuvalete aparat ya da klozet gibi oturaklar vs var onlardan
önce hazırlama süreci olacak sonra
ama tuvalete gidelim gel deyince ağlarsa da ağlasın bırakın sonra gider
hemen vazgeçilmez ki çişin gelince gidersin deyip biraz da sorumluluğu ona bırakmak lazım
oğlum ilk altını açtığında çişini yapınca su dedi etrafa bakındı bu su nereden geliyor diye
sonra aaa çişş dedi
bir hafta sonra da tamamen tuvalete yaptı
hatta biz alışması gereken süreçte denize tatile bile gittik denizde bile çiş dedi de tuvalete götürdük denize yaptıramadık
bu arada aceleye de gerek yok 3 yaşında tam olarak kendi kendilerine gitmeye hazır oluyor diyor pedagoglar
Babasını hiç görmedi ama beni bir kaç kez giderken gördü bende dedim kızım sende gel otur klozete cici falan ağladı kaçtı bende daha küçük diye hazır değil diye düşündüm
Isparta da oturuyorum bankada işe başlamayı düşünüyorum kreşlerin çıkış saati bankaya uyabilir mi bilmiyorum biliyorsunuz banka çıkış saatleri belli olmuyor ama servis olursa kızımı bankaya getirmelerini isteyebilirimmerhaba ben oglum dogdugundan itibaren calistim. duygularinizi cok iyi anlayabiliyorum. iyi bir bakici muhakkak rahata erdirecektir sizi. ancak unutmayin cocugun kisisel gelisimi icin krese gidiyor olmasi daha faydali. benim oglumda cok yararini gorduk biz. imkanlariniz uyuyorsa (kresin cikis saati isinizin cikisina denkse vs) kresi tercih edin. yasitlariyla beraber olmak kiziniza ozellikle nazlarini normallestirmede fayda saglayacaktir. nerede oturuyorsunuz, oglumun gittigi kresi tavsiye edebilirim.
Yok estafurullah olurmu öyle şey Benim için daha iyi oldu çünkü tuvalet eğitimiyle ilgili pek bilgim yoktuyani fiili olarak görmese de evde çişim geldi tuvalete gidiyorum deyin
doğal bir süreç olsun
çişimiz gelince tuvalete gidilir algısı oluşsun
sonra da alışır
bir de mutlaka bağımsız olarak kullanabileceği bir sistem olsun
mesela klozet yüksek içine düşeceğini sanıyormuş çocuklar
başlangıçta oturak olabilir diyorlar
ya da klozete uygun kapak ve ayak basacak yer
bu arada konunuzun esasından uzaklaştık galiba
kusura bakmayın
isparta hakkinda bilgim yok maalesef ancak bazi kresler 18'e dek acik oluyor istanbulda. benim oglumunki de oyle idi. belki bulabilirsiniz oyle bir kres. rast gelsin :)Isparta da oturuyorum bankada işe başlamayı düşünüyorum kreşlerin çıkış saati bankaya uyabilir mi bilmiyorum biliyorsunuz banka çıkış saatleri belli olmuyor ama servis olursa kızımı bankaya getirmelerini isteyebilirim
Sakıncası yoksa hangi ildesiniz ben Isparta'da yım belki kreş önerirsiniz diye soruyorumKızımı 9 aylıkken kreşe bırakan bir anne olarak söylüyorum kesinlikle kreş bakın çok hasta filan olmadı her çocuk gibi grip ve orta kulak olduk o kadar şuan 3 yaşına gireceğiz kreşe devam ediyoruz yemesi uykusu tuvalet eğitimi herşeyi düzenli ve çabuk öğreniyor çok sosyal renkler sayılar herşeyin hem. İng hem turkcesini söyler ve en önemlisi sizin onu neden bıraktığınızi anlar ben 9 aylıkken beri bıraktığım her gün ona geri döneceğimi ve onu alacağımı söyledim onu çok sevdiğimi söyledim anneler babalar çalışır çocuklar kreşe gider dedim şimdi biliyor bana el salıyor ağlama hiç yok anlamaz diye düşünmeyin bi yetisikine anlatır gibi anlatın onu neden kreşe bıraktığınızi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?